Culorile pisicilor britanice cu fotografii și descrieri

Pisicile cu rădăcini aristocratice au fost crescute în Marea Britanie și până în prezent sunt mândria țării. Murki de dimensiuni mari și mijlocii, cu părul scurt de pluș și un zâmbet fermecător „Cheshire” - britanic, care a apărut oficial în 1987 și a câștigat milioane de fani. Primul reprezentant recunoscut oficial a fost alb pur. Dorința de a crește o pisică mare, puternică, rezistentă, calmă și inteligentă a dus la faptul că pisicile britanice au mai mult de 25 de specii. Unele dintre ele sunt considerate foarte rare și sunt foarte apreciate nu numai la rasă, ci și în termeni monetari..

Tipuri și culori de pisici britanice

Muncă intensivă privind popularizarea Pisici britanice, atragerea altor rase populare către reproducere, obținerea descendenților de la pisici de pe diferite continente a dus la extinderea speciilor de rasă. Primii britanici au fost proprietarii unui substrat gros și al părului scurt. Rudenia cu pisica persană i-a dat naștere britanicilor cu părul lung.

Asociativ, britanicul pare a fi fumat sau albastru, mulți „iubitori de pisici” nici măcar nu își pot imagina ce culori sunt pisicile britanice și cât de neobișnuiți pot apărea pisoi într-o familie de doi părinți „standard”. Tipurile de culori ale pisicilor britanice sunt împărțite în grupuri în funcție de model, predominanța culorii și metoda de pigmentare.

Solid albastru deschis

Culoarea standard a rasei, denumită popular gri sau clasic. Stratul albastru britanic este monocromatic, fără fire de păr deschise, substratul poate fi ușor mai deschis. Pielea este extrem de albastră. Pentru rasă, reprezentanții cu un ton mai deschis sunt mai valoroși. Prezența unui model rezidual este permisă la pisoi, care dispare odată cu creșterea animalului.

Mituri despre pisicile albastre britanice!

# 1.Se crede că pisoii albastri britanici ar trebui să aibă ochi portocalii strălucitori - nu este cazul. Pisoii de toate rasele și culorile se nasc cu ochi albaștri sau gri „tulburi”, irisul capătă culoare treptat.

# 2. Dacă crescătorul îți oferă un britanic exclusiv Fold Blue, spune „Mulțumesc” și pleacă. În cel mai bun caz, ți se oferă o pisică scoțiană, în cel mai rău caz, un mestizo. Britanicii cu păr scurt, cu urechi de lop, nu există.

Solid și fumos

O culoare este considerată solidă dacă toți părul, pardoseala și pielea sunt de aceeași culoare. Chiar și o mică pată de piele privește pisica de statutul de „elită monocromatică”. Culorile rare ale pisicilor britanice printre speciile monocromatice sunt scorțișoară și cerb, cele mai frecvente sunt negru, albastru, violet, ciocolată, roșu, crem și alb.

Reprezentanții culorii afumate au un strat subțire ușor, care permite strălucirea strălucirii într-un mod aparte în mișcare. Cel mai rar tip de britanici fumurii este negrul..

Liliac - tip monocromatic de culoare, cu o combinație complexă de albastru și roz. Nu este posibil să descrieți culoarea în cuvinte sau să o transmiteți în fotografie, pisicuțele violet deschis sunt literalmente de culoare roz, pisicile adulte întunecate seamănă cu culoarea unui latte delicat. Nasele și tampoanele pentru labe sunt colorate în același ton ca și haina, doar substratul poate fi ușor mai deschis. Dificultatea de a obține o culoare se datorează absenței unei gene responsabile de un astfel de amestec de culori, foci liliac, acesta este un „cocktail” de selecție profesională și noroc. Violet deschis britanic ochi portocalii sau cupru.

Ciocolată - pigmentare solidă profundă a stratului și a pielii cu o culoare caldă profundă. Persoanele adulte de rasă pură au o culoare maro bogată, iar cu cât nuanța este mai profundă, cu atât individul este mai valoros în termeni de rasă. Uneori culoarea se numește castan sau havana.

Negrul - pigmentare saturată profundă de culoare negru-cărbune, care colorează întreaga suprafață a stratului, substratului și pielii. Dificultatea reproducerii este asociată cu „schimbarea culorii” hainei la pisicile britanice la vârsta de 6-7 luni. Un „cărbune” născut la pisoi poate deveni maro închis sau ciocolată cu un an, în funcție de ereditate.

Este interesant! Cei mai populari britanici albaștri nu ar trebui să aibă o nuanță argintie. Pisicile negre și maro monocrome nu ar trebui să aibă un bronz deschis. Popularitatea artificială și raritatea culorii sunt o mișcare publicitară necinstită a crescătorilor necinstiți. Da, pisica arată frumos, dar pentru rasă, astfel de încălcări sunt considerate căsătorie.

Scorţişoară - o culoare de scorțișoară foarte dorită, dar rară. Inițial, este o culoare de ciocolată clarificată și se obține prin încrucișarea purtătorilor genei. Raritatea se datorează apariției bebelușilor „scorțișoară”, după o generație, sau chiar mai rar.

Faun - culoarea, care se confundă cu scorțișoară și smântână. Culoarea „fawn” este foarte rară și are nuanțe de roz și creme brulee, ca la pisicile liliac.

