Care pisoi să alegi?

Pentru început, a avea un animal este o decizie excelentă, dar și o responsabilitate imensă. Și dacă sunteți gata pentru asta, vă vom spune despre cum să alegeți pisoiul potrivit și ce să căutați.

ce rasă să alegi un pisoi

Un dezavantaj evident atunci când cumpără un pisoi băiat se datorează faptului că, la atingerea pubertății, el poate începe:

  • marchează-ți teritoriul (citește-ți casa)
  • cere o plimbare din când în când

Desigur, această problemă este rezolvată prin castrarea unei pisici, dar nu fiecare persoană este pregătită să facă acest lucru din cauza convingerilor sale sau nu înțelege toate avantajele și dezavantajele acestei operațiuni..

Pedigree sau „curte”

Înainte de a alege pisoiul potrivit (în special unul de rasă), familiarizați-vă cu toate caracteristicile acestei rase, natura animalului și specificul îngrijirii. Și fiți pregătiți că în anumite aspecte veți avea nevoie de ajutorul specialiștilor în creșterea animalelor. Este mai bine să achiziționați astfel de animale în creșele cu experiență de lucru și, de preferință, cu recomandări bune..

Dacă aveți nevoie doar de un prieten, este mai bine să luați un animal mongrel.

cum să alegi un pisoi

Cunoștință

Primul lucru la care ar trebui să fii atent atunci când ajungi la un pisoi este condițiile de detenție. Condițiile nesanitare, supraaglomerarea și murdăria sunt surse de boli și posibile probleme în continuarea socializării animalului. Pisicuța aleasă ar trebui să fie activă și curioasă. Nu vă temeți de străini și, cu atât mai mult, nu manifestați agresivitate.

Pisicuța trebuie să fie moderat bine hrănită, cu ochii și nasul curate. Deschidere anală fără urme de fecale. Blana este netedă și strălucitoare. Burtica este rotunjită, dar nu umflată. Letargic, somnoros, fără niciun interes pentru alții, pisoiul este cel mai probabil bolnav.

Dacă animalul pe care l-ați ales îndeplinește pe deplin cerințele de mai sus, atunci îl puteți duce în siguranță la noua dvs. casă. După cumpărare, este recomandabil să fiți examinat de un medic veterinar și să primiți toate recomandările necesare cu privire la hrănire, deparazitare și vaccinare.

Ce să cumpărați în avans

Un pisoi nu este doar un viitor membru al familiei și un prieten amuzant, ci și o mare responsabilitate și trebuie să vă pregătiți pentru apariția sa în casă.

  • Acasă, pisoiul trebuie să aștepte colțul său personal, locul de dormit. Pentru început, poate fi o cutie cu laturile joase și, în viitor, puteți obține o canapea sau o casă specială.
  • Literatura pentru îngrijirea pisicilor.
  • Tava și umplutura.
  • Mai multe jucării.
  • Două boluri. Încă unul pentru mâncare și unul mai mic pentru apă. Este mai bine dacă vasele nu sunt din plastic, ci din porțelan.

Vârstă

În primul rând, vreau să precizez la ce vârstă merită să luați un animal de companie. Desigur, toată lumea este atinsă de bulgări mici, pufoși, care se potrivesc cu ușurință în palma ta, dar, din păcate, aceasta nu este cea mai bună vârstă pentru a dobândi un pisoi..

Cel mai bine este să achiziționați un pisoi după douăsprezece săptămâni. Va fi deja un bebeluș complet independent, obișnuit cu toaleta, cu mâncare solidă și cu o sănătate mai puternică, ceea ce nu se poate spune despre pisoii mai tineri. Un pisoi sub vârsta specificată, chiar dacă a fost instruit cu fidelitate la toaletă, poate uita totuși unde să se ușureze.

Apropo, nu va fi de prisos să acordați atenție pisicii mamă. Care este comportamentul și starea ei de sănătate.

Dacă a adormit în patul tău, nu te mira cu bălțile făcute în vis, pentru că este încă un bebeluș, iar acest lucru este normal pentru ei. La aceste dificultăți puteți adăuga frică, imunitate slabă, muci și diaree, care se găsesc adesea la astfel de bebeluși înțărcați de la pisica unei mame, iar avantajele dobândirii unui individ mai în vârstă vor fi evidente..

cum să alegi un pisoi

Sănătate

După alegerea unui pisoi, observați comportamentul acestuia. Un pisoi sănătos se comportă activ, intră de bună voie în joc, joacă farse și nu va refuza să mănânce. Dacă un pisoi se strânge în unele colțuri și stă liniștit acolo, strâns într-o minge (dar nu doarme) - acesta este un motiv pentru a fi precaut.

Apoi examinează pisoiul în sine. Ochii pisoilor sănătoși sunt curate (fără urme de puroi), strălucitoare, nu inflamate. Urechi fără descărcare sau miros neplăcut. Haina este strălucitoare, uniformă și nu este ciufulită. Acordați o atenție specială burții. Nu ar trebui să fie prea mare. Este bine dacă nu este ferm (fără semne de balonare).

Comparând toate aceste fapte, puteți obține o păsărică sănătoasă care vă va mulțumi mulți ani..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care pisoi să alegi?