Pisica nevsky masquerade: descrierea rasei, fotografie

Caracteristicile rasei de pisiciNu întâmplător acest reprezentant al familiei feline și-a primit numele. Poate fi explicat prin culoarea neobișnuită a feței: văzând-o, cineva are involuntar impresia că pisica poartă o mască de carnaval, în care va merge la balul de mascaradă. Cu toate acestea, acesta nu este singurul avantaj al acestei frumuseți cu părul lung..

De asemenea, se remarcă prin culoarea originală a stratului de culoare, în fața căreia ochii ei uimitori și strălucitori arată grozav. Aceste animale se disting prin sensibilitate, blândețe și inteligență, așa că nu este de mirare că pot fi găsite tot mai des în casele conaționalilor noștri..

Istoria originii rasei

Pisică frumoasă cu ochi albaștri strălucitoriAceastă rasă a primit un nume atât de neobișnuit de la felinologii din Sankt Petersburg. Pentru prima dată, rasa de pisici Neva Masquerade s-a declarat încă în acest oraș iarna 1988. Vizitatorii primei expoziții de pisici din țară au avut ocazia să cunoască frumusețea. Oamenii care s-au trezit pe el au fost surprinși și, prin urmare, au arătat un interes crescut pentru acest animal de o culoare neobișnuită. Experții i-au acordat atenție și, în curând, și-a dobândit numele obișnuit, corespunzător cu numele orașului, unde a avut loc premiera..

La nivel oficial, rasa de pisici Neva Masquerade a fost recunoscută în 1992. Și, de atunci, acest tip de felină a început să capteze din ce în ce mai mulți fani, iar în acest moment, nu numai în țara noastră, ci și dincolo de granițele sale, mulți oameni știu despre pisica Neva Masquerade.

Descrierea rasei pisicii Neva Masquerade

Crescătorii domestici nu au trebuit să recurgă la trucuri speciale pentru a crea această rasă de pisici.. Totul s-a întâmplat natural. Siberienii au dezvoltat o relație trupească cu pisicile siameze, iar pisica Neva Masquerade a devenit urmașul lor. Ca moștenire de la tatăl Sibyark, Nevak a primit un corp puternic și puternic, haina foarte groasă și o sănătate bună. Mama siameză și-a înzestrat descendenții cu o rochie de lux, care include un corp ușor, o mască întunecată, labele bronzate și coada. Punctul final a fost frumusețea extraordinară a ochilor albaștri strălucitori. Prin urmare, la vederea acestei ținute strălucitoare, toți cei care sunt familiarizați cu această rasă recunosc la acest animal pisica Neva Masquerade.

Pentru a face mai ușoară distincția, oferim mai jos trăsăturile distinctive ale rasei.

Cap

Cum să hrănești o pisică de luxReprezentanții acestei rase au un cap mare, care este foarte asemănător cu un trapez scurt. Conform standardelor rasei, fruntea acestor pisici este largă și rotunjită, spatele curge lin spre nas. Nu există oprire ca atare. Barbia nu iese prea mult pe fundalul întregului bot, dar este destul de puternică. Obrajii sunt densi.

Urechile au un set larg, cu o ușoară înclinare înainte. Ciucuri clare sunt un decor izbitor pe urechi. Ochii sunt rotunjiți, largi și oblici. Pleoapele arată foarte original: cea inferioară are o formă semicirculară, iar cea superioară este realizată sub formă de arc. Ochii sunt albaștri, unii dintre ei vin într-o varietate de nuanțe - lavandă, mediteraneană, albastră etc..

Corp

Dintre avantajele pe care le are pisica Neva Masquerade, merită subliniată dimensiunea sa impresionantă. Pe această bază, este obișnuit să-l atribuiți printre cele mai mari din lume. Este doar ușor depășit de faimoșii giganți Maine Coon. De la strămoșii lor, aceste pisici au primit oase puternice și mușchi bine dezvoltați..

O trăsătură distinctivă a pisicilor Neva Masquerade sunt membrele puternice, care, în combinație cu corpul, formează un dreptunghi aproape perfect. Picioarele sunt mari și rotunjite, cu smocuri de păr între degetele de la picioare.

Coada se lărgește la bază, suficient de puternică, rotunjită la capăt. Atractivitatea la coadă oferă o pubescență bogată.

