Scurtă descriere a cucului comun al păsărilor

Descriere cuc comunPasărea cuc este răspândită aproape peste tot. Nu numai numele este asociat cu strigătul ei invariabil „ku-ku”, ci și multe semne populare. Un fapt interesant este că acestea sunt familiare tuturor țipetele sunt făcute de bărbați

cucii pentru a atrage o femelă în timpul începutului de jocuri de împerechere.

Cum arată un cuc

Cucul comun are o culoare discretă, dar zborul său poate fi confundat cu un șoim. Prin urmare, păsările, în jurul cărora cuiburile plutesc cucul, deseori o confundă cu un prădător. La o examinare mai atentă a structurii acestei păsări, puteți vedea că are o coadă lungă în formă de pană, aripile sunt ascuțite, iar picioarele sunt scurte. Structura piciorului îi permite să rămână în poziție verticală la suprafață, așa cum o fac ciocănitoarele. Cucii adulți ating 34 de centimetri în lungime și cântăresc până la 190 de grame. Ochii sunt conturați cu o piele portocalie strălucitoare. Culoarea păsării este dominată doar de culorile gri închis și cenușă burtă albă cu dungi întunecate.

Unde trăiește cucul

Această specie de păsări nu este selectivă în habitatele sale. Cucii se stabilesc în tundră și subtropici, cuibăresc în Europa și Asia Mică. Dar nu stau iarna în acele locuri unde au ajuns primăvara, sunt atrași de:

  • Africa;
  • Sahara;
  • Țările asiatice.

Păsărilor nu le plac tufele dense de taiga; în toate celelalte plantații împădurite, acești indivizi cuibăresc de bună voie.

Ce se hrănește

Scurtă descriere a cucului păsărilorCucii nu sunt păsări dăunătoare, ci mai degrabă utile, deoarece sunt capabile să distrugă mulți dăunători care nu sunt potriviți pentru alte păsări de mâncat. ei extrem de lacom. Apetitul devine moderat numai în timpul sezonului de împerechere. În acest moment, fac zgomot și devin foarte activi, uitând de secretul și prudența lor, proclamându-și cu voce tare dragostea pentru întregul district..

De la mijlocul lunii aprilie, în pădure, puteți auzi un „ku-ku” puternic, care se va opri doar la începutul lunii august. Prin urmare, cucii obișnuiți se adaptează la sezonul de reproducere al acelor rase de păsări cu care își vor depune ouăle în cuiburi și își vor da puii la hrănirea și creșterea. Cucul își amintește apariția sa ca părinți adoptivi și apoi continuă să paraziteze pe aceste păsări în viitor. Cel mai adesea, păsările mici sunt alese ca părinți adoptivi. Zece secunde vor fi suficiente pentru ca femela să depună un ou în cuibul altcuiva și să apuce cuibul stăpânului, în timp ce masculul distrage atenția viitoarei mame adoptive a cucului cu zborul său înspăimântător.

Comportamentul puiului cuc

Pasăre cuc cuc migratoareOuăle de cuc cucerește culoarea și modelul acelor ouă care se află în apropiere în cuib, astfel încât proprietarii nu observă schimbarea. Unsprezece - douăsprezece zile mai târziu, se naște un pui neputincios. Dacă are norocul să clocească mai întâi, atunci va împinge afară toate ouăle care se află lângă el. Este încă orb și cu spatele gol, dar este deja suficient de puternic și are instinctul de a arunca tot ceea ce îi atinge spatele. Puiul face acest lucru foarte repede, deoarece după patru zile instinctul său nu va funcționa..

Dacă frații și surorile sale vitrege sunt deja născuți, el se va descurca și cu cruzime. El trebuie lăsat singur în cuib, altfel păsările mici, care au fost plantate de părinții săi reali, nu vor putea hrăni hoarda de pui și cucul este incredibil de vorac. Prin urmare, chiar și puiul nativ supraviețuitor al proprietarilor cuibului pur și simplu nu va primi hrană și va muri în continuare.

După trei săptămâni, puiul va începe să pene, iar părinții continuă să hrănească bebelușul adoptat. Când își hrănesc doar puietul, copiii lor devin independenți mult mai repede..

De ce se comportă păsările în acest fel? Cucul reușește să scoată astfel de sunete cărora părinții nu le pot rezista. Puiul plânge uneori imită strigătul mai multor pui.

Alte caracteristici ale păsării cucului

Cucul depune ouă în cuiburile păsărilor altor oameniCucii trăiesc timp de aproape zece ani, dar în întreaga lor perioadă de viață nu schimbă tactica de reproducere. Cucul este o pasăre comună și cea mai obișnuită, dar modul său de viață este dificil de studiat, deoarece pasărea se comportă foarte secret. Atât femelele, cât și masculii cucului comun trăiesc separat până la perioada de împerechere.

Păsările nu construiesc cuiburi, dar teritoriul pe care îl pot explora în căutarea cuiburilor altor persoane este destul de extins, este măsurat în câteva hectare. Observând cu atenție alte păsări, ea face o alegere decisivă: cine va deveni mamă și tată pentru viitoarea ei pui. Cucul comun nu este atât de simplu pe cât pare la prima vedere. Pasărea asta urmează îndeaproape ce se întâmplă în pădure și, dacă nu este mulțumită de cuib, va putea să-și determine viitorul pui în gol.

Cucul comun nu este o mamă exemplară și o pasăre harnică:

  • nu un cuib;
  • nu va hrăni un copil.

Nu degeaba se spune că femeile care au născut copii și i-au crescut pentru a fi crescute de bunici sau alte rude sunt ca niște cuci obișnuiți.

Pasărea are capacitatea de a se adapta. Depune ouă disproporționat de mici în comparație cu greutatea sa. Greutatea lor poate fi de doar trei grame, uneori mai mult. La urma urmei, trebuie să „facă pe plac” viitorilor educatori ai descendenților ei. Există aproximativ o sută cincizeci de specii de păsări pe care o mamă fără pene cu pene le face părinți adoptivi.

Beneficiu sau rău

Scurtă descriere a cucului pasăre comunCel mai probabil, această pasăre comună neobișnuită din pădure este benefică. O oră îi este suficientă pentru a face față cu o sută de omizi. Și vrei să mănânci cea mai mare parte a zilei, iar stomacul ei poate procesa cu ușurință orice fel de dăunător. Stil de viață secret această pasăre o ajută să vâneze, dar secretul ei nu-i permite să observe zborul cucilor. Nu se adună în turme, nu se pregătesc pentru zbor, așezându-se pe fire și copaci. Toate zborurile sunt efectuate într-un ritm lent, păsările își economisesc forța, deoarece nu se opresc nicăieri și depășesc distanțe uriașe. Iernarea lor durează trei luni în regiunile calde..

Majoritatea speciilor de cuc sunt capabili să își hrănească singuri descendenții, ceea ce fac cu succes.

Nu credeți că cucul duce un stil de viață parazit în toate. În general, pe baza descrierii sale, rezultă că această pasăre nu arată strălucitor și sfidător, dar destul de modest, dar servește în beneficiul omului, eliminând paraziții nu numai din pădurile apropiate de așezări, ci și din parcelele de grădină.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Scurtă descriere a cucului comun al păsărilor