Ce rasă de carne de pui de ou este cea mai bună pentru producție

Productivitatea găinilor ouătoareFiecare pui dintr-o fermă mare de păsări dă descendenți în cantitate de până la 70 de capete, acest lucru vă permite să obțineți mai mult de 100 kg de carne de înaltă calitate pe an. Până la 300 de ouă clocesc de la o găină ouătoare într-o fermă avansată tehnologic în această perioadă.

Chiar și popoarele baltice, ugric-finlandeze înainte de dezvoltarea slavilor erau angajate în creșterea puilor pe teritoriul Rusiei moderne. Studiile genetice au arătat că rasele vechi păstrate în patrie au în principal rădăcini asiatice, deși există rase de origine mediteraneană..

Multe soiuri de găini pentru producția de ouă și pentru obținerea cărnii au fost create prin selecție acum unul sau două secole. Aproximativ 50 de rase create înainte de revoluție s-au pierdut. Deși la începutul secolului XXI Rusia se afla pe pozițiile de lider în exportul de carne și ouă de pasăre, în general, industria a fost poziționată ca una dintre cele mai înapoiate..

Soiuri de roci după tipul de produs final

În mare parte puii sunt crescuți pentru producția de ouă și pentru carne și sunt folosiți în industrie. pene, puf și alte componente accidentale. Puii sunt păstrați pentru cercetări și experimente de laborator, agenții patogeni virali sunt crescuți pe embrioni pentru a obține vaccinuri. După tipul de producție finală și scopul aplicării, rasele de pui sunt împărțite în grupuri:

 • Păstrarea găinilor de o rasă specialăcarne;
 • ou;
 • carne și carne;
 • luptă;
 • zgomotos;
 • decorativ.

Puii de carne sunt folosiți pentru obținerea cărnii, principala caracteristică a raselor de carne este maturitatea lor timpurie. Puii au carcase mari, o creastă mică este decorată cu cercei, picioarele sunt scurte, gâtul este puternic. Speciile de carne din Rusia includ rasele antice Cochinkin, Brama americană veche, Langshan chinezesc și Cornish englezesc. Pentru producția de cruci moderne de carne, în principal Cornish și Plymouthrock sunt încrucișate..

Trăsăturile caracteristice ale raselor din grupul de ouă sunt maturitatea timpurie și o capacitate ridicată de a depune ouă la un consum redus de furaje pentru o lungă perioadă de timp. Aceste calități asigură o producție ridicată de ouă, în timp ce greutatea corporală a straturilor este relativ mică. În străinătate, rasele care depun ouă brune sunt mai apreciate. Trăsăturile distinctive ale raselor de ouă sunt creste mari, o lungime considerabilă a ciocului și picioare scurte. LA cele mai frecvente rase de ouă include:

 • American Livorn;
 • Rasa albă rusă;
 • Pui welsomer olandezi;
 • Aur ceh;
 • minor.

Crucile comune ale grupului purtător de ouă au fost crescute în laboratoare: Zaslavsky-1, Zarya-17, Borki-1, start-n 23.

Luptele sunt cele mai vechi, deoarece lupta cocoșilor a fost răspândită acum trei milenii în Italia și se desfășoară acum în multe țări. Dar unele state au refuzat să lupte la cererea iubitorilor de animale și a protectorilor. Avicultura rusă în această direcție a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, ulterior reprezentanții raselor au fost folosiți pentru reproducerea puilor pentru carne. Aceste specii se caracterizează prin gâtul lung și picioarele cu pinteni, cioc ascuțit și creastă redusă. Cele mai cunoscute rase ale acestui grup sunt:

 • malay;
 • Lupta de la Moscova;
 • Kulangi din Asia Centrală.

Cum să ai grijă de găiniRase vocale au fost crescute în Grecia, Japonia, Rusia - țări în care există mulți fani ai cocoșilor. Cunoscătorilor le plăcea să aleagă reprezentanții cei mai zgomotoși, iar astfel de indivizi erau foarte apreciați. O caracteristică a aspectului este dimensiunea redusă a corpului larg cu capul mare pe gâtul lung. Reprezentanții cu culoarea penajului argintiu, negru și galben-maroniu strălucitor, emit o voce joasă, desenată și puternică. Rasa Yurlovskaya este răspândită în Rusia.

Rasele decorative diferă de altele tocmai prin aspectul fantastic, ceea ce uneori face dificilă recunoașterea unui pui într-o creatură. Reproducerea se face de către amatori, cea mai frumoasă rasă din lume - Pavlovskaya a fost crescută în provincia Nijni Novgorod în urmă cu trei secole, iar în secolul XXII s-a pierdut practic. Puii Pavlovsk aveau ciocul scurt, barba și rezervoarele cu pene, iar pe gât se afla o coamă luxuriantă. Specia are o coadă stufoasă, culoarea puilor este aurie, fumurie sau sfaturi de pene negre pe fundalul unui corp argintiu. În prezent, popularul crestat rus, chubata ucraineană, creț, galan, olandez cu crestă albă, gudan.

