Polyvercan pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Viermii sunt frecvenți „coabitanți” în corpul multor animale domestice. O pisică se poate infecta cu paraziți oriunde și oricând, chiar dacă nu iese deloc din apartament. Unii dintre viermii felini pot fi periculoși pentru oameni și, prin urmare, trebuie distruși imediat. Polivercanul pentru pisici îi va ajuta pe proprietari în acest sens..

Compoziția preparatului

Preparatul conține următoarele componente:

 • Niclosamidă. Acest compus are un efect puternic și pronunțat împotriva cestodelor parazite (viermi plati). Mecanismul de acțiune este dublu: în primul rând, substanța, ca și alți compuși antiparazitari, paralizează viermii. În al doilea rând, slăbește puternic apărarea naturală a corpului helminților de enzimele digestive ale organismului gazdă, motiv pentru care parazitul paralizat de acest moment moare, fiind digerat.
 • Oxibendazol. Este, de asemenea, un agent antihelmintic puternic, dar acționează împotriva viermilor rotunzi paraziți (adică nematodii). Substanța blochează sinteza enzimelor vitale din corpul paraziților, motiv pentru care se dezvoltă mai întâi paralizia, iar apoi viermii mor.

Zaharoza (zahăr presat obișnuit) este utilizată ca umplutură în producție.

Condiții optime de depozitare

Deoarece medicamentul aparține categoriei antiparazitare, condițiile corecte de depozitare sunt extrem de importante, deoarece vă permit să păstrați proprietățile medicinale și să preveniți apariția produselor nocive și toxice de descompunere:

 • Temperatura de depozitare - de la 0 ° la 25 ° Celsius. Puteți congela medicamentul, dar nu îl puteți păstra mult timp la o temperatură de 27 ° Celsius sau mai mare. În acest din urmă caz, componentele medicamentului încep să se dezintegreze odată cu formarea compușilor toxici..
 • Zona de depozitare trebuie izolată cu grijă de accesul animalelor de companie și al copiilor..
 • Depozitați produsul numai în ambalajul original, nedeteriorat, în locuri cu umiditate normală a aerului. Înmuierea cu umiditate duce la pierderea proprietăților medicinale.
 • În timpul depozitării, medicamentul trebuie protejat de lumina directă a soarelui..

Dacă sunt îndeplinite toate condițiile de mai sus, medicamentul se păstrează timp de 4 ani de la data eliberării.

Eliberați formularele

În prezent, formele de eliberare nu sunt prea diverse: medicamentul este produs exclusiv sub formă de brichete, în aparență, asemănătoare unor bucăți de zahăr rafinat. De fapt, acesta este zahăr forfetar cu adăugarea de componente antihelmintice.. Singura diferență este o nuanță gălbuie pronunțată și un risc de divizare, împărțind fiecare cub de „zahăr” în jumătate.

Medicamentul este ambalat în blistere din folie de aluminiu și plastic, câte 8 bucăți. Blistere sunt ambalate unul câte unul în cutii de carton și sunt furnizate cu instrucțiuni de utilizare. Pe fiecare blister și cutia însăși, pe lângă numele medicamentului, sunt indicate data eliberării acestuia, data de expirare și numărul lotului de producție. Dacă din anumite motive aceste date nu pot fi citite, este interzisă utilizarea medicamentului în scopul propus..

Indicații de utilizare

Deoarece medicamentul sa stabilit ca un remediu la fel de eficient împotriva soiurilor rotunde și plate de viermi paraziți, indicațiile de utilizare sunt destul de numeroase:

 • Toxocariaza și toxoascarioza.
 • Castravete tenie.
 • Alveococi și echinococi.
 • stadiul inițial dirofilarioza. Adulții viermelui inimii sunt rezistenți la acțiunea medicamentului, dar larvele care au intrat recent în corpul pisicii vor muri.
 • Hookworm.
 • Uncinarioza și alte patologii cauzate de rundă și apartament soiuri de helminti.

