Pisica miroase din urechi

Unele boli ale animalelor de companie provoacă uimire în rândul proprietarilor lor. Nu este clar ce doare și de ce. Animalul de companie devine letargic sau, dimpotrivă, răspunde la orice mângâiere cu agresivitate, pisica împuțea din ureche sau lâna începe să urce. Toate acestea sunt simptome ale debutului bolii, cărora trebuie să li se acorde o atenție deosebită..

Iată câteva dintre simptomele care indică probleme ale urechii:

 • refuzul de a mânca;
 • pisica clatină adesea din cap de parcă ar încerca să scape de un obiect străin din urechi. În plus, de multe ori poate zgâria o ureche împuțită cu laba și, atunci când merge, își ține capul ușor înclinat;
 • pielea din interiorul urechii pisicii devine roșie și se poate umfla;
 • dacă nu este vizibilă nicio problemă, dar pisica este nervoasă, apăsați ușor urechea. Dacă în același timp este eliberat lichid din acesta, există un miros neplăcut și se aude un sunet „smacking”, atunci pisica are probleme cu urechile;
 • dacă cazul este neglijat, pisica poate avea febră.

Motive posibile

Orice boală care provoacă mirosul urechilor la pisici este foarte periculoasă, deoarece poate duce la surditate completă a animalului și, în unele cazuri, chiar la moarte. Când urechea unei pisici împuțeste, înseamnă că există un proces inflamator, dar în care parte a urechii numai un medic poate spune.

Iată câteva motive pentru care o pisică are urechi mirositoare:

 1. orice leziune a urechii, de exemplu, o vânătăi, o mușcătură, poate provoca un hematom;
 2. lichidul din urechea pisicii poate provoca inflamații;
 3. alergii, posibil la vitamine, furaje și alți aditivi;
 4. acarian, alte insecte care te fac să te zgârii la urechi.

Procesul inflamator la o pisică, în care urechea miroase, se numește otită medie. Se poate forma pe orice parte a urechii, ceea ce determină gravitatea bolii. Otita urechii interne este considerată cea mai dificilă și mai dificilă de tratat. În acest caz, urechile se pot umfla, coaja va deveni roșie, fierbinte și un miros puternic neplăcut va veni din interior..

Tratament, în clinică și acasă

Unele boli pot fi tratate doar acasă, fără intervenția unui specialist, dar otita medie nu este cazul atunci când merită să te auto-medicezi. Prin urmare, primul pas în tratarea unui animal de companie este examinarea unui medic.

Medicul, după efectuarea unui examen, va stabili ce parte a urechii este afectată de inflamație. Când o pisică miroase din urechi, înseamnă că urechea medie sau internă este inflamată. Din păcate, este imposibil să vezi focul inflamației cu ochiul liber, prin urmare, este imperativ să se consulte un specialist. Într-un cadru clinic, va fi necesar să treceți un test de sânge și o răzuire.

După primirea analizelor, medicul veterinar va prescrie un curs de antibiotice. În plus, este necesar să efectuați proceduri în timpul zilei pentru a curăța urechea de puroi.. Este nevoie de:

 • îndepărtați părul din interiorul urechii;
 • curățați urechea împuțită a pisicii de secrețiile acumulate. Acest lucru se poate face cu soluții dezinfectante precum peroxidul de hidrogen;
 • atunci trebuie să usuci urechea. Pentru a face acest lucru, utilizați tifon, șervețele sau o bucată de bandaj cu care suprafața urechii este îmbibată;
 • după procedură, urechile pisicii trebuie instilate cu medicamentul prescris de medic, doza trebuie respectată cu strictețe;
 • monitorizează bunăstarea animalului de companie. Dacă pisica are scurgeri de urechi și duhoare, atunci ar trebui să consultați imediat un medic, deoarece animalul de companie s-ar fi putut agrava și acest lucru poate fi fatal.

În timpul tratamentului, trebuie să monitorizați cu atenție nutriția pisicii. Alimentele ar trebui să fie ușor de digerat și să conțină cantitatea necesară de vitamine și minerale. Încercați să evitați consumul de alimente pregătite, deoarece acestea pot fi o sursă de reacții alergice.

Dacă urmați exact instrucțiunile medicului, pisica se va recupera rapid. Dar orice încălcare a regimului poate duce la complicații grave..

Prevenirea bolilor inflamatorii

Dacă monitorizați îndeaproape starea de sănătate a pisicii dvs., atunci nu va mai fi nevoie să fiți nervos și să vă faceți griji cu privire la bunăstarea sa. Prin urmare, urmează:

 • examinează cu atenție urechile pisicii cel puțin o dată pe lună;
 • încercați să împiedicați pisica să se odihnească în curenți;
 • în timp ce înotați, cel mai bine este să introduceți bile de bumbac în urechi. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisoii mici. Dacă dintr-odată aveți un miros din urechea unui pisoi, ar trebui să consultați imediat un medic. Poate că pisica a primit apă în urechi, ceea ce a provocat inflamații;

Selectați cu atenție mâncarea pentru o pisică, monitorizați data de expirare, citiți cu atenție compoziția și, de asemenea, trebuie să vă amintiți că automedicația poate afecta negativ sănătatea unui animal de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica miroase din urechi