Caracteristici și fotografii, rase de pisici ragdoll

Pisici cu ochi albaștri - fotografii frumoaseRagdoll este dificil de clasificat ca animale de companie standard cu patru picioare. Rasa are o istorie incredibilă de origine și caracteristici externe ale aspectului care nu se găsesc la alte animale din familia felinelor. Rasa nu a fost crescută intenționat, dar majoritatea crescătorilor de pisici au plăcut imediat. Un animal manierat cu un aspect atrăgător nu ar putea, nu va face pe placul unei persoane.

Dar ragdolls pot fi clasificate ca flegmatice printre pisici. Dacă a existat o competiție de lene, atunci rasa a lăsat toate pisicile mult în urmă, preluând cu încredere palma. În același timp, animalul ar putea câștiga întregul set de medalii de la bronz la aur. in orice caz lenea rasei - acesta este mai degrabă un avantaj decât un dezavantaj, mai ales pentru oamenii care iubesc liniștea și liniștea. Deși toată lumea decide ce este mai bine pentru el.

Istoria păpușii

Istoria rasei pisicilor Ragdoll nu a lăsat nicio cronică descendenților. Este învăluit în întuneric și secrete prin care pot fi văzute câteva fapte de încredere. Patria „păpușii de cârpă” - care este o traducere literală a ragdoll, se consideră Statele Unite ale Americii. În anii `60, crescătorii din California au întâlnit literalmente din greșeală pisica domestică Josephine, renumită pentru mulțumirea ei, care i-a permis să aducă animalul la o pisică birmană..

Rezultatul nunții cu pisici a fost o nouă rasă Ragdoll, înregistrată oficial în 1965 și primind propriile standarde și cunoscători în rândul crescătorilor. Dacă te uiți la fotografia progenitorului rasei, poți observa chiar asta ea aparține pisicilor Angora. Astăzi, animalul este deosebit de popular printre crescătorii englezi, germani, italieni, francezi și, bineînțeles, americani..

Ragdoll - descrierea rasei

Ragdolls sunt printre cele mai mari animale de companie pufoase. Masculii adulți din rasă ating greutatea de 12 kg, cu o lungime de aproape un metru. La rândul lor, broaștele de sex feminin sunt cu 3-4 kg mai ușoare decât masculii.

Această pisică unică și frumoasă are anumite standarde inerente numai ei:

 • cap în formă de pană cu bot rotunjit și bărbie bine dezvoltată;
 • obraji groși și un nas scurt, dar larg;
 • ochi mari, ovali, înclinați;
 • cu urechile mijlocii și ușor rotunjite, lărgind la bază;
 • corp masiv și trunchi lung și bine dezvoltat ca în fotografie;
 • membre mari și puternice;
 • labe mari rotunjite, între degetele cărora cresc smocuri de lână;
 • lungime medie a cozii cu pufos crescut;
 • palton lung, gros, matasos la atingere.

Aspectul Ragdoll este similar cu birmanezul, deși aceasta este doar o similitudine vizuală. Principala diferență dintre rasă este că fotografia pisicii ragdoll, care poate fi văzută în articol, este mult mai mare și mai grea decât rudele sale birmaneze. Unde dimensiunea animalului este puternic afectată genul său. Fata este mult mai elegantă și mai mică. Dar atât pisicile, cât și pisicile au un piept larg, bine dezvoltat și un corp musculos lung..

Ragdolls Pisicilor Ragdoll nu le place să meargă prea mult.Pisicile Ragdoll sunt animale foarte calme.Pisica Ragdoll pare să pozeze special pentru o fotografie.Ragdoll - o fotografie frumoasă a unei pisici.

Caracteristicile caracterului rasei

Caracteristicile caracterului și comportamentului pisicii se reflectă în numele acesteia. Dar nu presupuneți că animalul poreclit „păpușă de cârpă” este prost și fără spini.

 1. Pisica Ragdoll de aproapeDupă ce s-a regăsit în mâinile proprietarului, animalul, ca și în fotografie, se relaxează complet și este mai confortabil uns cu corpul său plăpând. Este capabil să dețină cea mai bizară postură. Dar această predispoziție pentru relaxare completă este o amenințare latentă pentru animalul de companie, care, căzând de la înălțime, nu se poate grupa în timp pentru a ateriza pe labele sale..
 2. Din același motiv, rasa nu este recomandată familiilor cu copii mici. Animalul are un prag de durere scăzut, motiv pentru care nu va rezista atunci când se joacă cu copii, chiar dacă este rănit.
 3. Ragdolls au nevoie de o comunicare constantă. Urcând în brațele proprietarului, uită de tot ce există în lume. Rasa tolerează absolut calm mișcarea constantă sau prezența altor animale de companie în casă. Pisica nu este niciodată capricioasă, nu se răzbună și nu își apără teritoriul.
 4. Rasa are o memorie și o inteligență excelente. Ei învață instantaneu să meargă la tavă, încep să răspundă la porecla lor și să distingă cu ușurință schimbările în starea de spirit a proprietarilor. Ragdoll este calm în ceea ce privește mersul pe lesă, deși este mai obișnuit să fie în mâinile proprietarului.
 5. Ragdoll adoră să comunice cu proprietarii, cu toate acestea, animalul nu este deloc enervant. Vocea lui este blândă și liniștită. Reprezentanții rasei au un caracter amabil și credul.

În ciuda faptului că animalul se înțelege cu ușurință cu alte animale de companie, se va confunda constant sub picioarele sau mâinile proprietarilor. Compania umană pentru o pisică este vitală.

