Cele mai mari 9 specii de papagali din lume

Cei mai mari papagali din lume

În articol voi lua în considerare condițiile pentru păstrarea papagalilor mari. Voi enumera trăsăturile soiurilor și cum se numesc acestea: macacul zambilă, cacatul negru, papagalul bufniței, Amazonul cu cap galben, papagalul cu vază mare, lorisul strălucitor cu fața roșie, cacatua cu crestă galbenă, cacatul goliatul, macawul roșu, macawul albastru-galben. Vă voi spune ce să hrăniți și cum să vă reproduceți corect.

Cea mai mare specie de papagali din lume

Macacul zambilă

Cost 1 - 2,3 milioane de ruble.

Macacul zambilă - un ventilator mare, cu voce tare, cu lungimea corpului de 100-105 cm, greutatea 1500-2000 g. Papagal albastru, cu inserții galbene în jurul ochilor.

Cunoscut pentru viclenie, lăcomie, răzbunare, lipsa de dorință de a imita vorbirea umană. Într-o stare calmă, ea este binevoitoare, binevoitoare. Nu este de dorit să păstrați într-un apartament mic.

Specia este listată în cartea roșie.
Macacul zambilă
Macacul zambilă

Cacatul negru

Costă 450.000 - 530.000 ruble.

Cacatul negru este o pasăre spectaculoasă, neobișnuită printre rudele sale. Ea se distinge printr-un caracter agresiv, capricios.

Cea mai mare atenție la o pasăre de ardezie neagră cu o nuanță verde atrage o creastă de o culoare similară făcută din pene subțiri. O nuanță roșiatică a obrazului nu este doar un atribut al rasei, ci și un indicator al sănătății. Parametri: lungime corp 55-63 cm, greutate 910-1200 g.

Cockatoo-ul negru este inteligent, dar potențialul său maxim poate fi dezvăluit doar prin creșterea unui cockatoo care s-a născut în captivitate. În plus, reduce probabilitatea de agresiune..

Rar ținut în captivitate.

Cacatul negru
Cacatul negru

Papagal de bufniță

Imposibil de cumpărat, este pe cale de dispariție din cauza incapacității de a zbura pe distanțe lungi (greutate mare, aripi slabe)

Papagal de bufniță numit și kakapo. Acesta este un papagal de dimensiuni medii: lungimea corpului este de 60 cm, iar greutatea este de 4000 g. Este destul de frumos: are un penaj moale, galben-verde, cu dungi negre pe spate..

Găsit doar în Noua Zeelandă. Conform celor mai recente date, rămân doar 125 de persoane. Nu este cuprins în captivitate.

Papagal de bufniță
Papagal de bufniță

Amazon cu cap galben

Costă 60.000 - 85.000 de ruble.

Penajul verde aprins al jumătății mai mari a corpului, capul și gâtul galben sunt principalele caracteristici ale acestei specii de papagali. Dimensiunea (31 cm lungime) vă permite să țineți pasărea într-o cușcă. În același timp, dimensiunile apartamentului ar trebui să permită păsării să zboare liber de două ori pe zi. Un astfel de papagal va deveni cu siguranță un decor pentru casă..

În natură, nu au mai rămas mai mult de 7000 de indivizi, ceea ce face referire la papagal la o specie pe cale de dispariție.

Ca reprezentant al amazoanelor, papagalul are o inteligență ridicată, bunăvoință și curiozitate. Puteți obține un Amazon cu cap galben dacă aveți nevoie de un prieten sub forma unui animal de companie.

Amazon cu cap galben
Amazon cu cap galben

Vază de papagal mare

Costă 250.000-300.000 ruble.

Papagalul cu vaze mari este singurul de acest fel. Cu toate acestea, papagalul surprinde nu numai cu acest lucru. Niciunul dintre papagalii moderni nu are o perioadă de incubație a ouălor mai mică de 25 de zile. Același papagal - este de 18 zile.

În plus, pasărea are capacitatea de a schimba culoarea penajului fără pierderi de pene. Acest lucru apare după ovipoziție..

Aspectul păsării nu este remarcabil: penajul cenușiu, lungimea medie a corpului (până la 50 cm cu coada). Cu toate acestea, ascunde abilitățile intelectuale ridicate ale păsării..

Păstrați o vază mare de papagal numai într-o volieră spațioasă într-o casă privată.

Vaza de papagal mare
Vaza de papagal mare

Lori sclipitoare cu fața roșie

Costul este de aproximativ 100.000 de ruble.

Lorisul lucios cu fața roșie este o pasăre mică (lungimea corpului de 30 cm) care poate fi păstrată într-un apartament într-o cușcă spațioasă. Papagalul are o culoare strălucitoare de penaj: verde cu dungi galbene - aripi, spate, fundul corpului - cioc negru - deasupra acestuia - o pată roșie mare.

În natură, pasărea se află constant în turmă, așa că asigurați-vă că acordați animalului de companie 1-2 ore pe zi.

Dacă simte o lipsă de atenție, atunci va deveni agresivă, se va smulge.

Papagalul necesită o nutriție specială datorită particularităților digestiei. Mâncarea standard pentru papagalii mari nu va funcționa.