Rase de carne de găină și ouă

Această direcție de creștere a puiului s-a manifestat pentru prima dată în America la sfârșitul secolului al XIX-lea. În Rusia, rasele pentru carne sunt ținute în prezent în principal pe parcela personală și în fermele de păsări mici. Puii dau un randament bun din carne și ouă dietetice delicioase. La noi, această specie include jumătate din rasele cultivate. În aparență, reprezentanții se află în poziția de mijloc între reprezentanții producătorilor de ouă și carne..

Rasa argintie Adler

Cum se alege carnea de ou de puiObținut de la reprezentanții Rusiei Albe și New Hampshire, de 1 Mai, Yurlov, White Plymouth Rock în teritoriul Krasnodar. Cel mai comună în Rusia, numărul găinilor din țară depășește marca milionului. Puii de rasă Adler se disting printr-un aspect frumos, penajul unei nuanțe gălbui columbiene acoperă dens un corp larg și puternic.

Culoarea penelor depinde de sexul puilor, ceea ce face mai ușoară selectarea raselor comerciale. Reprezentanții rasei au un pieptene în formă de frunză pe un cap rotund, picioarele și ciocul au o nuanță galben strălucitor..

Puii sunt folosiți de crescători pentru a crește specii noi. Greutatea vie a găinilor argintii Adler este de 2,4–3 kg, cocoșii cântăresc până la 4 kg. Puii dau un randament de ouă de 150-180 ouă, această productivitate este medie.

Aceste rase de pui depune ouă de la șase luni, nu arătați mult zel pentru eclozare. Rasa este destul de nepretențioasă și nu necesită îngrijire minuțioasă, indivizii sunt calmi și pașnici din fire.

Negru Australorp

Crescută în Australia, specia a fost importată în mod activ în Uniunea Sovietică pentru reproducere în propria rasă, folosită pentru producția de Australorp negru pătat, care are o populație mică și este imună la pulloroză. Ele seamănă cu aspectul de argint, dar culoarea este mai închisă. Cele mai frecvente în Estonia. Acestea sunt pui mari, buni, greutatea lor este de 2,5-3,1 kg, cocoșii cântăresc până la 4 kg, se disting printr-un randament mare de ouă - până la 220 de ouă pe an.

Somon Zagorsk

Rasa de puiObținut prin încrucișarea a patru rase în orașul rus Zagorsk în 1955: Rhode Island, Yurlov, New Hampshire, Russian White. Găinile cu cap rotund de dimensiuni medii au un corp alungit și o coadă mică. Pieptene de frunze, ciocul este galben, cocoșii cu spatele și coama argintii. Puii Kotlyarevsky, obținuți de crescătorii din Kabardino-Balkaria, sunt înrudiți cu această rasă, au un penaj mai slab, o colorare multicoloră și o coadă lungă. Puii Zagorsk cântăresc 2,6-3 kg, cocoșii - până la 4,5 kg, indivizii au un randament bun de ouă până la 250-280 bucăți pe an, încep să depună la vârsta de șase luni.

Rasa jubiliară Kuchinsky

Obținut de la trecerea în 1990 la fabrica de păsări Plymouthrock, New Hampshire, Australorp, Insula Roy, White White și Liven, Rusia are un efectiv de 300 de mii de indivizi. Din categoria găinilor din carne și ouă sunt mari reprezentanți, greutatea masculilor de până la 4 kilograme sau mai mult, pui - până la 3 kg. Cel mai adesea este crescut în ferme nespecializate. Puii se disting prin dimensiunea lor mare, corpul alungit, culoarea penelor este roșu, auriu și maro. Rasa se distinge prin modestie și gustul excelent al cărnii.

Puii maturi sexual la 5-6 luni depun ouă pentru prima dată, în cantitate de 180-220 ouă pe an, un ou cântărește în medie până la 60 g. Proteinele din carne sunt conținute într-o cantitate mai mare decât la puii de carne. Puii au o bună dorință de a incuba ouă..

Moscova albă

Este un descendent direct al a trei rase: Primul Mai, Plymouth Rock, Russian White. Animalele din țara noastră sunt aproximativ 300 de mii de reprezentanți. Puii sunt pui de dimensiuni medii sau mari, cu creste roz și ciocuri galbene. Corpul lung, cu penaj alb liber, are pieptul convex. O rasă înrudită poate fi numită Albul Leningrad.

Tipul de carne și ouă de rasă permite creșterea puilor până la 2,8 kg, iar masculii până la 3,5 kg. Numărul de ouă depuse pe an este de până la 190 de ouă cu o greutate medie de aproximativ 55 g.

