Casa pisicilor diy: cum să faci

Cum să construiești o casă pentru pisiciMulți iubitori de animale de companie au pisici în casele lor - creaturi bune, care ronronesc, care îmbunătățesc starea de spirit și ameliorează stresul. Când începeți un pisoi, este important să îi oferiți condiții de viață confortabile, motiv pentru care va fi necesară o casă. Este important ca fiecare ființă vie să aibă propriul loc în care se va simți în siguranță. Aceasta este o condiție prealabilă pentru viața normală a unui murka în apartamentul dvs. Să ne cunoaștem cum și din ce puteți face o casă pentru o pisică cu propriile mâini.

De ce ai nevoie de o casă pentru pisică

Pisicile au o dragoste inerentă pentru spațiile închise, motiv pentru care au găsit adesea colțuri retrase în sălbăticie, iar în apartamente preferă să se ascundă în cutii, în dulapuri, în cutii de pe balcon. De aceea, animalul îi va fi recunoscător proprietarului, care i-a dat propriul său colț retras, unde vă puteți relaxa, dormi din plin. Cel mai bine este să faceți singuri o casă pentru o pisică din următoarele motive:

 • Se vor folosi numai materiale naturale.
 • Puteți crea un design pe placul dvs..
 • Va costa mai puțin decât opțiunea achiziționată.
 • Puteți lua în considerare dimensiunea camerei și solicitările animalului de companie.

Și procesul în sine va dura puțin timp și va mulțumi adevăratul iubitor de pisici.

Soiuri de case pentru pisici

Locuinte pentru pisici diferă prin varietate, cele mai frecvente tipuri sunt:

 • Tipuri de case pentru pisicicanapele;
 • cabine;
 • hamace;
 • cutii;
 • structuri încorporate;
 • mini canapele;
 • complexe complexe.

Un proprietar grijuliu va determina cu ușurință ce versiune a casei unei pisici este cea mai potrivită pentru animalul său de companie. Să ne cunoaștem mai detaliat tipurile de locuințe pentru pisici.

Cel mai simplu este să-ți faci un hamac cu propriile mâini. Pentru a face acest lucru, o mică tăietură de țesătură densă trebuie întărită pe picioarele mobilierului.. O astfel de casă nu va ocupa mult spațiu. și perfect pentru apartamente mici. Pisica se va putea retrage aici, iar proprietarul nici măcar nu va observa.

Standul este o locuință de tip închis, cu pereți și acoperiș, care seamănă cu o crescătoare de câini în construcție. În interiorul locuinței este tapițat cu căptușeală moale și are întotdeauna un stâlp special de zgâriere.

Patul este, de asemenea, simplu la fabricarea unei case pentru o pisică, se face într-un coș sau cutie cu o căptușeală moale. Potrivit pentru pisicile sociabile care nu au nevoie de intimitate. Puteți realiza o bancă de soba foarte originală cu propriile mâini, care va completa designul camerei..

Cutia de carton, ușor rafinată, este, de asemenea, o casă excelentă pentru pisica ta. Dar este important să ne amintim că durata lor de viață va fi scurtă, în curând va trebui înlocuit chiar și cea mai densă cutie..

Structurile încorporate sunt foarte convenabile: amplasate în noptiere și dulapuri, ajută la „disimularea” casei pisicii, pentru a face parte din designul camerei, în timp ce animalul va fi comod și confortabil să se ascundă în ele.

Mini-canapele pentru pisici arată foarte elegant, seamănă cu copii în miniatură ale mobilierului, așa că vor deveni un adevărat decor al oricărui interior.

Complexele complexe de joc reprezintă nu numai casa în sine și stâlpul de zgâriere, ci și o serie întreagă de guri de vizitare, șine de-a lungul cărora pisica se va mișca. Acestea sunt modele foarte interesante., de la care orice animal va fi încântat, dar trebuie amintit că vor ocupa mult spațiu în apartament.

Casa pisicilor DIY: alegerea materialelor

Puteți utiliza materiale complet diferite pentru a crea o casă de pisici bricolaj. Deci, de multe ori proprietarii preferă să echipeze o cutie de carton în acest scop. În acest caz, o gaură este tăiată în ea, o pernă de dimensiunea adecvată este plasată pe fund, dacă se dorește, pereții pot fi lipiți cu o cârpă moale, astfel încât animalul să fie mai cald.

Dacă intenționați să faceți o casă de stand pentru o pisică, atunci cu siguranță veți avea nevoie de un fond de ten, acesta poate fi:

 • placaj;
 • PAL;
 • MDF;
 • scânduri;
 • vita de vie.

De asemenea, ar trebui să pregătiți în prealabil placarea casei din orice țesătură moale: pluș, covor, draperie, pâslă. Pentru încălzirea casei, bătutul, iarna sintetică, cauciucul spumant sunt perfecte. De asemenea, puteți utiliza materialele de umplutură rămase de la jachete vechi și jachete puf..

