Faceți-vă singuri boluri pentru pui

Poids din materiale uzatePentru ca puii tineri din gospodăria ta să prospere, aceștia trebuie să aibă acces constant la apă proaspătă. Mai mult, în timp ce beau apă, puii nu trebuie să se ude. În acest scop, se recomandă realizarea unui dispozitiv special care să permită puiului să bea îngrijit fără să stropească apă. Dispozitivul se numește bol de băut pentru găini. Acești băutori pentru găini se vând gata gata, dar dispozitivul este ușor de făcut cu propriile mâini..

Principalele tipuri, cerințe de localizare

Există mai multe tipuri de băutori de pui:

Biberon. Această specie este cea mai răspândită în fermele automate, dar acum pătrunde treptat în crescătorii de păsări obișnuite. Potrivit pentru găini în colivie și în aer liber.

Vid. Reduceți consumul de apă, deoarece își mențin nivelul constant mult timp. Cel mai utilizat în gospodărie. Potrivit pentru adăpostire în aer liber și păsări în cușcă.

Microcupă. Împreună cu sfarcurile, acestea sunt folosite peste tot. Apa din acești băutori de pui este alimentată în ceașcă atunci când puiul lovește o tulpină care conduce o supapă care forțează apa în ceașcă dintr-o sursă de apă sau rezervor. În cazul utilizării acestui design, puii nu trebuie să-și arunce capul înapoi în timp ce beau.

Când plasați băutori pentru pui, acordați atenție următoarelor puncte:

Planul structurii mamelonului în termen de 2 zile de la apariția puiilor, ar trebui să fie la un unghi de 30-45 ° față de gâtul puiului. Apoi, structura este ridicată mai sus, iar procesul poate dura până la o săptămână. Ca urmare, unghiul ar trebui să fie de 60 °. După șapte zile, puiul nu mai este greu de băut, cu capul înclinat cu 75-85 ° în sus față de dispozitiv.

Băutorii cu clopot, vid și micro-bol pentru găini sunt așezați astfel încât fundul lor să fie pe același plan cu suprafața spatelui păsării. Vârsta nu este importantă.

Cum să antrenezi găinile de la care să bei

Cum să faci un băutor cu propriile mâiniUn pui foarte tânăr, uscat, este deja gata să mănânce și să bea singur. Bineînțeles, este mai ușor pentru puii pe care i-a crescut găina, deoarece ea îi învață pe toți înțelepciunea. Cu toate acestea, la puii din incubator nu apar probleme. De obicei mușcă orice iese din curiozitate. Sunt atrași de boabe multicolore de alimente, de diferite puncte negre și chiar de ochii semenilor. Puteți face ca puiul să înceapă să folosească băutorul folosindu-și curiozitatea.

Cu modele de mamelon puii se sortează calm, singuri, deoarece sunt atrași instinctiv de vârfurile lor strălucitoare.

Este important ca mameloanele corecte să fie instalate (necesită cele care răspund la toate șocurile (la 3600)).

Puii adulți sunt învățați să facă structurile mamelonului în același mod, dar uneori slăbesc ușor fixarea, astfel încât apa începe să scurgă..

Cu băutori de pui cu vid problema este mai complicată. Pentru a atrage atenția puiului asupra umezelii, frunzele de ceai sunt aruncate în băutor, atrăgând pui curioși. Ciocănind o frunză de ceai, puiul înțelege ce este și începe să folosească băutorul.

În ceea ce privește sistemele microcup, o bilă este așezată pe fundul acestora, forțând tulpina să se miște și o supapă de deschidere minimă, care asigură picurarea apei. După aceea, mingea poate fi îndepărtată.

Cu abilități minime de inginerie, dar cu o dorință puternică, puteți face singur un băutor pentru găini.

Design de mamelon

Pentru a face un băutor de mamelon pentru pui cu propriile mâini, aveți nevoie de un minim de cost și efort.

Una dintre cele mai simple opțiuni de fabricație necesită:

 • plastic;
 • cupe;
 • sfarcuri;
 • burghiu.

Cum să predați singur băutorulPăsările vor fi asigurate cu apă curată în timp folosind o găleată mare, de ex. 10 litri. În partea inferioară a acesteia sunt găurite găuri corespunzătoare diametrului mameloanelor, care sunt împinse în găurile obținute. Va trebui să faci 3-4 găuri.

Băutorul rezultat pentru găini este suspendat manual la o înălțime convenabilă pentru găini și umplut cu apă. Acest design este foarte ușor de realizat cu propriile mâini, plus și ușurința întreținerii. Va trebui să-l umpleți manual, dar este încă un dispozitiv convenabil. În fermele mici, pe lângă găini, găinile adulte pot bea și ele din ea cu succes..

