Descrierea pisicii thai kao mani

Kao Mani

În acest articol voi vorbi despre pisici albe ca zăpada, frumuseți grațioase cu ochi strălucitori multicolori - kao mani. Despre istoria aspectului, aspectului, întreținerii și îngrijirii lor. Ce atrage aceste animale mici, de ce sunt puține dintre ele în această lume.

Originea kao mani

Patria pisicilor albe ca zăpada numite kao mani este Thailanda. Informații despre aceste frumuseți cu mustață cu ochi neobișnuiți au fost găsite în scriptura sacră thailandeză „Cartea poeziilor pentru pisici”. Au fost păzite, era interzisă scoaterea lor din țară.

O pisică albă ca zăpada era un indicator al statutului și al bogăției.

Ele ar putea fi susținute doar de straturile bogate superioare ale societății. Kao mani este încă considerat o comoară națională a țării. Acum au rămas foarte puțini în patria lor - mai puțin de o sută.

În 1999, păsările albe ca zăpada au fost exportate în Statele Unite pentru a populariza rasa. Aceste fiare cu coadă nu au putut primi recunoaștere, deoarece animalele au avut probleme de sănătate la nivel genetic. Crescătorii britanici au fost, de asemenea, implicați în această rasă. În 2012, au asigurat titlul unei rase noi acestor frumuseți cu mustață. Deși fără expoziții, kao mani albe ca zăpada au câștigat de mult primul loc în frumusețe și grație.

Kao mani - pisici albe ca zăpada
Kao mani - pisici albe ca zăpada cu heterocromie inerentă

Descrierea rasei

Să trecem la descriere. Kao Mani este o pisică albă ca zăpada, cu ochi albaștri și părul scurt. Aceste animale au o constituție rafinată și grațioasă. În același timp, corpul este puternic și muscular. Pieptul este lat, spatele este drept.

Capul este în formă de pană cu pomeți înalți. Ochii sunt în formă de migdale, mari. Femelele pot avea heterocromie, ochi multicolori. Acest lucru este permis de standard și foarte apreciat de cumpărătorii de animale. Un ochi este albastru și celălalt este galben, verde sau gri. Ochii pisicilor strălucesc chiar și în timpul zilei, reflectă lumina.

Urechile sunt așezate vertical. Picioarele sunt puternice, la fel de musculare ca și corpul. Picioarele din față sunt puțin mai scurte decât picioarele din spate. Coada este puternică și mobilă. Are aceeași lungime ca și corpul.

Este permisă o ușoară îndoială pe coada pisicilor.

Pisica cântărește 3-4 kg, femelele sunt mai grațioase, cântărind 2-3 kg.

Paltonul este scurt și dens. Nu există substrat sau este slab dezvoltat. Paltonul este matasos, moale. Culoarea trebuie să fie complet albă, nu sunt permise pete sau dungi. Tampoanele pentru labe ar trebui să aibă culoarea roz pal perfectă. Aceeași culoare a suprafeței în interiorul nasului și urechilor.

Greutatea medie a unei pisici kao mani
Greutatea medie a unei pisici este de 2-3 kg, o pisică este de 3-4 kg

Caracterul și comportamentul unei pisici și ale unei pisici

Kao mani sunt animale cu o natură prietenoasă și docilă. Aceste animale independente și mândre necesită o atenție constantă. Păsăricele albe ca zăpada sunt puternic atașate de proprietar și nu le place singurătatea. Vor să fie alături de el în orice moment..

Este mai bine să nu luați acest animal pentru oamenii care sunt puțin acasă! Pisicile sunt foarte sensibile, mobile, adoră să socializeze. Pisicile au o voce tare. Dar nu numai miau, gama de sunete emise este largă. Cu vocea lor, ei informează gospodăria despre dorințele lor.

Kao mani sunt atingători și răzbunători. Dacă pisoiul este jignit, va pleca, dar se poate răzbuna apoi rupând ceva sau făcând ceva greșit. O altă trăsătură caracteristică. Pisica se repede la protecția proprietarului dacă simte o amenințare pentru el.

Kao mani se înțelege bine cu alte pisici
Kao mani se înțelege bine cu alte pisici.

Frumusețile albe ca zăpada sunt curioase și jucăușe. Animalele de companie se înțeleg bine cu copiii, câinii și alte animale de uz casnic. Pisicile au o inteligență ridicată care le permite să se antreneze. Ei, ca și câinii, pot efectua cele mai simple comenzi. Arătând atenție și grijă pentru o frumusețe mustațioasă, veți primi devotament și tandrețe de la ea.

Pisicile sunt îngrijite și ordonate, se îngrijesc singuri. Au nevoie de o cutie de gunoi adâncă pentru toaletă. Puteți cumpăra o casă confortabilă și jucării pentru distracție. Lana este periată o dată pe săptămână. Ghearele cresc încet, astfel încât să puteți achiziționa pur și simplu un post de zgâriere.

Aveți grijă de ochi și urechi dacă este necesar..

Alimente

În nutriție, animalele nu sunt capricioase. Au nevoie de o dietă echilibrată care să conțină cantitatea necesară de vitamine. Pisicile se adaptează cu ușurință la orice dietă. Vă puteți hrăni animalele de companie cu alimente uscate sau umede.

Kao mani se poate adapta oricărei diete
Kao mani se poate adapta oricărei diete

Sănătate

Kao mani are uneori probleme de sănătate. Pisicile sunt predispuse la inflamația cavității bucale. Trebuie să vă supravegheați dinții. Animalele pot avea următoarele probleme: arsuri solare, acarieni ai urechii, răceli.

Una dintre principalele patologii din kao mani este surditatea la una sau la ambele urechi. 35% dintre animalele de companie suferă de această boală determinată genetic. În caz contrar, pisicile albe sunt animale sănătoase. Cu grijă și atenție, animalul dvs. de companie va trăi până la 15 ani sau mai mult.

Pisoii sunt jucăuși și sociabili. Au nevoie de multă atenție. Kao mani se nasc cu ochi albaștri și o mică pată întunecată pe cap. Pisicuța crește, pata dispare și ochii își schimbă culoarea.

Pe teritoriul Federației Ruse nu există pepiniere care să reproducă rasa
Pe teritoriul Federației Ruse nu există pepiniere care să reproducă rasa

În Rusia, nu există pepiniere care să se ocupe de această rasă. Prețul unui pisoi kao mani depinde de calitățile individuale. Costă de la cinci sute la șase sute cincizeci de mii de ruble.

Kao Mani este o rasă rară și uimitor de frumoasă. Este considerat unul dintre cele mai scumpe din lume. Pisicuța vă va încânta cu frumusețea și loialitatea față de proprietar. O pisică albă cu ochi multicolori este creditată cu abilități mistice, ca și cum ar aduce proprietarului său prosperitate în materie de bani și noroc.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea pisicii thai kao mani