Aceste pisici sunt animale destul de masive, deoarece greutatea lor medie este de 6 kg. În acest sens, aceștia sunt mai mulți decât masculii, a căror masă poate ajunge la 8-9 kg sau mai mult..

Lână

Rasa de pisici Neva MasqueradePisoii nou-născuți din această rasă au lână cu proprietăți unice. Dacă credeți cuvintele proprietarilor, atunci nu numai că nu acumulează murdărie și umezeală, dar nu poate fi găsit încurcături. Pisica tradițională Neva Masquerade are un strat de lungime medie. Cu toate acestea, în acele locuri în care există o tranziție de la omoplați la crupă, haina se prelungește. Devine mai moale pe lateral decât pe spate.

Pantalonii, gulerul luxos, penele pe coadă și dublura care acoperă întregul corp sunt un decor izbitor al punctului de culoare siberian. Un fapt interesant este că în timpul năpârlirii, pisicile din această rasă își pierd aproape complet gulerele și chiloții..

Culoare

La prima cunoștință cu reprezentanții acestei rase, cineva poate avea impresia că nu există nicio diferență între ei. Cu toate acestea, de fapt există cel puțin 6 opțiuni de culoare.

  • cele mai frecvente pisici sunt Seal-point. Numele lor provine din cuvântul englezesc „seal”. O altă specie destul de comună este punctul tabby Seal. Dacă acordați atenție semnelor lor externe, atunci principalele sunt lână deschisă și puncte întunecate care împodobesc labele, coada, urechile și botul. Unii indivizi au o combinație de alb și negru;
  • pe lângă speciile menționate anterior, culoarea punctului roșu este destul de cunoscută. Principala sa trăsătură distinctivă este trecerea culorii la spectrul roșu;
  • „Blue point” (punct albastru). O caracteristică a acestei culori este prezența nuanțelor albăstrui;
  • Tortie-point. Această nuanță se găsește doar la femele..

În același timp, astăzi există multe specii de rase, având nuanțe argintii, corespunzând tuturor opțiunilor de punct de culoare de mai sus.

Caracter

Descrierea raseiLa prima vedere, poate părea că pisica Neva Masquerade este un animal foarte dur. În realitate, nu este cazul, deoarece aceste creaturi sunt destul de echilibrate și tremurătoare. Mulți crescători pot atesta că pisoii nou-născuți au o legătură puternică cu oamenii. După o lună de viață împreună, Nevaki nu se mai imaginează fără un stăpân. Cu toate acestea, nu o luați ca dragoste de sclavi.. Totul este construit pe parteneriate, animalul vrea să vadă în stăpân pe cineva care o va iubi și îi va arăta respect ca pe un egal. În caz contrar, ea va adăposti o mare ranchiună împotriva unei persoane..

Cu toate acestea, nu merită să ne așteptăm că va urma răzbunarea. Această pisică nu este bine crescută pentru a se apleca. Cu toate acestea, aceste animale sunt încăpățânate în natură. Prin urmare, încercările de a vorbi cu ea sunt un adevărat duel psihologic, în care va predomina doar cel care se distinge prin cea mai mare reținere și înțelepciune..

Pisicile de mascare Neva nu durează mult pentru a se stabili relații de prietenie cu copiii. Ele arată o atitudine complet diferită față de străini - vor fi atenți la ei. În general, la nivel genetic, pisica Neva Masquerade se distinge printr-o aristocrație pronunțată, care se manifestă în comportament.

Îngrijire și

Pentru ca animalul dvs. de companie să simtă toată dragostea pe care o aveți pentru el, va trebui să efectuați aceleași activități de îngrijire ca și pisicile din alte rase. Cu toate acestea, cea mai importantă parte a animalului care necesită o atenție specială este haina. Pentru a-l păstra frumos și curat, proprietarul trebuie să aibă dispozitive speciale:

  • slicker;
  • o perie specială de masaj;
  • șampoane pentru rasele de pisici cu părul lung.

Moltirea la aceste pisici nu se întâmplă des - nu mai mult de două ori pe an. Prin urmare, nu aveți nevoie de mult timp și efort pentru a ordona apartamentul după acesta. Cu toate acestea, acest lucru va fi cazul numai dacă ați acordat îngrijire adecvată animalului dvs. de companie pe tot parcursul anului: cel puțin de două ori pe săptămână, trebuie să îl pieptănați și să-l faceți de două sau trei ori pe lună..