Instrucțiuni pentru utilizarea Polivercan

Încă o dată, reamintim crescătorilor că instrucțiunile de utilizare a Polivercan trebuie respectate exact. Dacă nu respectați regulile de utilizare a produsului, animalul poate fi ușor otrăvit.!

Metoda de aplicare este simplă. Deoarece cuburile sunt destul de mari, este mai bine să le măcinați înainte de a le folosi și să stropiți firimiturile rezultate pe hrana pentru pisici. Medicamentul are un gust dulce pronunțat și, prin urmare, majoritatea pisicilor mănâncă de bunăvoie medicamentul fără nici cea mai mică constrângere. Dacă animalul de companie nu aparține categoriei „dinților dulci”, medicamentul este, de asemenea, zdrobit, dizolvat într-o cantitate mică de apă și apoi dat cu forța animalului de companie folosind o seringă obișnuită. Este necesar să completați astfel încât soluția să cadă imediat în gât. Vă sfătuim să masați gâtul în același timp, deoarece în acest caz reflexul de înghițire este stimulat automat.

Nu există restricții legate de timpul în care se administrează medicamentul: îl puteți administra atât înainte, cât și în timpul meselor.. Componentele acestui medicament nu sunt practic absorbite în lumenul intestinal și, prin urmare, sunt 100% susceptibile să intre în corpul paraziților. Mai mult, unii veterinari recomandă hrănirea medicamentului dimineața pe stomacul gol. În acest caz, este asigurată o acțiune rapidă și puternică a agentului..

Dozajul medicamentului

Dozajul medicamentului nu va crea probleme proprietarului:

 • Dacă animalul de companie cântărește până la 500 de grame. inclusiv, i se dă o parte din brichetă.
 • Cu o greutate de până la 5 kg inclusiv, un animal ia ½ parte.
 • Dacă pisica cântărește mai mult de cinci kilograme, nu puteți face dozarea pe cont propriu. În astfel de cazuri, doza trebuie calculată de un medic veterinar experimentat, luând în considerare greutatea animalului, starea sa fiziologică, starea de sănătate și alți factori. Dacă îi dai doar „gigantului” o brichetă întreagă, animalul de companie poate fi otrăvit.

Reacții adverse posibile

După cum am indicat deja mai sus, medicamentul este destul de „grav” și, prin urmare, nu sunt excluse efectele secundare dacă sunt utilizate în mod necorespunzător și / sau supradozaj accidental:

 • În general, există răspunsuri din sistemul digestiv: incontrolabile vărsături și diaree abundentă, uneori - cazuri de prelungire constipație.
 • Apetitul pisicii se deteriorează sau dispare complet, animalul devine apatic, încearcă să se întindă într-un colț îndepărtat.
 • Un semn al unui supradozaj în multe situații este o creștere bruscă a salivației. Saliva animalului devine groasă, spumoasă, fulgioasă. Adesea, aspectul său este însoțit de vărsături severe, chinuitoare..
 • Posibile tulburări neurologice (comportament ciudat, letargie), dar acest lucru este rar și numai în caz de supradozaj extrem de grav.

Rețineți că, în cazul utilizării adecvate a medicamentului, toate cele de mai sus sunt extrem de puțin probabil, cazurile sunt izolate.

Contraindicații

Contraindicațiile obișnuite sunt standard:

 • Este strict interzisă utilizarea medicamentului cu intoleranță individuală..
 • Nu se administrează pisoilor cu vârsta sub o lună (inclusiv).
 • Cu precauție extremă, medicamentul este prescris pentru încălcări ale ficatului, cu insuficiență hepatică dezvoltată, utilizarea sa este strict interzisă.

Analogii medicamentelor

Deoarece componentele medicamentului sunt standard, are și analogi:

 • Cel mai precis este CEVA Polyvercan. Acesta este același medicament, dar de producție internă..
 • Brovanol D. Este considerat mai eficient, deoarece conține levamisol, care îmbunătățește acțiunea componentelor principale.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Polyvercan pentru pisici: instrucțiuni de utilizare