Cum să construiești o găinărie pentru găinile ouătoare cu mâinile tale?

Este foarte posibil să vă echipați singuri găinaMulți proprietari de case private și cabane de vară se gândesc să cumpere pui pentru a avea întotdeauna ouă proaspete pe masă. Dar, pentru ca puii să se grăbească, trebuie să creeze condiții optime prin construirea și dotarea unei găini pentru acest lucru. Unii viitori fermieri cred din greșeală că construirea unei case pentru păsări necesită mult timp și bani..

Această opinie este greșită. Un curs de lucru planificat corespunzător și construirea unei case de păsări cu propriile mâini va economisi atât timp, cât și bugetul familiei.

Alegerea unui loc pentru o găinărie

Locul ideal pentru o casă de păsări este închis de ploaie., loc parțial umbrit. Este foarte bine să-l așezați lângă tufișuri dense, care vor proteja păsările de vânt și ploaie. În plus, sub tufișuri există multe insecte diferite, pe care puii le vor căuta și vor mânca cu plăcere..

Se recomandă amenajarea unei case pentru păsări în fundul curții, unde oamenii și animalele abia merg. Acest lucru se explică prin faptul că unele rase de pui se tem de străini, experimentează stresul din prezența lor și încetează să se grăbească.

În găinărie trebuie să existe cuiburi pentru găiniEste necesar un pui de găină ar trebui să fie pe un deal, astfel încât șobolanii și vulpile nu pot intra în el. Pentru o protecție suplimentară, construcția bricolaj trebuie realizată folosind lemn cu grosimea de 19 mm.

Este mai bine să localizați casa în vest sau est. Ferestrele sale ar trebui să fie orientate spre sud, deoarece lumina soarelui are un efect pozitiv asupra producției de ouă.

Zona pentru coșul de pui trebuie să fie uscată. Apa nu trebuie să se acumuleze pe ea, de aceea, cel mai bine este să-l așezați pe un deal. O șanț sau șanț pentru scurgerea ploii trebuie săpată în jurul gardului. Dacă nu există astfel de cote în curte, atunci trebuie creat artificial. Pentru aceasta, se toarnă mai întâi cărămida sau piatra spartă, piatra zdrobită sau pietrișul. Deasupra este așezat un strat de lut amestecat cu sticlă spartă, care va proteja straturile de rozătoare. Un strat de nisip gros de cel puțin 15 cm este așezat pe vârful dealului rezultat, iar fundația este ridicată.

Dispunerea găinăriei - fotografie

Amenajarea unei găini de pui - o diagramă aproximativăSuprafața păsărilor depinde în mod direct de numărul de pui, cine va locui în ea. Dimensiunea sa ar trebui să permită păsărilor să se miște normal. Dimensiunea minimă a casei trebuie să fie de cel puțin 3 metri pătrați. m. Este potrivit pentru 2-3 pui. Dacă există mai multe păsări, atunci suprafața găinăriei este determinată la o rată de 1 mp. m pentru două sau trei găini.

În jurul casei de păsări, trebuie să faceți cu siguranță o curte de plimbare împrejmuită cu o plasă cu propriile mâini. Trebuie să aibă o suprafață de cel puțin doi metri pătrați pe pui. Astfel, pentru zece găini ouătoare, coralul ar trebui să aibă dimensiunea de cel puțin 2x10 m..

Organizarea terasei asigurați-vă că faceți un baldachin peste el, care poate fi parțială. Sub ea, găinile se vor putea ascunde de ploaie sau de soarele arzător..

Fundație și construcție de pardoseală

Construiți un coș de pui cu propriile mâini ar trebui să începeți prin turnarea fondului de ten. Dacă se construiește o casă de păsări de iarnă, atunci ar trebui obținută o structură caldă, care va necesita costuri destul de mari. Prin urmare, nu ar trebui să fie inactiv în nicio perioadă a anului. Fundația trebuie să reziste la sarcina de pe acoperiș și pereții exteriori, prin urmare, se efectuează în conformitate cu următoarele recomandări:

 1. Pentru o coșărie de pui, cel mai bine este un fond de ten.Fundația trebuie să fie profundă.
 2. Grosimea trebuie să fie egală cu grosimea pereților.
 3. O șanț este săpat în jurul casei pentru a face fundația..
 4. Cofrajul din lemn, care este apoi turnat cu beton, este instalat în pământ 10 cm.
 5. Pentru rezistență, fundația este acoperită cu pânză de sus pe partea de sus.

