Descrierea rasei orientale de pisici și caracteristicile sale

Descrierea rasei orientale de pisici și caracteristicile sale

În articol voi descrie caracteristicile rasei orientale de pisici, caracterul acesteia. Vă voi spune despre standardele rasei, întreținerea, îngrijirea, hrănirea, posibilele boli, voi face o descriere a temperamentului. Te voi ajuta cu sfaturi despre cum să alegi un pisoi.

Pentru prima dată, mențiunea rasei se găsește în 1358 în manuscris. Thailanda este considerată patria Orientului și mult timp rasa nu s-a răspândit dincolo de granițele sale. Abia în 1894 a apărut la Londra pisica orientală complet brună (traducere literală). Doi ani mai târziu, pisica albastră a fost descalificată din spectacolul britanic din cauza culorii pretins greșite. Abia în 1974, baroneasa Edith von Ullmann a prezentat-o ​​lumii ca o rasă independentă, cu propriile standarde unice..

Descrierea rasei de pisici orientale

 • Cap de dimensiuni medii, formă triunghiulară regulată
 • Nas lung și drept care continuă linia frunții. Capătul bărbiei și capătul nasului ar trebui să formeze o linie dreaptă.
 • Mare, în raport cu capul urechi, lată la bază și ușor rotunjită. Această caracteristică a rasei ar trebui să se formeze deja la o vârstă fragedă a pisoiului..
  Linia urechilor continuă linia penei capului - acest lucru este important.
 • Ochii în formă de migdale, fără o adâncitură între ei. Culoare verde sau albastru (pisici albe). Strabismul nu ar trebui să fie.
 • Corpul pisicilor se distinge prin mușchi puternici și oase rafinate. Burtă subțire. Picioarele din față sunt mai scurte decât picioarele din spate. Coadă lungă și subțire.
 • Greutatea pisicilor este de până la 5 kg. Pisici 6-8 kg.
 • Pisicile orientale sunt cu părul scurt și cu părul lung, dar haina este întotdeauna strălucitoare și strânsă la corp.
 • Standardele rasei au aproximativ 300 de culori. Toate sunt valabile. Principalele sunt considerate: havana (culoare uniformă ciocolată cu același nas și tampoane roz-maro), liliac (șase gri cu nas lavandă și tampoane labe), albastru (culoare uniformă de la vârful cozii până la nas), scorțișoară (culoare maro deschis) cu nas roz și tampoane pentru labe), albastru (lână bej sau gri deschis cu nas roz și tampoane pentru labe), culoare roșie (lână roșie netedă cu nas roz și tampoane pentru labe), siamez comun - culoare neagră, culoare siameză (color-point - corp ușor nevopsit și puncte pe membre, coadă și cap).
Havana
Culoare Havana
Culoarea albastra
Culoarea albastra
Orientalii siamezi au același aspect oriental sofisticat și trăsături de personalitate
Orientalii siamezi au același aspect oriental sofisticat și trăsături de personalitate
culoare rosie
culoare rosie
Culoarea scorțișoarei
Culoarea scorțișoarei
Negrul este cel mai popular
Negrul este cel mai popular

Întreținere și îngrijire

Îngrijirea unei pisici orientale este extrem de ușoară.

Nu miroase și practic nu se estompează.

Moltarea apare ca urmare a modificărilor sezoniere sau a deficitului de vitamine. Va fi suficient să spălați periodic lâna cu o perie de cauciuc pentru a menține strălucirea și luciul.

Este recomandabil să spălați pisica numai înainte de expoziții cu un șampon special. Urechile mari și deschise se murdăresc ușor și trebuie curățate cu un tampon de bumbac o dată pe săptămână. Tăiați ghearele la fiecare două săptămâni.

Cafeniu
Cafeniu

Pentru a menține dinții sănătoși, acestea necesită, de asemenea, periaj cu pastă de dinți pentru pisici. Un medic veterinar vă va ajuta să găsiți șamponul, pasta și să vă învățați cum să vă tăiați unghiile. De asemenea, va selecta mâncare potrivită pentru o anumită pisică..

Hrănire

Orientalii sunt omnivori. Dar ar trebui să urmați regula universală pentru pisicile adulte: 80 kcal de furaje la 1 kg. greutate pe zi. (această formulă nu este potrivită pentru pisoi). Este interzis să se dea carne de porc, soiuri grase de pește de mare și pește crud de râu. Aceste alimente pot declanșa probleme cu ficatul..

Este imperativ să se asigure un acces constant la apă fiartă curată. Apa brută determină dezvoltarea urolitiazei. Dacă se face o alegere în favoarea hranei naturale, accentul se pune pe carne, măruntaie și carne tocată. Se pot da crude sau fierte. Dieta include, de asemenea, brânză tare, produse lactate, legume, cereale, unt topit într-o cantitate mică, suplimente de vitamine.

Mâncarea uscată, umedă, conservele și mâncarea pentru pisici sunt, de asemenea, alegeri foarte bune..

Alegeți doar mâncare premium sau super premium.