Important! Materialele utilizate trebuie să fie naturale și să nu aibă un miros specific, altfel animalul nu va recunoaște noua locuință.

Pentru un post de zgâriere, dacă este prevăzut de proiectare, va fi necesar un material mai durabil.

Dimensiunile casei pentru pisică

 • Înălțimea medie nu trebuie să fie mai mică de 40 cm.
 • Diametrul intrării - aproximativ 20 cm.
 • Lungime și lățime - nu mai puțin de 40-50 cm.

Dar acesta este un conducător general de dimensiuni, atunci când proiectați o casă, este important să luați în considerare creșterea unui anumit animal de companie.

Casa pisicilor DIY pas cu pas

Să ne dăm seama cum să facem o casă de carton pentru o pisică. Mai întâi trebuie să ridicați materiale:

 • Cutia în sine
 • Domnitor și creion
 • Foarfece sau cuțit
 • Pistola temporară sau lipici.

Procesul este destul de simplu:

 • Opțiunea pentru casă pentru pisiciÎn primul rând, toate elementele desenului viitoarei case sunt desenate pe cutie, apoi sunt decupate. De regulă, structura include pereți, podea, acoperiș, podea pentru al doilea nivel.
 • Apoi, desenați și tăiați găuri pentru ferestre și uși.
 • Toate elementele structurale sunt asamblate și lipite. Veți avea nevoie de adeziv puternic sau un pistol termic.
 • Apoi, ar trebui să începeți lucrările la etajul al doilea: în acoperișul primului nivel, faceți o trecere la al doilea.
 • Combinați două etaje într-o singură structură.
 • Casa este gata. Rămâne să-l decorezi.

De asemenea, puteți utiliza o structură elementară: alegeți o cutie de o dimensiune adecvată, tăiați ușa și ferestrele și lipiți-o din interior cu o cârpă. Se va dovedi a fi o casă ușor de fabricat și confortabilă pentru un Murka.

Ușor de făcut casă de bricolaj pentru o pisică din lemn sau placaj, în formă de stand.

 • În primul rând, se face un desen, apoi fiecare element este transferat într-un copac sau placaj, decupat.
 • Cu ajutorul elementelor de fixare, fiecare element este conectat la altul. Dar acoperișul nu ar trebui încă atașat..
 • Structura finisată este învelită din interior cu o cârpă moale, izolată cu căptușeală din poliester.
 • Apoi atașează acoperișul și decorează locuința.

Procesul este simplu și un începător se poate descurca. Dar este important să ne amintim că structura fabricată trebuie să fie puternică, stabilă, plasată la o înălțime confortabilă pentru animalul de companie..

Pat de casă pentru pisici DIY

Casă de materiale uzateCea mai simplă versiune a patului pentru o pisică - cu bare de protecție și o pernă detașabilă. Ar trebui să alegeți țesătura și umplutura dorită, să faceți un model, care constă din două părți - partea inferioară și laterală. Fundul poate fi oval, rotund sau dreptunghiular. Pentru umplerea fundului de pernă, bătătura, iarna sintetică, cauciuc spumant sunt potrivite, iar țesătura trebuie selectată densă.

O canapea dintr-un pulover vechi se dovedește a fi foarte confortabilă, ceea ce nu va fi dificil de cusut. Luați un pulover, puneți-l pe masă, coaseți decupajul cu un plasture în interior. Acum trebuie să coaseți mânecile pe partea principală a îmbrăcămintei pe toată lungimea pentru a forma un oval. Mai mult, laturile manșoanelor sunt umplute cu poliester de vopsit sau căptușit, iar „fundul” este izolat. Apoi mânecile sunt cusute împreună pentru a închide ovalul. S-a dovedit a fi un pat excelent, cald și confortabil, care nu necesita mult timp și materiale.

Idei neobișnuite

Casă DIYFaceți o casă pentru o pisică cu propriile mâini, poți, arătând imaginație, folosind materiale improvizate. Deci, un pat neobișnuit și interesant va ieși dintr-o valiză veche, învelită din interior cu o izolație moale.

Cum se face o casă pentru pisici din poliester? În primul rând, trebuie să ridicați plăci dense de spumă sau o cutie de dimensiunea necesară. Dacă există plăci, atunci, lipindu-le cu material dens, veți obține un pat excelent pentru animal., iar în cutie puteți face o locuință închisă.

O opțiune interesantă este un hamac într-o cutie - un hamac din material din material dens este plasat într-o cutie densă de carton cu ajutorul unor elemente de fixare speciale. Pisica va fi încântată!

Desigur, o casă pentru pisică poate fi cumpărată într-un magazin, dar va fi standard, nu țineți cont de gustul animalului dvs. de companie și, în plus, poate fi făcută din materiale nenaturale, iar animalul va refuza pur și simplu o nouă casă. Și să te faci singur ajută la evitarea acestor probleme - arătând imaginație, puteți face o opțiune interesantă literalmente din mijloace improvizate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Casa pisicilor diy: cum să faci