Fluture amiral: descriere, aspect vernal, caracteristicile speciei

Caracteristicile fluturelui amiralÎn câmpuri și pajiști, marginile pădurii, există multe insecte absolut diferite. Cu toate acestea, fluturii ocupă un loc separat. Sunt luminoase, colorate, ușoare și atât de diferite. Acesta este probabil motivul pentru care copiii adoră să-i prindă atât de mult când flutură din floare în floare..

Aceste insecte aduc nu numai frumusețe lumii. Au o serie de proprietăți utile. Și un număr imens de specii.

Fluturii sunt zi și noapte. În total, există aproape 200 de mii de specii ale acestor insecte. Acestea aparțin ordinului Lepidoptera. Problema este că corpul lor mic este acoperit cu solzi..

Fluturii diferă nu numai în ceea ce privește speciile, ci și în ceea ce privește mărimea, anvergura aripilor, stilul de viață și habitatul.

De exemplu, molii își pliază aripile ca o casă, iar molii de zi se pliază peste abdomen. În plus, lepidopterele, care se sărbătoresc în timpul zilei, sunt de obicei mai strălucitoare și mai colorate decât molii de noapte. Iar corpul zilei este mai gros.

Unul dintre ei este fluturele amiral. Nu fără motiv această frumoasă creatură a primit un astfel de nume. Deci, să aflăm mai multe despre acest Lepidoptera.

Cum arată un fluture amiral?

Dușmani ai fluturilorDescrierea acestui frumos fluture a fost scrisă pentru prima dată de Carl Linnaeus. El a numit-o așa - " Vanessa atalanta ". Tradus în rusă, înseamnă „Vanessa Atalanta”.

Dacă te întorci la zilele Greciei Antice, în mitologie era cunoscut larg vânătoarea calydoniană. Era renumită pentru faptul că vânătorul era foarte rapid. Nici o persoană nu a putut să o ajungă din urmă. Locuia în pădure. A fost alăptată și crescută de un urs.

Revenind la fluture, aș dori să menționez că sunt membri ai familiei nifalidelor. Toate acestea sunt unghiulare, cum ar fi lemongrass, policrom, urticarie.

Cu toate acestea, amiralul este un om mare. Dacă vorbim despre aripi, cele din față au o lungime de 26 până la 35 de milimetri..

Un fluture strălucitor cu un nume atât de serios „amiral” se găsește destul de des în locurile în care cresc pomi fructiferi. Fluturele amiralului este imposibil să nu se observe. La urma urmei, a primit un astfel de nume dintr-un motiv. Este vorba despre culoarea ei specifică.

asa de, cum arată un amiral fluture? Descrierea poate fi diferită, dar schema de culori este aceeași pentru întreaga specie:

 • Reproducerea fluturelui amiralau dungi roșii pe aripile din față și din spate
 • în spatele lor puteți vedea o pată neagră
 • aripile în sine sunt negre
 • pe marginea albă din față, ca în fotografie

De aici și numele „amiral”, deoarece acești fluturi au o culoare similară cu uniforma amiralului.

Dacă traduceți „amiral” din turcă, sună ca „stăpânul mărilor”. Cu toate acestea, acesta este doar un nume, deoarece aceste insecte nu trăiesc pe mări. Locul lor preferat de reședință sunt marginile și pădurile..

Cu toate acestea, astfel de date au fost deja infirmate de cercetători. Deci, au ajuns la concluzia că aceste insecte zburătoare sunt cumva interconectate cu marea..

Ideea este că amiralul zboară din țările europene în țările africane într-o direcție, apoi în direcția opusă. Cu toate acestea, cercetătorii încă nu pot înțelege cum aripile lor delicate și fragile pot acoperi într-adevăr distanțe atât de mari. Un lucru este ca păsările migratoare să câștige experiențe similare de-a lungul vieții lor. În plus, au capacitatea de a face acest lucru și aripi puternice. Prin urmare, nu toți fluturii ajung la destinație, mulți pur și simplu se prăbușesc pe parcurs..

Tot timpul aceste insecte au fost comparate cu amiralii, care a slujit în marină.

Acești fluturi parcurg astfel de distanțe dintr-un motiv. Scopul principal este de a depune larvele. De regulă, viața amiralilor se încheie.

Un an mai târziu, tinerii se întorc. Și astfel de călători îndepărtați pot fi recunoscuți după aripile lor dezbinate. La urma urmei, astfel de călătorii le sunt foarte dificile..

