Cei mai mari papagali din lume

PapagaliCând se gândesc să cumpere o rasă mare de papagali, mulți oameni au în cap o imagine a unei păsări colorate și strălucitoare, care, de altfel, se va dovedi a fi un excelent însoțitor și însoțitor.

Dar trebuie înțeles că un astfel de animal de companie implică o responsabilitate imensă, deoarece nevoile, durata și stilul său de viață sunt semnificativ diferite de cele ale reprezentanților raselor mici de papagali.

Prin urmare, înainte de cumpărare, este foarte recomandat să studiați caracteristicile raselor, nuanțele de îngrijire și întreținere, avantajele și dezavantajele păsărilor mari și abia apoi să vă decideți asupra unui animal de companie cu pene de dimensiuni mari..

Cei mai mari papagali din lume

În total, există mai multe rase de papagali mari în lume care pot fi ținute în captivitate. Toate diferă prin caracter, temperament, obiceiuri, precum și cerințele pentru condițiile de detenție.

Macaw

Este cel mai mare reprezentant al papagalilor mari - dimensiunile sale variază de la 40 la 100 cm. În sălbăticie, trăiește în pădurile din America Centrală și de Sud, dar acasă printre amatori nu este atât de obișnuit datorită dimensiunilor sale uriașe, vocii puternice și ciocului puternic, care poate distruge multe lucruri în casă.

afla, cum să ții un macaw acasă.

Se referă la papagalii care vorbesc, dar este posibil să-l învățăm să vorbească numai cu condiția unui antrenament constant și minuțios; Această rasă este extrem de inteligentă, inteligentă, antrenabilă și curioasă..

Există 15 tipuri de Macaws, dar următoarele sunt cel mai des alese pentru captivitate:

 • roșu. Atinge o lungime de 80-85 cm, culoarea principală a penajului este roșu-Macaw roșu
 • albastru-galben. Lungimea corpului este de aproximativ 85-86 cm, penajul abdomenului este galben, spatele și aripile sunt albastre, fruntea este acoperită cu pene verzi-Macaw albastru și galben
 • zambilă. O varietate foarte mare: lungimea corpului poate ajunge la 100 cm, greutatea - 1,5 kg. A primit numele datorită culorii bogate violet-albastru a penajului..Macacul zambilă

Cacadu

O specie foarte frumoasă obișnuită în rândul iubitorilor de păsări. Dimensiunile variază de la 40 la 60 cm, greutatea - în intervalul 0,3-1,2 kg. Locuiește în natură în Australia, Noua Guinee, Insulele Pacificului.

Are un cioc special care nu este tipic pentru alte specii: partea inferioară este mai lată decât cea superioară, ceea ce face ca ciocul să arate ca o găleată. De asemenea, papagalul se distinge printr-o creastă care contrastează cu penajul principal, pe care pasărea îl îndreaptă cu o excitare emoțională puternică.

Verifică varietate de familie de cacati.

Cacadu - animalele gregare, prin urmare, atunci când sunt ținute în captivitate, vor fi foarte atașați de proprietar și toți membrii familiei, foarte sociabili, adoră atenția, arată adesea abilități artistice, fac multe trucuri.

Cu antrenamentul, o pasăre poate fi învățată o duzină de cuvinte și mai multe fraze. Merită să ne amintim că această specie are un psihic instabil, se pot observa modificări bruște ale dispoziției, un papagal poate fi răzbunător.

Principalele tipuri:

 • doliu. Este o specie foarte rară și costisitoare, căreia îi este interzis să fie exportată din habitatele naturale. Culoarea principală a penelor este negru. La masculi, cozile au dungi stacojii, la femele, penajul este decorat cu puncte galbene, cozile sunt, de asemenea, în dungi roșu-portocalii. Păsările sunt foarte sociabile și sociale, trăiesc în turme, imită vorbirea umană nu prea bine-Cacatul funerar
 • negrul. Pene mari, cu o lungime a corpului de până la 80 cm, cântărind 0,5-1 kg și o lungime a ciocului de 9-10 cm. Penajul este o nuanță bogată în negru, cu o nuanță verde, capul este decorat cu un smoc lung. Este ținut în captivitate numai în grădinile zoologice, deoarece cu ajutorul unui cioc puternic poate deteriora o cușcă cu crengi de până la 0,5 cm grosime. Îmblânzit destul de greu, răzbunător-Cacatul negru
 • galben-crestat. Un tip foarte comun care poate fi învățat să vorbească, să facă trucuri. Lungimea corpului - 40-60 cm, greutatea 0,9-1 kg. Culoarea principală a penelor este albă, smocul este umbrit cu galben. Diferă într-un caracter afectuos, curiozitatea.Cockatoo cu creasta galbenă
Știați? Papagalii sunt capabili să ia mâncare ținând-o cu unul dintre picioare. Nici o altă pasăre nu poate face acest lucru.

