Caracteristici de îngrijire și întreținere a pisicilor usher acasă

IntroduceCu siguranță, mulți dintre voi ați visat să deveniți proprietarii propriului dvs. tigru, leu sau ghepard. Odată cu apariția pisicilor rasei introduce

achiziție sălbatică pisici cu un caracter calm și o dispoziție curioasă a devenit o realitate. În acest articol, veți afla dacă o persoană a reușit să găsească un animal de companie cu aspect de ghepard și sufletul unei pisici domestice și afectuoase..

Cunoașterea rasei

Să aflăm mai multe informații despre acest lucru neobișnuit rasă, ceea ce a dat naștere la multe zvonuri, speculații și a devenit o definiție nerostită a statutului proprietarului său.

Fotografie și aspect

Luați în considerare ceea ce este neobișnuit în apariția pisicilor Usher:

 • Cap triunghiular, ușor alungit. Pe fundalul unui trunchi întunecat, capul arată mic.
 • Urechi mare, cu baza lata. Sfaturi rotunjite.
 • Ochi Asher are culori mari, cupru, verde sau galben. Umbra ochilor nu depinde de culoarea pisicii. Trebuie remarcat faptul că pisicile Asher au un aspect pătrunzător și atent..
 • Membre subțire și lungă. Mușchii dezvoltați de pe picioare sunt clar vizibili. Picioarele din față sunt mult mai scurte decât cele din spate.
 • Coadă de dimensiuni medii, înclinându-se spre final. În poziție în picioare, nu ajunge la podea.
Caracteristici de îngrijire și întreținere a pisicilor Usher acasă

Știați? Dacă aveți alte animale în casa dvs., casierii vor începe cu ușurință să formeze o turmă, desigur, ei vor fi lideri. În plus, s-a observat că aceste animale converg cu câinii mult mai ușor și mai repede..

Aceasta este o pisică mare: Ashera atinge 1 metru lungime, iar la greabăn înălțimea lor ajunge la 50-60 cm. Greutatea unui adult poate ajunge la 14 kg. Sunt de acord că aceasta este o casă în miniatură a unui ghepard. Speranța de viață cu îngrijire adecvată poate fi de până la 20 de ani.

Trăsături de caracter

Mulți crescători Usher revendică personalitatea prietenoasă și calmă a rasei. Ei observă, de asemenea, o abilitate ridicată de învățare - cu abordarea corectă, Asher poate fi predat multor echipe. Sociabilitatea și jucăușul permit casierilor să trăiască printre alte animale de companie, iar natura nu agresivă le face sigure pentru copii.Caracteristici de îngrijire și întreținere a pisicilor Usher acasă

Când aveți grijă de pisica dvs., vă va fi de ajutor să știți despre lucruri precum: împerechere pisici, haine pentru pisici, alegerea purtătorului pentru pisici, tăierea ghearelor, castrarea pisicilor, cum să antrenezi rapid o pisică la litiera de gunoi, citește și ce au pisicile, de ce ai nevoie furminator și cum se hrănesc pisoii.

Interesantă poveste de apariție

Istoria apariției acestei rase este foarte curioasă și neobișnuită. Prima mențiune a casierilor a fost în 2007, când crescătorii americani au anunțat că au reușit să reproducă o rasă unică de pisici complet nouă. S-a raportat că această rasă a fost crescută prin încrucișare pisica bengala, Serval african și o pisică domestică obișnuită. Treptat, fotografii rare ale acestei rase unice au început să apară în rețea, iar entuziasmul grav a apărut în jurul acestei știri..IntroduceAu fost cozi uriașe pentru a achiziționa un astfel de pisoi, în ciuda prețului destul de ridicat - mai mult de 20 de mii de dolari. Exclusivitatea acestor animale a fost dată de faptul că pisicuțele au fost transmise stăpânilor lor la vârsta de un an și erau deja sterilizate sau sterilizate..

