Târgușul de lemn comun: descrierea păsării, habitatul, reproducerea

Unde locuiesc cocoșii de lemnPasărea și-a dobândit numele, deoarece masculul își pierde atenția în timpul sezonului de împerechere și devine o pradă ușoară pentru prădători și vânători. Păsările cântă mai puțin activ toamna decât primăvara.

Târgul de lemn comun aparține:

 • La genul mârcilor de lemn;
 • Familia fazanului;
 • Subfamilie de tânăr;
 • Un detașament de găini.

Căprioarele sunt unul dintre cei mai semnificativi reprezentanți ai fazanului.

Caracteristică

Cocosul comun are o coadă puternic rotunjită. Dimensiunea corpului masculului poate fi mai mare de 100 cm, amplitudinea aripilor este de aproape un metru și jumătate. Greutate aprox.4-6 kg. Culoarea acestor păsări este incredibil de frumoasă. Capul și gâtul masculului sunt negre, partea din spate a gâtului este maro, cu pete negre. Spatele este negru cu puncte maro. Gușa este negru-verde, pieptul este verde, partea inferioară a corpului este alb-negru. Coada este neagră cu pete albe, aripi maronii, cioc alb-roz. Picioarele lui sunt aproape complet acoperite de pene.

Femelele, desigur, sunt inferioare în parametri față de mascul. Greutatea femelei este de aproximativ 2 kg. Culoarea sa este destul de pestriță și este similară cu nuanțele femelelor negre. Gâtul, pliul aripilor, partea superioară a pieptului - roșu-portocaliu. Tovarășul ternului comun se numește ternul lemnului, ternul lemnului sau carluga.

Habitat

Descrierea păsărilor de lemnPăsările trăiesc în diferite tipuri de păduri, în principal în Eurasia. Ei părăsesc pădurea destul de rar și aleg cele mai dense locuri de acolo..

Anterior, aceste păsări frumoase trăiau în aproape fiecare pădure din Eurasia. Recent, însă, în unele locuri au început să dispară. Odată, aceste păsări au dispărut complet în Marea Britanie, dar apoi au fost aduse acolo din Suedia..

Este aproape imposibil să întâlnești tufișuri în spațiile deschise rusești. Acest lucru se datorează distrugerii pădurilor. Căprioarele trăiesc mai aproape de locurile de nord ale patriei noastre.

Această pasăre poate fi văzută în:

 • Grecia;
 • Suedia;
 • Anglia;
 • Spania;
 • Alpii;
 • Asia Mică;
 • Carpați.

Reproducere

Părinți înainte de căsătorie trăiesc departe unul de celălalt. Sezonul de împerechere începe în primăvară. Bărbații încep să concureze între ei, își întind cozile, emit curge și se întorc. Femelele urmăresc acest lucru și după încheierea competiției se împerechează cu câștigătorul. De multe ori se întâmplă ca luptele pentru femei să fie observate între bărbați, ceea ce se poate încheia din păcate pentru unul dintre ei.

Femela construiește cuibul, de regulă, pe pământ lângă copaci. Pentru a face acest lucru, sapă o mică gaură și întinde mușchi și iarbă pe fund. Femelele depun de la 5 la 16 ouă. Ouăle sunt galbene cu pete întunecate. Incubația nu durează mai mult de 28 de zile. După 28 de zile, puii sunt eclozați, care sunt acoperiți cu puf brun și puncte întunecate. Câteva ore mai târziu, deja părăsesc cuibul și, după 10 zile, învață să zboare. Doar femela incubează ouăle și protejează puii, masculul nu ia parte la asta.

Căprioarele cresc încet, din primele zile de viață, se hrănesc cu larve, pietre mici. Pietricelele sunt necesare pentru a menține stomacul cocos în ordine, deoarece iarna mâncarea este foarte aspră și tare. Dacă pasărea nu ridică aceste pietre la timp, atunci va muri.

Descrierea comportamentului

Cum se comportă morișii de lemnÎn timpul iernii reci, păsările se cufundă în zăpadă. Pot sta pe zăpadă câteva zile. Datorită zăpezii și grăsimilor subcutanate, acestea sunt salvate de înghețurile severe. Iarna, acestea se acumulează în turme mici, femele, cel mai adesea, separat de masculi. În timpul reproducerii, masculii vor concura întotdeauna într-un singur loc, ceea ce se numește curent..

