"Polysorb" pentru pisici

„Polisorb” pentru pisiciCuriozitatea pisicilor joacă uneori o glumă crudă cu ele. Dorința de a gusta ceva nou duce adesea la o tulburare a sistemului digestiv și otrăvire. Deoarece simptomele care însoțesc aceste afecțiuni sunt vărsăturile și diaree - duce la o amenințare gravă pentru sănătatea animalului, este important să se contribuie la stabilirea tractului digestiv la timp.

Compoziția și caracteristicile chimice

Problemele cu tractul gastro-intestinal, de regulă, sunt tratate cu o dietă și cu aportul de sorbanți care elimină substanțele toxice din organism. Unul dintre aceste instrumente este Polysorb. În medicina veterinară, cel mai des se folosește un preparat concentrat care conține 98% din ingredientul activ..„Polisorb” pentru pisiciPolysorb este eficient pentru pisicile cu tulburări digestive, precum și în perioada de reabilitare după operație. Acest remediu este marcat suplimentar cu literele „VP”. În medicină, se folosește o pulbere etichetată „MP”. Preparatul conține dioxid de siliciu coloidal, în cantități: 12 g, 25 g, 50 g, 100 g - în funcție de producător și ambalaj.

Știați? În 1963, pentru prima dată în spațiu, o pisică pe nume Felicette a fost trimisă din Franța.

Proprietățile medicamentului

Medicamentul leagă și elimină toxinele, alergenii alimentari și bacterieni, microbii, produsele toxice care se formează ca urmare a descompunerii proteinelor în intestine. Absorbția medicamentului în tractul gastro-intestinal practic nu are loc - iese neschimbată. „Polysorb” nu este un medicament toxic pentru oameni și animale, este clasat în a cincea clasă de pericol.„Polisorb” pentru pisici

Formular de eliberare

Produsul este disponibil sub forma unei pulberi albe libere, fără gust și inodor. Din aceasta este necesară pregătirea unei suspensii pentru administrare orală. Pulberea este ambalată în pungi individuale din hârtie pentru etichete cu un strat termic interior, care sunt plasate într-o cutie de carton. De asemenea, medicamentul este disponibil în cutii de polistiren sau PET..

Important! Utilizarea medicamentului este posibilă numai după consultarea unui medic veterinar. După stabilirea unui diagnostic precis, medicul va nota doza și frecvența administrării..

Se poate da unei pisici „Polysorb”?

Medicamentul este utilizat cu succes în medicina veterinară, inclusiv pentru tratamentul pisicilor. Li se pot administra atât „Polysorb VP”, cât și „Polysorb MP”, dar respectând strict dozajul și instrucțiunile.

Indicații și posibile limitări

Medicamentul este utilizat pentru a trata bolile intestinale acute, inclusiv salmoneloza, toxicoinfecțiile alimentare, care sunt însoțite de vărsături și diaree și intoxicație. În exterior, este utilizat pentru a trata afecțiunile pielii, rănile purulente, ulcerele.Pisicii i se administrează o pastilăPentru pisicile domestice, se poate folosi atât un medicament veterinar, cât și Polysorb MP, care are o compoziție similară. Este utilizat pentru terapia complexă a invaziei helmintice, precum și pentru prevenirea infecțiilor intestinale sau a otrăvirii, de exemplu, în cazul consumului de alimente de calitate slabă, în pregătirea pentru vaccinare..

Cu vărsături

Când pisicile vomită, se prepară o suspensie din 1/2 linguriță de pulbere diluată în 30 ml de apă, care se administrează animalului de 5 ori pe zi, la intervale de 1 oră. Pentru a preveni deshidratarea corpului, terapia este suplimentată cu medicamentul "Regidron" - conform instrucțiunilor, la 2-3 ore după absorbant.

Știați? Mișcarea urechii pisicilor este controlată de 32 de mușchi. Prin urmare, aceste animale pot roti urechile cu 180 °.

Cu diaree

Regimul de tratament cu sorbent pentru diaree va fi același ca și pentru vărsături. Este important să preveniți deshidratarea și, cu excepția „Polisorb”, cu forța, dintr-o seringă, udați animalul cu apă.Pisicii i se administrează o suspendareCel mai bine este să diluați Polysorb pentru o pisică cu apă fiartă, aproximativ 20-30 ml. Puteți bea medicamentul folosind o seringă fără ac, injectându-l încet în obrazul unui pacient pufos.

În caz de otrăvire

În caz de otrăvire, „Polysorb” se administrează de 2-3 ori pe zi. În primele 24 de ore de terapie, animalul nu este hrănit, ci doar udat. Din a doua zi încearcă, în doze mici, să ofere hrană dietetică.

Cu insuficiență renală cronică

În cazul insuficienței renale cronice, este prescris un curs de 5-7 zile de curățare a corpului cu Polysorb. De obicei este prescrisă următoarea schemă: 1/3 linguriță. se diluează în 10 ml de apă, se bea cu medicamentul cu 30 de minute înainte de mese (de două ori pe zi).

