Kimrick (pisică galeză)

Pisica Cimrick sau Welsh este o rasă originală fără coadă pe care asociațiile nu au vrut să o recunoască mult timp. Au fost numiți doar o varietate de Manx cu singura diferență în lungimea hainei. Prin eforturile crescătorilor, rasa a fost recunoscută, dar având în vedere caracteristicile sale, nu a devenit niciodată populară. Există doar câțiva crescători în lume care îi cresc.

La mijlocul secolului trecut, împreună cu bărcile cu părul scurt, au început să-și expună varietatea cu părul lung. Aceste pisici au participat la numeroase spectacole și au atras atenția crescătorilor canadieni, în special Leslie Foltsake și Blay Welch. Au început să caute recunoașterea noii rase și să-i acorde statutul de campion. În 1976, LovebunnyCatery le-a permis acestor pisici să concureze într-un campionat sub numele lor, Cimrick. Și până în 1990, rasa a fost recunoscută de încă cinci asociații americane..

Numele rasei, ca și cel al manxului, reflectă patria istorică: Țara Galilor în galezăCymru ".

Cimrick a coborât din pisicile Manx, prin urmare, din punct de vedere extern, genetic și chiar din coadă, sunt foarte asemănătoare. Putem spune că rasa Cimrick s-a născut în mod natural. În ciuda acestui fapt, s-a dovedit a fi destul de dificilă reproducerea acesteia din cauza lipsei unei activități de reproducere direcționate în stadiile incipiente ale creării rasei și a anomaliilor genetice pe care le implică gena lipsei de coadă..

Video: pisoi de rasă Kimrick

Descrierea și standardele rasei

Cimrick este o rasă fără cozi de pisici cu păr lung, care diferă în exterior printr-o constituție puternică și o formă de cap rotunjită, cu obraji bine definiți. Sunt puternici și activi, cu ochi frumoși, limpezi și un strat superb strălucitor. Dimensiunea pisicilor este medie, dar datorită fizicului doborât, acestea sunt mult mai grele decât s-ar părea.

Cimrick se dezvoltă destul de lent, dimensiunea sa completă, precum și luminozitatea culorii și culoarea ochilor pot ajunge doar la 5 ani.

Cap și bot

Capul este rotunjit cu obraji bine proeminenți, puțin mai puțin în lățime decât în ​​lungime. Fruntea este rotunjită. Tampoanele Vibrissa sunt bine definite. Ar trebui să existe o ușoară indentare în profilul nasului. Urechile sunt largi la bază cu vârfuri rotunjite, eventual cu o perie. Așezați departe și înclinați spre exterior. Ochii sunt mari, larg deschiși, așezați ușor oblic. Culoarea ochilor trebuie să se potrivească cu culoarea stratului.

Tipul corpului

Kimrik are un piept destul de larg și membrele anterioare puternice. Forma spatelui scurt seamănă mai mult cu o arcadă care trece de la umeri la spate. Coapsele sunt bine musculate și rotunjite, cu o linie inghinală joasă. Membrele kimrikului sunt grele. Picioarele anterioare sunt scurte și la distanță mare, ceea ce conferă o rotunjire frumoasă pieptului. Picioarele din spate sunt mai lungi, cu tibii grele. Lungimea picioarelor din spate ridică crupul, care exterior pare că pisica este întotdeauna gata să sară. Privite din spate, picioarele din spate sunt drepte. Picioarele puternice, rotunjite.

Soiuri de cozi ale lui Kimrik

Faptul că kimriks sunt pisici fără coadă nu înseamnă că nu pot avea deloc coadă. Există și „cioturi” și cozi cu drepturi depline. În funcție de lungime, acestea sunt numite diferit:

  • Dimple rumpy - coada este complet absentă. Pe partea din spate a coloanei vertebrale, se observă o depresiune, adică în locul în care începe coada la alte rase. Este permisă o proeminență minimă, care este abia perceptibilă;
  • Riser - coadă scurtă a mai multor vertebre, adesea ascunse sub palton;
  • Stumpy - coadă scurtă (mai scurtă decât felina obișnuită);
  • Coadă sau lungă - lungime regulată a cozii.

