Greenfinch obișnuit: descrierea păsării și fotografie

Ceai verde obișnuitCând vine primăvara, o mulțime de păsări pot fi găsite în turma discordantă de păsări. Printre acestea se numără și un verzui mic, dar foarte plictisitor. Trilul acestei păsări sună întotdeauna tare, trezind natura din somn. Aceste creaturi mici cu pene strălucitoare sunt uimitoare și adorabile!

În antichitate, oamenii numeau această pasăre canar pentru vocea ei frumoasă. Dar nu este o rudă a privighetoarei, iar rădăcinile ei revin la ordinea paserinelor.

Descrierea ceaiului verde obișnuit

Observatorii de păsări au transportat pasărea la genul de ciuperci din familia cintezilor. Există mai multe specii ale acestei păsări în natură. Se știe că frunzele comune au primit numele datorită aspectului său caracteristic: penajul galben-verde, care este evidențiat cu margini galbene pe aripi..

Această pasăre este de dimensiuni mici, puțin mai mare decât o vrabie. Se poate distinge imediat de alții în aparență, care are următoarele caracteristici:

  1. Cap mare.
  2. Cioc ușor gros.
  3. Coadă întunecată, scurtă și îngustă.
  4. Vârfurile de pene sunt gălbui.
  5. Ochii întunecați.
  6. Corp dens și lung.

Culoarea penajului este de asemenea interesantă: o culoare maro-cenușie decolorată, care are o ușoară nuanță de măslin. Greutatea unei astfel de păsări este mică - 25-35 de grame, dar lungimea trunchiului este de 18 centimetri.

Există 8 subspecii de ciuperci comune. Odată au fost aduși din Europa în America de Sud și Austria. Habitatele lor sunt păduri subțiri și mici; puteți găsi adesea această pasăre în parc. Ciuperci obișnuite - păsări migratoare.

Cântec al unui ceai verde obișnuit

Iarfe verziUn cântec interesant al acestei păsări, care începe să sune la începutul primăverii. Dar activitatea se manifestă încă în aprilie-mai, când începe sezonul de împerechere. Cântecul constă dintr-o alternanță de triluri sonore și ciripit. Aceste melodii își târăsc melodia încet, monoton. Bărbatul începe să cânte dimineața devreme, stă pe cel mai înalt copac și începe să-și publice cu voce tare melodia, uneori ridicându-se în aer, arătând frumusețea penajului său. Cu un fluier liniștit, aceste păsări ecou atunci când se hrănesc.

Nutriția și reproducerea ciupercilor

Frunzele verzi sunt nepretențioase în nutriție. Se hrănesc în principal cu germeni de grâu, semințe de diferite plante și ierburi, muguri de copaci și uneori insecte. Mai întâi trebuie să dezlipească puțin o sămânță mare. Delicatetea preferată a acestei păsări este fructele de ienupăr..

În primăvară, ceaiul verde începe să-și facă griji cu privire la descendenții săi. Femelele construiesc de obicei cuiburi în copaci. Încearcă să o construiască departe de persoană. Prin urmare, cuibul este de obicei plasat la 6 metri deasupra solului. Același cuib prin aspectul său seamănă cu un castron făcut din iarbă, crenguțe subțiri, mușchi și diverse rădăcini.

De obicei, femela depune în acest cuib de la 4 la 6 ouă gri deschis, care au pete maronii. Ea va sta pe ele timp de aproximativ 2 săptămâni. În acest moment, masculul primește hrană pentru femelă și, de îndată ce apar puii, va primi hrană pentru ei. După 3 săptămâni, femela începe să construiască un cuib nou, iar masculul continuă să aibă grijă de pui.

Migrații și roaming de ciuperci verzi

Ceai verde chinezescLa începutul primăverii, trilurile de ciuperci încep să sune și încep să se pregătească pentru zbor. Migrația de primăvară a acestor păsări începe în martie. Vara și toamna, aceste păsări se adună în turme mici și caută hrană la marginea orașelor, câmpurilor și grădinilor de legume.

