O pisică cu botul turtit și ochi mari

O pisică cu botul turtit și ochi mari a atras întotdeauna atenția datorită expresiei sale neobișnuite. Expresia ei amuzantă, adesea naivă, dă impresia pisicii ca o creatură blândă și amabilă. Uneori, un nas înfundat îi dă animalului o expresie furioasă. Dulceața feței te face să îți dorești să iei pisica în brațe, să te îmbrățișezi, să dai accident vascular cerebral. Dacă doriți să aveți un animal de companie cu ochi mari și un caracter moale, un nas turtit, atunci ar trebui să acordați atenție acestor rase.

  • Persani;
  • exotic;
  • Himalaya;
  • Britanic;
  • Scottish Folds.

pisica persana

Această rasă de pisici cu ochi mari și un nas turtit a fost mult timp iubită de oameni și trăiește în multe case. Părul lung și gros, combinat cu ochi mari și frumoși și un nas ridicat conferă botului o expresie amuzantă. În secolul al XX-lea, a fost crescut un subtip al rasei persane - extrem persan. Ele diferă prin următoarele caracteristici:

  • nasul este și mai aplatizat, ridicat la nivelul ochilor;
  • au dimensiuni mai mari;
  • haina este și mai lungă și mai groasă.

Toți persanii necesită îngrijirea regulată a părului, ochilor și nasului..

Pisica persană este conștientă de farmecul ei și se comportă asemănător cu o persoană regală, necesitând îngrijire și atenție. Pentru a-i face blana să arate grozav, pisica are nevoie de pieptănare zilnică, altfel va trebui să te lupți cu rogojini. Caracterul persanilor este calm, vin la proprietari cu plăcere, stau în genunchi.

Exotice

Pisicile exotice cu păr scurt sunt înzestrate cu ochi uriași și un bot aplatizat. Pisicile au un corp mic acoperit cu păr scurt de pluș. Capul se distinge printr-o frunte largă, un nas înfundat și ochi mari. O expresie drăguță pe botul exoticului rămâne până la bătrânețe.

Cel mai faimos exotic este pisoiul Snoopy, a cărui fotografie a provocat încântare pe web. Popularitatea sa este imensă, iar numărul de fani este în continuă creștere. Aspectul său de marionetă evocă tandrețea, dorința de a avea un astfel de animal de casă acasă. Apropo, rasa exotică cu părul scurt din viața de zi cu zi se referă la animale calme, discrete. Dacă vă plac pisicile cu nasul plat, dar nu aveți suficient timp să vă pieptănați părul gros în fiecare zi, atunci exoticul va deveni preferatul dvs..

Pisică din Himalaya

Noua rasă a fost înregistrată la mijlocul secolului al XX-lea și a apărut ca urmare a încrucișării raselor persane și siameze. Cu nasul turtit și părul lung și pufos tipic persanilor, pisica din Himalaya a moștenit ochii albaștri și un nas mai închis de la siamezi. Animalul are o dispoziție calmă, nu îi deranjează îmbrățișările, se adaptează la starea de spirit a proprietarilor.

Pisică britanică

Rasa pisicilor britanice are o istorie veche. Un cap aparent mare, cu ochi rotunzi portocalii, un nas scurt, aproape plat, care se termină în obraji rotunjiți. O încântare specială este blana scurtă de pluș, care este atât de plăcută de călcat seara, așezată pe un scaun cu o pisică în poală. Dar asta doar dacă britanicul îți permite să fii familiar. În ciuda prieteniei și dragostei pentru proprietarii lor, ei sunt înzestrați cu un sentiment de independență, demnitate și sunt predispuși la singurătate. Aceasta reflectă caracterul lor britanic, modelat de secole de viață de stradă..

Scottish Folde

Pisica Scottish Fold sau Scottish Fold aparține, de asemenea, raselor cu bot aplatizat și ochi mari, deși planeitatea lor este foarte ușoară. Putem spune că au o parte frontală plată a capului, cu nasul scurt decât botul turtit, ca și persanii. Ochii mari portocalii sau galbeni pătrund direct în suflet. Urechile lipite de cap dau privirii pisicii o expresie uimită. Lop-earedness, obținut genetic, distinge rasa scoțiană de pisica britanică. Scoțienii se disting prin caracterul lor calm, afecțiunea față de oameni.

Dezavantaje ale raselor cu față plană

Pisicile cu bot aplatizat au un tip de cap brahicefalic, obținut în urma selecției. Se observă adesea o expresie amuzantă și dulce a pisicilor cu botul turtit. Dar, uneori, această formă a nasului conferă animalului o expresie furioasă, nemulțumită, care nu reflectă caracterul său..

Tipul brahicefalic al botului pisicii duce la unele probleme de sănătate la animale. Au adesea un nazofaringe înfundat, ceea ce duce la sforăit, pufnit. În timp ce mănâncă, persanii se descurcă, iar acest lucru necesită unii obișnuiți. Ochii lor sunt predispuși la lacrimi abundente, deci au nevoie de îngrijire și clătire regulată. Au o incidență mai mare a bolilor inflamatorii ale ochilor decât alte rase..

Pasajele nazale scurte nu au timp să încălzească aerul rece, ceea ce provoacă hipotermie și răceli ulterioare. Vara, la temperaturi ridicate, sunt expuși supraîncălzirii. Prin urmare, pisicile cu nasul turtit pot fi numite „sissies” și trebuie ținute într-un mediu confortabil..

Caracteristicile nutriționale ale brahicefalelor

Dieta pisicilor cu nas plat ar trebui să fie echilibrată, ca și în cazul altor rase. Dar produsele din carne din dieta lor ar trebui să fie de aproximativ patruzeci la sută. Peștelui nu i se poate administra mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână. De asemenea, în dieta lor ar trebui să fie produse vegetale, cereale.

Concluzie

Pisicile cu bot aplatizat și ochi mari sunt populare în toate țările. Devin membri cu drepturi depline ai familiei datorită sociabilității, amabilității și capacității lor de a se juca cu copiii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O pisică cu botul turtit și ochi mari