Când aveți grijă de pisica Neva Masquerade, rețineți că pieptănarea cozii este inacceptabilă. Acoperindu-i coada firele de păr sunt foarte slabe și poate cădea cu ușurință dacă faceți mișcări neglijent. Pentru ca firele de păr noi să crească, va trebui să aveți răbdare..

De asemenea, pentru a vă menține curat animalul de companie, trebuie să-i clătiți ochii, să îi curățați urechile și dinții și să faceți o manichiură..

Sănătate

Mascați sănătatea pisiciiDe când pisica Neva Masquerade a apărut în mod natural, ea are nu numai un caracter capricios, ci și o sănătate excelentă. Aceste animale sunt foarte rar afectate de boli moștenite. Singurul pericol pentru ei este cardiomiopatia hipertrofică. Dacă nu intrați în detalii medicale, atunci aceasta una dintre bolile de inimă: principalul său simptom este stagnarea sângelui în vasele de sânge pulmonare. Dacă animalul dezvoltă această boală, se va termina cu moartea subită cauzată de edemul pulmonar..

Nu există nicio modalitate de a determina această boală prin semne externe. Cu toate acestea, dacă este detectat într-un stadiu incipient, atunci se poate efectua terapie de susținere. Dar astfel de evenimente nu pot decât să prelungească viața animalului..

Principala protecție împotriva bolilor acestor pisici este imunitatea puternică și o dietă corectă..

Pisicile Neva Masquerade au ficat lung - există reprezentanți care trăiesc mai mult de 20 de ani.

Hrănire

Ai grijă de pisica Neva Masquerade, ai nevoie determina corect alimentatia ei. Deși aceste pisici sunt destul de mari, nu trebuie să ne temem de riscul obezității. Cel mai bine este atunci când animalul dvs. de companie încearcă de două ori pe zi. Mai mult, de fiecare dată ar trebui să mănânce aproximativ 120 de grame. alimente. Carnea și organele trebuie să fie prezente în meniul său..

  • Cum să hrănești corect o pisică de mascaradăse recomandă hrănirea pisicii cu carne de vită, iepure și păsări de curte, cu care va primi cantitatea necesară de proteine;
  • se poate administra și ficat, dar nu foarte des, ca și când ar fi consumat excesiv, acest lucru poate afecta culoarea stratului. Fructele de mare au un efect similar. Deși peștele poate fi complet exclus din dieta pisicii Neva Masquerade. Mulți „iubitori de pisici” știu de mult că prezența peștelui și a fructelor de mare în dietă nu va oferi niciun beneficiu pisicii;
  • asigurați-vă că animalul dvs. de companie primește în mod regulat produse lactate fermentate. Cu toate acestea, acordați atenție conținutului de grăsimi: alimentele ar trebui să aibă un conținut optim de grăsimi. Prin urmare, cele mai bune opțiuni ar fi brânza de vaci, iaurtul, kefirul cu grăsime medie.

Concluzie

Pisicile Neva Masquerade sunt creaturi unice, mai mult, în primul rând, ei atrag atenția asupra lor, nici măcar prin caracterul lor, ci prin aspectul lor neobișnuit. Prin urmare, este destul de înțeles de ce numărul fanilor acestei rase a crescut în ultimii ani. Decizia de a avea acest animal în casa ta nu va fi o erupție cutanată, deoarece îngrijirea acestuia nu este atât de dificilă. Proprietarului i se cere doar să monitorizeze haina, pieptănând și scăldând în mod regulat pisica. Pisicile Neva Masquerade sunt sănătoase, deci nu trebuie transportate adesea la medicul veterinar.

Pisicile Neva Masquerade Originea rasei de mascaradăCum a apărut rasaMasquerade Clog HabitsTrăsături distinctive ale pisicilorTrăsături distinctive ale pisicilor din rasa Neva MasqueradeCum arată pisica Neva Masquerade?Tipul de pisici din rasa Neva MasqueradeDescrierea raseiMascați obiceiurile pisicilorCuloarea pisicii de mascaradăAnimal de companie. neva masquerade catPisicile Neva MasqueradeCaracteristicile rasei
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica nevsky masquerade: descrierea rasei, fotografie