Cum să dai o pisică o pastilă pentru viermi: metode, precauții

Cum să dai o pastilă animalului tău de companieÎngrijirea animalelor de companie nu se limitează la hrănire, activități igienice și activități de joacă. De asemenea, include îngrijirea sănătății animalului cu patru picioare. Proprietarii de pisici sunt adesea obligați să ofere independent creaturii blană medicamente antihelmintice, vitamine sub formă de tablete, precum și medicamente prescrise de un medic veterinar..

Din păcate, majoritatea pisicilor încearcă din răsputeri sustrage de la administrarea pastilelor amare: încep să se zgârie și să lovească cu picioarele din spate și încearcă imediat să scuipe pilula trimisă în gură. În acest sens, este important să stăpânești tehnicile de bază care îți permit să-ți administrezi pastile pentru pisică fără probleme. Acest lucru va simplifica foarte mult procesul de tratament și va menține animalul într-o stare bună de sănătate. Cum să dați unei pisici o pastilă pentru viermi, astfel încât să nu vă provocați neplăceri pentru dvs. și pentru secția dvs.?

Ce simptome indică faptul că pisica este indicată pentru terapia antihelmintică?

 • Fundamental un semn care indică înfrângerea corpului animalului de către paraziți este larvele din fecale sau vărsături. Observând primele simptome ale invaziei helmintice, trebuie să treceți imediat la procedura de deparazitare.
 • Viermi la pisiciPentru a fi sigur de stoc viermi la o pisică, este necesar să se respecte atent comportamentul și starea generală a acesteia. Dacă a devenit suspect de puțin de mâncat și băut sau, dimpotrivă, are nevoie de mai multă hrană și nu părăsește vasul cu apă, este probabil ca corpul animalului să fie plin de viermi.
 • Pisoii nu sunt ușor de recunoscut viermi. Puteți palpa abdomenul bebelușului. Un abdomen umflat și dur indică indirect prezența paraziților. Pisicuța trebuie dusă la o clinică veterinară, unde vor lua pastile pentru viermi, ținând cont de greutatea corporală și de vârstă.
 • Nu fiecare pisică experimentează stare de rău, fiind purtător de viermi. Cu toate acestea, o modificare a comportamentului obișnuit ar trebui să alerteze proprietarul. Dacă pisica a devenit timidă, evită lumina zilei, este foarte posibil să aibă viermi.
 • Semne evidente de viermi în corpul pisicii: diaree și vărsături severe cu un amestec de helminți, febră, tuse, apatie severă.

Reguli pentru tratarea pastilelor de viermi

 • Antihelmintic droguri pisica ar trebui să ajungă pe stomacul gol.
 • A doua oară când medicamentul se administrează nu mai devreme de zece zile mai târziu.
 • Puricii la pisiciLa fiecare trei luni, măsurile antihelmintice profilactice sunt obligatorii.
 • Înainte de a da pastile pentru pisici pentru viermi, trebuie să vă asigurați că animalul nu suferă puricii. Numai după ce scapi de insectele care suge sânge poți începe să expulzi viermii.
 • Unii medici veterinari recomandă administrarea animalului de companie unei injecții cu o substanță imunomodulatoare înainte de terapia antihelmintică..
 • La patru ore după ce a luat pastila, animalului i se administrează câteva sorbent, indiferent dacă este carbon activ sau polisorb.

Cum poți să dai o pastilă unei pisici?

Multe pastile, cu rare excepții, sunt amare, dar dacă o capsulă sau pastilă nu poate fi înlocuită cu o injecție, proprietarul nu are de ales decât să se adapteze la comportamentul animalului său de companie și să utilizeze cea mai potrivită metodă prin care pilula va ajunge în stomacul pisicii. Pentru încântarea proprietarilor de animale de companie, există multe trucuri inteligente și eficiente..