Bărbaților le place să cânte infinit. În timp ce cântă, uită de toate și chiar se surdă, lucru care se află în mâinile vânătorilor. Dar cocoșul din timpul sezonului de împerechere pierde nu numai auzul, ci și vederea. Însoțitorii de tufișuri de lemn se pot împerechea cu masculi de tânăr negru, după care se nasc puii infertili.

Vara, ciuperca lemnoasă năvălește și zboară în zone de pădure foarte dense, în acest stadiu au un comportament destul de ciudat. Ridică și coboară coada și capul și reușesc, de asemenea, să se deplaseze de-a lungul ramurii.

Aceste păsări iubesc doar mlaștinile cu mușchi., în care obțin diverse fructe de padure. Zborul măcinilor de lemn este însoțit de un zgomot puternic al aripilor. Practic, ei zboară pe distanțe scurte. Și când zbura nu se ridică deasupra copacilor.

Capercaillie își petrec ziua pe jos, iar noaptea, la rândul său, dorm pe ramurile copacilor. La vederea animalelor, își poate arăta comportamentul agresiv. Înainte de sezonul de împerechere și după ce soții de lemn au o vizibilitate și o sensibilitate excelente..

Dietă

Tânărul de lemn comun iubește sărbătoare pe tulpini de plante, muguri, ierburi, insecte, semințe, fructe de padure, ace de larice. Iarna, mănâncă în principal ace de pin. Puii acestor păsări se hrănesc inițial cu păianjeni și insecte. Păsările nu sunt împotrivite sărbătoririi cu conuri tinere, mușchi și frunze de mur. Într-o perioadă caldă de timp, ei sfâșie pământul în căutarea furnicilor, gândacilor și larvelor.

Astfel, aceste păsări au un regim alimentar destul de variat, care depinde de anotimpul și vârsta șoarecilor..

Dușmanii de tânăr de lemn

Care sunt dușmanii mârcilor de lemnPrincipalul și cel mai periculos dușman al acestor păsări este omul.. Întrucât măcinele de lemn sunt una dintre cele mai valoroase păsări și carnea lor este gustoasă și sănătoasă, sunt vânate în mod regulat. Așa cum am menționat deja, în timpul sezonului de împerechere, morișii de lemn își pierd auzul și uneori vederea, ceea ce le face pradă ușoară pentru vânători. Din această cauză, mureșii de lemn au început să se raporteze la speciile de păsări pe cale de dispariție..

În Rusia și regiunea Tula, aceste păsări sunt cuprinse în Cartea Roșie. Înainte de a vâna după urogel, trebuie să aflați dacă este permis. Dacă nu, atunci este mai bine să vânezi păsările care pot fi ucise în conformitate cu legea. În caz contrar, vânătorul poate suferi consecințe negative..

Capercaillie a fost exterminat aproape peste tot. În părțile sudice ale țării noastre, femelele care stăteau pe ouă au murit de un incendiu în păduri. De aceea nu mai sunt în acea direcție. De asemenea, dușmanii tufei sunt prădători: de la un urs la un lup.

Poate fi îmblânzită această pasăre frumoasă

Habitat grouseTărâțul de lemn poate fi ținut acasă, deoarece această pasăre este nepretențioasă. După cum sa menționat deja, multe pericole așteaptă la păsările sălbatice sub formă de prădători, vânători, incendii în pădurile în care păsarea moare. Dacă pasărea are proprietar și îngrijirea necesară, atunci va trăi mai mult decât în ​​sălbăticie..

Acasa trebuie să-și echipeze casa și să-și construiască o dietă adecvată. Cum să hrănești acasă această pasăre frumoasă? Este capabilă să mănânce castraveți, morcovi, sfeclă și alte legume. Firește, înainte de utilizare, trebuie să le tăiați în bucăți..

De asemenea, pasărea va mânca porumb, hrișcă, ovăz și alte cereale. Dar nu trebuie să uităm că principala hrană pentru tufișul de lemn este ace, iarbă, muguri și frunziș. Este necesar să alternați mâncarea de casă cu cea obișnuită pentru această pasăre..

Astfel, nu este nimic dificil în menținerea tigrului de lemn acasă. Nu trebuie decât să vrei să dobândești această pasăre minunată și frumoasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Târgușul de lemn comun: descrierea păsării, habitatul, reproducerea