Vei fi interesat să afli, de ce pisica și-a pierdut pofta de mâncare.

Instructiuni de folosire

O suspensie pentru administrare orală se prepară după cum urmează:

  1. Adăugați 1 linguriță într-un pahar cu 20 ml de apă fiartă sau răcită. (1 g) sau 1 lingură. l. (3 g) pulbere.
  2. Se amestecă bine suspensia pregătită.

Pisicii trebuie să i se administreze o seringă pentru a bea de 2-3 ori pe zi. În tulburările intestinale acute, cursul tratamentului este de 3 până la 5 zile. La recomandarea unui medic veterinar, cursul poate fi prelungit la 10-15 zile. Nu poți da pudră uscată pisicii. De asemenea, este interzisă amestecarea acestuia în furaje. Doza zilnică este calculată pe baza greutății corporale.Pisicii i se administrează o suspendareDoza poate fi ajustată numai de către un medic veterinar. După eliminarea simptomelor, puteți continua să dați hranei pentru pisici. Pentru 1 kg de greutate vie, sunt necesare 0,05-0,25 g de pulbere Polysorb VP și 1 g de Polysorb MP. Pentru pisicile care cântăresc mai mult de 3 kg, doza zilnică nu trebuie să depășească 1 lingură. l. sau 3 g. Medicamentul se administrează cu 1-2 ore înainte sau după hrănire. Înainte de fiecare utilizare, suspensia trebuie amestecată bine, obținându-se o distribuție uniformă a substanței active.

Video: cum să dai Polysorb unei pisici

Efecte negative

Medicamentul este de obicei bine tolerat de animale și are rareori efecte negative asupra pisicilor. Efectele secundare includ reacții alergice, constipație, tulburări ale sistemului digestiv.. Produsul nu trebuie utilizat pentru tratare gravidă și pisici care alăptează, întrucât testarea pe acest grup de animale nu a fost efectuată. De asemenea, nu acordați suspendarea animalelor de companie care au o intoleranță individuală la substanța activă..Pisică și medic veterinarÎn ciuda faptului că, potrivit unor persoane, pisicile au nouă vieți, este posibil să nu se refacă după otrăvirea severă. Deoarece pisicile mici nu au consolidat încă sistemul imunitar, iar diareea și vărsăturile pot duce rapid la deshidratare și moarte, apoi tratați nu merită singuri pentru a preveni consecințe dezastruoase. La primele manifestări de stare de rău, este mai bine să consultați imediat un medic veterinar, care va fi capabil să stabilească cauza exactă a bolii și să prescrie în timp util un tratament competent.

Vă recomandăm să vă familiarizați cu caracteristici de păstrare, hrănire și îngrijire a unei pisici.

Interacțiuni medicamentoase

"Polysorb" poate fi utilizat atât ca medicament independent, cât și în combinație cu alte medicamente în tratament complex, inclusiv antibiotice. Când se tratează boli însoțite de vărsături și diaree, este necesar să se asigure animalului o mulțime de băuturi și medicamente care rețin lichidele. în organism, soluție de glucoză. Intervalul minim de timp între administrarea de sorbanți și alte medicamente ar trebui să fie de 30 de minute.Pisica care bea apă

Analogii medicamentelor

Mijloace similare în acțiune sunt: ​​„Ultrasorb”, Cărbune activ, "Smecta", „Divopride”, Enterosgel. Nu există analogi complet ai Polisorb.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

După cum se indică în instrucțiuni, medicamentul poate fi utilizat în termen de 3 ani de la eliberare. Suspensia preparată este potrivită pentru utilizare în termen de două zile în condiții de depozitare: temperatură - de la + 8 ° С la + 15 ° С și umiditate - nu mai mare de 80%.

Important! Înainte de a da medicamentul unei pisici, trebuie să vă asigurați că medicamentul nu a expirat. Este strict interzisă utilizarea unui medicament expirat.

Forma de dozare sub formă de pulbere trebuie păstrată la o temperatură nu mai mare de + 25 ° și nu mai mică de 0 ° C, în absența umezelii și a expunerii la lumina soarelui. La îndemâna copiilor și a animalelor de companie, departe de alimente și băuturi.

Preț

Polysorb este un medicament ieftin și accesibil. Vine fără prescripție medicală. Într-o rețea de farmacii rusești, costul mediu este de 63 de ruble. per pachet (3 g) - 132 de ruble. - 12 g - 242 ruble. - 25 g și 405 ruble. - 25 g.„Polisorb” pentru pisiciDeci, dacă vă confruntați cu faptul că pisica dvs. erupe și suferă de diaree, atunci ca prim ajutor, îi puteți oferi medicamentul „Polysorb”. Acest sorbent este capabil să absoarbă și să îndepărteze germenii și bacteriile care au dus la tulburări digestive. Dacă simptomele persistă în decurs de 24 de ore, atunci ar trebui să solicitați cu siguranță ajutor veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Polysorb" pentru pisici