Palton

Principala diferență dintre rasa Kimrik și rasa originală Manx este haina dublă, grea și strălucitoare, de lungime medie. Este matasos si delicat la atingere si are o textura fina. Paltonul trebuie să arate întotdeauna strălucitor și sănătos. Pisicile au dolari luxurianți, iar volanul lor ajunge la umeri, formând un bavet frumos pe piept. Lungimea hainei crește spre partea din spate a corpului și cade ușor. În același timp, părul de pe burtă, de pe pantaloni și volan este mai lung decât părul de pe corp. Sunt de dorit smocuri pe urechi și smocuri mici de păr între degetele de la picioare.

Culoare

Toate culorile sunt permise de standard pentru kimrik, cu excepția ciocolatei, lavandei, punctului de culoare și combinației lor cu alb.
Fotografie Kimrick

Caracter

Strămoșii lui Kimrik au fost minunați captori de șoareci, aceste abilități, împreună cu independența și adaptabilitatea la diferite condiții, pisicile moderne nu au pierdut. Se pot ridica pentru ei înșiși și își vor apăra propriul teritoriu, așa că la cele mai mici sunete străine, pisica va reacționa rapid și poate chiar să manifeste agresivitate.

Cu oameni apropiați, kimrikul va fi afectuos și blând. Într-un mediu familiar, el este o pisică echilibrată și calmă, moderat jucăușă. Kimrick este puternic atașat de proprietar, îl va urmări și se va interesa de treburile casnice. Pisica Kimrik se adaptează cu ușurință la mediu, tolerează cu ușurință mutarea sau schimbarea familiilor, dacă este necesar. Kimrick este la fel de potrivit pentru familiile numeroase și persoanele singure.

În ceea ce privește abilitățile intelectuale, Cimrick nu este lipsit de ele. Învață rapid regulile de comportament și, dacă proprietarul dorește, poate chiar să stăpânească câteva trucuri. Kimrik își va folosi mintea extraordinară în scopuri personale, dacă este necesar, va învăța cum să deschidă ușile sau dulapurile.

Întreținere și îngrijire

Kimrick se adaptează bine vieții dintr-un apartament, dar este mai bine dacă are ocazia să meargă deseori afară și să vâneze în iarbă, de exemplu, pentru insecte. În timpul plimbărilor, aceste pisici trebuie protejate împotriva săriturilor de la înălțime. Particularitățile dezvoltării membrelor posterioare nu au făcut din Kimrik cea mai bună broască cu săgeată otrăvitoare și de multe ori nu pot face ca pisica bântuită să aterizeze pe patru picioare. Chiar și alergarea lor este specială, în exterior seamănă puternic cu un iepure, adică alergarea sa este cu salturi largi.

Coabitarea cu alte animale de companie

Cimrick este mai probabil să fie neutru cu alte animale de companie. Deși ar trebui spus că aceste pisici găsesc adesea un limbaj comun cu rasele prietenoase de câini și chiar se joacă împreună. Rozătoarele mici, păsările sau peștii care locuiesc în casă sunt de obicei urmăriți din lateral, dar este totuși mai bine să nu lăsați prădătorul și prada potențială în pace.

Dificultăți de reproducere

Dificultățile de reproducere sunt unul dintre motivele pentru care Cimrick nu a câștigat popularitatea pe care o merită. O pereche de absolut fără coadă nu poate avea descendenți, o mutație genetică duce la moartea embrionilor sau la nașterea pisoilor neviabili.

Pisicile complet fără coadă pot fi încrucișate numai cu pisici cu coadă.

Dar nici nu se termină aici. Este foarte dificil să găsești o pereche potrivită de Cimrik, astfel încât pisoii născuți din uniune să îndeplinească toate standardele rasei. În plus față de intrabreed, este permisă traversarea cu pisici Manx.

