11 Tipuri populare de papagali mici, mijlocii și mari

11 specii populare de papagali mici, mijlocii și mari

În acest articol voi lua în considerare unele tipuri de papagali și numele lor. Sunt deseori numite păsări ale paradisului. Voi enumera caracteristicile soiurilor: ondulat, gri, cockatiel, macaw, cockatoo, bufniță și alte tipuri de papagali. Voi lua în considerare caracteristicile aspectului de primăvară și comportamentul acestor păsări. Vă voi spune care dintre ele sunt incluse în Cartea Roșie.

Revizuirea celor mai populare specii de papagali

Ordinea păsărilor de papagal (Psittaciformes) are aproximativ 350 de specii. 73 de specii și 15 subspecii de papagali sunt enumerate în Cartea Roșie și protejate de IUCN.

Rase mici de papagali

Ondulat

Melopsittacus undulatus, Australia.

Greutatea acestei rase nu depășește 40 de grame, lungimea corpului este de aproximativ 17-19,8 cm. Papagalii ondulați se caracterizează printr-o culoare specifică a penajului pe spate, cap și aripi. Culoarea este diferită: verde, albastru, galben, alb și alte nuanțe.

Stare de conservare: cea mai mică preocupare.

Micii papagali australieni se adaptează perfect condițiilor de menținere a locuinței și se atașează de oameni. Se mai numesc difuzoare. Vorbesc, dar nu foarte clar. Proprietarul nu are nevoie de abilități sau experiență specială pentru a păstra aceste animale de companie.

Liniile ondulate memorează fără efort cuvintele și le repetă.

Budgies recunoscut drept cel mai popular decorativ din lume.

Budgerigar
Budgerigar

Iubitori

Agapornis, Africa, insula Madagascar.

Lungimea corpului păsării este 10-17 cm, iar greutatea este de aproximativ 40-60 grame.

Culoarea penajului este verde. În funcție de specie, capul, pieptul, gâtul, gâtul și zona de deasupra cozii pot fi albastre, roșii, roz, galbene și alte culori.

Speciile apropiate de o poziție vulnerabilă (riscul de a deveni pe cale de dispariție) includ: obrazul negru, păsărușul iubitor al Lilianei, păsărușul Fisher.

Papagalii sunt potriviți pentru păstrarea la domiciliu (de preferință în perechi sau turme mici). Există 9 reprezentanți cunoscuți ai acestor papagali. Trei variante de păsări de companie sunt cel mai adesea ținute în captivitate: păsări de companie Fisher, păsări de companie cu obraz roz și mascați.

Este aproape imposibil să învățați aceste păsări să vorbească, dar este foarte posibil să le învățați să reproducă unele sunete complexe..

O pereche de păsări iubitoare nu se îndepărtează niciodată una de cealaltă dincolo de limitele audibilității și își petrec aproape tot timpul împreună.

Exportul lor în afara habitatelor lor și capturarea pentru comerț este interzis..

Restul - au un statut protejat: sub cea mai mică amenințare de dispariție.

Iubitori
Iubitori

Papagal vrabie

Forpus passerinus, America de Sud.

Lungimea corpului micilor papagali paserini nu depășește 14 cm, iar greutatea este de 28-30 de grame. Culoarea este mai des verde ierboasă. Partea inferioară a spatelui este albastru-albastru, iar fruntea, coroana și obrajii sunt albastru-argintiu..

Stare de conservare: cea mai mică preocupare.

Culoarea penajului unui papagal paserin poate varia în funcție de reprezentantul păsării. În prezent, există 7 specii principale de papagali paserici.

Păsările nu sunt la fel de vorbărețe ca rudele lor ondulate, dar pot învăța 10-15 cuvinte..

Din fire, aceste firimituri sunt afectuoase, curioase, dar încăpățânate. Arătați agresivitate, mai ales atunci când vă apărați teritoriul.

Papagal vrabie
Papagal vrabie

Specii medii

Cacadu

Cacatuidae, Australia, Insulele Filipine, Indonezia.

Cacatul este un papagal de dimensiuni medii. Lungimea corpului acestor păsări atinge 75 cm, greutatea este de aproximativ 1 kg. Cockatoo poate trăi până la 90 de ani.

Specii pe cale de dispariție: cacatul mic cu crestă galbenă, cacatul de doliu cu coadă albă, cacatul de doliu cu urechile albe.

Culoarea penajului - galben, roșu, roz, alb, negru și alte nuanțe. O trăsătură distinctivă a aspectului acestor papagali este creasta, formată din penaj lung pe cap..

Cockatoo este foarte artistic. El poate fi învățat să vorbească și să danseze.

Familia cacatuilor are 20 de specii. Unele dintre ele sunt pe cale de dispariție sau se află într-o poziție vulnerabilă.

Aceste păsări sunt destul de docile, iubesc atenția, nu suportă singurătatea..

Vulnerabil: cacatus mare, cu ochelari, cu crestă albă.

Cacadu
Cacadu

Jaco

Psittacus erithacus, Africa.

În prezent, există 3 tipuri cunoscute de papagal, Gri. Lungimea corpului cu pene este de aproximativ 35 cm, greutatea este de aproximativ 500 de grame. Culoarea este gri închis, gri închis cu penaj roșu pe spate, gri deschis cu pene roșii pe coadă.

Jaco sunt păsări foarte prietenoase, foarte atașate de familie.

Jaco sunt considerați cei mai agili și artistici papagali. Sunt capabili să învețe mai mult de 1500 de cuvinte și să copieze comportamentul proprietarului.

Sub-specia Jaco Princess din Ghana este amenințată cu dispariția, prin urmare se află sub protecție internațională, enumerată în apendicele I al CITES.