Știați? Ushers arată rezultate uimitoare în antrenament: pot învăța comenzi precum „Stai!”, „Alien”, „Lie!” Abordându-vă în mod responsabil procesul de instruire, puteți extinde semnificativ numărul de comenzi învățate. Interesant este faptul că aceste pisici sunt interesate de procesul de antrenament - pentru ele este ca un nou joc captivant.

Cu toate acestea, misterul din jurul acestei rase a început să se risipească atunci când crescătorul pisicilor Savannah și-a recunoscut animalele de companie printre pisicile promovate. A fost efectuat un examen ADN, conform căruia s-a constatat că Ashera nu este altceva decât pisici Savannah maturate. Crescătorii Asher nu au înșelat într-un singur lucru - erau cu adevărat descendenții unui serval sălbatic și al unei pisici domestice. Și toate mesajele despre unicitatea noii rase s-au dovedit a fi doar un truc de marketing care vizează creșterea costului pisoiilor. Apropo, poliția încă mai caută organizatorul acestei înșelăciuni..Caracteristici de îngrijire și întreținere a pisicilor Usher acasă

Alegerea și întrebarea prețului: cum să cumperi un pisoi

Dacă, după ce ați citit despre aspectul și caracterul acestei rase, doriți să cumpărați pisoi, să aflăm mai întâi cât costă o pisică Usher. În creșe, costul acestor pisici variază de la 10 la 20 de mii de dolari. Prețul animalelor de companie poate fi atribuit dezavantajelor acestei rase..

Nu uitați de tratamentul regulat al animalului de companie de la căpușe și puricii.

Alegerea pisoiului potrivit este o sarcină foarte solicitantă. Vă vom arăta ce trebuie să aveți în vedere înainte de a cumpăra un animal:

 • În primul rând, evaluați condițiile în care trăiesc animalele în creșă. Carcasele lor trebuie să fie spațioase, curate, iar un castron cu apă curată trebuie să fie ușor accesibil..
 • Pisicuța pe care ați ales-o ar trebui să aibă un aspect sănătos - ochii și urechile ar trebui să fie curate, fără scurgeri și miros străin.
 • Animalul trebuie să aibă o dispoziție jucăușă, bine hrănită, ușor de contactat.
 • Ascultă pisoiul - el ar trebui să scoată niște sunete: ronronare, clic, miaunare.
 • Asigurați-vă că semnați un acord privind achiziționarea unui animal. Acordați atenție prezenței în contract a unei clauze privind vaccinarea obligatorie și examinarea infecțiilor înainte de a o preda viitorului proprietar.
 • Nu va fi de prisos să întrebați crescătorii despre genealogia pisoilor. Vă rugăm să rețineți că traversarea persoanelor conexe este interzisă Această încrucișare provoacă diverse mutații la descendenți..
 • Dacă animalul care ți s-a oferit este prea timid, nu intră în contact sau chiar șuieră și clipește la încercările de a se cunoaște, mai bine optezi pentru altcineva..
Alegerea unui pisoi

Ashera este o pisică exotică și de statut, prețul său vă permite să abordați în mod responsabil și scrupulos problema alegerii pisoiului potrivit. Un medic veterinar va deveni un bun ajutor, dacă este posibil, mergeți cu el la creșă.

Important! Produsele lactate și laptele fermentat sunt componente nedorite în sistemul de hrană pentru pisici. Mulți proprietari ai acestei rase au observat sensibilitatea sistemului lor digestiv. Prin urmare, atunci când creați un meniu, excludeți aceste produse..

De ce aveți nevoie și cum să aveți grijă de o rasă scumpă

În ciuda unicității acestei rase și a costului ridicat al pisoiilor, nu există cerințe speciale pentru îngrijirea lor, dar cu toate acestea, condițiile de bază vor trebui îndeplinite..

