Cum să prinzi un fazan: habitat, aspect și metode de prindere a unei păsări

Stilul de viață și aspectul fazanuluiExista multe modalități de a vâna fazan

fără arme de foc. Capcanele pentru păsări sunt, într-adevăr, o activitate distractivă care necesită subtilitate în fabricarea lor. Următoarele tipuri de arme de vânătoare sunt considerate opțiuni obișnuite pentru prinderea unui fazan: o buclă, un cârlig, o praștie și un arc. Dar, în acest caz, nu va funcționa pentru a prinde păsări nicăieri, pentru aceasta va trebui să petreceți ceva timp în căutarea unui cuib.

Găsirea unui cuib de fazanVânătoarea are loc toamna. Fazanii recunoscuți una dintre cele mai frumoase specii dintre păsări în sălbăticie.

Dacă este prinsă, pasărea nu trebuie ucisă. Este suficient să vă stabiliți în abilitățile dvs. și să eliberați pasărea sau să o luați pentru a o ține acasă.

Acest articol va oferi informații despre pescuitul fazanului în moduri umane practic fără vărsare de sânge.

Distribuție, stil de viață și aspect

Cum să prinzi un fazan:Fazanii sunt considerați a fi specii destul de productive. Masculul este capabil să fertilizeze cel puțin două femele. Iarna, fazanii preferă să se adune în grupuri și să supraviețuiască iernii împreună, dar primăvara se separă în perechi pentru a se reproduce. Femelele echipează cuiburi izolate, iar masculii sunt implicați în scopul lor - fertilizarea, care zboară de la un cuib la altul.

Distribuția lor scade din Asia Centrală până în Asia Centrală, în vest - din Japonia până în China. Au fost aduși în unele țări europene și SUA. Locuiesc în grupuri în tufișuri dese. Stilul de viață al fazanilor este similar cu cel al altor specii de păsări. Stuf, pădure cu subișuri, desișuri dense și câmpuri sunt alese pentru a trăi. Se hrănesc cu păianjeni, moluște, păduchi din lemn, viermi, cicade, furnici, gândaci, melci și pisici. Se întâmplă ca șopârlele, șerpii și șoarecii să fie aleși ca pradă. Porumbul este considerat cel mai bun aliment pentru ei..

Caracteristicile aspectului:

  • există un inel fără pene în jurul ochiului;
  • lungimea medie este de 86 cm;
  • greutate aproximativ 2 kg.
  • după cum era de așteptat, masculii sunt mai mari decât femelele, au penajul cu o nuanță metalică, iar femelele sunt de culoare gri nisipos.

Găsirea unui cuib

Vânătoare de fazaniFazanii sunt foarte greu de depistat, și este și mai dificil să-i prinzi. Păsările folosesc următoarele tactici de camuflaj: dacă alte păsări încep să zboare la vederea unui vânător, atunci fazanii preferă să rămână la locul lor, chiar și atunci când vânătorul se află în imediata apropiere și așteaptă până când pericolul le-a trecut. Cuiburile sunt făcute și în locuri ascunse de ochii omului. Pentru a face acest lucru, ar trebui să studiați informațiile despre principalele caracteristici ale comportamentului păsărilor..

Fazanii își așează întotdeauna locuința pe pământ. Sapă o gaură superficială cu labele, apoi se maschează mult timp cu diverse vegetații sub formă de ramuri și iarbă.

Iarna se pot îngropa în pământ, dar acest lucru se întâmplă rar. Iarna, sunt mai ușor de observat, lasă urme în zăpadă, iar vara împrăștie pene lângă vizuină..

Locuințele cu fazani se așează în iarbă înaltă și tufișuri dese, unde este dificil să le atingi. Femelele sunt angajate în această activitate, în același loc în care incubează ouă în medie în cantitate de 12, forma lor este similară cu un oval, iar culoarea este alb-verde. Pentru a obține hrană, fazanii își părăsesc rareori cuibul datorită faptului că își îngrijesc descendenții cu mare sârguință și nu-l lasă nici un pas. Dacă masculul nu a zburat încă la o altă familie, atunci el păzește cu grijă puii și mama. În acest moment, pot comunica între ei cu strigăte puternice, par a urla, dar acest lucru se aplică doar bărbatului, femela răspunde mult mai liniștită.

