Este posibil să dai valeriană unei pisici: sfaturi de la medicii veterinari

Sfaturi de medic veterinar cu privire la administrarea de valeriană pisicilorPuteți cumpăra medicamentul "Valerianka" în aproape fiecare farmacie. De obicei, vine în două arome: tinctură de alcool sau tablete. Acest medicament a funcționat întotdeauna bine asupra oamenilor, calmându-i, dar pisicile au o reacție complet diferită. La fel este posibil să le dai pisicilor valeriană?

Informații generale despre valeriana officinalis

Descrierea plantei de valeriană medicinalăDespre valeriană se știe de mult timp, din cele mai vechi timpuri. Se crede că cele mai medicinale părți ale acestei plante sunt rădăcinile, care au fost întotdeauna folosite în Grecia antică, Egipt, Roma, în est, în India..

Dar, pe lângă numele științific - valeriană medicinală, această plantă are și mai multe nume pe care le-a primit printre oameni - iarba pisicii, rădăcină de pisică, iarbă maun. Acest lucru se datorează faptului că mirosul acestei plante are un efect special asupra pisicilor..

Valeriana este o plantă care aparține la familia ierburilor perene. O astfel de iarbă crește în apropierea rezervoarelor, precum și în zonele umede și în zonele joase. Planta constă din următoarele părți:

  1. O tulpină groasă și înaltă, care poate avea o înălțime de până la doi metri.
  2. Flori roz, adunate într-o umbrelă.
  3. Rădăcină mică, scurtă și liberă, care are multe ramuri.

De îndată ce pisicile aud mirosul acestei plante, se vor aduna imediat lângă acest loc. S-a dovedit că pisicile aud acest miros la o distanță foarte mare. Reacția pisicilor la această plantă medicinală este neobișnuită: călăresc, încercând să distrugă plantele, apoi linge sucul.

Acest lucru duce la faptul că încep să se rostogolească și să se rostogolească pe sol, tot pot sări, dar, cel mai important, în același timp miaună foarte mult. Efectul stimulant al valerienei acționează doar asupra pisicilor, pentru oameni această plantă medicinală este folosită ca sedativ.

Reacția pisicilor la valeriană

Caracteristici ale impactului valerienei asupra pisicilorEfectul stimulant al valerienei asupra unei pisici a fost mult timp remarcat de oameni. Merită să aduceți la nasul animalului doar capacul borcanului în care se afla medicamentul, apoi instantaneu apuca de ea și linge, să nu lase pe nimeni să nu-l dea sau să-l dea.

Și abia după aceea va începe să se comporte ciudat. Acțiunea medicamentului va trece în 10-15 minute. După aceea, pisica își va face treaba de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic..

De ce reacționează pisicile astfel la valeriană? Există mai multe motive:

  • Pisicile sunt dependente de anumite plante. Această listă include valeriană.
  • Valeriana prin mirosul său amintește pisicilor mirosul hormonilor pisicii. Acest lucru explică faptul că planta medicinală acționează numai asupra pisicilor..

Pe această bază, valeriana nu poți da pisicilor, întrucât servește ca un fel de drog pentru animale. Și în viitor, o astfel de utilizare va duce, de asemenea, la faptul că animalul devine letargic, se simte constant rău și apar diferite boli. Există cazuri în care s-a produs chiar moartea unui animal.

Este posibil ca o pisică să dea valeriană, care este disponibilă în tablete

Se știe că comprimatele de valeriană sunt mai puternice și mai periculoase decât picăturile. Acest lucru se datorează faptului că compoziția medicamentului din tablete se schimbă în comparație cu compoziția din picături..

Deci, tabletele conțin o a patra parte din valeriană și orice altceva este excipienți sintetici, care poate provoca alergii.

Dacă, cu toate acestea, a trebuit să-i dai pisicii câteva pastile, iar acum doarme tot timpul, atunci ai nevoie consultați imediat un medic sau chiar duceți-vă la clinică cât mai curând posibil.

Este valeriana dăunătoare pentru pisici

Descrierea răului valerianei pentru pisiciValeriana pentru pisici este un fel de drog, iar medicamentul nu este niciodată util. Veterinarii cred că nu este necesar să glumim cu sănătatea pisicilor și să le oferim acest medicament pentru distracție..

Există o altă ieșire: puteți cumpăra o jucărie moale specială destinată pisicilor, care este deja impregnată cu o substanță numită „mentă de pisică". Această plantă poate fi găsită peste tot, acțiunea sa nu are același efect asupra corpului pisicii, iar multe pisici sunt pur și simplu indiferente față de ea..

De exemplu, se crede că pisoii până la vârsta de șase luni nu reacționează în niciun fel asupra acțiunii acestui medicament. În plus, există mai multe rase de pisici, de exemplu, siameze, care sunt, de asemenea, imune la valeriană.

Dacă pisica este pregătită și pentru împerechere în acest moment, atunci nu ar trebui să-i dai valeriană, la urma urmei, ea este deja într-o stare entuziasmată, iar un remediu de la o plantă medicinală nu va face decât să întărească această dorință.

Și apoi nu se știe încă cum se va termina această aventură pentru pisică. Într-un astfel de moment, este mai bine să dai „pisică Bayun”, care va acționa liniștitor. Dar, în cazul în care nu vă așteptați descendenți genealogici de la ea.

Dar uneori Valerian este dat unei pisici în scopuri medicinale. Se știe că în doze mici va fi util atât în ​​tratamentul tractului gastro-intestinal, cât și în tratamentul bolilor nervoase. Veterinarii susțin că picăturile de valeriană sunt utile pentru glanda tiroidă a pisicii și normalizează activitatea acesteia, dar un astfel de tratament poate apărea numai atunci când este prescris de un medic.

Nu ar trebui să vă lăsați lăsați să dați pisicii dvs. băutură de valeriană, altfel consecințele pot fi cele mai grave. Apropo, un supradozaj poate afecta și sănătatea felinei..

Simptome de supradozaj

Simptomele unui supradozaj la pisicile cu valerianăExistă cazuri în care o pisică a reușit să ajungă singură la valeriană și chiar a reușit să mănânce un pachet de pastile sau să deschidă o sticlă cu o tinctură medicinală.

Ca rezultat al acestui lucru, supradozaj de droguri, și a fost necesară intervenția imediată a unui medic veterinar, deoarece viața animalului era în pericol.

Semnele unei supradoze sunt următorii indicatori:

  • pisica cade pe o parte;
  • din gură iese spumă albă;
  • convulsii;
  • ochii se rostogolesc.

Întotdeauna merită să ne amintim că medicii veterinari dau un răspuns pozitiv la întrebarea dacă valeriana este dăunătoare pentru pisici. Prin urmare, aplicarea sa poate fi doar prin prescripția medicului și sub supravegherea sa, deoarece fiecare animal este individual și pot tolera medicina în moduri diferite.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil să dai valeriană unei pisici: sfaturi de la medicii veterinari