Caracteristicile rasei chineze de pisici dragon li

Pisici sălbatice 04.04.2018 4,9 mii 3,3 mii 3 minute.

Pisica chineză (Dragon Li, Li Hua Mao) este o rasă neobișnuită care a apărut în mod natural, fără intervenția crescătorilor. În exterior, aceste animale nu sunt practic diferite de animalele de companie obișnuite. Patria acestor pisici este China, dar chiar și acolo sunt relativ rare. În SUA și Rusia nu există crescători angajați în reproducerea reprezentanților acestei rase, deci puteți cumpăra un pisoi de rasă numai în patria sa..

1 Istoria rasei

Unii experți sugerează că pisicile Dragon Li provin din pisicile de munte sălbatice chinezești care trăiesc în nord-estul Tibetului și Mongoliei.. Prima mențiune despre Li Hua Mao datează din dinastia Tang din secolul I d.Hr. e. În acele vremuri, doar oficialii de nivel mediu aveau dreptul să păstreze pisicile, motiv pentru care s-au răspândit rapid în tot imperiul. Astăzi, rasa Dragon Li nu este mai puțin populară în China, dar mult mai puțin frecventă..

În 2004, animalul de companie chinez a fost prezentat la una dintre expozițiile de la Beijing. În același an, mai mulți reprezentanți ai acestei rase au fost duși în Statele Unite, iar câțiva ani mai târziu a fost dezvoltat și adoptat un standard pentru Dragon Lee. Pisica a fost înregistrată de Asociația pentru reproducere și reproducere de rase noi (CFA) abia în 2010.

2 Descriere

Standardul arată astfel:

 1. unu. Corp. Fizic subțire, puternic. Cușca toracică este largă, făcând corpul pisicii aproape pătrat. Profil ușor alungit, musculos cu spatele drept. Membre puternice, drepte, de lungime medie. Picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât cele din față, iar picioarele sunt largi, de formă ovală.
 2. 2. Cap. În formă de pană, fără linii clare. Fruntea este rotunjită cu o tranziție lină la botul fără vârf. Botul este, de asemenea, de lungime medie, iar maxilarul inferior este mai masiv decât cel superior. Nasul este întunecat.
 3. 3. Auricule. Urechi proporționale, mari. Sunt largi la bază și ușor rotunjite la capete..
 4. 4. Ochi. Setați oblic, mare. Ele pot fi vopsite numai în verde sau gălbui..
 5. 5. Coadă. Masiv, larg, ușor înclinat spre vârf.
 6. 6. Husă din lână. Haina scurta, lucioasa, matasoasa. Are o textură densă. Substratul nu este pronunțat.
 7. 7. Culoarea stratului. Este permis doar tufișul cu pete și dungi întunecate. Desenul trebuie să fie clar și atrăgător..

Conform standardului, persoanele cu următoarele dezavantaje sunt supuse descalificării:

 • defecte de muscatura;
 • degete suplimentare;
 • nuanta standard de ochi;
 • haina prea lungă;
 • nas ușor;
 • lipsa pieptului caracteristic "coliere".

Dezavantajele sunt și urechile prea mari, excesul de greutate, lipsa înclinării ochilor și un model neclar, dar pisicile cu astfel de defecte nu sunt respinse de la reproducere ulterioară..

În greutate, bărbații adulți ajung de la 4, 5 la 6 kg, iar femelele - nu mai mult de 4 kg. Pisicile chineze au o imunitate puternică, nu au boli specifice. Speranța exactă de viață datorită numărului lor redus este dificil de stabilit, dar probabil că animalele de companie trăiesc în medie 15-16 ani.

Spre deosebire de alte pisici, Dragon Li ajunge la maturitate doar la vârsta de 3 ani. O trăsătură distinctivă a acestei rase este și punctele negre caracteristice la colțurile buzelor, creând un efect de zâmbet..

Este dificil să dobândești un pisoi Li Hua Mao nu numai din cauza prevalenței lor scăzute, ci și pentru că încep să-i vândă abia după ce ajung la 3-4 luni. La o vârstă mai fragedă, bebelușii nu pot face față mișcării. Crescătorii lipsiți de scrupule transmit adesea pisici mistice pentru pisicile Dragon Lee, deoarece este dificil pentru o persoană fără experiență vizuală să le distingă. De aceea merită să cumpărați pisoi chinezi exclusiv în pisici din SUA sau China..

3 Natura pisicilor

Pisicile Li Hua Mao se disting prin prietenie, sociabilitate și echilibru. Nu dau dovadă de agresivitate și obsesie nerezonabile, adoră afecțiunea. Pentru proprietar, pisica devine un prieten devotat și un excelent însoțitor. Dragon Li se distinge și prin independență și activitate.. Un animal de companie mare are nevoie de mult spațiu gratuit pentru jocurile active, așa că nu este recomandat să îl ai într-un apartament înghesuit.

Pisicile sunt foarte curioase și au o minte extraordinară. În ciuda faptului că Dragon Li este capabil să se înțeleagă cu bebelușii, este recomandabil să aveți un animal de companie într-o casă în care nu există copii mici. Reprezentantul acestei rase stabilește rapid contactul cu animalele..

Cel mai adesea, o pisică chineză se atașează de un singur proprietar și îi rămâne fidelă până la sfârșitul vieții sale. Dar de la el animalul de companie cu patru picioare necesită dragoste reciprocă și se retrage cu o lipsă de comunicare sau un tratament grosolan..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile rasei chineze de pisici dragon li