Realizarea unei case pentru un animal de companie cu propriile mâini: un ghid detaliat

Fiecare membru al familiei are nevoie de un loc confortabil unde să se odihnească și să se gândească la al său. Și animalele noastre de companie în această privință nu fac excepție. Mulți proprietari de pisici știu că pisicilor le place să se ascundă în cutii, sertare de dulapuri și alte locuri ascunse. Atunci de ce să nu faci o casă pentru o pisică cu propriile mâini? Manuale pentru realizarea cu fotografii și videoclipuri pe tema cum să faci o casă pentru o pisică, le găsești în acest articol.

Unii cred că cumpărarea sau realizarea unei case de mână este inutilă, deoarece nu există absolut nicio garanție că va dormi în ea. Acest lucru este parțial adevărat. Dar dacă totuși ați făcut structura cu propriile mâini și animalul își întoarce nasul și îl ocolește, atunci nu disperați. La urma urmei, poate că pisica doar adulmecă la acest lucru nou și încă nu înțelege foarte bine ce trebuie făcut cu el. Dacă îl introduceți de câteva ori în interior, s-ar putea să nu vă ajute, așa că acordați timp animalului să se obișnuiască cu el..

Poate că nu îi place locația structurii. Apoi încercați să experimentați. Așezați casa în diferite locuri din cameră. Există momente când pisica iubește să petreacă timp pe pervaz. Apoi puneți locuința pisicii acolo și vedeți dacă va sta în ea. În plus, unor animale, prin însăși natura lor, le plac locurile mai ridicate. Deci trageți concluziile.

Realizarea unei case de pisici din materiale reziduale

Astăzi, în aproape toate magazinele de animale de companie din țara noastră, puteți găsi case pentru pisici de orice tip și culoare. O casă pentru pisică este un lucru cu adevărat util, deoarece un animal de companie se poate relaxa și odihni în ea. Știe ce părere are proprietarul despre el și se va comporta în consecință ca răspuns. Dar cumpărarea de case pentru pisici în magazinele de animale de companie este complet opțională. Mai mult, un design decent va costa o sumă rotundă, iar o casă decentă pentru o pisică cu propriile mâini nu este deosebit de dificil de realizat.

Cum se fac casele de pisici? Următoarele sunt lecții magistrale despre cum să faci o casă de pisici bricolată.

Case de pisici

Opțiunea 1: ieșit din cutie

Luați în considerare prima opțiune - scoasă din cutie. Un master class despre cum să construiți o casă pentru o pisică cu propriile mâini, fără costuri, vă va permite să o faceți pe cont propriu. Pentru a face acest lucru, pregătiți-vă în avans:

 • trei cutii de carton, este mai bine dacă au aproximativ aceeași dimensiune;
 • marker sau creion;
 • metru sau riglă obișnuită;
 • un cuțit obișnuit de papetărie;
 • pistol de lipit fierbinte.
Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Deci, dacă vă decideți să construiți o casă de pisici cu două etaje din cutie, atunci o clasă magistrală este prezentată în atenția dvs. Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Pentru început, ar trebui să imprimați desenele șabloanelor pentru uși și ferestre, acestea trebuie să aibă dimensiunea adecvată. Aceste părți trebuie tăiate. Folosind un contor și un marker, trageți o ușă pe o parte a cutiei și una sau mai multe ferestre pe cealaltă. Sau puteți lipi pur și simplu desenele casei pe spatele cartonului și apoi tăiați calul și ușile de-a lungul lor.
 2. Acum ar trebui să asamblați prima parte a structurii, aceasta este partea în care este afișată ușa. Folosiți un pistol de lipit pentru a lipi această parte pe podea. Vă rugăm să rețineți că partea de jos trebuie să fie foarte puternică. Podeaua celui de-al doilea etaj ar trebui să fie la fel de puternică, așa că luați o a doua cutie și tăiați o gaură pe așa-numitul tavan, astfel încât pisica să se poată urca la etajul doi. De sus trebuie să faceți un acoperiș, așa cum se arată în fotografie, apoi îndoiți și lipiți toate colțurile în siguranță.
 3. Apoi, uitați-vă la așa-numitul etaj al doilea. Folosind un pistol adeziv, așa cum se arată în fotografie, lipiți împreună elementele structurale îndoite. Aceste componente trebuie presate și așteptate până se usucă. Foile de carton suplimentare pot fi folosite pentru a face pardoseala mai durabilă..
 4. Pentru aceasta, casa pentru pisici este practic construită din cutie, rămân doar mici detalii. Decupați o bucată de carton care va servi drept acoperișul clădirii. Această piesă va trebui să fie îndoită în centru și apoi să o lipească de restul structurii folosind același pistol. Pentru a face casa mai densă și mai puternică, puteți să-i spălați din nou unele dintre elementele sale. După această clasă de master, veți ști cum să faceți singuri o pisică acasă, fără prea multe investiții..
Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Opțiunea 2: din tuburi de ziare

Dar clasa magistrală de mai sus nu este singura soluție pentru a construi o casă pentru o pisică cu propriile mâini. Există, de asemenea, o opțiune populară - țeserea din tuburi de ziare. Proiectarea tuburilor de ziare este considerată mai fiabilă. În plus, dacă totul este făcut corect, atunci un pat format din tuburi de ziar va arăta mult mai scump. Mai jos este un master class despre asamblarea unei clădiri cu propriile mâini din tuburi de ziare.

