De ce le place pisicilor să doarmă pe masa din bucătărie și cum să înțărcăm un animal de companie din acest obicei

Animalelor de companie pufoși le place să doarmă în locuri calde, confortabile și izolate și, de asemenea, preferă înălțimea, așa că adesea se urcă în rafturile de pe dulapuri, dorm pe mese.

Motive pentru care pisicile se plimbă pe mese

Motivul principal și principal al acestui comportament al pisicilor este considerat curiozitatea și stângăcia. Animalele de companie pufoase adoră să se familiarizeze cu colțul apartamentului pe care încă nu l-au deschis, să urce în cele mai neobișnuite și inaccesibile locuri. Chiar dacă stăpânul pisicii lasă ceva atractiv și tentant pe masă, animalul va sări cu siguranță pe o suprafață înaltă și, în cel mai bun caz, se va uita la lucrul uitat. Pentru a reduce riscul tentației pisicii, trebuie să scoateți din dulapuri sau mese obiecte care vă vor interesa cu siguranță animalul de companie. Dacă mesele de bucătărie nu sunt acoperite cu o față de masă, atunci puteți șterge suprafața cu o soluție de apă cu oțet sau orice ulei esențial de citrice. Pisicilor nu le plac astfel de mirosuri, așa că, dacă reușesc să ajungă pe masă, atunci cu siguranță nu pentru mult timp.

Următorul motiv al comportamentului necorespunzător este furarea mâncării de la masa stăpânului comun. Deoarece pisicile sunt animale prădătoare, ceea ce fură de la masă, își consideră propria lor pradă. Există o singură soluție la această problemă - scoateți alimentele de pe masă. Ștergeți bine suprafața pentru a îndepărta firimiturile și mirosurile alimentare. Dacă masa ta este curată și goală, atunci pur și simplu nu va fi nimic de furat de acolo. Cu toate acestea, nu uitați să vă hrăniți animalul de companie..

Majoritatea animalelor de companie dorm acolo unde mâncarea miroase bine. Dacă adăugați prezența înălțimii la acest punct, atunci masa va deveni cu siguranță locul preferat al unei pisici. Faptul că nimeni altcineva nu stă acolo va încânta animalele cu blană. Așa că își simt dominația asupra persoanei. Pentru a înțărca pisica dintr-un obicei atât de rău, trebuie să alegeți un pat confortabil pentru animal și cel mai bine este să-l așezați într-o casă înaltă. De asemenea, patul poate fi așezat într-un dulap sau pe un raft care poate susține animalul;

De regulă, un loc cald este situat sus, așa că pisicilor le place să urce pe mese în timpul sezonului de iarnă. Soluția la această problemă este simplă. Mutați patul animalului dvs. de companie mai aproape de un radiator cald, faceți un hamac legat de calorifere sau mutați un scaun moale aproape de o sursă de căldură. Când ieșiți din casă, scoateți computerul de pe masă și stingeți lampa de masă, deoarece pisicile adoră aceste articole datorită faptului că se încălzesc rapid și se încălzesc mult timp.

Pisicilor le place să stea pe masă în cazul în care există un pervaz sau fereastră în apropiere. Aceste animale sunt destul de curioase, așa că sunt destul de atrase de spionarea păsărilor sau a mașinilor. Pentru a vă dezafectua animalul de companie în acest sens, puteți perdela ferestrele cu tul deschis sau puteți muta masa într-un alt loc..

Ce puteți face pentru a vă ține pisica departe de masă?

Metoda numărul 1. Folie de aluminiu

Pisicilor nu le plac suprafețele netede, așa că trebuie să creați cât mai multe condiții nefavorabile pentru animalul de companie. Căptușiți blatul cu folie de copt, fixându-l în jurul marginilor. Când animalul de companie decide din nou să urce pe masă, se va confrunta cu un adevărat coșmar: ghearele vor începe să alunece pe folia de aluminiu, scoțând sunete neplăcute..

Metoda numărul 2. Bandă cu două fețe

Pisicile se simt inconfortabile când merg când picioarele lor se lipesc de suprafață și nu mai urcă acolo unde sunt inconfortabile. Puteți fixa benzile cu partea lipicioasă în sus, dar este mai convenabil să folosiți bandă dublă.

Metoda numărul 3. Apă + lămâie + wasabi

Pisicilor nu le place mirosul înțepător, prin urmare, pentru ca animalul să nu doarmă pe masă, suprafața trebuie tratată cu o soluție de apă, lămâie și uleiuri esențiale de wasabi.

Aplicați metodele de mai sus și animalul dvs. de companie blănos va înceta să mai doarmă pe masă odată pentru totdeauna..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce le place pisicilor să doarmă pe masa din bucătărie și cum să înțărcăm un animal de companie din acest obicei