Rasa pisicii ragdoll

Probabil că nu există un animal mai leneș decât pisica Ragdoll. Acesta este un animal destul de flegmatic, totuși, merită să înțelegem comportamentul lor ca o virtute sau un dezavantaj.

Undeva în anii 60, crescătorii californieni au descoperit accidental o pisică cu un caracter incredibil de flexibil. Și când a fuzionat cu rasa birmaneză, deja în 1965 s-a născut rasa pisicii Ragdoll. Josephine arăta ca o pisică angora, iar actuala păpușă arăta ca pisici persane.

Descrierea rasei Ragdoll

Ochii acestor animale incredibil de inteligente sunt albaștri. Capul este în formă de pană. Nasul este ca o păpușă Barbie, ușor întoarsă spre vârf. Urechile sunt mari, ciucuri sunt posibile la vârfuri. Mustață albă elegantă și gât muscular.

Pisicile au un piept mic, dar bine dezvoltat. Și pisicile au un corp lung și musculos. Ragdolls pot avea depuneri de grăsime pe burtă, dar numai pe burtă.

Coada este suficient de lungă și arătată spre margine, dar pufoasă. Mersul este magnific. Greutatea variază de la 4 la 9 kilograme, în funcție de sex.

Blana este similară cu cea a iepurilor, lungimea este medie, dar există și un substrat mic.

Culoarea are trei soiuri:

 • Tipul siamez sau punctul de culoare. Această culoare a pisicii este Ragdoll
 • are o haină deschisă, blana întunecată predomină pe față, picioare și coadă;
 • culoare „Mitted” sau mănușă. Pisica are păr deschis la piept, bărbie și, de asemenea, picioare albe;
 • bicolor. Este o combinație de mai multe culori. Urechile și coada întunecate, un bot mic și orice altceva este alb.

În principiu, nuanțele hainei pot varia de la maro la albăstrui. Cu toate acestea, pisicile nu pot fi nici negre, nici gri și roșii. Dar poate fi alb pur.

Natura pisicilor

Se vorbește mult despre caracterul Ragdolls, deși sunt docili și se adaptează perfect oricărei case. Cu toate acestea, le place foarte mult tăcerea, datorită faptului că sunetele puternice îi împiedică foarte mult să-și arate lenea. Pisicile Ragdoll sunt foarte calme și bune, neagresive, incredibil de ascultătoare și se înțeleg cu orice companie.

Acestea sunt un fel de jucării care fac tot ce le cer proprietarii..

Destul de des, în loc de păpușă, încearcă să dea un pisoi complet diferit. Dar există mai multe moduri de a determina dacă este original.

El nu te va amuza. Aceasta este o pisică leneșă care foarte rar arată afecțiune și dorință de a se juca..

Ragdoll foarte rar miau sau, în general, dă voce, doar în afaceri.

Când este în mână, o pisică Ragdoll se scurge și se relaxează imediat în brațe, nu contează pentru el dacă ești proprietarul sau nu, dacă a fost ridicat, atunci este timpul să dormi.

Ragdoll este un om de familie ideal, copiii îi adoră. Îi place să meargă pe stradă, astfel încât să poți stăpâni în siguranță hamurile și să mergi la plimbare pe străzi.

O altă nuanță importantă este că păpușa nu împarte teritoriul cu proprietarii săi - animale. Deci, dacă aveți deja o pisică sau un câine, atunci nu trebuie să vă fie frică de gospodărie, sunt prieteni minunați și se pot înțelege cu ușurință sub un singur acoperiș. Dar rasa lor este de așa natură încât sunt mereu acolo, oriunde te-ai afla, compania este punctul lor forte.

Rasa Ragloll intră foarte ușor în contact și va sprijini întotdeauna compania, fie că este vorba de cunoștințele proprietarului, fie că sunt animale care au venit cu proprietarii. Desigur, la fel ca orice altă pisică, o păpușă se poate comporta puțin agresiv la început, dar acest comportament va trece după ceva timp cu animalul sau după ce proprietarul își prezintă păpușa unui prieten nou sosit. Ragdolls își iubesc foarte mult proprietarii și au încredere în ei, așa că dacă proprietarul a introdus animalele, atunci îl poți lăsa pe teritoriul tău și poate chiar să-ți faci prieteni.

Antrenament Ragdoll

Ragdolls sunt ușor de antrenat și de a învăța toaleta corectă, locurile de dormit cu ușurință. Rasa este incredibil de inteligentă, deci ar trebui să monitorizați cu atenție unele dintre nuanțele care se pot manifesta atât de clar în comportamentul pisicii. Ragdoll-urilor le place foarte mult să-și copieze stăpânii..

Sănătate Ragdoll

Bună sănătate este legată de această rasă.

Cu toate acestea, există o serie de boli care sunt prezente la fiecare al doilea pisoi:

Displazia. Ea nu provoacă niciun inconvenient, nici pisicii, nici proprietarului. Dar dacă gradul este sever, atunci șchiopătarea sau imobilizarea nu pot fi evitate;

Cardiomiopatia hipertrofică felină. În cuvinte simple, boli de inimă. Boala se transmite genetic și animalul poate muri chiar și ca un pisoi și foarte brusc. Prin urmare, atunci când cumpărați, este important să aflați informații veridice despre boala ragdoll, apoi este mai ușor să o tratați..

Îngrijire și cum să întrețineți corect o păpușă

După cum recomandă experții, ridicarea bebelușului de la mamă nu ar trebui să fie mai devreme de 4 luni. Și totul din cauza întârzierii dezvoltării la o vârstă fragedă. De asemenea, copiilor nu le este permis să meargă singuri pe stradă, deoarece pot intra în labele câinilor sau chiar sub o mașină. Deoarece animalul este foarte calm și leneș, păpușa nu se va apăra, așa că au nevoie doar de un mediu de acasă.

