Cum să oferi solut unidox unei pisici?

Unidox Solutab pentru pisici este un medicament universal. Este un antibiotic cu spectru larg care ajută la gestionarea diferitelor afecțiuni infecțioase. În majoritatea cazurilor, se adresează lui în caz de complicații severe, atunci când alte medicamente sunt ineficiente. Acest articol oferă instrucțiuni detaliate pentru utilizarea Unidox Solutab pentru pisici.

  • Afectiuni respiratorii. Unidox Solutab va ajuta atunci când vine vorba de toate tipurile de rinită, pneumonie, amigdalită.
  • Tulburări ale sistemului urinar. Medicamentul este eficient în tratamentul pielonefritei, cistitei, uretritei, endometritei etc..
  • Boli de piele. Dacă pisica suferă de dermatită severă, medicamentul va fi extrem de util. Comprimatele vor ajuta, de asemenea, în caz de cădere necontrolată a părului..
  • Boli ale tractului gastro-intestinal. Disenteria, colecistita, peritonita pot reprezenta o amenințare pentru viața unui animal de companie. În acest caz, trebuie să acționați rapid, bazându-vă pe antibiotice puternice. Utilizarea acestui medicament este mai mult decât justificată.

Compoziția și metoda de aplicare

Un comprimat conține: doxiciclină monohidrat, stereate de magneziu, hipromeloză, hiproloză, zaharină, celuloză, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu. Pachetul cu blistere de 10 comprimate arată destul de convenabil de utilizat. În timpul perioadei de tratament, este foarte important să respectați doza corectă pentru a nu vă răni animalul. Chiar și în cazul bolilor severe, pisicilor și câinilor li se prescrie medicamentul o dată pe zi. În acest caz, doza de Unidox Solutab pentru o pisică este calculată în conformitate cu următoarea schemă: 5-10 mg per kg de greutate corporală.

Medicamentul nu este deloc inofensiv, deci nu trebuie abuzat în niciun fel.. Durata de aplicare este de 7-10 zile. Dacă este necesar, cursul poate fi repetat, dar nu mai devreme decât într-o lună. Cel mai bine este să administrați Unidox Solutab pisicilor în timpul meselor sau imediat după mese. Medicamentul poate fi ușor amestecat cu alimente lichide dacă animalul de companie are o natură fastidioasă. Primele schimbări pozitive în bunăstarea pisicii vor începe să fie observate după mai multe utilizări. Dar este necesar să finalizați cursul până la capăt pentru a consolida rezultatul și pentru a face față bolii..

Contraindicații

Unidox Solutab este unul dintre medicamentele puternice care nu trebuie administrate de unul singur, fără recomandarea unui medic veterinar. În multe cazuri, doza de Unidox Solutab trebuie administrată pisicilor cu precauție extremă..

  • Copilărie. Pentru pisoi cu vârsta de până la șase luni, medicamentul poate face mai mult rău decât ajutor. De aceea, la primele simptome ale bolii, trebuie să vă contactați medicul veterinar și nu să vă auto-medicați.
  • Perioada de purtare pentru pisoi. Nu este de dorit să administrați Unidox Solutab pisicilor însărcinate dacă proprietarului îi pasă cu adevărat de conservarea descendenților sănătoși.
  • Sensibilitate la componentele medicamentului. Unidox Solutab poate provoca uneori simptome de intoleranță individuală la o pisică.

Efect secundar

În ciuda efectului antimicrobian pronunțat, în unele cazuri, Unidox Solutab, odată ajuns în corpul pisicii, poate provoca o reacție negativă. Unele manifestări nedorite pot fi observate pentru un anumit timp. Cu toate acestea, nu vă fie teamă, vor dispărea singuri după retragerea de sine a medicamentului.

Să le luăm în considerare mai detaliat:

  • Indigestie. Chiar și cu o utilizare atentă, medicamentul poate provoca scăderea poftei de mâncare, greață sau vărsături..
  • Reacții cutanate. Adesea la pisici, în timp ce iau un antibiotic, apar reacții alergice: o erupție cutanată caracteristică, mâncărime a pielii.
  • Tulburări emoționale. Unidox Solutab este capabil să provoace letargie, pierderea puterii. Animalul doarme mult, nu răspunde la stimulii obișnuiți.

Astfel, Unidox Solutab este un bun ajutor în tratamentul multor boli infecțioase. Medicamentul combate eficient virusurile, pătrunde rapid în celulele corpului și distruge microflora patogenă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să oferi solut unidox unei pisici?