Amazon

Acești papagali diferă de speciile anterioare în dimensiuni mai mici - de la 25 la 45 cm. Culoarea penajului este verde, diferite subspecii au pete de alte nuanțe. În natură, trăiesc în pădurile din America Centrală și de Sud. Poate trăi până la 70 de ani.

Cu antrenamentul, o pasăre poate fi învățată să pronunțe o duzină de fraze și cuvinte. Acest tip de papagal este potrivit pentru crescătorii începători. Diferă în inteligență, inteligență, prietenie, activitate și curiozitate. În natură există 29 de specii de amazoane

Tipuri populare:

 • cu cap galben (cu față galbenă). Un papagal cu o lungime a corpului de până la 40 cm, culoarea principală a penelor este verde, vârful capului este de culoare galbenă-Amazon cu cap galben
 • cu fața albastră. Diferă în dimensiuni mai mari (până la 43 cm), culoarea penajului este de asemenea verde, dar penele de pe față și cap sunt vopsite într-o nuanță albastru-albastru. Există foarte puțini indivizi din această specie rămași în sălbăticie, este sub amenințare de dispariție.Amazon cu față albastră

Jaco

Un papagal relativ mic, cu o lungime a corpului de până la 30-35 cm. Culoarea principală a penajului este cenușie cenușie, vârful cozii este vopsit în culoarea purpuriu. Păsările pot trăi până la 50 de ani, dar, în general, durata de viață este mai scurtă. Trăiește în natură în Africa de Vest.

Potrivite pentru iubitorii de papagali începători, spre deosebire de rudele lor mari, au un temperament flegmatic și un comportament liniștit. Jaco inteligent, cu memorie excelentă și capacitate de a învăța și imita vorbirea umană.

Știați? Se crede că abilitățile intelectuale ale papagalilor gri sunt comparabile cu cele ale copiilor cu vârsta de 3-4 ani. Papagalii nu numai că învață și repetă cuvinte, ci chiar intonație. Mai mult, datorită capacității lor de a recunoaște situația, vorbirea lor nu este adesea lipsită de sens. Poate memora până la 1500 de cuvinte!

O specie foarte comună pentru gospodărie, dar această popularitate duce la faptul că în fiecare an sute de păsări sunt capturate și transportate ilegal din habitatele lor, ceea ce duce la o scădere a populației.Jaco

Vază

Această specie este originară din Madagascar și din Comore. Lungimea corpului variază de la 35 la 50 cm la soiurile mici și mari. Are un aspect relativ neobservat și simplu: culoarea principală a penajului este negru-gri, coada este cu o nuanță maro, ochii sunt negri sau maro. Se crede că această rasă este în tranziție între porumbei și papagali..

Rasa, datorită aspectului său rustic, nu este cea mai populară printre crescători, deoarece gândul unui papagal exotic creează imediat imaginea unei păsări strălucitoare, multicolore. Cu toate acestea, ca animale de companie, sunt prietenoși, fac un contact bun cu oamenii, iubesc afecțiunea și atenția..

afla, cum să înveți un papagal să vorbească.

Papagalii de vază adoră să înoate și să facă plajă, în timp ce se pot întinde înapoi și zbura sub soare sau își pot întinde aripile și prinde fiecare picătură. În natură, în timpul ploilor, papagalii pot atârna cu capul în jos cu aripile deschise..Vaza mare

Papagal bufniță (kakapo)

Papagal de bufniță originar din Noua Zeelandă. Datorită absenței dușmanilor naturali, aceste păsări și-au pierdut capacitatea de a zbura, prin urmare sunt acum singura specie care nu poate zbura. Cu toate acestea, odată cu stabilirea teritoriului de către câini, pisici și alți prădători, numărul de kakapos a început să scadă brusc, iar acum sunt în pericol de dispariție..

