Pisica neva masquerade: totul despre rasă și îngrijirea ei

Îngrijirea pisicilorCu siguranță mulți au văzut pisici frumoase cu păr siamez pufos și ochi mari de safir. Această rasă se numește "Neva Masquerade", este foarte popular printre iubitorii de pisici nu numai în Rusia, ci aproape în toată lumea.

Istoria originii rasei "neva masquerade cat"

De fapt, această rasă nu este rodul eforturilor crescătorilor, așa cum se întâmplă de obicei. Primul pisoi cu o apariție atât de neobișnuită și cu adevărat frumoasă s-a născut dintr-un tată siberian și o mamă siameză în 1988 în Leningrad. Felinologii (zoologii care studiază pisicile) au fost uimiți de frumusețea uimitoare "întâmplător" crucea rezultată și a prezentat pisoiul la spectacolul de pisici.

Puțin mai târziu, în 1992, felinologii au adus această specie într-un statut separat înregistrat oficial., și s-a întâmplat datorită combinației puterea și puterea din rasa pisicii siberiene și frumusețea și sofisticarea sofisticată a unei pisici siameze. Nume "Neva Masquerade" a fost dat de crescătorii din Sankt Petersburg, unde "neva" înseamnă, de fapt, locul de origine și "mascaradă" indică o culoare neobișnuită a feței pisicii din această rasă (culoare, așa cum am menționat anterior, sa dovedit datorită genei siameze).

Unii zoologi cred că rasa "neva masquerade cat" a apărut din cauza unei defecțiuni genetice, alții cred că a fost pură trecere deliberată. Cu toate acestea, versiunea oficială spune că o astfel de rasă a apărut deloc fără participarea umană, adică într-un mod natural.

Cu toate acestea, crescătorii și felinologii până în prezent continuă să dezbată această chestiune, prezentând o nouă presupunere că "Neva Masquerade" - este o subspecie a rasei siberiene. Dar faptul rămâne.

Pisica Neva Masquerade: descrierea rasei

Aspectul pisiciiPrima trăsătură distinctivă această rasă este de dimensiuni mari. Potrivit cifrelor oficiale, doar pisicile din Maine Coons și Norvegian Forest pot fi mai mari. Deci, masculii din această rasă cântăresc de la 8 kg la 10 kg, iar femelele sunt puțin mai mici - aproximativ 6 kg, ceea ce este, de asemenea, mult în comparație cu alte rase. Din rasa siberiană, au un schelet puternic și mușchi puternici, iar din rasa siameză - o culoare neobișnuită a hainei și ochi albaștri.

S-a stabilit că pisicile Neva Masquerade sunt foarte rezistente și au o sănătate excelentă, au o genetică foarte bună, astfel încât astfel de animale de companie trăiesc 20 de ani.

Blana este cu adevărat mândria acestei rase: lungă, groasă, puternică, care nu se va pierde niciodată în bulgări. Chiar și persoanele alergice pot obține astfel de pisici, deoarece blana Neva Masquerade nu provoacă reacții alergice. Dar ceea ce este cel mai interesant, lâna acestei rase are proprietăți de respingere a apei și de protecție a murdăriei, ceea ce înseamnă că o astfel de pisică nu va trebui să se scalde adesea..

Pisoii din această rasă crește suficient de mult, această perioadă este de până la 5 ani, după care bebelușul se transformă într-o pisică adultă și puternică.

Din natura datelor reprezentanți ai familiei feline, se pot distinge următoarele caracteristici:

 • rezistenta;
 • atitudine calmă față de schimbarea împrejurimilor și mișcare;
 • adaptare rapidă la mediu.

Acum merită să vorbim despre o descriere detaliată a rasei:

 • Cum să-ți hrănești pisicacorpul pisicii Neva Masquerade este mare, puternic, cu gâtul scurt și pieptul larg;
 • mușchii sunt bine dezvoltați;
 • capul unei astfel de rase are o formă trapezoidală, nasul este lat, de lungime medie, pomeții sunt joși, maxilarul este bine dezvoltat, bărbia este mare, dar nu iese;
 • urechile pisicii sunt așezate larg, la bază sunt largi, înclinate ușor înainte;
 • ochii sunt mari, rotunzi, diferiți, culoarea ochilor variază de la albastru deschis la safir;
 • coada unei astfel de rase este de lungime medie, largă la bază și rotunjită la vârf;
 • lâna Neva Masquerade are un dublu strat, pe picioarele din spate sunt pufoase "pantaloni", iar pe piept - luxuriant "guler".

