Guler cu și fără medalion pentru pisică și pisoi

Guler cu medalionDesigur, pisicile sunt rareori conduse pe lese, dar acest lucru nu înseamnă că animalul dvs. nu are nevoie de guler. Un guler bun nu servește doar ca decor - îl poate ajuta pe proprietar să găsească un animal pierdut, să îl protejeze de purici, să vindece și să îmblânzească un animal de companie prea temperamental.

Tipuri de gulere pentru pisici

Sortiment de gulere pentru pisici mulțumește cu o varietate, deci trebuie să alegeți un accesoriu pe baza funcționalității sale. Următoarele soiuri sunt considerate cele mai frecvente:

 • Soiuri de gulere cu medalionÎmpotriva paraziților. Acesta va ajuta la eliminarea animalului de purici și căpușe care îl chinuiesc. Poate fi folosit și ca agent profilactic pentru pisicile care merg mult și sunt expuse riscului de a prinde paraziți. Atât modelele interne („Baruri”), cât și cele străine („Hartz”, „Beaphar”) sunt populare. Cu toate acestea, ar trebui să fiți conștienți de câteva caracteristici ale acestor accesorii. În primul rând, nu trebuie purtate de pisoi și pisici însărcinate. În al doilea rând, gulerele anti-purici au adesea un miros foarte înțepător și neplăcut, care poate irita nu numai animalul în sine, ci și proprietarii acestuia. Din acest motiv, este mai bine să vă abțineți de la cumpărarea unui astfel de produs pentru persoanele care reacționează puternic la mirosuri și pentru cei care au copii mici. În al treilea rând, ingredientul activ poate provoca o reacție alergică la pisică - de exemplu, roșeață sau erupție cutanată. Dacă observați semne de alergie la animalul dvs. de companie, îndepărtați imediat accesoriul și spălați pisica cu apă caldă și un șampon special. Înainte de a pune gulerul pe animal, trageți-l ușor în lateral pentru a activa substanța activă.
 • Decorativ. Singurul său scop este decorarea animalului de companie (de exemplu, pentru o expoziție sau o ședință foto). Nu este recomandat să păstrați astfel de accesorii pe pisică tot timpul - întrucât este puțin probabil ca animalul să împărtășească opiniile proprietarilor săi despre frumusețe, un guler decorativ îi va provoca doar neplăceri. Prin urmare, este recomandat să purtați acest gen de bijuterii numai pentru o expoziție sau pentru o fotografie memorabilă, apoi să le scoateți. Gulerele decorative pentru pisici sunt adesea foarte scumpe, deci este mai bine să le cumpărați de la persoane private. Accesoriile companiei germane TRIXIE sunt de asemenea populare..
 • Eliberarea de sine. Un guler bun pentru pisoi și pentru cei pufoși cărora le place să facă o plimbare - dacă animalul se blochează undeva sau se prinde de ceva, accesoriul se va desface și va împiedica pisica să se sufoce. Poate fi elastic (se întinde și permite animalului să-și scoată capul) sau cu o incizie specială (dacă pisica se blochează undeva, se va rupe).
 • GPS. Accesoriu electronic, ceea ce nu va lăsa pisica să se piardă. Oriunde animalul a fugit, folosind un sistem de observare prin satelit, puteți urmări cu ușurință traiectoria mișcărilor sale. Există doar două dezavantaje ale unor astfel de modele: prețul ridicat (aproximativ 10 mii de ruble) și probabilitatea ca, fiind sedus de o jucărie scumpă, un meșter să-l scoată de pe gâtul blănii tale. Apropo, rețineți că navigatorii pentru câini nu sunt potriviți pentru pisici..
 • Fosforescent sau reflectorizant. Un animal care poartă un astfel de guler este vizibil pe întuneric chiar și la o distanță de 800 de metri. Accesoriul poate fi realizat integral sau parțial din material reflectorizant. Unele modele sunt echipate cu un senzor care pornește automat în întuneric. Dacă vă faceți griji că animalul dvs. de companie s-ar putea pierde în întuneric sau ar putea fi lovit de o mașină noaptea, achiziționarea unui astfel de instrument este o opțiune bună. Deși, din păcate, nu oferă o garanție de 100%.
 • Sunet. Poate fi echipat atât cu clopote simple, cât și cu un sistem electronic. Cu un astfel de accesoriu, veți auzi întotdeauna animalul dvs. de companie și este puțin probabil să-l pierdeți. Este adevărat, este posibil ca sunetul unui guler pentru o pisică să irite în cele din urmă nu numai animalul, ci și pe tine. Modele de acest fel sunt o opțiune bună pentru pisicile care trăiesc în zonele rurale și deseori atacă păsările de curte și animalele mici..
 • Identificare. Un accesoriu ieftin și foarte practic, care va facilita găsirea animalului dacă se pierde. Cel mai adesea, există modele cu medalion pe care sunt gravate numele pisicii și coordonatele proprietarilor. Dacă animalul este pierdut, persoanele care îl găsesc pot restitui cu ușurință animalul de companie proprietarilor săi..
 • Calmant. O opțiune excelentă pentru o pisică temperamentală căreia îi place să agreseze și să lupte. Aceste gulere de pisici sunt impregnate cu feromoni speciali care calmează chiar și un animal foarte violent..
 • Magnetic. Aceste accesorii sunt de două tipuri: obișnuite și medicinale. În primul caz, un magnet obișnuit este încorporat în guler pentru o pisică, permițându-i să intre în casă (de exemplu, printr-o clapetă specială în ușă), iar în al doilea, unul medical, cu ajutorul căruia animalul scapă de patologiile stomacului, rinichilor, articulațiilor sau intestinelor.