Deghizați-vă ca mâncare

În primul rând, trebuie să vă asigurați că efectul terapeutic al administrării pilulei nu va dispărea dacă utilizați această metodă. De obicei, astfel de informații sunt conținute în instrucțiunile pentru medicament mijloace:

 1. Pre-zdrobiți tableta.
 2. O cantitate mică din preparatul zdrobit este amestecat cu deliciul preferat al animalului de companie.
 3. Asigurați-vă că întreaga porție este înghițită fără reziduuri. Dacă mâncarea nu este consumată complet, este posibilă lipsa unui rezultat adecvat al tratamentului..
 4. O tabletă împărțită în mai multe părți poate fi ascunsă într-un cârnat sau carne tocată. Animalul va încerca să roască bucăți mari, iar unele tipuri de medicamente necesită o absorbție mai lentă, deci nu este recomandat să le sfărâmați.

Cu o bucată de unt

UntToate încercările de a scuipa pilula unsă vor fi în zadar. Produsul lactat, datorită consistenței sale grase, va contribui la promovare pastile de gât:

 1. Dacă pastila este mică, atunci se înmoaie în unt..
 2. Comprimatul este plasat mai aproape de baza limbii.
 3. Tableta mare este preînjumătățită.

Prin stimularea reflexului de deglutiție

Prin stimularea rădăcinii limbii pisicii, se poate declanșa reflexul de înghițire. Deținere gura pisicii cu o mână, cu cealaltă pune o pastilă, încercând să o împingă cât mai adânc posibil, dar fără apăsare, altfel vor apărea eructații sau vărsături. După ce tableta este acolo unde este nevoie, gura animalului este închisă și fălcile sunt ținute pentru o perioadă de timp. De regulă, aceste manipulări sunt suficiente pentru ca pisica să înghită pastila..

Ia pisica de scruff

Dacă apuci o pisică de scruff și o ridici ușor deasupra solului, maxilarul inferior va cădea automat. Principalul lucru este să prinzi cât mai multă piele cu mâna. Nu vă fie teamă să vă răniți animalul de companie, deoarece această procedură este absolut nedureroasă. În plus, nu traumatizează pisica atât de psihologic, spre deosebire de aceeași deschidere forțată a maxilarului, care este atât de des sfătuită de specialiști fără experiență. Puțin arunca înapoi înapoi capul pisicii, apoi o pastilă este aruncată pe rădăcina limbii. Cu cât se mișcă mai departe, cu atât sunt mai mari șansele ca animalul să nu-l poată scuipa. Apoi închid gura și ridică capul, mângâind animalul de companie pe gât, ajutându-l astfel să înghită medicamentul.

Cu un piller

Piller - un dispozitiv medical care arată ca o seringă obișnuită. Facilitează procesul de administrare a medicamentului la animal..

 1. Cum să dai pastileComprimatul este fixat cu un vârf de cauciuc.
 2. Deschideți gura pisicii și încercați să împingeți vârful cu medicamentul mai aproape de baza limbii.
 3. Apăsați brusc pistonul dispozitivului și împingeți pilula în gura pisicii.
 4. Scoateți pillerul.
 5. Închideți gura animalului.
 6. Stimulați reflexul de înghițire mângâind gâtul.

Cu o seringă

Dacă pisica refuză sau nu poate, din anumite motive, să înghită o pastilă întreagă, există o opțiune cu o seringă (fără ac). Comprimatul zdrobit se agită în puțină apă și cu seringă injectat în gura unei pisici. În acest caz, pisica trebuie să fie în poziție așezată, iar botul este ridicat până la tavan. Seringa este împinsă în spațiul dintre dinții din spate și medicamentul este injectat. Pentru ca animalul să înghită medicamentul, botul său este ridicat și mângâiat ușor pe gât. Nu administrați mai mult de 1 ml de medicament odată..

Cu o foaie

Dacă toate trucurile descrise nu au avut succes, iar pisica refuză complet să înghită pilula pentru viermi, mergeți la măsuri radicale - imobilizați animalul cu o cearșaf sau un prosop. Această măsură a funcționat bine la manipulare capricios pisici care trebuie injectate. Fixează cu grijă picioarele din față și din spate, astfel încât pisica să nu aibă ocazia să scape, și abia apoi își deschid gura și pun o pastilă pe limbă. Există șansa ca un ajutor să fie necesar, mai ales dacă animalul este mare și agresiv.

Înfășurarea pisicii necesită cel puțin un metru pătrat de țesătură. Poate fi fie un prosop obișnuit, fie o cearșaf..

