Cum să dai enterosgel pisicilor?

Cum să dați Enterosgel pentru pisici

Boala pufosului animal de companie ridică o mulțime de întrebări din partea proprietarului său cu privire la posibila utilizare a acestui sau acelui remediu. Acest articol discută despre medicamentul "Enterosgel", siguranța sa pentru pisici, indicații și metoda de aplicare.

Compoziția și caracteristicile chimice

Medicamentul este produs sub formă de gel și este ambalat în tuburi, cutii sau plicuri. "Enterosgel" nu are miros pronunțat, culoarea sa este albicioasă, structura este poroasă cu proprietăți hidrofobe.Pregătirea enterosgeluluiGelul conține ingredientul activ polimetilsiloxan polihidrat în cantitate de 70 g și componenta auxiliară apă purificată 30 g.

Proprietățile medicamentului

Principala proprietate a medicamentului de a lega și elimina din corp elemente toxice de diferite origini, inclusiv unele produse metabolice.

Știați? În Cartea Recordurilor Guinness, ca cea mai veche pisică, a fost înscris un animal de companie pufos din Statele Unite cu o poreclă interesantă Creamy Cream. Animalul a trăit în familie 38 de ani.

De exemplu:

 • produse de descompunere a medicamentelor;
 • otrăvuri vegetale sau alimentare;
 • alergeni;
 • săruri de metale grele;
 • uree;
 • colesterol;
 • compuși lipidici.
Proprietăți EnterosgelEfectul terapeutic începe imediat după administrare. Masa medicamentoasă, pătrunzând în stomac, o învelește ușor, căzând și pe mucoasa intestinală. Acest lucru vă permite să legați maximum de substanțe patogene. Medicamentul este excretat în mod natural.

Se poate da pisicii „Enterosgel”

Opinia medicilor veterinari în această privință nu este ambiguă: medicamentul trebuie administrat, dacă este necesar, pentru a ajuta animalul. Produsul nu este alergenic, sigur pentru corpul pisicilor, poate fi administrat și pisicilor.Cum să dați Enterosgel unei pisiciEnterosgelul, pe lângă proprietățile sale adsorbante, promovează multiplicarea bacteriilor necesare unei microflore sănătoase în stomac și intestine. Medicamentul este, de asemenea, sigur, deoarece nu se leagă împreună cu elemente negative și nu elimină vitaminele și mineralele din corpul pisicii..

Medicamentul nu are miros înțepător sau gust neplăcut, iar unele animale îl ling în forma inițială, fără a se amesteca mai întâi cu apă.

Comportamentul animalelor în timpul activității sexuale va ajuta la influențare comprimate și picături "Gestrenol".

Indicații

Enterosgel este utilizat nu numai intern. Unii medici veterinari folosesc medicamentul în exterior dacă ceva otrăvitor pentru animal ajunge pe haină. Acțiunea absorbantului va reduce inflamația pielii și posibilele dureri sau dureri.

Cu vărsături

Vărsăturile la o pisică pot fi primul simptom al oricărei boli interne: sistemul digestiv, rinichii, ficatul. Nu fiecare proprietar are cunoștințele unui medic veterinar, așa că aflarea motivului este lăsată la îndemâna unui specialist, dar este necesar primul ajutor.Greață la pisicăVărsăturile sunt periculoase pentru sănătatea animalului din cauza deshidratării, iar impulsul frecvent poate deteriora membrana mucoasă. Medicamentul va ajuta la suspendarea dorinței, la ameliorarea afecțiunii. Utilizarea remediului nu va afecta în niciun fel diagnosticul, nu afectează culoarea scaunului sau formula de sânge.

Cu diaree

Diareea la pisici este normală dacă nu există alte semne de avertizare:

 • miros neplăcut de fecale;
 • refuzul de a mânca;
 • apatie și slăbiciune;
 • temperatură ridicată.

În prezența tuturor acestor simptome la pisoi și adulți, dacă mișcările intestinale sunt frecvente și abundente, deshidratarea trebuie prevenită.

Important! Dacă animalul de companie are diaree, atunci în timpul eliminării afecțiunii, este interzis să-i dați mâncare umedă..

Pentru aceasta, dau Enterosgel, care nu absoarbe apa datorită proprietăților sale hidrofobe și, în consecință, starea de deshidratare nu se va agrava.