Important! Dacă culoarea este faun sau scorțișoară este confirmat de un test ADN. Dacă decideți să cumpărați un astfel de pisoi rar, asigurați-vă că citiți documentele acestuia. Persoanele cu o culoare similară, dar care nu sunt confirmate, sunt albastre, crem sau aruncate..

alb

Varietate de britanici care permit ochii albaștri sau multicolori. Culoarea hainei are un ton rece, pielea este roz deschis. La pisoii nou-născuți, este permisă prezența unei pete de culoare, care „se îndepărtează” în timpul primului an de viață. Îngălbenirea nu este permisă la britanicii albi, inclusiv pe suprafața interioară a labelor, sub ochi și în zona cozii.

Collor Point

Pisici bicolore cu culoare predominant albă și ochi albaștri. Nuanțele de culoare nedominantă variază de la gri deschis la roșu. „Cartea de vizită” a punctelor de culoare britanice este o culoare siameză foarte rară, cu o paletă neagră sau ciocolată.

Argintiu și auriu umbrit

Culoarea dominantă este predominantă pe cap, urechi, coadă și spate. Gulerul, picioarele, burta și pieptul au un luciu argintiu. Faceți distincție între britanicii negri, albastru, violet, ciocolată, scorțișoară și argintii negri. Este obișnuit printre crescători să generalizeze toate pisicile de argint cu un singur nume - chinchilla, cu toate acestea, acest lucru este greșit.

Chinchilla argintie - o rară varietate de culoare argintie umbrită. Datorită înrudirii lor cu pisicile persane, au un caracter mai de contact decât frații lor. O trăsătură distinctivă, firele de păr pigmentate sunt colorate nu mai mult de 1/8 din lungime.

Culoare aurie, presupune pigmentare întunecată la 1/8 din lungimea părului, restul este vopsit într-o bogată culoare aurie. Nu este permisă nuanța gri sau pardoseala. În același timp, gulerul este ușor, mai des alb, ciucurii urechilor sunt argintii. În ciuda culorii deschise a hainei, pisicile au în mare parte tampoane de labe negre, creion de ochi negru sau negru și nas. „Numele casei” - chinchilla aurie.

Testoasa

O condiție prealabilă este prezența egală a tonurilor, absența unui model pe zonele roșu / bej. Este de dorit prezența unor pete roșii / crem pe față. Ochii sunt de aramă sau portocalii. Conform legilor geneticii, doar femeile pot avea o culoare de broască țestoasă, astfel încât obținerea culorii perfecte este o treabă minuțioasă și este concepută pentru noroc. Culoarea țestoasei este rară și dificil de obținut, combinând mai multe culori:

  • negru / maro / ciocolată;
  • roșu / crem;
  • albastru / violet.

Este interesant! Nașterea bărbaților cu culoarea corectă a țestoasei a fost înregistrată în lume. Cu toate acestea, o eroare în codul genetic face pisicile infertile..

Desenat, alias tabby

Una dintre culori permite o diferență în culoarea părului la bază. Tabby britanic are o varietate de modele pe corp, de la dungi la pete mari și leopard. Tabby este împărțit în subspecii de argint, auriu și punct de colorație.

Tabby marmorat, tabby clasic sau culoare sălbatică - culoarea leopardului de zăpadă - pete saturate întunecate pe fond alb. Petele și dungile sunt mari, rareori, simetrice. Culoarea capătă saturație spre mijlocul zonei pigmentate. Pe laturi sunt dungi largi care amintesc de dungi de marmură. Ochii sunt mari, de culoare cupru, cu creion negru. Marmura britanică poate fi neagră, ciocolată, albastră și alte culori nedominante. Pisoii au un model luminos, contrastant și saturat - o garanție că culoarea nu se estompează odată cu creșterea animalului.

Whiskas - o varietate de culoare argintie cu un model pronunțat. O condiție prealabilă sunt trei dungi continue pe spate. Ochii sunt galben-portocaliu, în jos. Culoarea de bază este argintiu deschis, dungile variază de la gri închis la negru. Cu cât culoarea este mai contrastantă și mai clară, cu atât pisicul este mai valoros..

Este interesant! Denumirea de clasificare pentru pisicile de whisky este markel sau brindle. Numele a devenit răspândit după lansarea unei reclame pentru o companie cu același nume, un producător de alimente pentru pisici. O reclamă cu o pisică tabby a fost cheia unui „boom” pentru pisoii tabby argintii.

Bicolor și Particolor, Arlequin, Van

Sub astfel de nume originale sunt asortate culorile pete - o combinație a culorii principale cu alb. Bicolorul are pete solide, culoarea parțială are pete modelate. Categoria depinde de predominanța culorii albe:

  • Bicolor - nu mai mult de 1/2, dar nu mai puțin de 1/3.
  • Arlechin - nu mai puțin de 5/6.
  • Wang - peste 5/6, predominanța maximă a culorii albe.

Printre britanicii reperate, există și tricolore și mitite. În primul caz, pete albe sunt prezente pe culoarea țestoasei. În al doilea, pe corpul pisicii există șosete albe, o bandă continuă largă de la bărbie la inghină.

Important! Mitted nu este un soi britanic recunoscut oficial și nu este permisă reproducerea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Culorile pisicilor britanice cu fotografii și descrieri