Pisică persană - caracteristici și fotografii ale pisoiilor roșii și albi

Pisici și pisici persanePisicile persane, datorită particularităților caracterului lor, pot fi creditate pentru cartofii care adoră să comunice cu proprietarii lor. Animalul este extrem de afectuos și are încredere deplină în membrii familiei unde locuiește. În același timp, animalul de companie nu este absolut enervant, nu dă glas fără niciun motiv anume, ci așteaptă pur și simplu să i se acorde atenție. Deși sunt adesea creditate cu animale care petrec constant timp pe canapea, frumuseților pufoase le place să se joace și să prindă insecte care au zburat în apartament..

Fapte interesante din istoria animalului

Pisica a venit pe teritoriul Europei încă din îndepărtatul secol al XVI-lea datorită celebrului călător Pietro della Valle, care a cumpărat un animal în provincia persană Khorasan. În același timp, pisica era similară cu rudele moderne doar în haina sa lungă. Datorită faptului că rasa din acele vremuri era considerată exotică, numai negustorii bogați și alți reprezentanți ai nobilimii puteau să o cumpere.

Cea mai mare parte a muncii în selectarea reprezentanților moderni ai pisicilor persane a fost realizată de America. Datorită eforturilor crescătorilor americani, haina pisicii s-a alungit, iar nasul i s-a aplatizat, ceea ce a devenit o adevărată problemă a sistemului respirator al animalului..

Rasa la modă a devenit datorită Reginei Victoria, care conținea mai mult de o duzină de pisici persane cu o culoare albastră. Ea a comandat chiar construirea unui castel special pentru animale de companie. Deci, pisica persană, ca în fotografie, s-a transformat în cel mai de dorit animal dintre aristocrația Europei.

Caracteristicile rasei de pisici persane

Descrierea rasei de pisiciPisica persană poate fi atribuită în siguranță la cea mai frumoasă și populară rasă la nivel mondial. Majoritatea persanilor sunt creaturi drăguțe, magice, care se transformă în prieteni adevărați și în favoriții familiei. Mai mult, acest lucru nu se datorează atractivității externe a animalului de companie pufos, ci datorită trăsăturilor de caracter unice, care la prima vedere îl fac pe o persoană să se îndrăgostească de el.

Rasa persană are un nas miniatural, larg și ușor snub. De asemenea, rasa are picioare scurte, dar puternice. Standardul rasei de pisici persane implică faptul că animalul are următoarele trăsături distinctive:

 • cap rotund și masiv, proporțional cu structura corpului;
 • gât scurt, dar lat;
 • corp masiv mare sau mediu;
 • pomeți largi scăzuți și obrajii plini rotunzi;
 • nas scurt scurt;
 • urechi miniaturale cu set redus, rotunjite la capete;
 • ochi rotunzi, întotdeauna larg deschiși;
 • labe puternice scurtate;
 • coadă groasă, dar scurtă, ușor rotunjită la capăt.

Datorită varietății de culori a pisicilor, crescătorii subdivizează rasa mai mult de o sută de subspecii. Puteți întâlni pisici negre, gri, albe, albastre, crem, roșii, roșii și chiar mov. În același timp, o pisică albă poate avea ochi portocaliu închis, cupru, verde sau albastru. Dar, în majoritatea cazurilor, culoarea hainei corespunde unei anumite nuanțe a ochilor. Dacă animalul are o culoare uniformă, atunci nu ar trebui să fie prezente dungi sau pete. În general, standardele pisicilor persane au un număr imens de nuanțe de blană care afectează direct costul pisoiilor..

Trăsături de caracter inerente rasei

Conform poveștilor proprietarilor de animale de companie persane, păstrarea unei pisici acasă este foarte distractivă. Acesta este un felin jucăuș care își iubește imens stăpânul. În plus, rasa următoarele trăsături de caracter sunt inerente:

 • Cum să păstrezi o pisică persanăPersii au trăsături de caracter moi și o voce foarte plăcută, pe care pisica practic nu o folosește;
 • persanul cere în permanență iubire și atenție de la proprietari, rambursând în schimb;
 • rasa este blândă și răsfățată, deși neaplicabilă în comparație cu alți reprezentanți ai pisicilor;
 • pisica rămâne loială stăpânului său până la sfârșitul vieții sale, fără a uita să-și arate statutul.

