Cele mai bune 10 specii de păsări decorative pentru gospodărie

Păsări decorative

În articol voi lua în considerare condițiile pentru păstrarea și reproducerea păsărilor ornamentale. Acestea sunt diverse păsări cântătoare și papagali cu penaj strălucitor. Voi enumera caracteristicile speciei. Voi lua în considerare dacă acestea sunt compatibile cu alte păsări sau necesită întreținere separată. Vă voi spune ce să hrăniți și cum să vă reproduceți corect într-un apartament.

Cele mai bune tipuri de păsări decorative pentru gospodărie

Papagali

Macaw

Prețul papagalilor este de 100.000 - 250.000 de ruble pe persoană.

Dintre toate păsările decorative exotice, aceasta este cea mai strălucitoare. Toate culorile curcubeului pot fi văzute în penajul acestui cel mai mare papagal - de la roșu la albastru. Un bărbat atât de frumos vrăjește literalmente și îl poți admira la nesfârșit.

Papagali macaw aparțin păsărilor granivore. Semințele și nucile nu ar trebui să fie mai mult de un sfert din dietă. Un individ mare reprezintă 50-55 g pe zi de furaje, care pot fi cumpărate de la un magazin de animale de companie.

Macaws sunt ținute într-o cușcă mare de tije groase de oțel. Mai bine, folosiți o volieră ca locuință..

Ciocul macaw este incredibil de puternic. Din acest motiv, nu este recomandat să păstrați macaws fără o cușcă. În caz contrar, va strica mobilierul și alte mobilier..
Ara papagal
Ara papagal

Cacadu

Prețul unei păsări este de 60.000 - 725.000 de ruble.

O pasăre tropicală de dimensiuni impresionante, cu un aspect remarcabil și particularitate în comportament. În ceea ce privește aspectul, detaliul său cel mai atractiv este o creastă luxuriantă, care cacadu poate ridica și coborî în mod arbitrar.

Ciocul puternic al unui papagal îi permite nu numai să crape nuci dure, ci și să roască prin sârmă de metal. Din acest motiv, păstrează cacatoasele în cuști cu tije metalice foarte groase..

Baza nutriției este un amestec de cereale din diferite soiuri de mei, hrișcă, semințe de canar, o cantitate mică de nuci, semințe și cânepă. Fructele și fructele de pădure se adaugă la dieta principală, ale cărei rămășițe ar trebui scoase din cușcă în fiecare zi.

Cockatoo are o durată lungă de viață. Poate trăi optzeci de ani în condiții favorabile.

Cacadu
Cacadu

Jaco

Preț 25.000 - 100.000 ruble per persoană.

Acest papagal este o excepție de la un număr de reprezentanți exotici ai faunei tropicale cu penaj strălucitor..

Acest papagal african destul de mare, de 30-35 cm în mărime, are o ținută gri modestă, dar capacități vocale foarte mari. Poate învăța să repete până la o mie și jumătate de cuvinte de-a lungul vieții sale, a căror durată poate ajunge la 50 de ani..

Este ușor să păstrezi un gri. Într-o cușcă spațioasă, este necesar să instalați cât mai multe bare orizontale, astfel încât pasărea să se poată urca pe ele. De asemenea, griilor le plac jucăriile diferite care necesită o schimbare din când în când. Sunt furnizate emoții vii din comunicarea cu acest papagal dezvoltat intelectual.

Acasa gri mănâncă în principal fructe și nuci. Acasă, sunt hrăniți cu amestecuri de cereale cu un adaos de semințe, fructe și legume completează dieta. Pentru a umple lipsa de calciu, pasărea este hrănită cu coji de ouă, care sunt zdrobite și amestecate cu alimente moi.

Jaco
Jaco

Aratări

Prețul aratării este de 5.000 - 58.000 de ruble.

Papagalii din acest gen sunt extrem de imitați. Simulează diverse sunete și vorbire umană. Cresciți în captivitate, se leagă de proprietarii lor și sunt foarte pregătiți..

Cu toate acestea, Aratis au o caracteristică neplăcută - țipă puternic și ascuțit. Acest lucru cauzează disconfort persoanei. Prin urmare, nu pot fi numite pe deplin animale de companie bune..

În plus, necesită mult spațiu pentru a le conține. Aceste păsări ar trebui să zboare. Au mereu nevoie de crenguțe proaspete, deoarece trebuie să roască mereu ceva. În sălbăticie, ei mănâncă alimente vegetale. În captivitate, dieta lor constă din semințe, fructe, legume. Se pot folosi pelete gata preparate.

Aratări
Aratări

Budgerigar

Prețul prietenilor este de 500 - 2.000 de ruble.

Popular printre iubitorii de păsări ornamentale pergarii originar din Australia. Acolo locuiesc în comunități mari, adunându-se în numeroase turme..

În captivitate, ele sunt de obicei ținute în perechi. Dar dacă sperați să vă învățați papagalul cum să vorbească, atunci păstrați-l separat. Papagalul alege un partener imediat și pe viață.

Acasă au destule dieta variata. Baza este semințele plantelor erbacee și boabele din diferite culturi. Acasă, principalul aliment este și cerealele. Acesta este un amestec special gata de utilizare disponibil din magazin..