O opțiune DIY mai complexă este băutor dintr-o țeavă folosind mameloane. Aici, se presupune posibilitatea conectării la un sistem central de alimentare cu apă sau prezența unui rezervor mare de apă în apropiere. Acest design este o soluție bună în cazul puiilor de carne care au un metabolism rapid și, prin urmare, au nevoie de multă apă..

Materiale necesare

 • Băutor de casăFurtun flexibil.
 • Țeavă de plastic pătrată (latură de 22 mm).
 • Două-trei cleme pentru fixarea băutorului.
 • Adaptor pentru furtun sau țeavă rotundă.
 • Priza.
 • Sfarcuri cu eliminatoare de picurare.
 • Burghiu de 9 mm.
 • Atingeți (diametru ¼ inch).

O alternativă este băutorul cu micro-bol. Pentru boluri de 1m - 3-5 bucăți. Pentru pui sunt selectate 3600 sfarcuri, pentru pui - 1800 (mișcare verticală).

Pentru a face un băutor de mamelon cu propriile mâini, veți avea nevoie:

 • Fixează tubul pătrat.
 • Marcați și așezați mameloanele (intervale de 20-25 cm sunt suficiente.).
 • Găuriți punctele de marcare pentru a asigura etanșeitatea.
 • Tăiați secvențial firele pentru mameloane.
 • Înșurubați mameloanele înfășurate cu bandă FUM. De asemenea, se recomandă izolarea articulațiilor. Fixați eliminatoarele de picurare sub mameloane.
 • Închideți conducta cu un dop pe o parte, puneți furtunul pe cealaltă. Furtunurile trebuie să fie dimensionate pentru a se potrivi.

Băutorul finit este fixat pe peretele găinilor cu cleme, iar furtunul este conectat la sursa de apă.

La reproducerea puilor sau puii de carne obișnuiți, pe măsură ce pasărea crește, băutorul de mamelon este crescut mai sus, în conformitate cu recomandările relevante.

Vid

Este mai ușor să faci o băutură cu vid cu propriile mâini, deoarece dispozitivul său este mai simplu decât cel al analogului mamelonului. Se recomandă ca în primele 3-4 săptămâni de viață a puilor să instaleze doar astfel de băuturi automate.

Să luăm în considerare o opțiune simplă pentru cum să faci singur un băutor pentru găini. Necesar:

 • Cum să faci un băutorFlacon de 3 litri (acest volum este suficient pentru 35 de pui).
 • Un lighean sau palet de până la 5 cm înălțime și până la 22 cm în diametru.
 • Foaie de aluminiu.
 • Sârmă.

Foaia este pliată într-o manșetă (înălțime - 11,5cm, Ø16cm), marginile sunt răsucite cu un fir. La un nivel de aproximativ 4 cm de una dintre ele, se face o gaură de 1 cm.

Manșeta se pune pe borcan. Aproximativ 4 cm ar trebui să rămână de la gât până la marginea foii.Apă este turnată în sticlă și acoperită cu un lighean sau tigaie. Apucând fundul sticlei cu o mână și ligheanul cu cealaltă, băutorul este întors și așezat pe un suport pregătit. Pentru puii cu vârsta de până la 10 zile, poate fi așezat pe podea. Apoi se folosește un grătar cu o tavă suplimentară pentru umezeală stropită. Odată cu creșterea puilor, matrițele din lemn sunt așezate sub lighean. Apa din acest băutor de pui gata de mâncare este mereu la același nivel.

În același mod, puteți face un băutor dintr-o sticlă de plastic. Deși pentru puii de carne cu creștere rapidă, aceasta nu este cea mai fiabilă opțiune. Prin urmare, se recomandă să spânzurați băutorul și să-l ridicați pe măsură ce puii cresc..

Pentru fabricarea DIY veți avea nevoie de:

 • Flacon din plastic cu capac.
 • Șurub autofiletant.
 • Palet. Va necesita un castron care poate fi înlocuit cu fundul tăiat al unui alt recipient de plastic sau sticlă mare..
 • Clemă sau alt accesoriu potrivit pentru diametrul sticlei de plastic. Să spânzure bolul de băut.

Algoritmul acțiunilor este după cum urmează:

 • Ce băuturi existăDeșurubați capacul sticlei, care este fixată în centrul vasului cu un șurub autofiletant spre exterior.
 • Sticla se răstoarnă și se pune o clemă.
 • O gaură mică este făcută lângă gât, care ar trebui să fie sub nivelul părților laterale ale bolului sau paletului asamblat. Deci apa va fi la același nivel.
 • Sticla este umplută cu apă.
 • Înșurubați capacul înșurubat pe vas
 • Spânzură băutorul.

Bolul de băut va reduce semnificativ costurile financiare, va mulțumi cu eficiență și ușurință de întreținere. Să știți că igiena din coopul dvs. poate fi îmbunătățită prin schimbarea sistemului de băut.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Faceți-vă singuri boluri pentru pui