Vitrina diy pentru chinchilla

Vitrina DIY pentru chinchillaDestul de ciudat, dar chinchilelor nu le plac spațiile închise, ceea ce nu se poate spune despre alte rozătoare. Iepuri, șobolani de casă, hamsteri - toți stau liniștiți în cușcă, dar chinchila are nevoie de mai mult spațiu. Din acest motiv, cuștile de chinchilla trebuie să fie mari și confortabile. De regulă, este dificil sau costisitor să cumpărați astfel, dar este foarte posibil să-l asamblați cu propriile mâini..

Cum să începi să faci o cușcă cu propriile mâini?

Ar trebui să începeți, în primul rând, cu un desen.

Ce să cauți cel mai mult?

 1. Lungime
 2. Înălţime
 3. Lăţime
 4. Numărul de niveluri

Această activitate necesită o anumită concentrare. Este necesar să desenați cu atenție toate elementele de fixare ale rafturilor din vitrina pentru chinchilla, nu uitați să indicați dimensiunea viitorului produs. Colivia trebuie să conțină: o baie, un bol, un alimentator și casa unui animal de companie.

Principala caracteristică la care ar trebui să acordați atenție atunci când creați o vitrină cu propriile mâini, este dimensiunea sa. Vitrina, așa cum am menționat mai sus, ar trebui să fie spațioasă. Mai mult, chinchilelor le place să se miște. Acesta nu este un hamster sau un cobai care are nevoie de o singură roată. Pentru ca animalul dvs. de companie să fie confortabil, ar trebui să existe mai multe niveluri în cușcă, de fapt, pentru care este numit vitrina.

În ceea ce privește înălțimea cuștii, aceasta ar trebui să fie între optzeci și o sută de centimetri. Cu toate acestea, există o particularitate: pentru comoditate, puteți face o gaură sub cușcă, unde vor fi depozitate alimente, aditivi alimentari, unele jucării și alte accesorii ale animalului de companie. Prin urmare, în desen, puteți adăuga în siguranță 30 de centimetri.

Pentru a face cușca să se încadreze în interior, deși nu încalcă spațiul pentru animal, ar trebui să calculați dimensiunea dulapului situat sub el cât mai exact posibil. Pe baza experienței oamenilor care au colectat deja astfel de celule, cea mai optimă dimensiune a dulapului este de -140 de centimetri.

Un parametru la fel de important atunci când colectați o celulă cu propriile mâini este adâncimea. Puteți face aproximativ 30-40 de centimetri. Această adâncime este confortabilă pentru animal și, de asemenea, se potrivește perfect în interiorul oricărui apartament. În ceea ce privește lățimea coliviei - nu există restricții, trebuie doar să respectați un anumit minim - 30 de centimetri. O cușcă cu o lățime mai mică decât acest minim nu este pur și simplu potrivită pentru existența unei chinchilla în ea. Dacă există dorința de a lărgi vitrina pentru chinchilla, aceasta este alegerea proprietarului..

Pregătirea instrumentelor, selectarea materialelor

Ce să faci o vitrinăDupă ce desenul este gata, trebuie să selectați materialele potrivite pentru cușcă. Este necesar să se abandoneze imediat plasticul, precum și orice fel de lemn, deoarece animalul poate roade toate acestea. Rămâne doar să alegeți între sticlă, policarbonat (transparent) și o plasă metalică. De regulă, nimeni nu folosește plasa, deși din punctul de vedere al medicilor este cel mai sigur material pentru animal - păstrează microclimatul în aceeași stare și servește ca o ventilație excelentă pentru chinchilla. Cu toate acestea, practica prezintă inconveniente precum dezordinea perpetuă, deoarece rețeaua trece cu ușurință de resturi. În consecință, proprietarul trebuie deseori să facă curățenie după animal..

Dacă alegeți între policarbonat și sticlă, atunci prima opțiune este mult mai ieftină, dar dăunează sănătății chinchilei, ceea ce face ca animalul să se simtă mai rău. Din toate acestea rezultă că cea mai convenabilă și optimă opțiune este sticla: nu aduce mult rău sănătății chinchilla și este foarte convenabil să lucrați cu ea. Să lucrez ar trebui pregătiți următoarele instrumente și materiale:

 • colțuri din aluminiu;
 • ferăstrău (pentru metal);
 • cleşte;
 • etanșant;
 • burghiu;
 • orice zăvor convenabil pentru dvs.;
 • pistol cu ​​nit;
 • bucle;

Asamblarea unei vitrine pentru chinchilla

Cum să construiești o vitrină pentru o chinchillaAlgoritmul de asamblare este destul de simplu: Luați colțuri din aluminiu. Apoi tăiați opt benzi, lungimea fiecărei benzi ar trebui să fie egală cu înălțimea cuștii;

Sticlă. Cel mai bine este să plasați o comandă la un atelier. Tăierea muchiilor nu este necesară ca atare, dar trebuie să cereți meșterului să facă găuri pe ambele margini. Distanța dintre găuri ar trebui să fie de 20 de centimetri și, de asemenea, trebuie să vă retrageți la doi centimetri de marginea sticlei în sine, diametrul găurii este de aproximativ opt până la zece milimetri - Apoi, trebuie să puneți un pahar pe podea, să atașați colțuri la orice margine, un colț în exterior, celălalt în interior, apoi trebuie să găuriți o gaură - Atingerea finală: luați o armă cu nituri și netați marginea.

Deci se adaugă "În formă de U" figura. Marginile care rămân neocupate trebuie tăiate cu colțuri, cu toate acestea, nu trebuie să vă grăbiți să puneți sticlă acolo. Balamalele și zăvorul vor fi atașate acolo. După toți acești pași, mai rămâne puțin de făcut: fixați ușa la vitrină și puteți continua cu decorarea cuștii din interior..

Pentru a face niveluri în interiorul cuștii pentru o chinchilla cu propriile mâini, trebuie să puneți suporturi speciale din cauciuc. Dețin rafturi care pot fi făcute din lemn. În total, este suficient să faci 3 niveluri: primul pentru mâncare, băuturi, nisip, ceva de genul unei mese. Al doilea nivel poate fi mobilat ca dormitor, de exemplu, pentru a amplasa casa unui animal de companie acolo. Al treilea nivel trebuie lăsat gol, astfel încât animalul de companie să se poată juca acolo și să privească în jur.

Astfel, putem concluziona: nu va fi dificil să construiți o cușcă sau o vitrină pentru o chinchilla cu propriile mâini, principalul lucru este să vă doriți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vitrina diy pentru chinchilla