Descrierea culorii pisicii

Pisica Neva Masquerade poate fi de orice culoare, nu sunt permise doar tonurile de ciocolată-violet. Cele mai frecvente tipuri sunt:

 • Care sunt trăsăturile distinctive ale unei pisiciSeal Poin - o astfel de pisică are un corp deschis la culoare și un bot, coada și picioarele întunecate. Gama alb-negru se găsește adesea, iar astfel de reprezentanți au și alb "șosete" pe picioare;
 • Punct roșu - la aceste pisici și pisici, zonele întunecate ale hainei au nuanțe roșii;
 • Cream Point - zonele întunecate ale stratului sunt bej, în timp ce restul corpului este cremos, rezultând o impresie de culoare uniformă;
 • Blue Point - la astfel de pisici și pisici, zonele întunecate au o nuanță gri-albastră, iar corpul este complet alb;
 • Tortoiseshell Point este o culoare foarte interesantă în trei sau mai multe culori și este posedată doar de pisicile Neva Masquerade, nu de pisici;
 • Tabby Point - aceste pisici și pisicile de mascare Neva au fost adoptate mai ales de la strămoșii lor siberieni, deoarece culoarea lor conține aceleași dungi semnate cu modele. Pot fi de orice culoare: gri și albastru, negru, roșu, maro sau crem.

În plus față de cele de mai sus, tonurile argintii de pe blana pisicilor și pisicilor din această rasă sunt destul de acceptabile..

O clarificare importantă: pisoii Neva Masquerade se nasc întotdeauna excepțional de albi și își dobândesc culoarea caracteristică doar pe măsură ce cresc. Sunt pictate doar acele părți ale corpului care au temperatura cea mai scăzută, și anume coada, labele, botul și urechile.

Pisica mascarată Nevsky: caracter și inteligență

Reprezentanții acestei rase au aspectul dur, așa este aspectul faimosului strămoș siberian. Dar, indiferent de modul în care gândesc majoritatea, acest lucru nu afectează în niciun fel caracterul lor: aceste pisici, pisici și pisoi sunt foarte prietenoși și loiali proprietarului lor.. Sunt foarte empatici, animale de companie pline de suflet care vor găsi un limbaj comun cu toți membrii familiei și chiar cu alte animale.

Pisicile Neva Masquerade au trei calități pozitive:

 • răbdare;
 • minte;
 • comportament inteligent, aristocrație.

Indiferent de vârstă, indiferent dacă sunt pisoi, tineri sau indivizi deja maturi, sunt foarte jucăuși și mobili, iar capacitatea lor de a sări în înălțime și lungime va fi în curând clasată printre recorduri: aceste animale de companie prezintă un adevărat master class în acrobație. Trebuie avut în vedere faptul că pisoii Neva Masquerade (și sunt considerați pisoii cu vârsta de până la 5 ani) vor arunca de pe rafturi și vor lua toate obiectele mici, astfel de hoți pufoși, peste tot în casă, așa că ar trebui să ascundeți imediat toate lucrurile valoroase.

Mândri din fire, cu simțul propriei demnități, aceste animale de companie nu vor tolera o atitudine indulgentă față de ei înșiși, deoarece se consideră cu adevărat egali cu oamenii, iar viitorii proprietari trebuie să înțeleagă acest lucru. Sensibil, dar cu înțelepciune. Nu se vor răzbuna. Îi iubesc foarte mult pe toți membrii familiei, ca orice animal de pachet, aleg conducătorul prin autoritate și sunt atașați de el mai mult decât de restul oamenilor din casă.

Dar astfel de pisici și pisici nu favorizează persoanele din afară. Dacă un musafir apare în casă, nu vă mirați că animalul de companie pufos se va arăta în fața lui cu putere și forță, dar în același timp nici nu va încerca să se apropie de el. Orice încercare "străin" pentru a stabili contactul cu splendoarea pufoasă va fi suprimat în orice mod posibil de către acesta din urmă.

Pisicile, pisicile și pisicile Neva Masquerade sunt foarte pasionați de copii, uneori permițându-le puțin mai mult decât ar trebui. Îți poți încredința copilului tău un astfel de animal de companie, deoarece reprezentanții acestei rase sunt niște dame minunate care îi vor privi pe copii și, dacă este necesar, vor chema proprietarii adulți.