Condiții pentru o pisică

După ce ați luat decizia de a obține o pisică Usher, ar trebui să vă faceți griji cu privire la crearea unor condiții confortabile și, cel mai important, sigur pentru păstrarea acestor animale de companie. Ușierii găsesc cu ușurință cel mai înalt punct din cameră și îl urcă cu plăcere. Prin urmare, este foarte important să scoateți articolele de pe rafturile înalte care se pot sparge - ghivece de flori, figurine, vaze sau rame foto. Deci, pisica nu va suferi, iar tu nu vei pierde lucrul tău preferat. Instalare zgârierea stâlpilor vă va ajuta să vă păstrați covoarele și tapițeria în siguranță și sănătoase.Condiții pentru o pisicăDe asemenea, trebuie să știți că reprezentanții acestei rase au nevoie de plimbări constante în aer curat pentru a menține o formă fizică bună. Astfel de pisici au voie chiar să-și pună un guler și să iasă în stradă în această formă. A trăi în propria casă face ca mersul pe animale să fie mult mai ușor. Este foarte important să nu restricționăm libertatea acestei rase. Oferă-i animalului tău un arsenal suficient de jucării - acest lucru îl va ajuta să nu se plictisească în absența ta. La fel ca pisicile obișnuite, ușierii adoră jocurile cu indicatori cu laser, șoareci cu ceasornic și saci foșnitori..

Caracteristici de îngrijire

Este important să urmați instrucțiunile standard pentru îngrijirea pisicilor. Felinele adoră căldura și tratamentele cu apă. Scăldatul regulat vă va ajuta să vă păstrați haina frumoasă curată.

Important! Ușierii, ca și alte feline, sunt foarte susceptibili la curenți. După procedurile de baie, trebuie să ștergeți bine părul și corpul animalului. Acest lucru va ajuta la evitarea hipotermiei corpului lor..

De asemenea, periajul săptămânal ar trebui să fie inclus în îngrijirea hainei. Haina lui Asher este scurtă și nu este predispusă la vărsare, ceea ce poate fi atribuit avantajelor acestei rase.

Procedurile obligatorii pentru îngrijirea animalelor includ, de asemenea, curățarea regulată a ochilor și a urechilor..

Selectăm o dietă pentru ushera

Prezența pisicilor sălbatice în genul său lasă o amprentă asupra sistemului alimentar și nutrițional. Se acordă preferință produselor din carne naturale - carne de vită, pui, pește de origine marină. Aceste alimente ar trebui să constituie baza dietei animalului. Încercați să nu măcinați produsele din carne la starea cărnii tocate - bucățile tocate vor asigura sarcina necesară pentru tractul gastro-intestinal al pisicilor. Legumele fierte vor ajuta la saturarea corpului cu oligoelemente și fibre utile.Caracteristici de îngrijire și întreținere a pisicilor Usher acasă

Vă sfătuim să aflați despre mâncarea uscată pentru pisici, cum ar fi: "Purina", „Kitekat”, „Dealuri” și "Royal Canin".

Dificultăți în îngrijire și posibile boli

Așa cum am scris mai sus, nu ar trebui să existe dificultăți speciale în îngrijirea casierilor. Dar trebuie să știți că strămoșii acestor pisici sunt prădători, așa că trebuie să acordați o atenție specială socializării și comunicării cu pisoii. După ce s-au jucat cu tine, ei pot mușca cu gheare sau mușcă, caz în care îți pot opri jocul, dar cu siguranță nu ar trebui să recurgi la violență în procesul de educație.Caracteristici de îngrijire și întreținere a pisicilor Usher acasăAceastă rasă este una dintre puținele care nu are boli genetice. De asemenea, au un sistem imunitar puternic inițial..

Posibile boli ale acestei rase pot include:

 • Invaziile helmintice.
 • Boli ale tractului respirator.
 • Infecții ale tractului genito-urinar.

Dacă observați schimbări în comportamentul animalului dvs. de companie sau semne ale oricăror afecțiuni medicale, cel mai bine este să vă vizitați medicul veterinar fără întârziere..

După cum puteți vedea, dragostea și atenția vă vor ajuta să creșteți un animal de companie afectuos, care va deveni ulterior mândria voastră..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici de îngrijire și întreținere a pisicilor usher acasă