Are o compoziție echilibrată și satisface pe deplin toate nevoile unei pisici. La vânzare puteți găsi hrană pentru anumite rase și vârste.

Volumul de apă în acest caz ar trebui să fie dublu față de cantitatea de furaje.

Este mai bine să consultați un specialist în ceea ce privește selectarea hranei corecte. El va selecta o mâncare ideală pentru o anumită pisică. În caz de probleme de sănătate, el va selecta un aliment medicamentos specializat.

Sănătatea pisicilor orientale

Pentru a evita problemele de sănătate, trebuie mai întâi să aveți grijă de vaccinarea pisoiului..

Prima vaccinare trebuie administrată de crescător la vârsta de două luni.

Înainte de aceasta, asigurați-vă că efectuați tratament pentru purici și viermi, dacă există. În plus, vă vor spune despre vaccinările necesare în clinica veterinară..

Dacă s-au făcut toate vaccinările necesare, se respectă regulile de îngrijire, întreținerea și hrănirea orientalilor nu se îmbolnăvesc. Nu trebuie decât să vă protejați de curenți de aer. De asemenea, acestea nu sunt predispuse la boli genetice..

Temperament și caracter

Obiceiurile orientale sunt foarte asemănătoare cu un câine.

Foarte inteligent și ușor de antrenat.

Cu interacțiunea corectă, ea va merge pe lesă, va purta obiecte în dinți, va efectua tot felul de trucuri ale maestrului. DAR aceste animale de companie nu pot fi forțate. Au o părere personală despre orice..

Orientalii nu știu să tacă și vor da o voce (miau) în fiecare minut
Orientalii nu știu să tacă și vor da o voce (miau) în fiecare minut

O frumusețe orientală sănătoasă este foarte afectuoasă și sociabilă. Trebuie să fie în centrul atenției. Sunt tovarăși care nu suportă să fie singuri. Sunt foarte curioși și activi. Trădat și gelos pe stăpânul lor. În ciuda alegerii unui favorit, orientalii iubesc toți membrii familiei.

Oriental are ochi verzi, dar nuanțele pot varia de la deschis la verde închis.
Oriental are ochi verzi, dar nuanțele pot varia de la deschis la verde închis.

Iubesc copiii și sunt pregătiți să-și petreacă întreaga zi jucându-se cu ei, în timp ce sunt răbdători și nu se vor zgâria nici măcar cu jocuri enervante ale copilului. Înțelegeți-vă cu toate celelalte animale de companie. Sunt foarte activi. Totul este potrivit pentru jocuri dacă există spectatori.

Cum să alegi un pisoi

Câteva reguli de bază:

 • Ia un pisoi doar la crescător verificat fie de la creșă.
 • Nu luați un pisoi mai devreme de trei luni
 • Asigura-te ca s-au făcut toate vaccinările necesare, iar pisoiul a fost verificat de un medic veterinar.
 • Un crescător sau o creșă bună semnează întotdeauna un contract și emite o foaie de îngrijire.
 • Înainte de cumpărare, ar trebui să vă familiarizați personal cu pisoiul și părinții.
 • Urmărește-ți sentimentele când întâlnești un pisoi.
Pisicuță pisică orientală
Pisicuță pisică orientală

Reproducere orientală cu păr scurt

Nu este ușor să obții un pisoi de calitate spectaculoasă. Chiar și atunci când se împerechează o pisică și o pisică cu date excelente de rasă, este posibil ca pisoiul să nu aibă o calitate 100%.

Creșterea unei pisici este un proces responsabil
Creșterea unei pisici este un proces responsabil

Trebuie să respectați câteva caracteristici:

 • Tehka nu este diferită de alte rase. O pisică nu trebuie tricotată mai mult de 1 dată în 6 luni. Există momente în care necesită o pisică mai des. În acest caz, împerecherea este necesară pentru a evita problemele de sănătate..
 • Tricotatul în sine are loc de obicei fără probleme, cu condiția să se aleagă timpul și condițiile potrivite în care va avea loc procesul..
 • Sarcina durează 58-70 de zile. Nu este necesară nicio îngrijire specială în acest moment. Principalul lucru este să oferiți hrană bună și de înaltă calitate. De dorit în special pentru pisicile însărcinate și care alăptează.
 • Înainte de a naște, pisica trebuie să aloce un loc în apartament unde va naște. De obicei, ea își alege singură locul. Ar trebui să fie ușor îmbunătățit doar pentru o livrare confortabilă (caldă, uscată)
 • Nașterea durează aproximativ 6 ore. Flux fără complicații.
 • Un pisoi costă în medie de la 15 la 50 de mii de ruble. Pisicuțele cu rasa înaltă, de o culoare rară, pot costa până la 1000 de dolari.
Pisicile orientale sunt foarte frumoase, inteligente, loiale, grațioase, sociabile.

Au o sănătate excelentă și un temperament strălucitor. Atunci când alege un oriental, el va deveni un membru cu drepturi depline al familiei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei orientale de pisici și caracteristicile sale