Cum să alegi un guler pentru o pisică

Când alegeți un guler pentru o pisică în primul rând, trebuie să treci de la nevoile - atât ale animalului de companie, cât și ale tale. Desigur, și capacitățile financiare joacă un rol important. Dar există mai multe reguli generale care trebuie respectate atunci când alegeți:

 • Care sunt gulerele pentru pisiciOrice guler pentru o pisică trebuie să fie sigur - în special, este ușor să se întindă dacă animalul trebuie brusc să-l îndepărteze. Amintiți-vă că o pisică nu este un câine și, prin natură, nu este obișnuită să meargă în guler, așa că, dacă un accesoriu este prins de ceva și animalul nu-și poate scoate capul din el, se va sufoca pur și simplu.
 • În același timp, gulerul nu trebuie să fie atârnat în jurul gâtului sau să fie prea strâns. Când puneți accesoriul pe pisică, asigurați-vă că degetul dvs. trece liber sub el.
 • Pentru un animal cu părul lung, gulerul este ales cu deosebită atenție - lâna nu trebuie să se agațe de clemă și să provoace neplăceri pisicii.

Cum să îmbraci

Deci, ai dat seama de nevoile animalului și ai dobândit modelul potrivit pentru acesta. Se pune întrebarea: cum să antrenezi o pisică să folosească acest accesoriu?

 • Gulere pentru pisoiGulerul antrenează-ți animalul de companie treptat. Mai întâi puneți-l timp de o jumătate de oră, a doua zi o oră, apoi timp de două, și așa mai departe. Acest lucru se aplică tuturor modelelor, cu excepția contra-fleece.
 • Înainte de a pune un nou accesoriu pe animal, dă-i ceva gustos, astfel încât procedura să fie asociată cu emoții plăcute.
 • Dacă pisica refuză categoric să pună gulerul, nu insistați, nu convingeți și cu atât mai mult nu ridicați vocea la animalul de companie - este mai bine să amânați procedura până data viitoare.

Și ultimul - nu încercați să obișnuiți pisoii cu accesoriul până la șase luni. La această vârstă, animalele sunt încă prea mici, iar gulerul poate servi doar ca factor suplimentar de rănire.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Guler cu și fără medalion pentru pisică și pisoi