Pentru cocoșul de vară vor exista o fundație de 10 cm lățime și 30 cm adâncime este suficientă. Poți să nu faci deloc un fond de ten, atunci casa de păsări se va dovedi a fi destul de ieftină. În acest caz, structura casei ar trebui să fie ușoară. Casa poate fi construită cu scânduri din lemn. În acest caz, o structură din lemn va fi în contact cu solul, ceea ce îi va reduce semnificativ durata de viață..

Podeaua, atât vara, cât și iarna cocoșilor, trebuie protejată. Nu o puteți lăsa cu una de pământ, deoarece rozătoarele și prădătorii pot intra cu ușurință în casă prin ea..

Pentru pardoseli cu ale tale săpând găuri cu mâinile la o adâncime de 20 cma, al cărui fund este acoperit de piatră zdrobită cu 5-10 cm și umplut cu mortar de ciment. Puteți face o podea ușoară, care este construită din plasă zincată cu o plasă fină. În partea de sus, ochiurile trebuie acoperite cu nisip și umplute cu ciment.

Coș de pui DIY Cum se fac cuști de bricolaj fiabile pentru găinile ouătoareCuiburile de așezare pot fi realizate din materiale rezidualePăstrarea găinilor în cuști - cum să vă creați propria fermă de păsări.Cuiburi de pui DIY - ce sunt

Puteți folosi nisip, paie cu turbă, paie tocată, rumeguș ca așternut pentru podele. De îndată ce apare un miros neplăcut în casă, ceea ce înseamnă că podeaua este murdară, așternutul este înlocuit cu unul nou..

Construirea zidurilor

Construiește ziduri faceți-o singur în cocoș din piatră, cărămidă, bloc de cenușă, cherestea, lemn. Totul depinde de capacitățile financiare și de scopul casei.

Pentru casa de păsări de vară pereții pot fi realizați din scânduri, a căror grosime trebuie să fie de cel puțin 20 mm. Cel mai bine este să construiți o coș de iarnă cu materiale mai rezistente. Pentru a servi în mod convenabil păsările, înălțimea pereților trebuie să fie de cel puțin 190 cm.

Secvența de construcție a pereților dintr-o bară:

 1. Pe fundație este așezat un material izolant, cum ar fi pâslă pentru acoperiș. Este necesar pentru a preveni degradarea pereților din lemn și pentru a asigura impermeabilizarea.
 2. În a doua etapă, coroana barei este așezată, ale cărei capete sunt conectate în jumătate.
 3. Grinzile cu o secțiune de 100x150 mm (bușteni) sunt așezate pe prima coroană la fiecare 50 cm. Spațiul format între ele este umplut cu fibră de sticlă sau altă izolație.
 4. Pereții casei de găină pot fi din lemn sau cărămidăToate celelalte coroane se potrivesc deasupra primei și sunt fixate „cu ghimpe”.
 5. Înainte de a ridica fiecare coroană, este recomandat să puneți izolație între grinzi, care să rețină căldura iarna. Pentru aceasta, puteți folosi o cârpă de iută de in..
 6. Barele sunt fixate împreună folosind tije din lemn (dibluri). Sunt ciocănite în găuri forate în prealabil în grinzi. Tija prin bara superioară trebuie să intre în cea inferioară.
 7. Adâncimea de sub diblă trebuie să fie egală cu două bare și jumătate. Distanța dintre tije este de la unu la un metru și jumătate.
 8. Este necesar să conduceți diblul astfel încât să intre în bară cu 3-4 cm. În caz contrar, după micșorarea casei, tija de lemn se poate sprijini de bara superioară și o poate ridica.

Grilele de ventilație trebuie instalate în pereți, amplasați la diferite capete ale coșului de pui.

Montarea acoperișului

Cu mâinile tale acoperișul pentru păsări se face cel mai bine cu un fronton. Se efectuează din lathing și căpriori. Această formă a acoperișului are mai multe avantaje:

 1. Acoperișul găinii - în fotografie procesul de construcțieReduce costul încălzirii casei în timpul iernii.
 2. Protejează puii de hipotermie și supraîncălzire.
 3. Zăpada și umezeala nu zăbovesc pe ea.
 4. În spațiul mansardei, format între tavan și acoperiș, puteți pune inventar, alimente, scule, așternuturi.

Pentru construcția acoperișului este necesar să atașați căpriori la pereți, unghiul de înclinare față de pereți ar trebui să fie de 35-50 de grade. Deasupra pereților, din plăci este construit un tavan, care este acoperit cu izolație și cusut cu PAL. Materialul de acoperiș este așezat deasupra căpriorilor, de exemplu, ardezie.

Structura internă a păsării

Amenajarea coșului de pui în interior prevede asigurarea unei iluminări bune, instalarea alimentatoarelor, băuturilor, stinghilor și cuiburilor pentru păsări.