Partea din față a capului acestor păsări este foarte asemănătoare cu o bufniță, motiv pentru care papagalul și-a primit numele. Lungimea corpului lor nu este cea mai mare, ci doar 60 cm, dar își depășesc toți omologii în greutate: femelele și masculii cântăresc aproximativ 3 și respectiv 4 kg. Colorare - galben-verde.

Verifică reprezentanți populari ai papagalilor mijlocii.

Acestea sunt păsări cu viață lungă - în condiții favorabile pot trăi 95-100 de ani. Obiceiurile unui papagal bufniță sunt similare cu cele ale altor specii: curiozitate, neîncredere, deschidere la contactul cu oamenii, atașament și nevoie de atenție. Este nedorit și dificil să ai păsări acasă datorită complexității păstrării.Papagal de bufniță

Avantajele și dezavantajele păstrării papagalilor mari acasă

Merită să aruncăm o privire sobră asupra situației și să evaluăm obiectiv avantajele și dezavantajele apariției unui astfel de companion în viața ta..

Trebuie remarcat faptul că este de preferat să păstrăm papagalii mari în voliere. afla, despre caracteristicile incintei de papagali.

Avantajele păstrării acestor păsări sunt următoarele:

 1. Capacitate exprimată de a imita vorbirea și conversația la multe specii.
 2. Sociabilitate, sociabilitate, afecțiune pentru proprietar.
 3. Aspect izbitor, plăcut ochiului (la majoritatea speciilor).
 4. Inteligență ridicată, abilitate de a învăța și de a realiza trucuri.
 5. Speranța lungă de viață - cu o îngrijire adecvată, veți găsi un prieten de mai bine de o duzină de ani.
 6. Avantajele generale ale păstrării papagalilor: curățenie, inodor, curățare ușoară, nu este nevoie să mergeți.
JacoPe de altă parte, păstrarea unei păsări mari este asociată cu unele dificultăți și caracteristici obiective:
 1. Cost foarte mare. Cu toate acestea, unele specii pot fi foarte greu de obținut..
 2. Lipsa ornitologilor profesioniști și costul mare de admitere, dacă este necesară asistență medicală.
 3. Nevoia de spațiu suficient (o cușcă mare, uneori chiar o volieră sau o cameră separată într-un apartament, plus perche în toate camerele).
 4. Vocea puternică, aspră, uneori neplăcută, pe care animalul de companie o va demonstra foarte des. Dacă nu-ți place zgomotul, papagalii mari nu sunt pentru tine..
 5. Curiozitatea și activitatea, împreună cu un cioc puternic, înseamnă că uneori animalul de companie va strica mobilierul, obiectele din casă și hainele. De asemenea, va schimba lucrurile dintr-un loc în altul, va roade, dezasambla pentru piese.
 6. Riscul de a obține o mușcătură, rănire. Având în vedere dimensiunea mare, greutatea și rezistența păsărilor, precum și schimbările de dispoziție și temperament, daunele pot fi foarte semnificative..
 7. Nevoia unei comunicări constante (!). Papagalii sunt păsări care se înghesuie și, dacă nu aveți timp să vă ocupați de un animal de companie, sunteți în permanență la locul de muncă sau nu doriți să dedicați suficient timp păsării, rezultatul poate fi trist. Dacă pasărea nu primește suficientă atenție, dezvoltă depresie și auto-ciupire, ceea ce duce uneori la consecințe fatale din cauza sângerărilor abundente..
Macaw

Repere ale conținutului

Dacă încă nu ați renunțat la ideea de a achiziționa un prieten mare cu aripi, merită să aflați principalele aspecte ale îngrijirii și întreținerii, astfel încât animalul de companie să fie alături de dvs. cât mai confortabil posibil.

Important! Statisticile arată că doar un sfert dintre papagali trăiesc până la bătrânețe în captivitate și mor de moarte naturală. Majoritatea (60%) mor din cauza îngrijirii necorespunzătoare, a bolilor și a rănilor.

Celulă

Cei mai mari reprezentanți - macaws și cacatui - ar trebui să fie păstrați, de preferință, într-o volieră sau într-o cameră separată. Cu toate acestea, având în vedere că animalul de companie va petrece aproximativ 90% din timp în afara casei, puteți echipa o cușcă pentru aceasta..