Tipuri de capcane pentru fazani

Capcană pentru fazaniExistă multe capcane pentru fazani, dar aici sunt cele mai frecvente:

  1. Vânătoare de bucle. O capcană simplă și eficientă este în buclă. Inițial, se caută locul de reședință al fazanului. Poate că cuibul ar putea fi situat aproape de un câmp în care cresc culturile. Trebuie să vă plimbați în jurul perimetrului și să căutați urme, de îndată ce au fost văzute, este recomandat să puneți o capcană acolo. De obicei potecile de fazani nu se schimbă și se deplasează pe același drum. Pentru o capcană de bună calitate, utilizați un fir lung de oțel subțire. Sârma nu trebuie să se întindă, deoarece fazanul este o pasăre grea care poate rupe capcana. Materialul este tăiat la 150 cm lungime, cantitatea poate fi diferită. Conform instrucțiunilor, se face o buclă: diametrul inelului laminat este de 9 centimetri, apoi marginea este filetată în buclă pentru a forma mobilitatea inelului, apoi capcana este fixată pe o ramură cu o anumită presiune la sol, un fel de mic pasaj. Pentru un rezultat de succes, ar trebui realizate mai multe astfel de produse. Dacă un fazan se desprinde dintr-o capcană insidioasă, atunci data viitoare va fi mai prudent. Pasărea cuplează marginile interioare ale îmbrăcămintei și apoi bucla este strânsă. Se recomandă verificarea frecventă a capcanei, astfel încât fazanul să nu se întindă acolo..
  2. Vânătoare de cârlig. Cea mai simplă capcană pentru fazani, de asemenea mai puțin costisitoare decât celelalte. Cârligul este selectat cu dimensiunea aproximativ 10, apoi porumbul este plantat pe vârf - aceasta este mâncarea cea mai preferată pentru păsări, în general, totul este ca pescuitul. Trebuie doar să găsiți un cuib și, după ce îl găsiți, trebuie să atașați un cârlig cu porumb la o ramură din apropierea locuinței la o înălțime de 0,5 metri de sol. Ca hrană complementară, presărați niște porumb lângă cuib și, de asemenea, atârnați câteva cârlige pentru eficiență.
  3. Vânătoare cu praștie. Un instrument de vânătoare destul de rar și ca o farsă a unui copil, dar poate părea doar la prima vedere. Dacă alte tipuri de pescuit de fazan sunt extrem de simple, atunci această metodă exotică necesită o experiență considerabilă. Trebuie să aveți suficientă putere pentru a executa cu putere o lovitură, precum și un număr suficient de încărcări. Trebuie să țintești capul. Pentru acest caz, este recomandat să folosiți praști de vânătoare speciale, acestea sunt proiectate în mod ideal, puterea de impact și distanța de lovire. Vândut în magazinele de vânătoare. Fazanii se deplasează de-a lungul unui traseu și trebuie să-l găsiți, apoi să vă ascundeți într-un loc convenabil pentru fotografii și așteptați ca pasărea să plece în căutare de hrană. Când îl vezi, trebuie să te concentrezi și să dai cu capul. O astfel de lovitură va pune pene.
  4. Vânătoare de arc. Pentru vânătoarea de păsări, nu aveți nevoie de un arc mare, este suficient un model ușor și compact. Trebuie să știți că pe o rază de 500 de metri, oamenii și animalele de companie nu ar trebui să fie prezenți. Este necesar să se asigure siguranța maximă pentru ceilalți, dar fără a afecta rezultatul dorit. De asemenea, trebuie să știți că fazanii sunt creaturi tenace și nu cu fiecare rănire pot muri sau cădea cu răni care le imobilizează. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de săgeți speciale, care sunt proiectate special pentru o astfel de vânătoare. Este important să nu stricați aspectul prăzii.

Majoritatea câmpurilor din mediul rural sunt atacate de fazani. Acest lucru se aplică sectoarelor private și zonelor industriale. Acestea fac pagube semnificative câmpurilor de porumb prin ruina lor. În zilele noastre, nu numai vânătorii vor să prindă o pasăre, ci și locuitorii caselor private care se ocupă cu răsaduri de cereale. Aceste informații vor fi utile pentru toate ocaziile, în plus, un astfel de pescuit de fazan nu necesită o armă de foc.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să prinzi un fazan: habitat, aspect și metode de prindere a unei păsări