Cum să dai provera pentru pisici?

Fiecare proprietar de felină la un moment dat începe să se gândească la cum să facă acest lucru, astfel încât pisica să nu mai fie interesată de pisică. Acest lucru este valabil mai ales cu debutul primăverii. Există o soluție - Provera pentru pisici, acesta este exact medicamentul care poate fi utilizat pentru animalele de companie pentru a-și reduce dorința de a merge la festivitățile de primăvară.

Veterinarii oferă adesea opțiunea de sterilizare a animalului, ceea ce rezolvă parțial problema. Dar, din diverse motive, nu toți proprietarii de pisici sunt pregătiți pentru operație. Contraindicațiile pentru sterilizare includ:

  • boală de rinichi,
  • boala de inima,
  • anestezia este contraindicată animalului.

Așa cum nu toată lumea este pregătită să petreacă întâlniri cu pisica și să aștepte următorul urmaș, iar dacă pisica nu are merite speciale și pedigree, atunci va exista o altă durere de cap suplimentară - ce să faci cu pisoii.

Contraceptive moderne

Aș dori să evidențiez medicamentul Depo-Provera. El este cel care este preferat să îl folosească în pisicile de elită și crescătorii de pisici de rasă pură ca contraceptiv. Este un hormon progesteron sintetic care a fost inițial dezvoltat pentru a preveni concepția la femei. În plus, Provera este utilizat în tratamentul anumitor boli oncologice și ginecologice..

Doza de Provera pentru pisici în fiecare caz poate fi individuală. Este important să urmați recomandările din instrucțiuni și sfaturile medicului veterinar. Nu puteți prescrie singur Provera și selectați o doză. În timp ce luați medicamentul, ovulația este suprimată, astfel încât Prover poate fi numit contraceptiv cu acțiune îndelungată.

După introducerea medicamentului, pisica încetează să mai simtă dorința, iar sistemul său nervos revine la normal, același lucru se poate spune despre câini.

Nimeni nu poate spune sigur cum animalul va tolera injecția, dar de obicei pisicile îl tolerează bine pe Provera. Depinde mult de starea sănătății ei și de prezența bolilor. Cel mai bine este ca un medic veterinar să facă o injecție Provera pentru o pisică. Vă puteți injecta singur, dar este recomandabil să aveți ceva experiență în acest sens..

Unul dintre cei mai apropiați analogi este medicamentul Covinan. Care dintre ele trebuie să fie o chestiune privată a proprietarului pisicii. De obicei, alegerea se oprește pentru unele dintre medicamente, după consultarea unui medic.

Este important să urmați instrucțiunile

Instrucțiunile pentru utilizarea Provera pentru pisici sunt incluse în fiecare preparat. Trebuie examinat cu atenție înainte de utilizare. Medroxiprogesteronul este ingredientul activ al Provera, datorită căruia ovulația pisicii este suprimată.

Pentru o pisică de dimensiuni standard, 1 ml de Provera va fi suficient, adică cât este conținut într-o singură doză. Pentru pisicile de rase mari care cântăresc mai mult de 5 kg, doza trebuie crescută de la 1,5 la 2 ori. Dar întotdeauna este mai bine să consultați medicul veterinar pentru aceste informații. Pentru a evita consecințele negative.

Agitați bine sticla de medicament înainte de utilizare. Sticla este cea care va proteja, astfel încât toate picăturile să rămână în ea. Iar locul unde se va face injecția trebuie tratat cu alcool.

Contraindicații și complicații

Din cauza lor, acest medicament, care a fost inițial dezvoltat pentru oameni, este rar folosit de femei. Dar, în unele situații, când sterilizarea unui animal este imposibilă din mai multe motive, medicul recomandă administrarea pisicii Prover. Cu toate acestea, amintiți-vă că este posibilă o reacție la injecție. Este important să luați în considerare cu atenție decizia de a lua medicamentul. În timp, pot începe probleme de sănătate. Printre efectele secundare ale instrucțiunilor sunt următoarele:

  • reacția din sistemul mosepitic;
  • cardiovascular;
  • agitat;
  • digestie.

Medicul poate recomanda alte pastile sau poate ajusta aportul acestui medicament.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai provera pentru pisici?