Numai hrana pentru cereale poate fi lăsată în alimentatorul papagalului toată ziua.
Budgerigar
Budgerigar

Păsări cântătoare

Canar

Prețul este de 2.000 - 8.500 de ruble.

Una dintre cele mai muzicale păsări decorative. Cu toate acestea, este foarte nepretențioasă în ceea ce privește conținutul de acasă. Primii canari au apărut în casele europenilor în secolul al XIV-lea. În ultimele secole au câștigat mulți fani.

Aceste păsări discrete, cu o voce frumoasă, sunt ușor de îmblânzit, încrezătoare și pot fi educate. Pot fi păstrate în cuști și voliere. Se hrănesc cu un amestec special de cereale.

Canarii rasa ușor în captivitate. În condiții bune, speranța lor de viață este de 15-18 ani.

Canar
Canar

Finch

Prețul unui cinteză este de 400 de ruble.

Cintezii nu sunt adesea păstrați în cuști. Nu fac păsări îmblânzite. Păstrarea în captivitate afectează adesea dorința cintezilor de a-și mulțumi pe ei înșiși și pe ceilalți cu cântecul lor minunat, oarecum asemănător trilurilor de privighetoare.

Atunci când aveți grijă de cintezi, este necesară o atenție specială unei diete care nu ar trebui să fie bogată în semințe grase, cum ar fi floarea-soarelui, cânepa și altele asemenea. Dacă acest lucru nu este urmat, cintezii se îngrașă, orbesc și mor. Prin urmare, este recomandabil să le păstrați în incinte spațioase. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este mai bine să renunțați la o astfel de întreprindere..

Finch
Finch

Sturz

Prețul pentru mele este de 2.000 - 5.000 de ruble.

Acasă conțin câteva specii de mere care cântă bine și tare. Acestea sunt păsările cântătoare și mierla, precum și aftoasa. Fiecare pasăre este unică și inimitabilă în felul său. Majoritatea merlelor sunt omnivore, deci păstrarea lor în captivitate este destul de simplă.

Cântec deosebit de frumos pentru pasărea cântătoare. Acasă începe să cânte devreme, în ajunul Anului Nou.

Cântă seara, chiar și după apusul soarelui sub iluminare artificială. Acest lucru are un singur dezavantaj - faptul că sună grozav la distanță, la distanță apropiată, poate asurzi pur și simplu ascultătorul. Toate speciile de mere se înțeleg bine cu alte păsări din voliera, sunt prietenoase și se obișnuiesc cu ușurință în captivitate.

Sturz
Sturz

Chizh

Prețul unui siskin este de 200 - 400 de ruble.

O pasăre prietenoasă. În natură, trăiește în zona pădurilor de conifere și mixte. În condiții bune, cu îngrijire adecvată, trăiesc până la 10 ani. Cu culorile lor strălucitoare și cu ciripitul plăcut, siskins-ul îi face pe proprietarii lor tot timpul anului.

Cântecul puiului conține adesea triluri ale altor păsări, în special al cățelușului. Chizh nu este pretențios la condițiile de detenție. Acasă mănâncă de bună voie tot felul de semințe - rapiță, mac, semințe de in, mei. Unele larve de furnici pot fi adăugate la hrană.

Asigurați-vă că adăugați verdeață la dieta de piele. Salata verde, păduchii de lemn, tradescantia și alte plante vor avea efect. În captivitate, se atașează de proprietari, poate zbura în siguranță prin cameră, apoi doar îl prinde și îl pune într-o cușcă.

În natură, siskins își aranjează cuiburile foarte secret, ascunzându-le cu pricepere printre labele de molid. Prin urmare, atunci când se reproduc în captivitate, ele necesită și condiții pentru amenajarea unui cuib ascuns..
Chizh
Chizh

Cârligul

Prețul cadrelor este de 200 - 900 de ruble.

În ultimii ani, căprioara și-a câștigat popularitatea de odinioară ca pasăre. Crescătorii și amatorii de ciuperci apreciază culorile strălucitoare ale penelor și sunetul plăcut al unui cântec melodic.

În captivitate, păsările se simt bine, lucru confirmat de cântări aproape pe tot parcursul anului, excluzând doar perioada de năpârlire. Melodiile căprioarelor sunt variate. Poate reda până la două duzini de triluri diferite.

Goldfinch se obișnuiește repede cu proprietarul, poate să ia mâncare din mână, să învețe trucuri simple, de exemplu, la comandă pentru a reveni în cușcă. Trebuie să-l păstrați într-o cușcă spațioasă, de preferință o volieră cu două rânduri de stinghii.

Locuința cadrului ar trebui să fie amplasată într-un loc bine luminat, dar nu într-un tiraj sau în lumina directă a soarelui.

Cârligul
Cârligul

Pentru hrănirea căprioarelor, se folosesc amestecuri de cereale, la fel ca pentru siskins și canari. Hrana pentru animale este, de asemenea, importantă pentru ciuperci - viermii de mâncare și pupele furnicilor sunt potrivite. În același timp, trebuie să monitorizați dacă gărgăriței îi va plăcea o astfel de adăugare la meniu, nu tuturor păsărilor îi place.

Orice pasăre pe care o veți păstra acasă, este important să studiați mai întâi nevoile acesteia, să o corelați cu capacitățile voastre și să luați apoi o decizie deliberată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai bune 10 specii de păsări decorative pentru gospodărie