Revizuirea pastilelor de viermi pentru pisici

3

Pentru majoritatea oamenilor care au pisici, ei cresc de la un simplu animal de companie la unul dintre membrii familiei, întotdeauna mici și fără apărare. Prin urmare, este atât de important să învățați cum să aveți grijă de ele în mod corespunzător..
Viermii sunt una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă proprietarul unui animal de companie, iar pastilele pentru viermi pentru pisici pot fi o soluție excelentă..

Ascaris

Simptome

Este mult mai ușor să te infectezi cu viermi decât ar putea părea la prima vedere. Chiar dacă animalul dvs. de companie este închis 24 de ore pe zi, acesta poate fi infectat cu viermi.. Îi poți aduce de pe stradă pe haine sau pantofi, poate fi hrană crudă sau destul de ciudat, dar există chiar posibilitatea infectării cu purici. În general, după cum puteți vedea, pot exista mulți factori de risc, motiv pentru care este atât de important să preveniți posibilitatea infecției. Într-adevăr, în familiile în care există copii, în special tinerii cercetători care încearcă lumea noastră „de dinți” există o mare probabilitate de transmitere a viermilor la oameni.

Pentru a vă proteja pe dvs. și pe animalul de companie, cea mai bună cale de ieșire va fi administrarea de medicamente antihelmintice sub formă de profilaxie o dată în 6 luni.

Semnele că o pisică are viermi pot fi:

 • Scăderea apetitului. Dacă pisica a refuzat complet să mănânce sau a redus semnificativ cantitatea de alimente consumate, atunci aceasta poate deveni un clopot de alarmă. Uneori există o schimbare în predilecțiile gastronomice ale animalului, pisica se poate îndrăgosti de ceva, motiv pentru care și-a dat nasul înainte sau chiar începe să roască mobilierul..
 • Schimbarea comportamentului. Pisica se poate obosi rapid, își pierde interesul pentru ceea ce se întâmplă în jurul ei, devine apatică, tinde să se ascundă într-un colț.
 • Aspectul se schimbă. Uneori este posibil să aveți balonări sau pierderi bruște de greutate. Paltonul pisicii încetează să mai fie mătăsos, poate deveni rapid gras sau poate cădea în bucăți. Apariția „încurcăturilor” sau dezordonării.
 • Tulburări ale scaunului. Diaree frecventă, indiferent de aportul alimentar, de prezența sângelui sau a viermilor în scaun. Dacă pisica după o mișcare intestinală încearcă să „zgârie” anusul, atunci aceasta indică o mâncărime care îl deranjează asociat cu prezența viermilor.
 • Schimbări de ochi. Scurgere purulentă din ochi sau lăcrimări frecvente, uneori puteți observa ochi galbeni.
 • Tusea cu strănut frecvent trebuie, de asemenea, luată în considerare cu atenție..

Formele moderne de medicamente pentru viermi vă permit să luptați cu viermi în toate etapele de dezvoltare, indiferent de localizarea lor în intestin sau chiar în țesuturi.

Tratament

Medicamentele antihelmintice trebuie prescrise de un medic veterinar după examinarea animalului de companie. Alegerea medicamentelor depinde în primul rând de tipul de viermi și poate fi determinată numai în condiții de laborator. De asemenea, numirea depinde de rasa, vârsta și greutatea pisicii..

Pentru pisici, cele mai frecvente tipuri de viermi sunt tenii și nematodele (viermi rotunzi).

Viermele cresc până la 70 cm lungime, iar unele specii, de exemplu, tenia lată, cresc până la un metru și jumătate. Sunt:

 • Ventuze;
 • Cestode;
 • Panglică largă;
 • Castravete tenie.

Cel mai mare pericol al acestor paraziți este că pot provoca necroză și ruptură vasculară..

Viermii rotunzi au, în general, o lungime de 2 mm, dar cu tratamente prelungite pot ajunge la 10 cm. Aceste microorganisme trăiesc în intestinul subțire..

