Cum se știe dacă un papagal este gravidă

PapagaliDupă ce ați luat decizia de a cumpăra o pereche de prieteni, trebuie să înțelegeți că mai devreme sau mai târziu vor avea descendenți. Pentru ca aspectul testiculelor în cușcă să nu vă surprindă, trebuie să știți cum să determinați sarcina unui papagal și să aflați câte zile după apariția lor eclozează puii..

Cum se poate spune dacă un papagal are grijă de o femeie

Începutul perioadei de curte între păsări este vizibil chiar și pentru un începător. În acest moment, masculul începe să manifeste un interes activ față de femeie. El începe să cocheteze cu ea, îi atrage atenția în orice fel și etalează în fața ei. Femela trebuie să facă reciprocitate, nu îl va părăsi și nu va scoate sunete care indică faptul că este gata să se împerecheze.

Știați? Unul dintre principalele semne că femela este pregătită pentru maternitate este apariția unei creșteri a pielii pe ciocul de culoare maro.

Dacă animalele dvs. de companie prezintă aceste semne, atunci trebuie să pregătiți cuibul. Poate fi achiziționat sau realizat manual. Indiferent de ce va fi, femela va pune ea însăși lucrurile în ordine. Vor sări înăuntru din când în când și vor traversa în el mult timp.PapagaliComportamentul sexual al papagalilor alexandrini, masculul hrănește femela

Cum se știe dacă un papagal este gravidă

După ce am observat că masculul și-a arătat interesul, este important să știm cum să stabilim dacă urmașii vor fi.

Poziția interesantă a păsării este determinată de următoarele semne vizuale:

  1. Femela are o creștere a dimensiunii abdomenului.
  2. Coada începe să se miște în timp odată cu respirația păsării.
  3. Se observă o creștere a cantității de excremente în cușcă.
  4. Pasărea petrece mult timp în cuib, pregătindu-l pentru ouat.
  5. Femela, în ciuda faptului că rămâne activă, doarme mai mult și devine stângace.
  6. Viitoarea mamă roade intens o piatră minerală.
Important! În timpul pregătirii pentru apariția ouălor, femela pieptănă abdomenul inferior, și anume locul cloacei, smulgând penele acolo. În plus, cloaca în sine crește semnificativ în dimensiune..
PapagalO femeie însărcinată are burtă

Câte zile eclozează puii

Papagalii sunt părinți responsabili și nu lasă ouă până când nu apar puii. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă în ziua 15-20. Puii se nasc slabi, neajutorați și, de asemenea, orbi. La început, mama îi hrănește cu lapte de gușă și îi încălzește cu corpul ei. Devin mai independenți după 15 zile. În acest moment, ochii sunt deja deschiși, labele au devenit mai puternice. Puii pot mânca deja boabele înmuiate, dar părinții le îngrijesc de ceva timp..

afla, câte ouă eclozează un papagal și poate o femelă să depună un ou fără mascul.

După cum puteți vedea, este destul de simplu să determinați sarcina, principalul lucru este să vă observați cu atenție animalele de companie cu pene. Este important să oferiți păsărilor o dietă echilibrată și o îngrijire bună în acest timp..

Cum să aflați că un papagal este gravidă: videoclip

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se știe dacă un papagal este gravidă