Fluture de păun de noapte sau ochi de păun de pere

Cum arată un păunUn fluture fermecător de o culoare incredibil de frumoasă poartă numele "păun de noapte". Printre oameni, puteți găsi și alte nume ale acesteia, cum ar fi para-ochi de păun sau saturnia. O astfel de insectă este înscrisă în ordinea Lepidoptera..

Descriere

A obținut un nume atât de neobișnuit ca ochi de păun de pere datorită culorii sale incredibil de neobișnuite. Fiecare dintre cele patru aripi este înzestrată cu un loc frumos în formă de ochi. Tocmai aceleași pete pot fi găsite pe penajul unei păsări atât de impunătoare ca un păun..

Omizile își înfășoară coconii exclusiv pe pomi fructiferi și tufișuri. Cel mai adesea pot fi găsite pe pere. Poate că numele ochiului de păun i-a fost dat tocmai pentru că atunci când omula cocoșează, este destul de asemănătoare cu o pară.

Ochi de păun mare, unul dintre cei mai mari fluturi găsiți în partea europeană a globului. Fiecare aripă are aproximativ 6-7 cm, respectiv lungimea totală a insectei este de aproximativ 15-16 cm. Aceasta este o lungime destul de lungă pentru o insectă ca un fluture. Rar în natură poți găsi o Saturnie mai mare, dar există astfel de cazuri. În întuneric, bătând din aripi, un ochi mare de păun poate fi ușor confundat cu un liliac mic. Corpul fluturelui în sine este mare, ca și aripile, și are, de asemenea, o margine de blană vizibilă. Femelele diferă de masculi prin lungimea mustăților.

Bărbații au antene:

 • Descrierea fluturelui păunLung.
 • Cirrus.
 • Au multe ramuri.
 • Larg.
 • Legănându-se constant.

Femelele au antene:

 • Mic.
 • Mai mult ca scoici.

Nutriția corectă a ochiului păunului este ruptă, deoarece proboscisul prin care se hrănește insecta are o structură subdezvoltată. Fluturele se hrănește cu resurse interne care ar putea fi depuse în timp ce se afla în stadiul de dezvoltare al omidelor.

Culoarea Saturniei este de obicei gri cu pete maronii. Dungi clar pronunțate și pete pe aripile unei insecte sunt clar vizibile. Culoarea ochiului de păun este, de asemenea, neobișnuită prin faptul că are o margine de o nuanță ușoară cremă la capătul aripilor..

Habitatul marelui ochi de păun pere

Acești fluturi cresc și se dezvoltă numai în țările calde. Clima rece a țării noastre nu este potrivită pentru locuirea lor. Ochiul păun mare este o specie de fluture din sud. Cel mai adesea, insecta poate fi găsită în regiuni precum:

 1. Unde trăiește fluturele cu ochi de păun?Europa Centrală.
 2. Mediterana.
 3. Sudul României.
 4. Nord-Vestul Africii.
 5. Estul apropiat.
 6. Caucaz și Transcaucazie.
 7. Siria.
 8. Liban.

Acest tip de fluture se găsește în habitatul său natural. precum:

 • Grădini cu fructe și fructe de pădure.
 • Parcuri verzi.
 • Păduri.
 • Pante montane cu vegetație sub formă de arbuști.

Desigur, ochiul de păun poate fi găsit în regiuni mai nordice, dar acest lucru va fi posibil numai atunci când omizele sunt transferate din climatul sudic în cel al nostru. Cel mai adesea, astfel de fluturi vin la noi în fructe exportate..

Cresterea insectelor

Ochii de păun se reproduc foarte rar. De regulă, astfel de fluturi sunt capabili să se reproducă o singură dată pe an. La începutul sezonului de împerechere, fluturii masculi încep să simtă femelele prin simțul mirosului și mirosul lor. Proboscisul lor este incredibil de bun la surprinderea parfumului unei femele, le poate mirosi la 10 kilometri unul de altul..

Puteți începe reproducerea acestei specii de fluturi dacă condițiile climatice vă permit să începeți reproducerea lor. Este demn de remarcat faptul că masculii mor după împerecherea cu femelele. Așezați fluturele într-un spațiu care nu este înghesuit și confortabil. Alergă un mascul spre ea și, după împerechere, după o anumită perioadă de timp, masculul va muri, iar femela va depune ouă.

După depunerea ouălor un ochi mare de păun de noapte, se recomandă mutarea lor într-un recipient separat și depunerea lor într-o cameră întunecată. După aproximativ 9-10 zile, larvele de omizi vor începe să iasă din ouă. Pentru a crește și a se dezvolta, au nevoie de o dietă potrivită. Deoarece un ochi mare de păun de noapte iubește să trăiască pe pomi fructiferi, frunzele sunt necesare și pentru hrana acestor copaci..

Omizile mănâncă foarte bine frunzele și se dezvoltă. De îndată ce devin puțin mai mari și observați că pofta lor de mâncare a devenit mult mai mult decât înainte, le puteți planta în siguranță pe copacii din grădină. Puneți-le pe frunze de cireș sau pe o pere, adoră acest gen de frunziș..

Când vine timpul să pupăm omizi, stocați-vă pe recipiente mari de plastic care sunt cele mai transparente, astfel încât va fi mai convenabil să observați dezvoltarea coconului. Așezați o ramură din pomul fructifer pe care se află omida în containere.

După ce coconul a căpătat o formă destul de solidă, acesta poate fi scos din ramură și plasat într-o cutie obișnuită. Omizile au nevoie doar de 14 zile pentru a se transforma în fluturi. După ce vedeți că fluturii încep să iasă din coconi, așezați ramuri de copaci lângă ele. Acest lucru este necesar pentru ca, după naștere, să se poată așeza pe ele și să-și usuce aripile nou întinse. Cu o metodă atât de simplă, puteți crește aceste frumoase frumuseți nocturne în captivitate. Aproximativ în același mod, se reproduc în habitatul lor natural, doar fără participarea umană, multe ouă depuse mor.

Ce este periculos pentru această specie de fluturi

Cum mănâncă un flutureDatorită dimensiunilor mari și a stilului său de viață nocturn, nu mulți dăunători amenință această specie de fluturi. Dar, în timp ce fluturele se află în stadiul de dezvoltare în stadiul de omizi, păsările sunt primul dușman al acestei insecte.

Dar o persoană prezintă un pericol mai mare decât păsările, desigur, pentru astfel de fluturi. Iată principalele activități umane care pot dăuna fluturilor și omizilor lor:

 1. Pulverizarea cu insecticide și substanțe chimice.
 2. Luminile stradale fac semne cu fluturii, iar aceștia zboară la lumina lor și își arde aripile.
 3. Tăierea livezilor și a pomilor fructiferi.

Trebuie remarcat faptul că în alte țări această specie de molii este listată în Cartea Roșie pentru protecție. Anterior, acest fluture era considerat un dăunător, tocmai pentru că mânca frunziș din tufișuri și arbori de fructe. Dar în vremurile noastre, deoarece numărul de fluturi a scăzut semnificativ, nu poate aduce mult rău plantărilor de fructe. Principala caracteristică a acestei insecte este pur și simplu frumusețea sa..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Fluture de păun de noapte sau ochi de păun de pere