Gulere pentru pisici: ce sunt

Gulerele diferă nu numai prin materialul din care sunt confecționate, ci și prin scopul accesoriului. Proprietarul pisicii poate stabili doar ce funcție va îndeplini gulerul și poate alege accesoriul corespunzător ca mărime..

Mărimea contează

Lungimea medie a gulerului este calculată simplu: volumul gâtului plus două degete. În loc de un centimetru, puteți măsura volumul gâtului cu un șir, marcând distanța dorită cu un nod. Este important ca gulerul să fie suficient de strâns, fără a vă strânge gâtul. Dacă gulerul atârnă, pisica va putea să o scoată peste cap sau, și mai rău, să prindă cureaua pe o ramură, gard sau mânerul dulapului. Gulerul de presiune interferează cu circulația sângelui și îngreunează respirația. Lungimea gulerului trebuie să fie de așa natură încât vârful care iese de sub clemă să fie scurt.
Gulere cu un navigator, în ciuda îmbunătățirii constante a tehnologiei, sunt încă destul de masive. Din acest motiv, nu este recomandat să purtați astfel de dispozitive la pisoi cu vârsta sub șase luni..

Gulere decorative

Un accesoriu care arată clar că proprietarul său este o pisică domestică, nu un vagabond de stradă. Astfel de gulere sunt adesea difuzate cu brelocuri sau capsule cu contactele proprietarului. Sunt fabricate dintr-o varietate de materiale: piele naturală, nailon, velur și catifea, metal. Puteți alege orice material doriți cu o singură excepție: lanțurile metalice nu pot fi purtate pe pisică iarna și în anotimpurile ploioase. Clema poate fi din metal (ca pe o curea de ceas din piele) sau din plastic. Acesta din urmă este de preferat, deoarece fastex vă permite să reglați lungimea gulerului la un milimetru: nu există legături la găurile din centură și nu există găuri în sine. Există cleme de siguranță care se rup când sunt trase dacă animalul de companie, de exemplu, a prins o ramură.
Gulerele de siguranță pentru animale de companie pot fi realizate din orice material țesut, conectând capetele curelei nu cu o clemă, ci cu un velcro grosier. O altă modalitate este de a tăia cu atenție centura în mai multe locuri, astfel încât să se rupă atunci când este trasă..
Pentru pisicile cu păr lung, se produc gulere cu secțiune rotundă. Acest accesoriu vă permite să păstrați lâna în stare perfectă: nu freacă, nu provoacă formarea de încurcături. Orice guler este potrivit pentru o pisică cu părul scurt, dar este de dorit ca suprafața interioară să fie netedă, cu un minim de cusături, nituri etc..
Gulerele reflectorizante din nailon sunt foarte populare. Cu un astfel de accesoriu, spre deosebire de fraza, chiar și o pisică neagră într-o cameră întunecată este ușor de găsit. Și dacă animalul de companie merge singur, un guler reflectorizant este pur și simplu necesar pentru ca pisica să nu treacă neobservată de șofer pe timp de noapte..

Gulere din paraziți externi

În ciuda asigurărilor producătorilor, medicii veterinari nu recomandă utilizarea gulere de purici la pisicile sub șase luni, pisicile și animalele însărcinate și care alăptează care suferă de boli cronice ale organelor interne. Astfel de gulere provoacă adesea reacții alergice și dermatită. Scop: prevenirea paraziților externi. De regulă, acestea sunt căpușe ixodide, păduchi și purici și uneori acarieni. Mirosul îl sperie pe parazit, iar otrava absorbită în straturile superioare ale pielii și / sau sângele ucide sugeul. Eficient de câteva luni.

Gulerul „oprește vânătoarea”

Pentru proprietarii care nu doresc ca animalele lor de companie să prindă păsări și șoareci. Senzorul încorporat emite semnale sonore atunci când o pradă potențială este lângă pisică. Senzorii de lumină nu funcționează noaptea. Puteți realiza astfel de gulere cu propriile mâini atașând un clopot obișnuit la curea. Cu toate acestea, multe pisici învață să se miște atât de lin, încât clopotul nu scoate un sunet. Pentru a complica sarcina, trebuie să schimbați clopotele la fiecare câteva luni (dimensiune, formă, material diferit).

Gulere GPS pentru pisici

Pentru animalele ținute în aer liber. Dispozitivul vă permite să determinați locația animalului de companie trimițând un SMS operatorului sau descărcând harta pe un suport digital. Este de dorit ca suportul digital să susțină funcția de actualizare și descărcare a hărților noi, deoarece o pisică se poate pierde nu numai în orașul natal, ci și în timpul unei călătorii în natură sau într-o expoziție. Gulerele cu un navigator sunt mai eficiente, cu cât gama dispozitivului este mai largă. De regulă, navigatorii ieftini lucrează la o distanță de doar câteva zeci de metri, dispozitivele scumpe de înaltă calitate acoperă o suprafață de câțiva kilometri.
O comoditate suplimentară este capacitatea de a stabili limitele teritoriului. De îndată ce pisica trece granița, proprietarul va primi un SMS sau un apel automat către telefonul său mobil. Modul de observare permite în timp real (poate exista o întârziere de câteva minute din cauza calității slabe a conexiunii), așezarea la monitorul de acasă pentru a urmări unde merge animalul dvs. de companie.
Suportul digital rulează pe baterii sau pe o baterie reîncărcabilă încorporată. Acesta din urmă este de preferat, deoarece gulerul GPS va deveni inutil dacă bateriile se epuizează brusc. Dacă proprietarul nu are de rezervă, va trebui să petreceți timp prețios cumpărând baterii noi. Dar bateria poate fi întotdeauna reîncărcată de la o priză, brichetă auto sau de la un laptop prin intermediul unui port USB. Baliza însăși, care se află pe guler, funcționează continuu timp de câteva ore (în funcție de producător). Trebuie încărcat regulat, întotdeauna „cu o marjă”, fără a aștepta o descărcare completă.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Gulere pentru pisici: ce sunt