Este posibil să hrăniți pisicile castrate cu mâncare royal canin?

Cei care au întâlnit Royal Canin știu că acest brand are cea mai largă gamă de alimente pentru pisici de diferite vârste și condiții de sănătate. Acest lucru se aplică și alimentelor pentru animalele de companie care au fost castrate sau sterilizate. Linia Royal Canin pentru pisici castrate este izbitoare în varietatea sa. De ce animalele de companie sterilizate au nevoie de alimente speciale și ce anume oferă producătorul de alimente super premium Royal Canin? Veți afla răspunsurile la aceste întrebări, precum și feedback-ul proprietarilor din articolul următor..

Specialiștii Royal Canin au făcut-o mult mai ușoară pentru proprietarii de pisici castrate. Au calculat compoziția optimă. Echilibrul nutrienților este menținut astfel încât animalul de companie să beneficieze maxim de hrană, fără a risca obezitatea. Cu atât de mulți crescători care își sterilizează pisicile, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că acest aliment este foarte popular. Apartenența la clasa super premium inspiră deja încredere, iar recenziile bune de la proprietarii de pisici castrate confirmă în continuare că mâncarea merită cu adevărat.

Royal Canin oferă mai multe opțiuni pentru animalele de companie sterilizate:

  • hrană pentru pisici tinere (până la șapte ani);
  • hrană specială pentru animale de peste șapte ani;
  • un produs potrivit atât pentru pisicile castrate, cât și pentru pisicile castrate;
  • hrană pentru pisici castrate cu piele sensibilă;
  • hrană pentru pisici mai în vârstă predispuse la supraponderalitate;
  • hrana pentru animale de companie cu semne clare de îmbătrânire.

După cum puteți vedea, puteți alege hrana pentru animalul dvs. de companie, ținând cont de vârsta acestuia și de alte caracteristici. Producătorii furnizează pe ambalaj o compoziție detaliată care indică cantitatea de proteine, grăsimi și alte substanțe biologice esențiale. Mai departe vom studia mai detaliat compoziția acestui aliment, precum și vom face cunoștință cu părerea proprietarilor care cumpără alimente speciale pentru animalele lor de companie sterilizate. Și adesea recenziile spun mai multe despre produs decât datele indicate pe ambalaj și pe site-ul web al producătorului.

Caracteristicile compoziției furajului Royal Canin

Recenziile experților despre alimentele ușoare sugerează că acestea trebuie să respecte normele propuse pentru nutriția dietetică. Cantitatea de carbohidrați trebuie redusă, deoarece excesul lor este cel care duce la depunerea grăsimilor și la riscul de diabet. Dar, dimpotrivă, proteinele ar trebui să reprezinte cel puțin 30% din masa totală. Compoziția indicată pe ambalajul alimentelor uscate Royal Canin demonstrează următorii parametri: conține 40% masă de proteine ​​și doar 22% carbohidrați. Există, de asemenea, puțină grăsime în acest produs, doar 10%, dar furajul este îmbogățit cu fibre (în total 15%).

Conținutul crescut de proteine ​​ajută la menținerea mușchilor animalului într-o formă bună. În plus, acest lucru afectează gustul produsului, deoarece pisicile adoră alimentele cu proteine. Dar conținutul de amidon din Royal Canin este minimizat pe cât posibil. Substanțele cu amidon sunt în general de puțin folos pentru ronronele noastre, iar pentru pisicile castrate aceasta este o dublă amenințare a excesului de greutate.

Royal Canin este formulat în așa fel încât cantitatea de urină la pisici crește. Este bun pentru căile urinare, deoarece previne formarea pietrelor și depunerea sărurilor minerale. De asemenea, alimentele conțin suficiente vitamine pentru a susține sănătatea animalului de companie. Specialiștii care produc această hrană au dezvoltat chiar o rație zilnică bazată pe greutatea animalului. Vă puteți concentra asupra acestor numere, dar este mai bine să vă bazați pe dorințele pisicii însuși.

Dorințe speciale pentru animalele de companie în vârstă

După 7 ani de viață, pisicile încep procesele de îmbătrânire, astfel încât organismul are nevoie de un sprijin special și de o nutriție optimizată. Pentru pisicile mai în vârstă, Royal Canin produce un aliment special potrivit atât pentru pisicile castrate, cât și pentru cele necastrate. Care este particularitatea sa? Mâncarea conține o cantitate crescută de antioxidanți care încetinesc procesele de ofilire a organelor.

În plus, compoziția furajului ia în considerare faptul că organele interne nu funcționează la fel de mult ca înainte. De exemplu, conținutul de fosfor este ușor redus pentru a nu pune stres inutil asupra rinichilor. Luteina și Taurina reduc nivelul proceselor oxidative din organism, ceea ce previne apariția stresului.