O altă caracteristică pozitivă a acestor pisici este discreția.. "Neva Masquerade" întotdeauna gata să accepte afecțiunea din partea stăpânului ei, dar nu o va cere niciodată. Este independentă și nu are nevoie de o atenție nejustificată. El va răspunde mângâierii cu un ronțăit și, dacă este necesar, va deveni buni interlocutori: astfel de păsări adoră să asculte poveștile stăpânului lor..

Proprietarul unei astfel de pisici este un lider, o autoritate. Spre deosebire de semenii ei, ea va fi atașată de el și nu de casă..

Dacă aveți mai mulți astfel de pisoi simultan, atunci ei vor începe instantaneu să se distribuie reciproc de-a lungul scării ierarhice..

Rasa Neva Masquerade este, de asemenea, bună prin faptul că reprezentanții săi nu sfâșie mobilierul cu ghearele. Și nici măcar nu încearcă să o facă. Nu încurcă deloc lucrurile. Animale inteligente din punct de vedere natural, acestea sunt înzestrate cu o inteligență suficient de mare pentru a înțelege ce este un comportament exemplar..

Dacă din cea mai fragedă copilărie un pisoi din această rasă este numit exclusiv pe nume, atunci el își va aminti rapid și va răspunde întotdeauna. De exemplu, alte pisici posedă foarte rar o astfel de trăsătură..

Cum să ai grijă de aceste pisici

Îngrijirea Neva Masquerade este foarte simplă, din atributele aveți nevoie doar de un șmecher și șampon corespunzător dintr-un magazin veterinar. Aceste animale de companie sunt foarte curate, așa că depuneți eforturi speciale nu va trebui să faci igienă, cu toate acestea, trebuie totuși să urmați anumite linii directoare:

 • Descrierea rasei de pisiciTrebuie să vă pieptănați animalul de companie o dată pe săptămână, iar în timpul mutei sezoniere - de 2 ori pe săptămână. Nu puteți atinge coada pisicii, deoarece firele de păr pieptănate vor crește foarte mult timp;
 • de asemenea, în timpul perioadei de năpârlire a animalului de companie, este necesar să se facă baie periodic: tolerează această procedură cu fermitate, deși nu le place foarte mult;
 • asigurați-vă că efectuați o igienă regulată a urechilor și ochilor;
 • dacă este necesar, va trebui să tăiați ghearele animalelor de companie cu ajutorul tăieturilor obișnuite.

Și puțin despre toaletă: litiera trebuie să fie întotdeauna curată, deoarece o astfel de pisică nu va intra niciodată în așternut..

Mascaradele Neva și hrănirea lor

Pentru această rasă de pisici, o dietă acceptabilă este considerată a fi 2 mese de 120-120 de grame pe zi. Calitatea mâncării în sine este de asemenea importantă, deoarece aspectul animalului de companie va depinde de aceasta. Dacă alegerea se referă la alimente uscate și umede, atunci acestea ar trebui să fie doar premium.

Este important să știți! Masa regulata cu "uman" o masă plină cu sare, zahăr, condimente și alți aditivi este categoric inadecvată pentru animalele de companie!

Neva Masquerade CatDin produsele lactate, puteți oferi prietenilor pufoși smântână, lapte, chefir și brânză de vaci, cu condiția să fie toate grăsimi medii. Din carne - carne de vită, iepure, carne de pasăre și măruntaie, dar carnea de porc și peștele ar trebui excluse. Trebuie să aveți grijă să hrăniți pisica cu ficat, deoarece aceasta poate afecta culoarea animalului.

Trebuie să includă în dietă cereale și legume fierte cu un mic adaos de ulei vegetal, atunci nutriția pisicii poate fi considerată echilibrată.

Toate produsele ar trebui să fie doar proaspete, animalul de companie nu va mai mânca bucăți de vânt și uscate.

Despre sănătatea animalului dvs. de companie

Pisicile și pisicile Neva Masquerade au o sănătate excelentă, acest lucru este demonstrat de latura lor fizică și toate acestea se datorează faptului că această rasă a fost crescută în mod natural. Dar, desigur, nimeni nu a anulat încă medicii veterinari, așa că proprietarii ar trebui să viziteze periodic clinica grădinii zoologice pentru examinări de rutină și să facă toate vaccinările necesare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica neva masquerade: totul despre rasă și îngrijirea ei