Pisoii sunt expuși în special riscului acestor paraziți. Acest lucru se datorează faptului că acești viermi se hrănesc cu sânge și pot provoca anemie, după care animalul nu mai poate fi salvat.

Medicamentele antihelmintice pentru pisici sunt disponibile sub formă de tablete sau suspensie.

Dar tabletele vă permit să luptați cu viermi în diferite stadii de dezvoltare cu un spectru larg de acțiune. Și sunt concepute nu numai pentru tratament, ci și pentru prevenirea viermilor. De asemenea avantajul tabletelor față de suspensie este durata. Comprimatele încep să acționeze de la prima doză și sunt recomandate pentru stadiile avansate de infestare cu viermi.

Autotratarea viermilor poate duce la rezultate dezastruoase. Dozajul medicamentului este strict dependent de greutate și vârstă..

Este strict interzisă administrarea oricărui medicament unui animal cu vârsta sub 2 luni..

După ce ați luat medicamentul pentru viermi, trebuie să monitorizați cu atenție animalul. Animalul de companie trebuie să aibă o mișcare intestinală în decurs de 10 ore, altfel va trebui administrat un laxativ.

Indicatorul de performanță este bunăstarea animalului. Dacă observați că pisica a început să mănânce și arată interes pentru jocuri, atunci acesta este un semn că medicamentul funcționează și puteți continua să-l dați. Dacă observați orice comportament ciudat sau deteriorare, este mai bine să consultați imediat un medic și să discutați despre o posibilă înlocuire a medicamentului cu una mai ușoară..

Cum să dai o pastilă?

Cea mai bună opțiune este dacă medicul prescrie doza exactă și metoda de aplicare, dacă acest lucru nu este posibil, atunci pentru fiecare medicament există o instrucțiune detaliată, care descrie modul de calcul al dozei și metodele de aplicare.

Deci, dacă decideți să scăpați de viermi cu tablete ca profilaxie, atunci medicamentul trebuie administrat în prima jumătate a zilei, de preferință dimineața înainte de a mânca.

Cursul trebuie repetat la fiecare 3-6 luni., în funcție de posibilul contact al animalului cu agentul patogen. Dar chiar dacă pisica este în permanență în interior și sub supravegherea dvs., ea are totuși nevoie de prevenirea viermilor.

Rar un animal se oferă voluntar să ia medicamente, în special pastile, așa că trebuie să recurgi la câteva trucuri..

 • Comprimatul poate fi zdrobit și amestecat cu alimente lichide sau lapte.
 • Așezați medicamentul pe baza limbii pisicii și apoi mângâiați gâtul, provocând un reflex de înghițire.
 • Diluați medicamentul zdrobit într-o cantitate mică de apă ușor încălzită și injectați pisica de obraz cu o seringă.

Pentru pisoii mici, cea mai acceptabilă opțiune este amestecarea comprimatului cu lapte..

În ce cazuri ar trebui să refuzați sau să limitați aportul de pastile pentru viermi?

Contraindicațiile pentru utilizarea pastilelor pentru viermi sunt:

 • Vârstă. Nu tratați un pisoi sub 3 săptămâni.
 • Greutate. Toate preparatele sunt concepute pentru pisici, a căror greutate minimă a ajuns la 500 g.
 • Imunitatea individuală. Dacă ați reușit deja să utilizați un antihelmintic și ați observat un comportament inadecvat al pisicii, atunci trebuie să încetați imediat administrarea de pastile și să consultați un medic veterinar despre schimbarea medicamentului.
 • Starea pisicii. Orice boli virale, cum ar fi sarcina, în special prima jumătate, sunt contraindicații pentru utilizarea pastilelor pentru viermi. În caz de sarcină, utilizarea medicamentelor antihelmintice este posibilă doar cu 10-15 zile înainte de nașterea preconizată, iar atunci când pisoii ating vârsta de 3 săptămâni, este necesar să le tratezi pentru viermi. Medicamentul pentru pisicile însărcinate și care alăptează trebuie ales cu un semn special pe ambalaj, în acest caz, acțiunile comprimatelor de viermi nu vor afecta descendenții.
 • Boală de ficat și sistemul urinar.