Dar migrația principală are loc în toamnă. Cele mai active luni pentru un zbor sunt Septembrie și octombrie. Este rar întâlnit un fel de turmă care își continuă zborul în timpul iernii. Reprezentanții acestei păsări aleg pentru așezarea lor de iarnă acele locuri în care există multă hrană pentru ei..

Habitat de frunze verzi

Frunzele verzi sunt răspândite. Ele pot fi găsite aproape pe tot continentul eurasiatic. Dar dacă o astfel de pasăre trăiește în regiunile nordice, unde iarna este foarte aspră, atunci sera zboară spre sud pentru a supraviețui acestor vreme reci. Se știe că această pasăre poate locui în următoarele zone:

  1. Nordul Iranului.
  2. Asia de mijloc.
  3. Regiunile occidentale ale Africii.
  4. Afganistan.

În timpul roamingului, frunzele verzi, de asemenea, neagă. Durează aproximativ 90 de zile.

Dușmani ai frunzelor verzi

În sălbăticie, o pasăre mică este întotdeauna în pericol. Principalii dușmani ai ciupercilor sunt corbi, care nu cruță nici măcar urmașii acestor păsări. Deci, corbii pot ataca cuiburile în modul cel mai nemilos și le pot distruge, astfel încât uneori să nu le dea puii posibilitatea de a se naște..

Păstrarea frunzelor în captivitate

Cum să păstrezi ceaiul verde în captivitateÎn Rusia, frunze verzi numit „canari de pădure”. Au primit acest nume nu numai pentru cântarea lor melodică și sonoră, ci și pentru modul de viață din pădure. Verdele nu a fost niciodată prins special pentru a fi ținut într-o cușcă. Dar păsările în sine sunt atât de creduloase încât cad ușor în instrumentul pe care l-au stabilit special pentru prinderea altor păsări..

Este ușor de îmblânzit această pasăre, deoarece stilul său de viață sedentar vă permite să luați aceste păsări în brațe, cu care se obișnuiește rapid. Greenfinch nu se va lupta niciodată în captivitate într-o cușcă sau nu se va grăbi în această privință. Dacă un bărbat este prins în capcană, atunci unii dintre ei încep să cânte imediat ce sunt așezați într-o cușcă, în timp ce alții poate începe să cânte în 2-3 luni.

Este recomandabil să le țineți în perechi într-o cușcă, dar le puteți păstra și acolo unde trăiesc alte păsări pașnice. Nu se ceartă niciodată cu alte păsări și sunt liniștiți, calmi și pașnici. Diferite amestecuri de cereale, bucăți mici de fructe, semințe și fructe de pădure pot fi folosite ca furaje. Dar, în același timp, nu uitați că trebuie să existe întotdeauna apă proaspătă, de care au nevoie pentru o digestie normală..

Durata medie de viață a unei sere este de 8 ani, dar totul va depinde, desigur, de condițiile de întreținere a acestora. Dacă este corect și bine să păstrezi frunze verzi, atunci în captivitate această pasăre poate trăi până la 12 ani.

Dar acești mici canari de pădure nu sunt întotdeauna apreciați de oameni, deoarece cântarea lor poate fi chiar enervantă. Dar penajul frumos distinge această pasăre pe stradă, deoarece are întotdeauna nevoie de sprijin uman.

Pasăre verzui Reproducerea frunzei verziStil de viață al păsărilor verdeIarfe verziPasăre verzuiCeai verde chinezescPasăre verzuiPasăre verzui în aparențăColorare pasăre verzuiDe unde a venit numele păsării?Iarfe verziDescrierea păsării verzuiCum arată ardei verziDescrierea păsării verzuiNutriția de frunze verziCeai verde obișnuitIarfe verzi
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Greenfinch obișnuit: descrierea păsării și fotografie