Dieta cu două mese pe zi ar trebui să includă:

 1. Terci lichid (din aditivi - miere)
 2. Fructe de padure
 3. Morcov
 4. Fructe
 5. Porumb și grâu

Nu este recomandat să hrănești papagalul cu alimente solide, poți deteriora ciocul.

Lori sclipitoare cu fața roșie
Lori sclipitoare cu fața roșie

Cockatoo cu creasta galbenă

Costă 100.000-160.000 ruble

Galben-crestat cacadu - o pasăre frumoasă, inteligentă, sociabilă, cu o creastă galben deschis pe cap, iubește să mângâie. Lungimea corpului (55 cm) vă permite să păstrați un papagal într-o cușcă spațioasă într-un apartament.

Cacatul este foarte atașat de proprietari, în absența lor strigă tare.

Din păcate, specia are un mare dezavantaj: țipete puternice pe tot parcursul zilei, care se opresc doar noaptea.

Capricioasă și nu te lasă să mănânci dacă îi este foame.
Cockatoo cu creasta galbenă
Cockatoo cu creasta galbenă

Macaw roșu

Costă 200.000 de ruble.

roșu macaw - acesta este un proprietar strălucit al unui cioc ascuțit și al unei inteligențe ridicate. Mulți oameni cred că acesta este cel mai frumos papagal din lume..

Parametrii păsării confirmă pe deplin acest lucru: lungimea corpului mare (95 cm), culoarea neobișnuită a penajului (roșu - cap, margini superioare ale aripilor, gât, spate superior, piept și burtă, albastru - coadă superioară, aripi inferioare - alb - cioc superior, obraji - galben bandă pe aripi).

Macaw roșu este popular printre observatorii de păsări.

Deși este posibil să păstrați acest papagal într-o cușcă într-un apartament, cea mai bună opțiune ar fi o volieră spațioasă într-o casă la țară.

Macaw roșu
Macaw roșu

Macaw albastru și galben

Costă 130.000 de ruble.

Macaw-ul albastru și galben este popular printre observatorii de păsări. Papagalul este admirat pentru culoarea, dimensiunea (lungimea corpului 95 cm), inteligența, capacitatea de a efectua trucuri.

Un astfel de papagal este cel mai bine păstrat într-o volieră a unei case de țară.

După ce am făcut cunoștință cu principalele tipuri de papagali mari, voi atinge principalele puncte ale conținutului lor.

Alimente:

Cel puțin 60% din dietă ar trebui să fie semințe (floarea soarelui, șofran), nuci (nuci, nuci, alune, nuci de cocos, nuci, macadamia, caju, migdale, fistic, nuci de Brazilia), cânepă, grâu, semințe de canar, mei, linte, ovăz )

Dieta cu două mese pe zi ar trebui să includă:

 1. Verzi sau crenguțe subțiri, muguri de cereale, frunze de păpădie
 2. Fructe și fructe de pădure, altele decât avocado
 3. Tot felul de legume
 4. Terci fara aditivi
 5. Oase de pui
 6. Surse de calciu: coji de ou etc..

Nu vă hrăniți niciodată papagalul: cafea, avocado, ciocolată, pătrunjel, alcool, zahăr, produse lactate (cu excepția iaurtului), sare, alimente prăjite.

Papagalii mari nu trebuie supraalimentați. Păsările vor deveni înțepătoare și vor crește în greutate..
Macaw albastru și galben
Macaw albastru și galben

Creșterea papagalilor în captivitate

În timpul sezonului de reproducere, absolut toate păsările devin agresive.

Înainte de reproducere, papagalul trebuie să mute și să câștige forma fizică adecvată..

În timpul sezonului de reproducere, sunt introduse în dietă următoarele: pâine albă, ou fiert de pui, morcovi, ierburi, roșii, biscuiți, fulgi de ovăz, banane, surse de calciu.

Conditii:

 1. Pregătirea pentru reproducere într-o anumită lună (individual pentru specie)
 2. Selectați cu atenție o pereche (sex, vârstă)
 3. Furnizați păsări voliera spatioasa inalta, conceput pentru doi papagali cu o casă mare cuibărită sub acoperișul volierei. Inspectați casa dimineața, în absența femelei. După depunerea ouălor, femela papagalului cu vază mare pierde pene pe cap. Ar trebui să fii atent la acest lucru.
 4. Incubația durează aproximativ 30 de zile. În acest moment, se recomandă administrarea de vitamine speciale, nuci de cocos și hrană pentru câini, miere, surse de calciu.
 5. Apariția puilor din cuib la vârsta de 100 de zile
 6. În cazul unei vaze mari, sunt necesari mai mulți masculi pentru o reproducere reușită.
Este extrem de important să țineți păsările în repaus în timpul reproducerii..

În concluzie, vreau să observ că admirarea unui papagal în sălbăticie și îngrijirea lui acasă sunt două lucruri diferite. Luați în considerare achiziția dvs. cu atenție. Este important să decideți la ce vă așteptați de la viitorul dvs. animal de companie și la ce sunteți gata să mergeți pentru confortul acestuia..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai mari 9 specii de papagali din lume