Ferestre și iluminat artificial

În lumină slabă straturile se mișcă puțin, deveni letargic și fugi prost. Din zona camerei, suprafața totală a ferestrelor trebuie să fie de cel puțin 1/12. În acest caz, majoritatea ferestrelor ar trebui să fie orientate spre partea de sud. Acestea trebuie făcute astfel încât să se deschidă ușor și să fie echipate cu o plasă prin care prădătorii nu pot pătrunde..

Ora de vară pentru găini găinile trebuie să aibă cel puțin 15-17 ore. Prin urmare, toamna și iarna, acestea trebuie să fie prevăzute cu iluminare artificială. Pentru aceasta, puteți folosi lămpi cu umbrele. Pentru 1 mp m din cameră ar trebui să aibă 5 wați. Cea mai mare parte a iluminatului ar trebui să fie deasupra stinghilor, băuturilor și alimentatoarelor. Cuiburile trebuie umbrite.

Hranitoare pentru pui

Alimentatoarele pot cumpărați sau faceți-o singur. În orice caz, trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. Echipament pentru puiere - de ce are nevoie un fermier?Pentru alimentarea umedă, sunt instalate alimentatoare din metal sau plastic.
 2. Puteți face un alimentator lung din lemn cu propriile mâini pentru hrană uscată, suplimente minerale, scoici, pietricele mici. Dimensiunile sale trebuie să fie de 10x10x80 cm.
 3. Etichetele de sârmă fină pot fi utile pentru iarba verde.

A face cocoși

Ca perche stalpi lungi se folosesc in casa de gaini, diametrul cărora ar trebui să fie de 4-6 cm. Pentru rasele obișnuite de găini, acestea sunt așezate de la podea la o înălțime de 1,2 metri, iar pentru rasele mari - aproximativ 0,7 metri. Toate stinghii ar trebui să fie amplasați la peretele opus față de intrare.

Pentru ca păsările să nu interfereze între ele, fiecare găină ar trebui să aibă o lungime de 20 cm. Distanța dintre bare trebuie să fie de cel puțin 35 cm.

Așezarea cuiburilor

Diagrama prezintă o cușcă pentru păstrarea găinilor ouătoareCuiburi de pui pentrureîncălziți în cel mai îndepărtat colț al casei pe un perete portant. Un cuib este calculat pentru cinci straturi. Cutii din lemn cu adâncimea și lățimea de 30 cm și înălțimea de 35 cm pot fi folosite ca cuib. Cuibul ar trebui să aibă o intrare largă de 25 cm în mărime și aceeași înălțime. Intrarea trebuie să aibă un prag de 5 cm, în fața căruia este bătut un biban pentru decolare.

Cuiburi trebuie să fie echipat cu un acoperiș de 45 de grade. Pe un astfel de acoperiș, păsările nu vor sta și le vor pata cu excremente. Toate cuiburile sunt situate cel mai bine într-un bloc, care este situat la 40 cm deasupra podelei.

Podeaua cuibului este căptușită cu fân sau paie. Este recomandat să puneți un ou sau momeală în formă de ou în interior pentru a atrage păsările. Puii din astfel de cuiburi rulează mult mai bine..

Coop pentru vară - foto

Cei care vor ține găini doar vara, îl poți construi rapid singur casă mică de vară ușoară. În primul rând, este necesar pentru mersul găinilor ouătoare pe timp cald, de aceea poate fi prezentat sub forma unui stilou îngrădit. Acolo, păsările se vor mișca liber și, în același timp, nu vor putea ieși în grădină și grădină de legume. Un astfel de coral poate fi atașat la o dependință, ceea ce va economisi în mod semnificativ spațiu pe site.

Așezarea păsărilor

Pregătirea coșului de pui pentru așezare implică curatarea si dezinfectia incintelor. Casa de păsări trebuie spălată cu o soluție de 2% soluție fierbinte de sodă (200 g pe găleată de apă). O soluție de creolin de 2-5% este diluată în aceleași proporții, care poate fi, de asemenea, utilizată.

După lucrările de dezinfecție, este necesar să puneți rumeguș de pin sau paie în cuiburi, să turnați apă în băuturi și să turnați furajele în alimentatoare. După aceea, găinile pot fi populate.

După cum puteți vedea din articol, dacă doriți, nu este atât de dificil construiește o găinărie cu propriile mâini. Pentru începătorii în construcții, pentru a obține o casă de încredere pentru găinile ouătoare, trebuie doar să urmați în mod clar succesiunea etapelor de construcție. Un pui de găină bine construit își va servi proprietarul timp de mulți ani, fără nicio reparație..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să construiești o găinărie pentru găinile ouătoare cu mâinile tale?