Cum să dai spori unei pisici?

Iubitele noastre animale de companie - pisicile - sunt expuse la diferite boli nu mai puțin decât noi, oamenii. Și, desigur, animalele au nevoie și de medicamente. Acest articol va considera un astfel de medicament ca „Sporovit” pentru pisici.

O trăsătură distinctivă a acestui produs este compoziția sa: „Sporovit” conține bacterii vii numite Bacillus subtilis (altfel - bacterii de fân). Substanțele pe care le formează în organism au proprietăți similare cu cele ale antibioticelor.

Bacteriile conținute în „Sporovit”, după ingestie, sunt activate în corpul pisicii, producând o varietate de substanțe nutritive: fibre, proteine, enzime și alte componente active care vizează menținerea imunității și tratarea animalelor.

Indicații de utilizare

„Sporovit” are un număr destul de mare de indicații de utilizare, deoarece își propune să trateze o mare varietate de boli și viruși.

 • Infecții bacteriene / virale
  Dacă animalul este susceptibil la orice virus sau boală asociată cu bacteriile (acestea pot fi virusuri fungice etc.), „Sporovit” este adesea prescris în combinație cu alte medicamente.
 • Boli ale tractului gastro-intestinal
  Tractul gastrointestinal este o parte foarte sensibilă a corpului pisicii. Deoarece este adesea expusă la o varietate de afecțiuni, ea are adesea nevoie de medicamente. „Sporovit” este folosit și în eliminarea bolilor hepatice, a diferitelor forme de gastrită etc..
 • Probleme respiratorii
 • Patologiile asociate cu tractul respirator al pisicii (bronșită, pneumonie) pot fi, de asemenea, eliminate cu ajutorul „Sporovit”.
 • Boală de rinichi
 • Oferirea „Sporovit” unei pisici este adesea recomandată chiar dacă există unele probleme cu rinichii.
 • Boli purulente-septice
 • Otita medie, infecția stafilococică și alte boli purulente-septice sunt, de asemenea, tratate cu succes cu medicamentul descris.
 • Recuperarea corpului
 • Corpul delicat al felinei este adesea slăbit după un curs de antibiotice. „Sporovit” ajută la readucerea la normal și îmbunătățește microflora după administrarea de antibiotice și după boală în general.
 • Disbacterioză
 • Dacă o pisică este susceptibilă de disbioză, „Sporovit”, datorită prezenței bacteriilor benefice în ea, va ajuta la scăderea acestei afecțiuni.
 • Creștere în greutate
 • După boală sau din cauza prezenței anomaliilor congenitale, pisica poate să nu aibă suficientă greutate corporală. Medicamentul „Sporovit” este prescris pentru ca o pisică să-și mărească masa musculară și să îmbunătățească pofta de mâncare.

Forma de eliberare și metoda de administrare

„Sporovit” este disponibil în trei forme: sub formă de tablete (100 buc.), Pulbere (de la câteva grame la câteva kilograme) și suspensie (de la 10 la 500 ml).

Instrucțiunile pentru utilizarea medicamentului "Sporovit" ar trebui, de regulă, să fie atașate la cumpărare.

Înainte de a lua pulberea și comprimatele, asigurați-vă că amestecați cu apă obișnuită (10 ml per 1 g de medicament). Suspensia poate fi, de asemenea, dizolvată în apă și chiar adăugată în hrana pentru pisici.

Cursul de a lua „Sporovit” de obicei nu depășește 10 zile, se administrează pisicilor de două ori pe zi. În scop preventiv, medicamentul este administrat animalului nu mai mult de o dată pe săptămână timp de o săptămână..

Merită să ne amintim că, deși acest probiotic este considerat sigur și practic nu are contraindicații, ar trebui să vă adresați unui medic veterinar înainte de a-l utiliza. Dacă nu există restricții de admitere, specialistul vă va ajuta să calculați corect doza de medicament pentru pisică..

Un fapt interesant despre medicamentul „Sporovit” este că este potrivit nu numai pentru tratamentul pisicilor, ci și pentru alte animale - câini, păsări și chiar vite. Totul depinde doar de doza corect calculată pentru animalele din diferite categorii de greutate..

Astfel, probioticul numit „Sporovit” este un remediu cu adevărat universal: ajută la tratarea unui număr foarte mare de afecțiuni, în ciuda faptului că nu are practic contraindicații și restricții..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai spori unei pisici?