Care sunt pastilele?

Cele mai populare printre proprietarii de pisici sunt următoarele medicamente:

 • Caniquantel. Acest medicament conține ingrediente active precum fenbendazol și praziquantel. Această combinație face ușor să scăpați de viermi fără a provoca efecte secundare. De asemenea, nu ar trebui să aveți nicio problemă cu modul de administrare a pisicii medicamentul, deoarece conține arome afumate identice cu cele găsite în alimentele uscate. Este important să vă asigurați că pisica a mâncat toate medicamentele. Caniquantel se calculează ca 1 comprimat la 10 kg greutate în viu.
 • Medicament combinat, având o gamă largă de acțiuni în toate etapele dezvoltării viermilor. Medicamentul este puțin toxic, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia pentru pisicile însărcinate și care alăptează și este, de asemenea, prescris pentru pisoi care au atins vârsta de 4 săptămâni. Doza pentru un animal adult este de 1 comprimat la 10 kg, pentru pisoi trebuie să zdrobiți ½ comprimat și să amestecați cu 15 ml de apă fiartă caldă, apoi dați pisoiul cu o seringă.
 • Vermidină este un medicament intern, ceea ce îl face atractiv din punct de vedere economic. Are un spectru larg de acțiune, iar ingredientele sale active sunt praziquantel și pirantel. Dozajul este calculat ca 1 comprimat la 3 kg de greutate vie a pisicii. Dacă greutatea pisicii este mai mare (mai mică), atunci doza se calculează din proporția de 0,1 g. tableta este concepută pentru 1 kg (întreaga tabletă cântărește 0,3 g). Vermidina poate fi hrănită animalelor care au atins vârsta de 3 săptămâni.
 • Milbemax. Un preparat universal pentru viermi, disponibil în două soiuri - pentru pisoi și pentru pisici adulte. Medicamentul promite eliminarea completă a viermilor după 1 aplicare. Dozajul pentru pisoi este de 1 comprimat roz pentru 1-2 kg greutate vie, iar pentru un adult 1 comprimat roșu pentru 4-8 kg. Comprimatul poate fi ascuns în alimente, plasat pe baza limbii și forțat să înghită reflexiv, sau zdrobit și amestecat cu o cantitate mică de lichid, și apoi injectat în gura animalului cu o seringă.
 • Milprazon. Un preparat universal pentru viermi, care este potrivit atât pentru un pisoi, cât și pentru o pisică adultă. Comprimatele sunt disponibile în două tipuri pentru pisici cu greutatea de până la 2 kg. și cântărind mai mult de 2 kg. Prescris ca medicament și pentru profilaxie.

Toate denumirile de pastile pentru viermi au doar scop informativ..

Efecte secundare

Efectele secundare ale comprimatelor pentru viermi pentru pisici se manifestă în cazuri foarte rare și depind de gradul de intoxicație, vârsta și greutatea animalului..

În majoritatea cazurilor, efectele secundare sunt cauzate de o supradoză de tablete antihelmintice și se manifestă sub formă de tulburări de scaun, pierderea poftei de mâncare, mâncărime constantă sau spumă din gura animalului.

Toate manifestările ar trebui să dispară după o zi după administrarea medicamentului, dacă efectele secundare apar la o pisică mai mult de 24 de ore, atunci trebuie să contactați o clinică veterinară pentru ajutor.

Conditii de depozitare

Tabletele împotriva viermilor se recomandă păstrarea în ambalajul original la temperatura camerei. Merită să urmăriți cu atenție, astfel încât copiii sau animalele să nu poată obține medicamentul. De asemenea, locul de depozitare trebuie protejat de lumina directă a soarelui și de umezeala de pe blistere. Instrucțiuni mai detaliate sunt conținute în descrierea fiecărui medicament specific pentru viermi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Revizuirea pastilelor de viermi pentru pisici