Îngrijire

La prima vedere, poate părea că părul lung al pisicilor necesită periaj zilnic. Dar, cu o dietă echilibrată corespunzător, haina lui Kimrik va fi întotdeauna îngrijită și este suficient să o pieptene de 1-2 ori pe săptămână, în timp ce trebuie să-l înveți să se pieptene de la o vârstă fragedă - adulții pot protesta împotriva unei astfel de proceduri. Pisicile înțeleg perfect scopul stâlpului de zgâriere și nu își vor ascuți niciodată ghearele pe nicio altă piesă de mobilier. Dar, din nou, acest lucru este prevăzut pentru ca pisoiul să fie obișnuit cu el încă de la o vârstă fragedă..

Dietă

Kimrik nu este pretențios în ceea ce privește hrana, dar având în vedere faptul că printre crescătorii mari, în special cei străini, hrănirea cu furaje industriale este obișnuită, reprezentanții moderni ai rasei sunt perfect adaptați la ei și nu au nevoie de nutriție naturală. Activitatea lui Kimrik trebuie menținută cu o dietă echilibrată, hrănitoare, iar pentru ca stratul să fie strălucitor, este necesar să îi oferi vitaminele și microelementele necesare.

Alegerea hranei optime, ia în considerare categoria de vârstă și starea fiziologică a animalului (castrare, alăptare, sarcină). În plus, este important să acordați atenție etichetării în funcție de nivelul de consum de energie, care este individual pentru fiecare animal (chiar și pentru o rasă).

Sănătate și longevitate

O alimentație corectă și echilibrată le permite să își mențină sănătatea excelentă și aspectul frumos. Dar, trăsăturile structurale ale coloanei vertebrale și lipsa cozii și-au lăsat amprenta și, în unele cazuri, implică diferite tipuri de anomalii genetice. Unele dintre bolile ereditare pe care Kimriki le-a moștenit de la alte rase.

  • Atrofia coccisului la pisici cu coadă parțială;
  • Distrofia corneei progresive se dezvoltă adesea între vârsta de 4 luni și conduce invariabil la orbire;
  • Sindromul Manks se referă la o colecție de malformații congenitale, care pot include anomalii în dezvoltarea coloanei vertebrale, a tractului urinar, a intestinelor și, ca urmare, a problemelor digestive. Din păcate, această anomalie genetică afectează aproximativ 20% dintre pisici și apare de la 4-5 luni.
  • Această rasă este mai vulnerabilă la diferite tipuri de tulburări neurologice..

Pentru o lungă perioadă de timp, Kimriks s-au format prin selecție naturală, sistemul lor imunitar este suficient de puternic, dar acest lucru nu îi scutește pe proprietari de necesitatea de a efectua măsuri preventive veterinare planificate.. Speranța de viață - 8-14 ani.

Selecție pisică și preț

Găsirea pisoilor din rasa Kimrik este destul de problematică, deoarece sunt rare nu numai în Rusia și țările vecine, ci și în restul lumii. În SUA, pisicile stabilesc prețurile individual pentru fiecare pisoi, în medie acestea variază între 200-400 USD.

Atunci când alegeți un pisoi atât de neobișnuit și scump, ar trebui să fiți foarte atenți. Există posibilitatea ca lipsa de coadă să fie rezultatul rănirii sau amputării, iar vânzătorul să fie un escroc obișnuit. De asemenea, trebuie înțeles că costul unui bun kimrik nu poate fi simbolic, iar pedigree-ul trebuie să fie precizat cel puțin până la a cincea generație..

Dacă pisoii se nasc cu o coadă lungă, atunci crescătorii o pot opri pentru a găsi rapid noi proprietari pentru bebeluși..

Având în vedere posibilitatea apariției sindromului Manx la pisicuții cu vârsta de cel puțin 4 luni, aceștia nu se grăbesc să ducă bebelușii acasă înainte de vârsta de șase luni și, de asemenea, nu se asigură că bebelușul este sănătos și nu are patologie de dezvoltare.

Fotografii

Foto Kimrick (pisică galeză)

Kimrick (pisică galeză)

pisici de rasă Kimrick

Kimrick vedere din spate

Kimrick

rasa pisicii Kimrick

apariția pisicilor din rasa Kimrick

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Kimrick (pisică galeză)