Rase de pisici neobișnuite cu urechi mari

Astăzi tot mai mulți oameni doresc să iasă în evidență din mulțime, să folosească lucruri neobișnuite, să poarte haine exclusive. Nu este surprinzător faptul că mulți oameni vor să aibă un animal de companie pe măsură: rar și special. De exemplu, o pisică cu urechi lungi.

Reprezentanții diferitelor rase de pisici cu urechi mari au un aspect unic, memorabil.

De ce mare?

Unele rase de pisici cu urechi au fost obținute prin munca îndelungată și grea a crescătorilor. Dar, totuși, majoritatea acestor pisici au strămoși care trăiesc în țări fierbinți, cum ar fi Africa. Urechile mari într-un astfel de climat sunt un dispozitiv pentru un sejur confortabil.

Faptul este că pe suprafața pielii urechilor există un număr mare de vase de sânge. Sângele, care trece printr-o suprafață atât de vastă a capilarelor, este răcit. Astfel, pisicile cu urechi pot tolera cu ușurință căldura..

TOP-13 rase de pisici cu urechi mari

Să ne cunoaștem cu principalii reprezentanți ai raselor de pisici cu urechi lungi.

Pisici orientale

Orientalii sunt pisici cu un corp subțire, puternic, bot în formă de pană și urechi rotunjite foarte mari. Culorile sunt diferite: de la roșu deschis la negru. Există, de asemenea, reprezentanți bicolori ai rasei orientale.

Orientali
Orientali

Aceste pisici au un temperament ușor: sunt sociabile și prietenoase. Orientalii sunt mobili și adoră să se joace și au o pasiune pentru jocuri atât la o vârstă fragedă, cât și la o vârstă mai matură. Aceste pisici sunt foarte atașate de proprietarul lor și sunt prieteni grozavi..

Savannah

Această rasă a apărut ca urmare a încrucișării pisicilor domestice și a servalilor sălbatici. Savanele sunt foarte mari: greutatea acestor pisici este de până la 12-15 kg. Au un aspect neobișnuit, unic: un gât lung, palton strălucitor, ochi mari și urechi mari rotunjite.

Hibrizii din prima generație se caracterizează cel mai adesea printr-o dispoziție destul de sălbatică. Se recomandă păstrarea lor în voliere. În același timp, cu cât relația pisicii este mai strânsă cu Servalul african, cu atât este mai scumpă. Pisicile obținute direct de la încrucișarea unui serval și a unei pisici obișnuite se pot naște cu urechi absolut rotunde, la fel ca strămoșii lor sălbatici..

Savannah
Savannah

Hibrizii din a doua și mai multe generații ulterioare se disting și prin aspectul lor spectaculos, dar în același timp caracterul lor este oarecum mai moale.

Atenţie! Pisicile Savannah sunt mobile și active, le place să exploreze teritoriul, așa că nu ar trebui să le începeți în apartamente mici. De asemenea, trebuie să fii pregătit pentru faptul că aceste pisici nu vor fi liniștite și afectuoase, deoarece sunt cele mai apropiate rude ale animalelor sălbatice..

Pisici abisiniene

Această rasă de pisici este una dintre cele mai vechi. Strămoșii acestei rase au fost capturați de vechii egipteni în desene și sculpturi.

Pisicile abisiniene sunt de dimensiuni medii, subțiri, mobile. Au botul rotunjit, ochi mari și urechi mari, uneori cu ciucuri..

Haina este moale și scurtă, variind în culori de la maro închis la argintiu.

Pisicile abisiniene sunt inteligente și sociabile. Le plac jocurile active, se înțeleg bine cu alte pisici..

abisinian

Pisici somaleze (păr lung abisinian)

Pisicile somaleze sunt descendente din abisinian. Aspectul reprezentanților acestor rase este foarte asemănător, diferența în lungimea hainei - somalezii sunt cu părul lung. Pisicile somaleze au, de asemenea, urechi mari și largi, ciucuri sunt adesea găsite. O altă trăsătură distinctivă este o coadă pufoasă care seamănă cu o vulpe.

Somaleză
Somaleză

Somalia, la fel ca abisinienii, este inteligentă și comunicativă. În același timp, spre deosebire de strămoșii lor, aceste pisici sunt tăcute. Sunt ascultători și amabili, prin urmare sunt considerați animale de companie ideale pentru familiile cu copii..

Pisici siameze

Rasa siameză este una dintre cele mai renumite din lume. Acestea sunt pisici mici, grațioase, cu o culoare caracteristică. Standardele rasei sunt un cap în formă de pană, ochi mari în formă de migdală și urechi foarte mari, largi, care au o bază destul de largă și capete ascuțite. Blana siamezului este scurtă, nu are substrat. Coada este subțire și lungă.

Pisicile siameze au un caracter capricios și gelos. În același timp, sunt foarte deștepți și se împrumută bine educației. Prin urmare, dacă pisoiul este învățat imediat regulile de conduită în casă, atunci nu vor exista probleme cu ascultarea..

siamez
siamez

Maine Coons

Pisicile acestei rase sunt foarte mari, greutatea lor ajunge la 10-12 kg. Au un cap masiv și urechi foarte mari așezate una lângă alta (distanța dintre urechi nu depășește lățimea unei urechi). Pe vârfurile ascuțite ale urechilor, ciucuri sunt clar vizibile, datorită cărora reprezentanții acestei rase arată ca un râs. Maine Coon este o rasă cu părul lung, în special părul lung pe guler și coadă.