Hrana pentru pisici cu pisici normale și supraponderale diferă prin conținutul lor caloric. În acest din urmă caz, o parte din carbohidrați este înlocuită cu două tipuri de fibre: solubile și insolubile. Acest lucru vă ajută să vă simțiți plin mai mult timp, ceea ce înseamnă că pisica nu va mânca în exces. În același timp, va primi suficientă energie pentru a-și petrece ziua în mod activ. Și încă două tipuri de fibre contribuie la eliminarea lânii din sistemul digestiv al animalului, ceea ce este deosebit de important pentru acele pisici care sunt private de plimbări pe stradă..

Recenzii ale proprietarilor de pisici despre alimente

Pe Internet, puteți găsi diverse recenzii despre marca Royal Canin. Inclusiv recenzii ale seriei pentru animale castrate și castrate. Și majoritatea sunt pozitive: proprietarii au observat o bună toleranță și o sănătate excelentă a animalelor de companie. De asemenea, proprietarii observă că produsul în sine are un miros moderat. Această caracteristică indică absența aromelor și amelioratorilor de aromă (cel puțin nu sunt adăugați în cantități incomensurabile).

Pisica își linge buzele

Recenzii rare spun că după introducerea acestui produs, animalul a început să aibă probleme cu digestia sau părul. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, proprietarii înșiși se referă la faptul că mâncarea pur și simplu nu le convine și încă recomandă această marcă. De exemplu, pisicile cu păr lung pot avea probleme cu trecerea bilelor de păr. Acest lucru poate fi remediat prin amestecarea hranei pentru pisici castrate Royal Canin cu linia Longhair.

Există, de asemenea, cazuri în care pisicile se îmbunătățesc cu acest aliment. De exemplu, un proprietar a început să le dea celor două pisici în același timp după operație. După un timp, unul dintre ei a slăbit mult, în timp ce celălalt, dimpotrivă, și-a revenit atât de mult încât a trebuit să-și limiteze mâncarea. Acest incident, din nou, confirmă faptul că toate animalele pot reacționa diferit la același produs. Și asta nu înseamnă calitatea ei slabă.

După ce am analizat recenziile proprietarilor despre această mâncare, îi putem oferi un patru solid cu un plus. Mâncarea are o compoziție naturală cu o proporție mare de carne și vitamine, pisicile nu se recuperează din ea și încep să bea mai mult. Acesta este unul dintre avantaje, deoarece consumul de multe lichide are un efect benefic asupra sistemului genito-urinar al animalului..

Principalul obstacol este intoleranța individuală a unor componente ale furajului. La fel ca oamenii, toate pisicile sunt diferite. Chiar și animalele din aceeași așternut vor reacționa diferit la același aliment. Cineva va lua „cu bang”, în timp ce celălalt, în general, nu se va potrivi cu placa. Și, uneori, se întâmplă ca pisicii să-i placă foarte mult mâncarea, dar noul produs se reflectă prost asupra sănătății sale: diareea, vărsarea poate începe sau lâna va dispărea pur și simplu.

 Care este părerea medicilor veterinari?

Veterinarii și felinologii confirmă că produsele Royal Canin pentru pisici castrate sunt concepute având în vedere această categorie de pisici. Mulți medici veterinari recomandă acest aliment după operații de sterilizare și castrare. Aș vrea să cred că aceste sfaturi și recenzii bune de la specialiști sunt exclusiv părerea lor obiectivă și nu publicitatea acestui feed.

Crescătorii de pisici, care vând pisoi, îl sfătuiesc pe Royal Canin, deoarece acesta este brandul pe care l-au dat pisicilor încă de la naștere, iar părinții lor au mâncat și acest aliment. Deci, după castrare, este mai ușor pentru proprietari să lase animalul de companie pe hrana activă, să ia doar o serie pentru animalele sterilizate. În orice caz, atât cei care sunt angajați în reproducere, cât și medicii veterinari, care sfătuiesc acest produs, avertizează că animalul poate deveni intolerant la hrană și atunci va trebui să experimentați. Lucrătorii din serviciile veterinare îi îndeamnă pe proprietari să acorde atenție sănătății și aspectului animalului de companie, apetitului acestuia: aceasta este singura modalitate de a trage concluzii obiective despre dacă un produs este potrivit sau nu.

Video „Castrarea pisicilor”

Doriți să aflați despre schimbările care apar la pisici după operație? Informații utile vă așteaptă în acest videoclip.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil să hrăniți pisicile castrate cu mâncare royal canin?