Veți avea nevoie de mult din ultimul material. Pentru a face tuburi de ziar, veți avea nevoie de:

 • multe ziare;
 • ac de tricotat, cu ajutorul căruia veți răsuci tuburile;
 • lipici obișnuit;
 • o bucată de placaj;
 • cuțit de papetărie;
 • lac pentru lemn;
 • carton;
 • marilka.
Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Să începem:

 1. Mai întâi trebuie să coaseți fundul. Pentru a face acest lucru, pregătiți o mulțime de tuburi de ziar, dar înainte de acestea ar trebui să fie unse cu marilka. Procedura de țesut în sine începe de jos, faceți așa cum se arată în fotografie. Așezați o bucată de placaj pe bază pentru a o menține puternică. După ce fundul este gata, ar trebui să fie deschis cu lac. Luați carton și, după cum puteți vedea în fotografie, creați un astfel de cadru pentru dvs., de-a lungul căruia vor merge tuburile de ziar.
 2. Acum trebuie să coaseți pereții din tuburile de ziar. Aici veți avea nevoie de perseverență și răbdare, deoarece țeserea pereților nu este o sarcină ușoară. Nu uitați că este necesar să părăsiți intrarea pentru animalul de companie și în același timp este important să țineți cont de dimensiunile acestuia.
 3. Pe măsură ce vă apropiați de acoperiș, structura tubului ar trebui să se conică. Pentru a-l face mai convenabil, puteți pune o bilă mică sau, de exemplu, un borcan înăuntru.
 4. Apoi, trebuie să țeseți capacul. Fotografia arată cum să faceți acest lucru. Când structura pisoiului este gata, poate fi deschisă cu un grund pentru ao face mai durabilă. Apoi vopsiți peste el din nou cu o pată de lemn sau altă vopsea. Aceasta completează țesutul construcției tuburilor de ziar..
Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Opțiunea 3: din recipiente din plastic

Dacă nu vă convine o clasă magistrală despre realizarea unei structuri din tuburi de ziar pentru un pisoi, atunci puteți alege o altă opțiune. Realizarea unei case din recipiente de plastic nu este atât de dificilă. O clasă magistrală despre această procedură este prezentată mai jos. Deoarece structura va avea mai multe etaje, recipientele din plastic sunt cea mai bună opțiune. Veți avea nevoie de mai multe piese și este de dorit ca acestea să aibă pereți netezi și fundul. Master-class:

 1. Mai întâi, scoateți capacele din toate recipientele. După demontarea lor, veți avea nevoie de un covor - vor trebui să lipească părțile interioare ale containerelor. Dacă nu există covor, atunci poate fi utilizat un alt material de izolare. De asemenea, este demn de remarcat aici că în zona în care se afla acoperirea, va fi necesar să lăsați puțin spațiu. Astfel încât să puteți pune apoi huse când covorul este lipit.
 2. Acum ar trebui să vă gândiți la planul general al casei. Aici îți poți lăsa imaginația să fugă. De exemplu, rezervoarele acoperite cu covor pot fi amplasate una lângă alta, iar un pasaj poate fi tăiat între ele. În plus, puteți face o casă cu trei sau chiar patru etaje, dacă stivați recipiente unul peste altul. În consecință, pasajul va trebui tăiat în partea inferioară și pe capacele containerelor..
 3. Când v-ați gândit deja la design, treceți la acțiune. Puteți utiliza bandă sau adeziv pentru a menține modulele independente în poziție sigură. În ceea ce privește aspectul acestei clădiri, și aici, lăsați-vă imaginația să se elibereze. Puteți manipula exteriorul containerelor după cum doriți. Puteți utiliza și covor aici. Aceasta încheie clasa magistrală.

După cum puteți vedea, a face o casă bună pentru o pisică singură acasă din materiale reziduale nu este deosebit de dificil. Este necesar doar să vă asumați responsabilitatea pentru selectarea materialelor și să urmăriți cursurile magistrale. De asemenea, rețineți că, dacă decideți să faceți acest lucru singur, atunci trebuie să fiți foarte răbdători. La urma urmei, construirea unei locuințe pentru un animal de companie nu este o problemă rapidă. Totul trebuie gândit cu atenție în avans, astfel încât structura să rămână mult timp și ca animalul dvs. să fie fericit. După cum puteți vedea, cheltuielile financiare în acest sens sunt, de asemenea, minime..

Case de pisici DIY

Galerie foto

Vă prezentăm proiecte de alte case pentru pisici domestice.

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Video „Cum să faci o casă pentru o pisică pe cont propriu cu costuri minime”

În acest videoclip veți vedea o clasă magistrală pas cu pas despre instalarea unei case de calitate pentru un animal de companie acasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Realizarea unei case pentru un animal de companie cu propriile mâini: un ghid detaliat