În caz de otrăvire

Intoxicația corpului se caracterizează prin multe simptome, dintre care cele mai izbitoare sunt:

 • vărsături;
 • diaree;
 • refuzul de a mânca;
 • sete;
 • pierderea coordonării motorii.
Otravire la pisicaÎn plus, animalul suferă. „Enterosgel” imediat după administrare începe să curățe sângele de substanțe toxice, ceea ce va atenua simptomele de mai sus și va ușura starea animalului de companie până la acordarea asistenței calificate.

Cu insuficiență renală cronică

Boala se manifestă prin afectarea funcției renale, în special prin funcția de îndepărtare a cariei și a produselor metabolice din organism.

Sarea, ureea, lipidele și alte elemente nocive se acumulează în sânge, ceea ce duce la probleme de sănătate și mai mari. După cum sa menționat mai sus, medicamentul este capabil să elimine toate acumulările negative..

Important! După un picurător sau dintr-o injecție intravenoasă, pisica poate voma, „Enterosgel”, în acest caz, funcționează anticipat.

Dar în cazul HPN, nu este suficient să luați doar un sorbent. Medicul veterinar îl prescrie ca un adjuvant pe fundalul unei liste de medicamente esențiale.

Instructiuni de folosire

Până la vârsta de o lună, pisoiul se hrănește cu lapte matern, nu are probleme cu intestinele. Mai mult, la trecerea la furaje mixte, sunt posibile probleme cu scaunul sau respingerea unor alimente.Enterosgel pentru pisiciAici puteți utiliza deja medicamentul într-o doză de 0,5 lingurițe. Doza pentru o pisică adultă este de 1 linguriță, în unele cazuri medicii veterinari sunt ghidați de greutatea animalului, crescând doza.

Un curs scurt de tratament durează de la 5 la 7 zile, de exemplu, în caz de otrăvire, care nu este agravat de simptome grave sau indigestie din cauza alimentelor neobișnuite. În acest caz, doza de mai sus va fi norma zilnică..

Dacă este necesar, cursul tratamentului este extins la 2-4 săptămâni, iar rata pe zi este dublată. Pauzele dintre aportul de sorbent și masă sunt de până la 2,5 ore.Enterosgel pentru o pisicăGelul poate fi diluat cu apă și animalul poate fi hrănit cu o seringă medicală turnând medicamentul prin colțul gurii. Dacă pisica linge gelul fără probleme în forma sa pură, după aceea este recomandabil să-l udați.

Efecte negative

Medicamentul nu este alergenic, prin urmare, intoleranța sa apare în cazuri izolate. Nu este interzisă administrarea unei femele însărcinate sau care alăptează.

Un efect secundar poate fi greață sau constipație. În cazul insuficienței renale cronice, animalul poate refuza medicamentul din cauza dezgustului.

Știați? O pisică ronțăiește vibrează până la 44 Hz. Această frecvență este capabilă să activeze apărarea în corpul uman, care este utilizată în terapia felinelor.

Interacțiuni medicamentoase

Interacțiunea cu alte medicamente este posibilă dacă se observă un interval de 1-2 ore între doze. Medicamentul nu afectează absorbția vitaminelor și mineralelor.

Analogii și prețurile medicamentelor

Următoarele medicamente au o compoziție și un spectru similar de acțiuni:

 • „Polisorb” (pulbere), costul containerului este de 12 g în medie 140 ruble;
 • Prețul "Polyphepan veterinar" (pulbere) la 100 g în medie 120 ruble;
 • "Phosphalugel" (gel), costul unui pachet cu 6 pliculețe (16 g fiecare) - 166 ruble. Costul medicamentului descris este de la 495 ruble pe ambalaj de 225 g.
Fosfalugel pentru pisică

Conditii de depozitare

Medicamentul este păstrat la o temperatură suplimentară de cel puțin + 4 ° C. Diluat cu apă, produsul neutilizat poate fi depozitat timp de 24 de ore. Perioada de valabilitate maximă a unei cutii nedeschise este de 3 ani, o cutie deschisă este de 30 de zile. Nu depozitați produsul lângă alimente într-un loc accesibil copiilor..

Fiecare proprietar de pisică poate, dacă este necesar, să acorde primul ajutor animalului său de companie. Unul dintre mijloacele care ameliorează starea dureroasă este „Enterosgel”, un produs medical sigur pentru un animal..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai enterosgel pisicilor?