Deși animalele își vor acorda întotdeauna o atenție sporită stăpânului lor, ele stau sau dorm în mod constant pe poala unei persoane și, uneori, chiar își ung stăpânul pe umeri, răsucindu-i ușor peste ureche. Pisica persană nu tolerează singurătatea și, prin urmare, poate ajunge constant sub picioare..

În comparație cu alte rase de animale de companie, Persii sunt cei mai domestici. Aceste frumuseți pufoase nu vor supraviețui în afara casei sau a apartamentului. Trăind într-o familie numeroasă, animalul alege întotdeauna un lider, căruia îi rămâne credincios pentru viață, dându-i dragostea și afecțiunea.

Caracteristici ale îngrijirii unui animal de companie

Pisica persană poate fi atribuită rasei celor mai pretențioase animale din punct de vedere al îngrijirii. Datorită hainei foarte lungi și groase, este important să aveți grijă de animalul de companie în fiecare zi și de bună calitate. În caz contrar, lâna se va rostogoli și va forma încurcături. În arsenalul fiecărei persoane care decide să înceapă o casă persană, ar trebui să existe faguri metalici cu dinți de lungimi diferite, precum și perii cu diferite grade de duritate a grămezii. De asemenea, veți avea nevoie de un întreg arsenal de produse cosmetice: șampoane, balsamuri și întotdeauna pudră de talc..

În plus, pisica suferă de scurgeri oculare regulate și probleme de respirație, deci este importantă curăță-ți ochii din când în când. După ce ați decis să aveți o pisică persană pufoasă acasă, este important să fiți gata să aveți grijă în permanență de haina, să faceți baie animalului și, de asemenea, să curățați ochii și urechile. Doar acordând grijă și dragoste unui animal puteți obține în schimb afecțiune și devotament..

Cum să alegi pisicuțele potrivite?

Obiceiuri de pisică persanăAtunci când alegeți un pisoi persan, este important să acordați atenție cât de jucăuș și agil este. Un animal sănătos nu stă nemișcat mult timp, iar haina lui este strălucitoare. Burtica pisoiului trebuie sa fie moale la atingere, iar mirosurile neplacute nu trebuie sa emana din cavitatea bucala. Când cumpărați un animal, este important să solicitați de la crescător toată documentația de însoțire și să vedeți în ce condiții a fost ținut pisoiul persan.

Este recomandabil să cumpărați un animal la vârsta de două luni, când pisoiul se poate hrăni singur, iar corpul său este complet format. Dacă o persoană decide să aibă un animal de companie în scopuri de reproducere, atunci este mai bine să cumpărați un animal într-o crescătorie la vârsta de 4 luni, când puteți identifica cu ușurință orice defecte, dacă există, pisicile au. O fotografie a prădătorilor persani va ajuta, de asemenea, la determinarea alegerii unui animal de companie pufos roșu sau alb..

Vremurile în care cumpărarea unei pisici persane era disponibilă numai sultanilor bogați sau alte nobilități s-au scufundat de mult în secole. Dacă o persoană a fost fascinată de acest animal drăguț și frumos, atunci nu ezitați și mergeți cu îndrăzneală la creșă pentru a obține un prieten loial și devotat pentru întreaga familie.

Pisicuțe persane Care este caracterul unei pisici persaneMancare pentru pisici persanepisica persanaPisicuțe exotice persaneCaracteristicile raseiCum să ai grijă de pisoii persaniPisicuțe persanePersonalitate pisică persanăAspect de pisică persanăpisica persanaPisică persană, descrierea raseiBlana de pisica persanaCum arată o pisică persanăCare sunt trăsăturile pisicii persaneIstoria originii raseipisica persana
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică persană - caracteristici și fotografii ale pisoiilor roșii și albi