Asigurați-vă că luați în considerare nu numai lungimea corpului, ci și anvergura aripilor. Pentru aceste rase, dimensiunile sunt următoarele: 100 * 100 * 170 cm, pentru soiurile mai mici, parametrii sunt 65 * 50 * 80 cm.

Lansetele coliviei trebuie să fie din metal durabil de înaltă calitate, cu o grosime de cel puțin 4-5 mm, altfel papagalul le va deteriora sau roade cu ușurință. Colivia nu trebuie vopsită sau zincată. De asemenea, aveți grijă de o încuietoare fiabilă pe ușă - datorită inteligenței naturale, puterii și curiozității, nu va fi dificil pentru o pasăre să deschidă încuietoarea.Colivie mare de papagali

Accesorii

Pe lângă cușca în sine, trebuie să achiziționați multe alte accesorii:

 1. Jgheab. Poate fi extern sau intern. Este recomandabil să alegeți alimentatoare din oțel inoxidabil de înaltă calitate și durabile.
 2. Stinghii de lemn și genuflexiuni. La vânzare se găsesc dintr-o mare varietate de materiale (textile, piatră ponce, ciment, plastic), dar lemnul este preferabil din cauza siguranței și a respectării mediului. Rețineți că papagalii adoră doar să le mestece, așa că fiți pregătiți să înlocuiți câteva stinghii în fiecare zi și să îndepărtați așchii de lemn spart sub ele. Prin urmare, este mai bine (mai economic) să le faci singur..
 3. Băutor. Ar trebui așezat în interiorul cuștii. Este imposibil să folosiți castroane (boluri) deschise, deoarece apa din ele va fi imediat contaminată cu excremente. Mai bine optați pentru containere verticale cu un buzunar la capătul inferior.
 4. Piatra minerala. Este necesar să răspundem nevoilor organismului de micro și macro elemente. Se atașează în interiorul cuștii.
 5. Jucării. Un număr mare și o varietate de jucării nu vor lăsa animalul să se plictisească și să reducă probabilitatea de a deteriora obiectele interzise (valoroase) din casă.
 6. Plasă de fluturi. Necesar pentru prinderea unui papagal până când îl îmblânzești.
 7. Bagheta îmblânzitoare. Arată ca o balustradă lungă din plastic (100 cm) cu o furculiță la capăt. Fructele sunt plantate pe ea și oferite păsării. Prin scăderea treptată a distanței de la fruct la palmă, îți poți îmblânzi animalul de companie.
Accesorii papagal

A hrani

Când cumpărați un animal de companie de dimensiuni mari, ar trebui să fiți pregătiți pentru apetitul său mare și porțiile uriașe de alimente (în comparație cu papagalii obișnuiți). Hrănirea păsărilor are loc de două ori pe zi..

Dieta este tipică pentru majoritatea papagalilor:

 • amestecuri de cereale;
 • fructe;
 • semințe și nuci;
 • legume;
 • cereale încolțite;
 • ramuri de copac;
 • lactate;
 • terci fără sare și condimente;
 • verdeaţă;
 • fructe de padure.
Important! Toate felurile de mâncare de la masa umană, inclusiv dulce, sărat, murat, afumat, precum și fructe de mare și carne, sunt interzise..

Este interzisă hrănirea păsărilor cu crenguțe din unele specii de arbori (ace, plop, stejar, usturoi sălbatic, pere), unele fructe și legume (avocado, curmale, cartofi), plante picante. Și, bineînțeles, nu trebuie să uitați de accesul constant la apă proaspătă curată..Hrana pentru cereale pentru papagalii mariAstfel, cumpărarea unui papagal de rasă mare este o decizie extrem de responsabilă, deoarece papagalul va rămâne cu voi mulți ani, dacă nu viața. Merită să vă evaluați în mod realist capacitățile financiare, temporare, precum și furnizarea de forță, energie și atenție pe care sunteți gata să le dedicați constant animalului dvs. de companie cu pene.

Nu trebuie să alegeți rase mari care sunt greu de păstrat dacă nu sunteți încrezători în abilitățile dvs., deoarece păsările sunt foarte atașate de proprietar și schimbarea constantă a turmei (în acest caz, familia) poate fi fatală pentru pasăre. Sperăm că publicația noastră te-a ajutat să înțelegi mai bine caracteristicile păstrării papagalilor mari și să faci alegerea corectă.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cei mai mari papagali din lume