Maine Coon
Maine Coon

În ciuda dimensiunilor și a aspectului ușor formidabil, Maine Coons au un caracter docil, prietenos, foarte inteligent și susceptibil de educație..

Sfinxurile

Pisicile Sphynx sunt renumite pentru că nu au linia părului. Pielea lor este acoperită cu multe pliuri, poate avea lână moale foarte scurtă, asemănătoare cu piele de căprioară sau poate să nu aibă deloc lână. Dimensiunile acestor pisici sunt standard. Urechile mari sau foarte mari sunt semnul distinctiv al sfinxurilor. Baza urechilor este largă și așezată drept. Pentru a îndeplini standardele de rasă, o pisică nu trebuie să aibă păr în interiorul urechilor..

O altă trăsătură distinctivă a sfinxurilor este așa-numita coadă de șobolan..

Atenţie! Sfinxurile sunt o rasă crescută prin fixarea mutației. În natură, apariția unei astfel de specii este imposibilă, deoarece acestea nu sunt adaptate pentru a supraviețui în diferite condiții meteorologice. În acest sens, proprietarul trebuie să aibă grijă deosebită de animalul său de companie: iarna, asigură o casă caldă, iar vara, protejează-te de razele soarelui, deoarece din cauza pielii delicate, sfinxul se poate arde rapid la soare și chiar poate arde de soare.

Sfinx
Sfinx

Elfi

Aceste pisici sunt similare sfinxurilor din toate, cu excepția urechilor caracteristice. Urechile mari, largi, au vârfurile curbate în spate. Această caracteristică face pisicile atât de extraordinare încât rasei i s-a dat un nume fabulos - elf.

Elf
Elf

Pielea elfilor este complet netedă, lipsesc chiar și sprâncenele și mustățile.

Reprezentanții acestei rase sunt afectuoși și amabili. Sunt foarte sociabili, deci sunt considerați o opțiune excelentă atât pentru familii, cât și pentru proprietarii care au deja animale de companie..

Devon Rex

O altă rasă extraordinară de pisici crescută prin fixarea mutației. Devon Rex are o haină ondulată foarte scurtă, care este neobișnuit de moale datorită absenței părului de gardă.

Devon Rex are un aspect spectaculos: ochi mari, cap cu bot scurt pe gât subțire și urechi uriașe, la distanță mare. Vârfurile urechilor sunt rotunjite, unii reprezentanți au ciucuri mici.

Proprietarii de Devon Rexes îi caracterizează drept animale de companie active și jucăușe. Unele dintre obiceiurile acestor pisici seamănă cu cele ale unui câine, de exemplu, pot fi învățate cu ușurință să aducă un obiect abandonat..

Devon rex
Devon rex

Kanaani

Următoarea rasă de pisici cu urechi mari este Canaani. Aceste animale de companie au părul scurt, cu o culoare pata caracteristică. Ele seamănă cu leopardii domestici mici în aparență..

Când începeți o pisică din această rasă, trebuie să știți că Canaani sunt destul de capricioși, le place să-și petreacă timpul în aer curat, vânează mult. Kanaani adoră libertatea, așa că un mic apartament fără posibilitatea de a ieși la plimbare va deveni o cușcă pentru ei.

Kanaani
Kanaani

Serengeti

Această rasă a apărut ca urmare a traversării unui oriental cu o pisică din Bengal. Aceste pisici mari, cu o culoare „sălbatică” pătată, seamănă cu o savană, dar au o trăsătură distinctivă - ochi turcoaz sau galbeni strălucitori. Urechile serengetiului sunt foarte mari, lipite drept în sus, cu vârfuri rotunjite..

Serengeti
Serengeti

Serengeti sunt animale pline de viață și curioase, le place să se joace și să exploreze teritoriul. Sunt sociabili. Fapt interesant: pe lângă miaunare, serengeti poate scoate multe alte sunete..

Angora turcească

O rasă de pisici cunoscută omului de câteva milenii. Pisicile Angora sunt de dimensiuni mici, sunt construite proporțional. Se disting prin părul lor moale, mătăsos și coada pufoasă. Urechile pisicilor Angora sunt mari, strânse, ascuțite.

Culoarea acestor pisici este cel mai adesea albă, dar există și angore de albastru, negru, ciocolată și alte culori. Heterocromia apare la angorele albe - diferite culori ale ochilor.

Atenţie! Atunci când alegeți o pisică angora ca animal de companie, ar trebui să luați în considerare faptul că angorele albe cu ochi albaștri sunt adesea surzi în una sau ambele urechi..

Angora turcească
Angora turcească

Pisici balineze (balineze)

Balinezii sunt o varietate semi-lungă de pisici siameze. Pisicile balineze au o culoare asemănătoare cu siamezele, o compoziție corporală similară, dar în același timp se disting printr-un caracter moale și docil.

Urechile lor sunt la fel de mari și deoparte ca cele ale pisicilor siameze. Capul alungit și ochii adesea înclinați fac această rasă deosebit de recunoscută..

Balinez
Balinez

Concluzie

Deci, există multe rase de pisici, care au o caracteristică comună - urechile mari. Dar toate sunt atât de diferite în ceea ce privește mărimea, culoarea, caracterul, obiceiurile, încât fiecare potențial proprietar poate fi un animal de casă potrivit..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici neobișnuite cu urechi mari