New Hampshire și Insula Roy

Cum să alegi o rasă de puiSunt rase înrudite de crescători ai Institutului American. Există aproximativ 200 de mii de animale în Rusia. Puii Roy Island sunt de dimensiuni medii, corp lung și piept rotund. Penajul este roșu; la capătul cozii, culoarea se transformă în negru. Persoanele de dimensiuni medii depun până la 210 ouă pe an, depunând după a șasea lună, uneori depunând ouă o lună mai târziu. Cocoși cântărește până la 3,8 kg, găini - până la 3,2 kg.

New Hampshire este destul de popular în țara noastră, rasa este crescută în curtea casei, proprietarii de ferme mari de păsări sunt fericiți să crească, deoarece puii nu necesită îngrijire scrupuloasă și împovărătoare. Masa unui pui mare ajunge la 2,5 kg, un cocoș - 3,5 kg. Un randament bun de ouă este determinat de cantitatea de până la 220 de bucăți cu o greutate de până la 60 g.

Condiții de păstrare a găinilor

Strămoșii sălbatici ai găinilor noștri erau indivizi omnivori, descendenții lor civilizați au păstrat această trăsătură până în prezent. În fabricile de creștere a găinilor pentru carne, acestea sunt hrănite cu furaje compuse și deșeuri de cereale, făină de oase, minerale sub formă de aditivi și antibiotice care accelerează creșterea. Fermele mici se pregătesc o varietate bună de alimente, de exemplu, legume rădăcinoase, cartofi, masă verde, cereale, produse din pâine și făină. Puii se toarnă cu o mică masă de carne și ouă fierte.

Pentru un loc de detenție în fabrici mari, se folosesc cuști speciale supraterane sau se folosește metoda de plasare a animalelor pe podea. Dacă condițiile o permit, după ce apare prima iarbă bună, puii sunt eliberați pentru îngrășare, astfel consumă viermi, insecte mici, semințe de iarbă. Podeaua din găinărie este acoperită cu un strat de moloz și acoperită cu bitum pentru a menține uscăciunea. Pe ultimul strat sunt așezate paie, turbă, așchii sau frunzișul copacilor.

Ventilare

În ciuda faptului că rasele moderne sunt mai adaptate condițiilor de frig, nu se recomandă ca temperatura crescătoriei să fie sub 0 ° C, iar criteriile bune recomandate să fie de 15-16 ° C. Umiditatea aerului ar trebui să fie nici mai mult, nici mai puțin de 65-70%. În regiunile sudice nu este posibilă menținerea temperaturii în cadrul acestor indicatori, prin urmare, este necesară o ventilație eficientă și un sistem de aer condiționat pentru a crește productivitatea.

Iluminat

Dacă grupurile de pui se află într-o stare de producție a ouălor, atunci ar trebui să pornească iluminarea pe termen lung și stabilă, cu parametri care cresc treptat. Dacă puii la vârsta de 15 luni sau mai mult depun ouă în mod productiv, atunci nu este nevoie să măriți durata perioadei de lumină peste 18 ore. Puii la năpârlire se comportă bine cu timp de iluminare redus.

Bolile puiului

Fiecare rasă de pui are rezistență la unele boli, corpul găinilor este neputincios împotriva altora. Bolile frecvente sunt:

 • Câte ouă poate depune un puiPulloroza este o boală infecțioasă acută legată de febra paratifoidă, găinile se îmbolnăvesc imediat după ieșirea din ou, au somnolență, cu dificultăți de respirație. Puii adulți din simptomatologie pot produce doar supărări intestinale. Sunt tratați cu antibiotice, medicamentele cu sulf sunt administrate pentru prevenire.
 • Colibaciloza - puii sunt bolnavi de până la 3 luni, se referă la boli infecțioase cu o perioadă de incubație de 3 până la 6 zile. Simptomele sunt ciocul albastru, diareea, pneumonia. Puii mor curând, păsările adulte se îmbolnăvesc până la trei săptămâni. O pasăre bolnavă este sacrificată și eliminată, masei rămase i se administrează antibiotice pentru profilaxie.

Există mult mai multe denumiri pentru bolile aviare, cum ar fi variola, laringotraheita, limfogranulomatoza, ciuma europeană sau gripa aviară, ciuma asiatică. Dar pentru a preveni pe toată lumea, este nevoie igienizare planificată și de lucru, după fiecare ciclu, înainte de noua așezare a animalelor, înlocuirea gunoiului și alte măsuri preventive.

În concluzie, trebuie spus că reproducerea păsărilor de curte a suferit modificări semnificative în comparație chiar cu reproducerea din trecutul recent. Hărțile tehnologice progresive au făcut ca producția de ouă și carne să fie mai eficientă. Crescătorii încearcă să dezvolte rase de pui care pot rezista mai activ bolilor și condițiilor dificile de creștere..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Ce rasă de carne de pui de ou este cea mai bună pentru producție