De ce urechea unei pisici se arde?

Ar trebui să acordați întotdeauna atenție faptului dacă pisica zgârie prea des urechea cu laba. Acest lucru poate indica faptul că urechea este deteriorată și că a început un proces, în urma căruia se formează puroi în urechea pisicii. Acest lucru trebuie imediat luat în considerare, deoarece în cazul unui grad avansat al bolii, pisica poate pierde auzul.

 1. o căpușă a intrat în ureche, s-a lipit de auricula pisicii și suge sânge, suprafața urechii este afectată, iar rezultatele activității vitale a căpușei cad în rană, apare infecția, un simptom caracteristic al unei leziuni transmise de căpușe este mâncărimea, din cauza căreia pisica zgârie urechea;
 2. rezultatul unei reacții alergice, de exemplu la alimente, polenul florilor etc., în acest caz, este destul de simplu de tratat - trebuie să aflați cauza iritației și să o eliminați;
 3. diverse microorganisme (ciuperci, bacterii, viruși) care intră în microfisurile de pe suprafața urechii și începe inflamația;
 4. nu pisicile domestice, adică cele care pot ieși liber în exterior, afectează adesea urechea în timpul luptelor, urcând tufișuri și copaci, o infecție poate pătrunde în rana rezultată, ceea ce va duce la eliberarea puroiului.

Toți acești factori explică de ce urechea unei pisici se înfășoară, dar cunoașterea lor este importantă, precum și modul în care boala se manifestă. De asemenea, este important ca suprafața urechii pisicii să fie monitorizată, astfel încât sulful să nu se acumuleze în ureche..

Semne de boală

Nu este necesar să vă duceți imediat animalul la medicul veterinar pentru a determina de ce urechea miroase a puroi, în sine acesta este unul dintre semnele bolii, dar există și alții.

 • O pisică zgârie adesea o ureche dureroasă cu laba, o freacă de mobilier, de picioarele proprietarilor, își înclină capul în direcția în care simte cel mai mult mâncărime.
 • În aceste condiții, merită examinată urechea dureroasă, suprafața acesteia va fi înroșită. Examinarea în sine nu este atât de ușoară, deoarece animalul suferă durere.
 • Când procesul de inflamație merge prea departe, puroiul iese din urechea pisicii. În exterior este gri.
 • Comportamentul animalului se schimbă: apare apatia, nu există pofta de mâncare, pisica preferă să se întindă mai mult, se mișcă puțin și reacționează extrem de dureros la mângâieri, în special la cap.

Mirosul neplăcut caracteristic din ureche completează imaginea, ceea ce sugerează că este necesară vindecarea acestei boli fără întârziere. Dar atunci când curge puroi, acesta este deja un stadiu destul de avansat al bolii, prin urmare, mai multe tipuri de otită medie felină se disting exact ca în terminologia științifică, boala este numită.

Vizualizări

Este mai ușor să vindecați boala când tocmai a apărut, dar dacă este declanșată, trebuie să depuneți mult efort pentru a pune urechea pisicii în ordine..

 • Otita externa. În acest caz, infecția nu a pătruns încă adânc și este posibil să se utilizeze mijloace externe auxiliare pentru a preveni răspândirea infecției.
 • Otita medie, boala afectează timpanul și poate deveni cronică, totuși, dacă tratamentul este început la timp, astfel de complicații pot fi evitate.
 • Cel mai periculos lucru este când urechea internă se inflamează, în aceste cazuri se eliberează lichid și chiar și cu cel mai favorabil prognostic, pisica poate fi lovită de surditate..

Pentru a preveni cele mai extreme forme de otită medie la animale, trebuie să monitorizați urechile pisicii, să le ștergeți suprafața și, în caz de boală, vă vor ajuta picături de uricină, suralon, tsiprovet și altele..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce urechea unei pisici se arde?