Cum să dai leopard forte unei pisici?

Magazinele veterinare moderne pot oferi o selecție largă de produse care sunt produse sub marca Bars. Aceste medicamente sunt destinate uciderii puricilor și căpușelor.

Bars este un lichid vâscos uleios, de culoare galbenă. Leopardul este absolut sigur pentru sănătate și eficient și, prin urmare, nu vă puteți teme pentru animalul dvs. iubit și nu ezitați să-i dați picături. Dar nu uitați că instrucțiunile de utilizare pentru pisici trebuie citite.

Structura

Compoziția existentă sugerează că drogurile Bars sunt clasificate ca sedimente de gradul III de pericol. Aceasta înseamnă că Bars este puțin toxic și nu reprezintă deloc o amenințare pentru pisică, dacă este utilizată corect.

Principalele ingrediente ale Barsei:

 • Permetrin. Această componentă este utilizată în picături din versiunea anterioară. A câștigat o popularitate deosebită datorită faptului că este foarte distructiv pentru diferite insecte. Substanța este destul de toxică, dar are o proprietate unică care reprezintă o amenințare mortală pentru căpușele periculoase ixodide, puricii, păduchii și păduchii. Și nu vă faceți griji, deoarece substanța este sigură pentru toate animalele cu sânge cald, care vor fi complet imune la ea..
 • Fipronil Este un tip sintetic de insecticid care înlocuiește Permetrina într-un nou lot de picături. Este mult mai puțin toxic, dar combate efectiv dăunătorii. Componenta a fost mult timp apreciată de medicii veterinari. Faptul este că dă un efect insectoacaricid de înaltă calitate. Barele sunt inofensive pentru pisici, dar pisicile sunt, de asemenea, destul de sensibile la aceasta. Alergiile sau efectele negative sunt rare. Substanța nu poate provoca otrăviri severe.
 • Componente suport. Uleiurile esențiale de origine naturală acționează ca substanțe suplimentare care pot respinge dăunătorii..

Eficienţă

Principiul acțiunii eficiente a acestor picături constă în anumite procese care vor începe să apară imediat după ce pisica este tratată cu bare.:

 • După aplicarea corectă pe o pisică sau pisică, medicamentul va fi instantaneu absorbit în piele. O acumulare mare va trebui să se adune în glandele sebacee și părul pisicii. Dar drogurile în sine nu vor putea intra în sânge.
 • Când insectele încep să prezinte o activitate specială și aduc neplăceri pisicii, o substanță activă va începe să fie eliberată, colectându-se treptat pe piele..
 • Prin piele, lichidul va pătrunde în corpul unei insecte dăunătoare și îl va ucide.
 • Când insecticidul pătrunde în sistemul nervos, dăunătorul va deveni complet paralizat, ceea ce va duce la incapacitatea de a absorbi alimentele. Ca urmare, insecta va muri.

Există mai multe varietăți de medicamente - Baruri și Baruri Forte. Proprietarii de pisici observă că combinația dintre aceste două medicamente Bars este foarte eficientă. În acest fel, puricii și căpușele pot fi complet eliminate..

Cerere

Barele de droguri sunt relativ sigure, dar trebuie administrate animalului strict în doza exactă. Instrucțiunile pentru utilizarea picăturilor bare sunt atașate odată cu achiziționarea. Punctul pozitiv este că Bars este lansat într-o astfel de formă încât va fi destul de ușor să îndepliniți toate instrucțiunile.

La schimbare, nu trebuie să încălcați un anumit algoritm de acțiuni:

 • În primul rând, trebuie să alegeți tipul potrivit de picături pentru animalul dvs. de companie. Depinde de starea de sănătate, vârstă și rasă.
 • Este foarte de dorit să aplicați bare de droguri pe greabăn, deoarece pisicile vor avea dificultăți în accesarea acestui loc. Aceasta înseamnă că pisica nu va putea linge și șterge substanța din corpul ei..
 • Când lichidul Bars este așezat pe blana pisicii, acesta trebuie frecat bine.
 • Pisica trebuie tratată o dată pe lună și în niciun caz mai des. În caz contrar, puteți obține o supradoză a unei substanțe toxice..
 • Este mai bine să vă îndepărtați animalul iubit de alte animale de companie, astfel încât să nu poată linge preparatul Barelor din greabăn.

Dozajul trebuie ales în funcție de tipul de pisică, de greutatea sa.

 • Pentru pisicile cu greutatea mai mică de 1 kg, aplicați 10 picături cu o pipetă.
 • Pentru pisicile cu greutatea de la 1 la 2 kg, o singură doză trebuie dublată. Adică aveți nevoie de 15 sau 20 de picături..
 • Pentru pisicile cu greutatea de 3 kg, este necesar să frecați complet toată substanța care este turnată în pipetă.