Caracteristicile conținutului ragdolls

Nu este nimic special în îngrijirea rasei. Trebuie doar să acordați o atenție specială următoarelor principii ale păstrării unei păpuși acasă:

 • Pisica Ragdoll - standarde de rasă.ragdoll-ul este nepretențios în ceea ce privește îngrijirea părului, deoarece practic nu se încurcă și nu are un strat subțire prea gros, deci este suficient să pieptăniți animalul cu o perie specială o dată pe zi;
 • procedurile de apă pentru această rasă de pisici sunt limitate la activitățile minime necesare, deoarece animalul pur și simplu urăște apa;
 • pisica are un apetit excelent, deși obezitatea la rasă este extrem de rară;
 • pregătirea dietei pentru ragdoll trebuie făcută de un medic veterinar și, dacă acest lucru nu este posibil, atunci este important ca dieta să fie echilibrată;
 • pisicile din această rasă nasc fără probleme și devin mame îngrijitoare.

Animalele de companie nu au capacitatea de a se răsturna în aer și această persoană va trebui să vegheze, astfel încât animalul să nu cadă de la o înălțime mare. Și cel mai bun dintre toate îndepărtați-vă imediat de păpușă, dormit la înălțime sau urcat pe dulapuri, pervazuri sau alte zone înalte din casă. Animal, foarte inteligent și înțelege repede ce îi cere proprietarul.

Cum să-ți hrănești animalul în mod corespunzător?

În ciuda faptului că pisicile sunt clasificate ca flegmatice, acest lucru nu se aplică hrănirii. Mâncarea este o distracție preferată a animalului, care are un apetit excelent. În acest caz, dieta animalului de companie ar trebui să fie variată cu suplimente minerale speciale.. Pentru inceput - Acest lucru se datorează faptului că animalul se dezvoltă pe deplin doar la vârsta de 4 ani. Și, după cum știți, în timpul creșterii unei pisici, costurile cu energia cresc, care trebuie completate în mod regulat..

Datorită faptului că rasa aparține greutăților, atunci porțiunile de hrană ar trebui să fie adecvate. Asa de, pisoi mici mănâncă mai mult de 120 de grame de alimente pe zi, iar pisicile adulte mănâncă 300 de grame de alimente bogate în calorii.

Nevoile unui animal de companie cu patru picioare pot fi pe deplin satisfăcute cu alimente uscate de înaltă calitate. Dacă este preferată hrănirea naturală, nu uitați asta animalului nu i se vor administra alimente grase sau prăjite, lapte și pești de râu. 2/3 din dietă ar trebui să conțină produse din carne. În același timp, trebuie să hrănești pisica nu numai din abundență, ci și deseori.

Sfaturi pentru alegerea unui pisoi

Fotografia unei pisici ragdoll - rasa se traduce prinDatorită faptului că rasa este similară cu pisicile birmane, atunci când alegeți un pisoi, trebuie să fiți extrem de atenți. În același timp, există trăsături distinctive în standardele ragdoll care vă permit să determinați cu exactitate originea rasei. La pentru a distinge păpușa de rase similare pisicile trebuie să-l ridice mai întâi. Datorită unicității personajului, animalul, care se găsește în mâinile unei persoane, se relaxează complet, transformându-se într-o păpușă de cârpă.

Este mai bine să cumpărați un animal în pisici dovedite, deoarece prețul unei pisici este destul de ridicat, iar tentația de a profita de la crescătorii privați este foarte mare. Pisoii Ragdoll vândut la vârsta de 3 luni, iar costul său este influențat de mulți factori, despre care proprietarul creșei va spune întotdeauna.

Boli inerente rasei

Dacă pisicii i se acordă atenția cuvenită și o îngrijesc în mod corespunzător, atunci practic nu se îmbolnăvește. Dar, având în vedere tonusul muscular scăzut, este important să vă asigurați că animalul nu cade de la înălțime. În plus, unele indivizii rasei sunt susceptibili la bolih displazie a articulației șoldului, care, atunci când este pronunțată, duce la șchiopătare și, în cazuri deosebit de severe, la imobilitatea completă a animalului.

De asemenea, reprezentanții rasei suferă adesea de îngroșarea pereților inimii - cardiomiopatie hipertrofică, în care corpul animalului nu poate funcționa normal. De obicei asta pisici bătrâne bolnave. Când începe un animal de companie, o persoană trebuie să înțeleagă că o pisică are nevoie de o comunicare constantă, fără de care aceasta poate cădea într-o stare depresivă..

Pisicile Ragdoll sunt animale flegmatice foarte calme.Important! Trebuie să monitorizați cu atenție orice schimbare a comportamentului animalului: păpușii sunt înzestrați cu o astfel de răbdare și calm, încât ascund durerea și diferite boli.

În ciuda faptului că haina pisicii este destul de lungă, datorită absenței unui substrat gros, practic nu se rostogolește. Dar cateodata periați animalul de companie cu o perie necesar, mai ales că îi place foarte mult.

Datorită imensei sale sociabilități și dăruire, păpușa va fi un animal de companie excelent pentru orice familie care iubește animalele. Dispunere blândă combinată cu întreținere minimă și sociabilitatea incredibilă a unei pisici - acestea sunt cele mai bune calități care sunt foarte apreciate de crescătorii domestici. Animalul va deveni rapid cel mai bun prieten pentru toți membrii familiei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici și fotografii, rase de pisici ragdoll