Un factor important, despre care nu toată lumea știe, este că păpușii nu știu să se rostogolească în aer și nu trebuie să cadă. Trebuie să fii atent la micii trackeri pentru a evita situațiile neplăcute.

Ca atare, nu există excepții în îngrijirea rasei. Le place foarte mult pensulele, vor fi fericiți să-și petreacă timpul în poală când se pieptănă. Dar atunci când pieptănăm o păpușă, există nuanțe importante de luat în considerare.:

 • deși haina este lungă și moale, covorașele sunt extrem de rare. Substratul Ragdolls este incredibil de slab dezvoltat;
 • pisicile ar trebui să fie pieptănate o dată de câteva ori pe lună, nu mai mult de o dată la șapte zile;
 • mai întâi, ar trebui să pieptene pieptul și capul, apoi gâtul, părțile laterale și spatele. Este recomandabil să pieptănați părul pe labe și pe stomac deja la capăt. În ceea ce privește coada, în general este mai bine să nu o atingeți. După procedură, se poate efectua pe întregul corp cu o mână umedă pentru a îndepărta rămășițele de lână pieptănată.

Important! Baia de ragdolls este extrem de rară. Aceasta este o rasă incredibil de curată și nu necesită scăldat frecvent. În plus, înotul pentru această rasă este foarte stresant..

De asemenea, este important să instalați un stâlp de zgâriere acasă, acestei rase îi place foarte mult să urce vârfurile, să gheară ghearele și să petreacă timp într-un fel de spațiu închis.

Vaccinările de care puii de zdrență au nevoie atât de mult

Desigur, la fel ca alte animale, ragdolls au și boli foarte periculoase care necesită doar vaccinare.

aceasta:

 • hepatită;
 • rabie;
 • licheni;
 • ciuma și așa mai departe.

Primele vaccinări trebuie făcute când pisoiul are 3 luni. O examinare trebuie efectuată înainte de vaccinare. Dacă pisoiul este bolnav, vaccinarea este amânată pentru o anumită perioadă. Merită, de asemenea, să verificați anual vaccinările pentru a întări imunitatea roșcovanului..

Flegmatic, flegmatic și flegmatic din nou, dar nu la hrănire! Au întotdeauna pofta de mâncare, dar obezitatea nu a fost observată. Dar este nevoie de vitamine.

Pisicile din această rasă cresc până la 4 ani, prin urmare trebuie să folosească suplimente cel puțin până la această vârstă.

Animalele de companie sunt considerate grei, astfel încât porțiunile de hrană pentru acestea ar trebui să fie adecvate. Pentru un pisoi, o porție de cel puțin 120 de grame este de dorit, iar pentru o pisică adultă, până la 300 de grame.

Mâncarea uscată echilibrată este destul de potrivită pentru hrănirea acestei rase, dar dacă mâncarea este încă mai naturală, atunci ragdolls nu poate:

 • Gras;
 • Friptură;
 • Lapte;
 • Pești de râu;
 • O mulțime de terci în dietă.

Produsele din carne trebuie să fie prezente în dieta a cel puțin 70% din pisică. De asemenea, mesele frecvente nu sunt de dorit pentru păpuși..

Tricotare

Pentru a continua genul de ragdolls, este important să se împerecheze până la trei ani. Dacă credeți că rasa acestor pisici vă va deranja mai devreme în primăvară cu țipete, atunci vă înșelați. Această rasă este incredibil de calmă și nici nu veți observa manifestări ale emoțiilor. Aceasta este caracteristica lor..

În ceea ce privește pisicile din această rasă, ele sunt adevărați domni și nu vor ofensa niciodată, chiar în detrimentul lor, un pisoi. Și o vor aștepta cu fidelitate până la curte și vor convinge.

Dar pisicile sprijină foarte mult pisicile și acceptă cu plăcere curtarea unui partener..

O caracteristică a ragdolls este monogamia lor, deși sunt incredibil de exigente față de partenerul pe care l-au ales.

Procesul de împerechere și sarcină a pisicuților este puțin întins în timp. Ragdolls preferă să nască acasă, lângă iubitul lor proprietar..

Când nașterea s-a încheiat deja și pisoii s-au născut, pisicii ar trebui să i se ofere să bea lapte cald sau apă sărată.

Interesant despre ragdolls

Pisoii se nasc complet albi, fără o singură pată pe haina lor. Cu toate acestea, după 7 până la 10 zile, începe să apară întunecarea. Dar numai până la vârsta de 2 ani, tipul de Ragdolls se manifestă pe deplin.

Trăiește păpușă de la 15 la 18 ani.

Unde să cumperi un pisoi de păpușă

Deoarece Ragdoll este incredibil de asemănător cu rasa birmaneză, este foarte dificil să distingi un pisoi de o rasă sau alta. Mai mult, judecătorii de la turneele profesionale chiar se plâng de acest lucru..

Este recomandabil să cumpărați ragdolls în America, patria animalelor din această rasă. Dar te poți uita într-o țară străină. Există o mulțime de crescători în Rusia, deci este posibil să găsiți o opțiune bună.

Costul Ragdoll

Costul pisoilor depinde de pedigree și de părinții lor câștigători ai turneului. De asemenea, prețul depinde de livrarea pisoiului către o altă țară sau oraș. Și astfel costul pisoiilor este cuprins între 10 - 40 de mii de ruble.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa pisicii ragdoll