Pisica este înfășurată într-un prosop, astfel încât picioarele din față să fie strâns lipite de corp, iar picioarele din spate să nu iasă de sub țesătură. Pentru a evita rănirea animalului, trebuie să fiți extrem de atenți atunci când înfășurați corpul animalului de companie. Necesar lăsați un spațiu mic în jurul gâtului pisicii, astfel încât să poată înghiți tableta fără obstacole.

Cum să dai pastile pisicii taleDacă pisica se luptă să iasă dintr-un fel de închidere, atunci este mai bine să amânați procedura până la vremuri mai bune, altfel încercarea va eșua..

Deci, animalul este așezat cu spatele la persoană, iar proprietarul însuși nu permite animalului să fugă cu o mână, mâna a doua va rămâne liberă.

Important cometariu. O persoană nu apasă pisica cu corpul său, ci îngenunchează, creând o fixare suplimentară.

Trec la cel mai crucial moment. Luând o pastilă cu mâna liberă și ridicând capul pisicii cu cealaltă, bagă-ți degetul mare în gură. Principalul lucru nu este să exagerați, împingând pilula în gura pisicii. De asemenea, nu deschideți gura pisicii prea larg..

A functiona prompt, deoarece animalul de companie este puțin probabil să-i placă să fie imobilizat. În încercarea de a se elibera, va întoarce activ capul.

Odată ce gura este deschisă, vârful capului este tras înapoi și pilula este aruncată pe centrul bazei limbii. Este strict interzisă împingerea pilulei pe gât cu degetul. Dacă tableta este aproape de vârful limbii, atunci papilele gustative vor determina cu siguranță gustul neplăcut, iar pisica va dori să scuipe medicamentul amar..

La final, închid rapid gura și o țin cu mâna, își lasă capul, altfel va fi dificil de înghițit.

Suflând puțin în nările pisicii, poți stimula înghițire.

Precauții

 • Proprietarul pisicii trebuie să știe adevărul comun: procedura de deparazitare se efectuează numai atunci când sunteți sigur că animalul este absolut sănătos. Înainte de a vă umple animalul de companie cu pastile, trebuie să-i măsurați temperatura folosind un termometru rectal. Dacă animalul are febră, trebuie dus la veterinar. Specialistul fie diagnostică patologia, fie o exclude. În caz contrar, utilizarea pastilelor pentru viermi poate afecta numai sănătatea animalului..
 • Din păcate, piața farmaceutică este supraaglomerată necorespunzător medicamente antihelmintice. Dacă ați dat peste un producător fără scrupule, iar animalul a fost otrăvit cu pastile, care s-au manifestat sub formă de vărsături, diaree, greață, pierderea poftei de mâncare, atunci ar trebui să duceți animalul la medicul veterinar, astfel încât acesta să clătească tractul gastro-intestinal și să îndepărteze compușii toxici care s-au format în timpul descompunerii paraziți.
 • Una dintre principalele condiții în care este permis tratamentul invaziei helmintice cu tablete este data ultimei admitere. Dacă nu vă amintiți când ultima dată când animalul dvs. de companie a primit medicamentul, atunci este mai bine să nu vă grăbiți la tratament, deoarece o supradoză a corpului puternic substanța este plină de complicații. Luați în considerare, de asemenea, greutatea, vârsta și sănătatea pisicii. Pisicile gravide și care alăptează primesc comprimate numai după ce au fost examinate de un medic veterinar.
 • Dacă cumpărați un medicament de calitate, de regulă, efectele secundare ocolesc partea animalelor de companie. Viermii sunt complet distruși prima dată, așa că în cazuri rare este necesară utilizarea repetată a medicamentului.
 • Comprimatele cu eliberare întârziată sunt păstrate intacte fără a se despărți. Există o serie de capsule cu încet efect (substanța activă se dizolvă încet în tractul digestiv, pătrunzând treptat în sânge) și, dacă integritatea lor este încălcată, acestea vor înceta să mai fie benefice. În această privință, trebuie să urmați recomandările medicului veterinar.
 • Dacă vă învățați animalul de companie să înghită comprimatele de la vârsta unui pisoi, atunci în viitor vor exista mai puține probleme cu acest lucru, pisica nu se va teme atât de mult de capsule sau picături și va înghiți pilula necesară fără niciun efort suplimentar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai o pisică o pastilă pentru viermi: metode, precauții