Cum să dai ketofen unei pisici?

Din când în când, toată lumea, atât oamenii, cât și animalele, necesită tratament medicamentos. Pisicile în astfel de cazuri nu fac excepție. Deci, acest articol va lua în considerare când și de ce este necesar să achiziționați "Ketofen" pentru pisici.

Acest agent (sau mai bine zis, principalul său ingredient activ - ketoprofenul) aparține acizilor carboxilici nesteroidieni, are un efect antiinflamator și are și un efect analgezic și antipiretic..

Medicamentul este cel mai inofensiv analgezic pentru pisici, deoarece are o compoziție acceptabilă pentru corpul delicat al unei pisici și nu se acumulează în corp după utilizare (se excretă în principal prin rinichi și ficat al animalului).

Vândut „Ketofen” pentru pisici sub formă de tablete - într-o cutie de carton există mai multe blistere a câte zece bucăți fiecare. Un comprimat conține 5-20 mg de ketoprofen.

Există, de asemenea, „Ketofen” sub formă de soluție injectabilă - recipientul în care este vândut conține 20 ml de medicament.

Printre altele, este important să rețineți că pe ambalajul „Ketofen”, pe care îl achiziționați pentru o pisică, trebuie să existe un semn „pentru animale”. Un medicament cu acest nume este disponibil atât pentru animale de companie (pisici, câini etc.), cât și pentru oameni, deci este important să nu confundați.

Indicații de utilizare

„Ketofenul”, ca multe alte medicamente, este prescris pentru o pisică de către un medic veterinar.

Este posibil să tratați o pisică cu Ketofen cu următoarele diagnostice:

  • Patologii în sistemul musculo-scheletic
    Bolile, cronice și agravate, asociate cu sistemul musculo-scheletic, necesită adesea tratament cu „Ketofen”. Aceste patologii includ tot felul de leziuni, luxații, artrită / artroză etc..
  • Hernie
    Dacă o pisică are o hernie (în special pentru hernie de disc), medicii veterinari prescriu adesea Ketofen
  • Eliminarea consecințelor operației
    De asemenea, medicii veterinari pot prescrie o pisică „Ketofen” după orice operație. Acest lucru este uneori necesar pentru a elimina inflamația și durerea, care sunt adesea consecințele intervenției chirurgicale..

Mod de aplicare

Metoda de utilizare a produsului este indicată clar în instrucțiuni. Instrucțiunile pentru utilizarea „Ketofen” trebuie atașate la medicament. Merită verificat prezența acestuia în pachet imediat după achiziționarea medicamentului..

Comprimatele „Ketofen” se administrează pisicilor nu mai mult de o dată pe zi (comprimatele sunt fie zdrobite și amestecate cu apă, apoi turnate într-o seringă și turnate în gura animalului, fie pur și simplu puse pe baza limbii, astfel încât pisica să le poată mânca singur). Cursul de admitere nu depășește de obicei cinci zile (această perioadă este stabilită de medicul veterinar).

În cazul soluțiilor injectabile, doza nu trebuie să depășească 2 mg per kilogram de greutate corporală. De asemenea, nu puteți face mai multe injecții simultan..

Pentru a evita supradozajul, trebuie să ne amintim că doza zilnică de medicament este de 1 mg de ketoprofen pe kilogram din greutatea pisicii..

Dacă doza de "Ketofen" a depășit în continuare norma, poate fi ușor determinată de semne externe. Supradozajul, de regulă, duce la salivație abundentă, vărsături și uneori sângerări. Dacă aceste simptome apar după administrarea medicamentului, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar.

Contraindicații pentru utilizare

Ca orice medicament, Ketofen are propriile sale contraindicații și recomandări atunci când medicamentul nu trebuie luat.

Boli ale tractului gastro-intestinal

Patologiile și bolile asociate cu tractul gastro-intestinal al unei pisici sunt o contraindicație fără echivoc pentru a lua „Ketofen”. Stomacul pisicilor este foarte sensibil și, dacă este supus unui stres suplimentar sub formă de boli (ulcere etc.), administrarea de medicamente precum Ketofen nu va face decât să agraveze situația..

Boală de rinichi

„Ketofenul” pentru pisici este contraindicat în prezența insuficienței renale. Multe boli asociate cu rinichii unei pisici devin aproape întotdeauna automat o contraindicație pentru tratamentul cu "Ketofen".

Probleme cardiace și hepatice

Dacă pisica dvs. este predispusă la afecțiuni (temporare sau cronice) asociate cu inima / ficatul, administrați-i medicamentul cu precauție, după consultarea medicului veterinar..

Hemoroizi

De asemenea, este imposibil să îi dați pisicii „Ketofen” dacă animalul este tratat pentru hemoroizi. Medicamentul poate provoca sângerări în organele interne și, prin urmare, poate provoca o complicație a bolii.

Intoleranță la componente

Desigur, ar trebui să vă protejați animalul de companie împotriva tratamentului cu "Ketofen" dacă pisica este alergică la orice componentă a medicamentului..

Incompatibilitate cu alte medicamente

Dacă pisica dvs. este deja supusă tratamentului pentru orice boală și bea medicamente, ar trebui să consultați un specialist înainte de a-i administra Ketofen. Este posibil să nu fie compatibil cu medicamentele pe care animalul le-a luat deja / le-a luat recent.

De exemplu, medicamentul nu trebuie administrat unei pisici dacă bea deja un medicament similar (antiinflamator nesteroidian).

Precauții și condiții de depozitare

Perioada de valabilitate a produsului, de regulă, nu depășește trei ani (informații despre acest lucru sunt întotdeauna scrise pe ambalaj). Temperatura de depozitare a „Ketofen” nu trebuie să depășească 25 de grade Celsius.

Păstrați ambalajul cu medicamentul într-un loc relativ întunecat, întotdeauna la îndemâna copiilor. Este inacceptabil să păstrați medicamentul lângă alimente, tacâmuri și alte obiecte care îl pot provoca să pătrundă în mucoasa orală..

Este recomandat să efectuați acțiuni cu "Ketofen" cu mănuși. Dacă nu există, după ce ați lucrat cu medicamentul, trebuie să vă spălați bine mâinile, astfel încât să nu rămână urme de medicament pe ele. Aceste precauții sunt necesare pentru a preveni o posibilă reacție alergică umană la produs..

informatii suplimentare

Un pachet de tablete Ketofen pentru pisici costă de obicei între 300-600 de ruble. Prețul unei soluții injectabile este de obicei puțin mai mare - aproximativ 700-750 ruble pe pachet.

Există un medicament pentru animale, similar cu "Ketofen" în proprietăți - acesta este "Nalfubin".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai ketofen unei pisici?