Pisica pixiebob: descrierea rasei, caracteristici de îngrijire

Pixiebob acasăMulți oameni asociază o pisică cu un animal grațios, cu păr mătăsos, ochi inteligenți și o coadă luxoasă și pufoasă. Dar nu toată lumea știe despre existența unei pisici minunate, care atrage atenția datorită scurtei sale, necaracteristice pentru reprezentanții familiei de pisici, coada. Aceste pisici aparțin rasei pixiebob, care a apărut oficial în Statele Unite la mijlocul anilor optzeci..

Aceste animale de companie arată neobișnuit, deoarece seamănă cu râși miniaturali. Rasa pisicilor pixiebob continuă să câștige popularitate printre oamenii care se gândesc să aibă un animal de companie.. Care sunt trăsăturile acestor creaturi magnifice? De ce îngrijire are nevoie o pisică piskibob??

Pe scurt despre apariția rasei pixiebob

Pisica scârțâitoare a fost crescută în condiții naturale. Se crede că animalul neobișnuit cu coada scurtă a apărut ca urmare a încrucișării unui râs, care trăiește în America de Nord, și a unei pisici domestice. Pisicile sălbatice au fost descoperite pentru prima dată de oameni în jurul anului 1985. Carol Ann Brewer este considerată oficial descoperitorul rasei - un filolog american. Specialistul a observat imediat pe o coadă scurtă, dimensiunea mare a animalului și faptul că minunata creatură are un număr non-standard de degete. Un an mai târziu, femeia a reușit să salveze o altă pisică pixie-bob. În același timp, Carol Ann Brewer a fondat un program pentru reproducerea animalelor care seamănă cu râșii domestici..

Pentru referință: numele rasei "pixiebob" provine din sintagma "elf cu coadă scurtă" (eng.).

Caracteristicile rasei

Pixiebob are parametri medii, în timp ce trunchiul și membrele sale sunt destul de masive. Reprezentanții rasei pixiebob se remarcă prin faptul că cresc până la 4 ani, în timp ce pisicile obișnuite de casă încetează să crească de la 1 an. Greutatea corporală a unui animal depinde de sexul său: o pisică adultă sănătoasă pixiebob cântărește 5 kilograme, în timp ce greutatea corporală a unei pisici pixiebob poate ajunge la 10 kilograme.

Extern, reprezentanți ai rasei pixiebob seamănă cu rudele lor din rasa americană Bobtail, dar există câteva diferențe semnificative între aceste animale:

  • pisica pixie-boy are un cap în formă de pară și ochi triunghiulari;
  • pisicile pixiebob au un număr non-standard de degete, această caracteristică se numește polidactilie.

Standardul rasei descrise arată astfel:

  1. Descrierea rasei de pisici pixiebobCap: Pixiebob are forma unei pere inversate. Barbia pisicii este masivă, iar tampoanele pentru mustăți sunt rotunjite.
  2. Urechi: Pixie Bob are urechi de dimensiuni medii care atrag atenția prin prezența ciucurilor, oferind pisicii un aspect asemănător linxului.
  3. Ochi: Ochii adulți variază în culori de la auriu la chihlimbar. Există, de asemenea, pisici pixiebob cu ochi verzi de agrișă. Ochii animalului sunt triunghiulari.
  4. Nas: băiatul Pixie are un nas ușor arcuit, cu o ușoară cocoașă.
  5. Corp: Animalul are un corp puternic, cu omoplați și șolduri proeminenți. Pieptul lui Pixie Bob este masiv.
  6. Coada: lungimea sa începe de la 3 centimetri. Coada lui Pixie Bob este ciudată și rotunjită la capăt.
  7. Lână: animalul are un strat de lungime medie, deși există și reprezentanți ai acestei rase cu părul scurt.

Culoarea pisicii și a pisicii pixiebob este eterogenă și, prin urmare, neobișnuită. Ochii animalului au o margine albă sau ciocolată, iar conturul pleoapelor "dezamăgire" săgeți întunecate. Blana pisicilor are o nuanță de ciocolată tabby, în timp ce burta și cămașa din fața animalului pot fi albe sau gri. Capetele vilozităților sunt ușoare, datorită căreia pixiebob are o culoare neobișnuită.

Trăsături de caracter

Cum să hrănești pixiebob-urileÎn ciuda aspectului prădător, pisicile din rasa pixiebob sunt destul de pașnice, hărțuind cu o dispoziție ușoară. Se observă că animalele se atașează rapid de stăpânii lor și tind să petreacă cât mai mult timp cu ele. O pisică pixiebob nu zgârie sau mușcă, ci numai dacă nu simte apropierea de pericol.

Judecând după recenziile persoanelor care păstrează pisicile acasă la pisici, animalele lor de companie seamănă cu câinii cu comportamentul lor.. Pixie Bob le place să însoțească proprietarul și chiar să-i aducă jucării. Dar nu uitați că pisicile nu tolerează modificări bruște - mișcare, absență îndelungată a proprietarului, prin urmare, pentru a minimiza stresul, animalul nu ar trebui să-și schimbe drastic condițiile de viață.

Îngrijire și îngrijire a sănătății

Orice animal de companie are nevoie de îngrijire medicală, îngrijire adecvată și nutriție, iar pisica pixiebob nu face excepție. Se remarcă faptul că reprezentanții acestei rase au o sănătate bună și o rezistență fizică excelentă. Deci, speranța de viață a unui animal poate ajunge la 13-15 ani. Bolile genetice nu se găsesc aproape niciodată în rândul pixiebobilor, dar din 1985, au fost înregistrate mai multe cazuri de boli congenitale ale sistemului genito-urinar și cardiovascular..

Pixiebob-urile sunt suficient de sensibile la vaccinare, prin urmare, înainte de introducerea vaccinului, animalul trebuie examinat cu atenție. Pixiebob este predispus să câștige excesul de greutate, astfel încât fiecare proprietar al unui astfel de animal ar trebui să aibă grijă ca animalul să primească zilnic cantitatea optimă de hrană uscată de înaltă calitate..

Deoarece pisica pixiebob are un strat gros, nu puteți face fără pieptănarea săptămânală. În ceea ce privește scăldatul, o procedură de igienă pe lună va fi suficientă. De asemenea, proprietarul ar trebui să păstreze curatele urechile și dinții pisicii. Ghearele pentru animale de companie trebuie tăiate după cum este necesar.

Cât costă un pisoi pixiebob

Culoarea și tipul hainei la pisicile pixiebobPisoi de rasă în Rusia costurile de la 20 la 100 de mii de ruble, în Ucraina - 7-38 mii grivne. Parametrii standardului, arborele genealogic - toate acestea vor determina valoarea animalului. Atunci când cumpărați un animal de companie, trebuie acordată atenție comportamentului acestuia, curățeniei hainei și a pielii, precum și prezența vaccinărilor de rutină (vaccinările sunt de obicei înregistrate în pașaportul veterinar). Pentru a achiziționa un pisoi de rasă, ar trebui să se acorde preferință creșelor specializate.

Rezultat

Pisica Pixiebob Nu este doar un animal frumos, inteligent, grațios, ci și un animal pașnic care poate deveni un adevărat prieten al omului. Pentru ca un animal de companie să aibă o sănătate excelentă, să fie activ și jucăuș, trebuie să i se ofere îngrijire și nutriție de calitate. Dacă există semne suspecte din partea sănătății animalului, proprietarul trebuie să arate pisica imediat medicului veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica pixiebob: descrierea rasei, caracteristici de îngrijire