Șobolanii cu coadă roșie și coada brună sunt enumerați în Cartea Roșie ca specii apropiate de o poziție vulnerabilă.

Papagal gri
Papagal gri

Rosella

Platycercus, Australia, aproximativ. Tasmania.

Rosella - un papagal de dimensiuni medii, cu o lungime a corpului de 25-35 cm, cântărind aproximativ 120-170 de grame. Aceste păsări au un penaj multicolor pestriț și o gazdă largă în trepte..

Rosellele sunt foarte prietenoase și curioase, dar nu le place singurătatea, necesită multă atenție.

Pasărea este potrivită pentru îngrijirea la domiciliu, dar numai cu crescători cu experiență.

Genul Rosella combină 6 specii de papagali. Niciuna dintre specii nu este inclusă în grupul pe cale de dispariție, dar comerțul necontrolat cu aceste păsări ar putea duce în curând la consecințe cumplite..

Rosella
Rosella

Corella

Nymphicus hollandicus, Australia.

Cel mai mic membru al familiei cacatuilor cântărește aproximativ 100 de grame și o lungime a corpului de aproximativ 30 cm. Penajul este de culoare gri închis, aripi și coadă întunecate, creastă galbenă și pete maronii pe obraji. Masculii sunt de obicei mai eleganți decât femelele, mai luminoși.

Stare de conservare: cea mai mică preocupare.

Corellas își îmblânzește rapid mâinile, memorează cuvinte și melodii individuale. Păstrând, cocoții sunt pretențioși.

Aceste păsări pot fi răzbunătoare și pline de dispoziție..

Exportul acestor păsări în afara țării este interzis..

Cockatiel papagal
Cockatiel papagal

Papagal senegalez

Poicephalus senegalus, Africa de Vest.

Lungimea corpului păsării este de până la 26cm, greutatea este de aproximativ 170 de grame. Papagalii senegalezi sunt foarte deștepți, al doilea după gri în inteligență.

 Stare de conservare: cea mai mică preocupare.

Culoarea este cel mai adesea verde ierboasă, capul gri închis, burta și pieptul gălbui. Culoarea poate varia în funcție de subspecie.

Senegalii pot învăța cuvinte și propoziții întregi.

Potrivit pentru conținutul de acasă. Păsările tinere se îmblânzesc repede și se obișnuiesc cu proprietarul.

Senegalul, spre deosebire de alte specii de papagali, este mai puțin zgomotos și zgomotos.

Papagal senegalez
Papagal senegalez

Papagali mari

Macaw

Ara, America Centrală și de Sud.

Gen Macaw include 15 (conform unor surse 20) specii de păsări: soldat mare, cu aripi verzi, mici (sau cu față de castan), roșu, cu urechi roșii, soldat mic, albastru-galben, cu gât albastru, macacul zambilă.

Șapte dintre acestea sunt dispărute: cubanez, virginian, galben-verde dominican, Martinica, roșu jamaican, Guadalupe, galben-verde jamaican macaw.

Ara papagal
Ara papagal

Macacul zambilă

Anodorhynchus hyacinthinus, America Centrală și de Sud.

O pasăre mare cu o lungime a corpului de 98 cm și o greutate de 1,5 kg.

Culoarea penajului este albastru strălucitor, coada este lung gri-albastru.

Starea de conservare: pe cale de dispariție.

Zambile ușor de îmblânzit și se înțelege cu oamenii. Conținutul Macaw nu este ieftin. Aceste păsări necesită condiții speciale și mâini cu experiență..

Zambilele sunt foarte prietenoase, curioase, dar necesită multă atenție.

Datorită abilităților lor intelectuale, pot memora cu ușurință cuvinte, propoziții, pot realiza trucuri complexe, pot dansa.

Macaul zambilă este protejat prin lege în Bolivia și Brazilia. Vânzarea comercială a acestor păsări este interzisă..

Macacul zambilă
Macacul zambilă

Cacatul negru

Probosciger aterrimus, Australia, Noua Guinee.

Pasăre mare cu ciocul mare, cântărind până la 1 kg, lungimea corpului aproximativ 70-80 cm.

Stare de conservare: cea mai mică preocupare.

Culoarea este negru și gri (ardezie). Obrajii sunt roșu aprins sau roz, lipsiți de penaj. Există un smoc negru lung pe cap.

Cacatul de palmier negru este renumit pentru caracterul său rău, agresivitate.

Păstrarea unui astfel de animal de companie acasă este extrem de dificilă și costisitoare chiar și pentru proprietarii cu experiență..

Exportul acestor păsări în afara țării este interzis..

Cacatoasele negre folosesc un ritual special pentru a atrage o femeie. Masculul alege o ramură mare și o bate pe un cuib pre-pregătit.

Cacatul negru
Cacatul negru

Papagal bufniță sau Kakapo

Strigops habroptilus, Noua Zeelandă.

Singura pasăre fără zbor din ordinul papagalilor.

Starea de conservare: specia este pe cale de dispariție, listată în Cartea Roșie.

Lungimea corpului este de aproximativ 60 cm, greutatea este de la 2 la 4 kg. Penajul este de culoare galben-verzuie moale, cu pete întunecate.

Kakapo binevoitor și se obișnuiește repede cu o persoană.

Kakapo
Kakapo

Papagalii sunt cele mai populare și recunoscute păsări de pe planetă. Varietatea speciilor acestor păsări este uimitoare. Frumusețea, inteligența și natura bună a acestor creaturi au jucat o glumă crudă cu ele. Prin urmare, multe dintre ele sunt pe cale de dispariție sau au un statut special protejat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 11 Tipuri populare de papagali mici, mijlocii și mari