Contraindicații

Picăturile de bare sunt destul de sigure pentru animalele de companie iubite, dar au și o serie de contraindicații., în care utilizarea drogului este strict interzisă:

 • Dacă pisoiul are încă mai puțin de 10 săptămâni, atunci nu îl puteți trata cu medicamentul Bars, deoarece poate să apară un supradozaj.
 • Perioada de alăptare și sarcina sunt interzise pentru utilizarea picăturilor. Dar dacă există o nevoie urgentă de utilizare, atunci trebuie să consultați un medic veterinar înainte de a manipula pisica..
 • Este imposibil să combinați medicamentul cu alte substanțe antiparazitare. Dacă neglijați această regulă, atunci pisica va suferi o supradoză a unei compoziții insecticide (fipronil) și poate apărea și un fel de incompatibilitate a componentelor principale.
 • Dacă, după utilizare, se observă efecte secundare, cum ar fi alergii, intoleranță la picături, atunci trebuie să spălați imediat pisica cu șampon. După aceea, ar trebui să vă contactați cu siguranță medicul veterinar.
 • Dacă animalul a adus recent o boală infecțioasă și se află într-o perioadă de reabilitare, atunci nu este de dorit să folosiți picături.

Efecte secundare

Este foarte rar să observați efectele secundare ale medicamentului dacă îl aplicați strict conform tuturor instrucțiunilor și nu încălcați doza.

Supradozajul, selectarea incorectă a picăturilor, precum și procesarea slabă a lânii pot duce la efecte secundare..

Efectele negative sunt în principal după cum urmează:

 • Salivare sau lacrimare necontrolată.
 • Convulsii și tremurături.
 • Indigestie și vărsături.
 • Lipsa poftei de mâncare.

Dacă observați oricare dintre reacțiile adverse de mai sus, trebuie să duceți imediat pisica la baie și să clătiți haina cu un jet de apă caldă și șampon. Animalului ar trebui să i se administreze și un agent antialergic. Este recomandabil să luați imediat pisica la un specialist pentru examinare.

Prețuri pentru baruri

Costul picăturilor poate varia ușor. Depinde de loc, precum și de metoda de cumpărare aleasă. Dar, este demn de remarcat, în medie, sumele se află în aceeași gamă de prețuri. Picăturile de purici pentru pisicile Bars costă aproximativ o sută douăzeci de ruble pentru 1 pachet, unde pun câteva pipete umplute cu 0,1 miligrame de medicament.

Există, de asemenea, bare de picături speciale, concepute exclusiv pentru pisoi mici care au atins deja vârsta de zece săptămâni. Prețul pentru acest medicament este puțin mai mare - 200 de ruble. Vor fi trei pipete cu substanța în interiorul ambalajului.

Siguranță personală

Atunci când prelucrați un animal, nu trebuie să uitați de siguranța personală, deoarece este recomandabil să evitați căderea picăturilor Bars pe pielea umană. Nu trebuie permisă manipularea neatentă și inexactă a medicamentului, deoarece acest lucru poate provoca unele daune nu numai pisicii, ci și persoanei.

De aceea este necesar să se respecte unele măsuri preventive atunci când se prelucrează un animal.:

 • Toate lucrările trebuie efectuate numai cu mănuși de protecție neîntrerupte, care trebuie aruncate după utilizare..
 • Este interzis să mâncați, să beți sau să fumați în paralel în timpul procesării, deoarece astfel de procese vor duce la introducerea unei substanțe toxice în sistemul alimentar, care poate fi plină de otrăvire.
 • Când procedura este completă, trebuie să vă spălați bine pe mâini.
 • Nu este recomandat să îmbrățișați pisica 24 de ore după tratament.
 • Este imperativ să se limiteze contactul copilului cu animalul.
 • Dacă medicamentul intră pe piele, atunci acest loc trebuie spălat bine cu apă și săpun..
 • Dacă o picătură intră în membrana mucoasă a unei persoane, este necesar să dezinfectați și să clătiți bine acest loc.
 • Acele picături care au fost deja folosite pentru a aplica medicamentul la greaban pisicii trebuie aruncate imediat. Este strict interzisă utilizarea acestora în orice alt scop după aplicare..
 • Dacă data de expirare a picăturilor a expirat, trebuie să aruncați imediat rămășițele medicamentului. Dacă utilizați picături insectoacaricide expirate Bare, atunci pisica poate fi rănită permanent.
 • Barele trebuie depozitate numai într-un compartiment izolat și întunecat. Asigurați-vă că copiii nu pot ajunge la medicament, deoarece îl pot otrăvi accidental..
 • Dacă o persoană are hipersensibilitate la oricare dintre componentele picăturilor, atunci este recomandabil să nu mânuiți animalul de companie pe cont propriu, ci să întrebați pe altcineva despre asta. Dar dacă a existat contact cu pielea, atunci trebuie să mergeți imediat la medic și să vă asigurați că luați cu dumneavoastră instrucțiunile pentru medicamente..
 • Recipientele goale nu pot fi refolosite pentru depozitarea lichidului. Sticla trebuie aruncată imediat..

Barele de droguri sunt destul de eficiente atunci când sunt utilizate cu îndemânare. Nu trebuie să riscați și să puneți în pericol sănătatea animalului dvs. de companie, încălcând metodele de aplicare. Respectând regulile și sfaturile de mai sus, vă puteți scăpa rapid pisica de paraziți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai leopard forte unei pisici?