În cazul în care fluturele nu zboară, pentru a petrece iarna, se deplasează în interiorul copacului și în crăpături.

Cu toate acestea, odată cu debutul sezonului cald, amiralii își părăsesc locuința și zboară pentru a încânta lumea cu culori strălucitoare..

Fluture amiral, descriere: habitat, reproducere

Fluturele Amiral adoră pur și simplu zona, dens acoperită cu astfel de ierburi., la fel de:

 • urzica
 • ciulin
 • hop

Unde trăiesc fluturiiOmizile arată diferit. Au o culoare complet diferită. În fotografie, puteți vedea că corpul ei este mai negru, acoperit cu spini. Mai jos este o bandă gălbuie pe toată lungimea.

Aceste insecte sunt diurne. Anvergura aripilor lor poate varia de la 6 milimetri la 35. Pe partea din față a aripii superioare, puteți vedea un denticul și mai multe pete cu pete.

Având un astfel de model de marmură, fluturele se ascunde bine atunci când trebuie să respire sau să mănânce.

Femele depun 1 ou pe plante din specii furajere. După un timp, din ele apar omizi. Se dezvoltă din mai până în august.

Habitatul omizilor este frunzele. Le înfășoară, făcându-le să arate ca niște tuburi.

Frunzele de plante precum hameiul, ciulinele și urzicile se mănâncă cu plăcere. De la o omidă, se obține o pupă, care se răstoarnă..

Puteți întâlni aceste fluturi frumoase vara - aceasta este din iunie până în septembrie. Uneori amânat până în octombrie.

Habitat

Dacă te uiți atent, fluturele amiralului poate fi găsit destul de des, principalul lucru este să știi cum arată. in orice caz există încă locuri preferate, precum:

 • Ce mănâncă fluturele amiralpoieni
 • câmpuri
 • malul râului
 • malul lacului
 • marginea drumului
 • într-un mediu urban
 • păduri
 • marginile pădurii
 • crânguri

Există, de asemenea, acei fluturi care prosperă în zonele montane. Dacă munții sunt casa lor, ei pot zbura aproape 3 mii de metri fără probleme, având în același timp aripi fragile și grațioase.

Fluturii se găsesc pe insulele Oceanului Atlantic, în Africa, Guatemala și America. Această specie fie crește în populație, fie dimpotrivă scade.

Amiralii pot zbura dintr-un loc în altul, prin urmare, în același mediu, numărul poate fie să scadă, fie să crească.

De exemplu, amiralii scandinavi nu hibernează, ci migrează în țări mai calde și se întorc înapoi cu primele raze ale primăverii..

De exemplu, în regiunea Smolensk, fluturele amiral este listat în „Cartea Roșie” și este considerat o insectă rară. Era rar întâlnirea amiralilor în Rusia, cu toate acestea, acum situația s-a îmbunătățit semnificativ și există mult mai mulți amirali.

Acum, acești indivizi nu sunt pe cale de dispariție. Transformarea are loc din iulie până în august.

Nutriție și reproducere

În descrierea fluturelui amiralului, merită să vorbim despre stilul său de viață. Mâncarea preferată de acest fel - este, desigur, nectar de flori, pe care amiralul îl savurează cu plăcere. Cu toate acestea, mâncărurile preferate nu se limitează la aceasta. Fluturii mănâncă cu plăcere:

 • deșeuri de păsări
 • seva de copac
 • fructe putrezite

Culoare fluturePentru a face acest lucru, ei au un proboscis special cu care absorb alimentele. Cu toate acestea, nu își pot auzi gusturile. Se simt cu labele. Deci, au o probă de alimente. Pentru a face acest lucru, ei devin labe pe ea.

Omizele au însă o dietă complet diferită.. Pentru aceasta folosesc frunze. Mănâncă urzici usturătoare și dioice, hamei și diverse tipuri de ciulin..

Prin urmare, frunzele pe care le rulează într-un tub pentru omizi nu sunt doar un habitat temporar, ci și hrană. Omida fluturelui amiralului se dezvoltă în etape timp de aproximativ 7 zile. În acest moment, ea își face o apărare puternică. De exemplu, aproximativ două generații de fluturi amiral sunt eclozați pe an. Dar perioada vieții lor nu este lungă. Ei trăiesc aproximativ șase luni, apoi depun ouă și mor.

fluture amiralFluture amiralHabitatul amiraluluiAspect flutureOmida amiraluluiCaracteristici ale fluturelui amiraluluiUnde locuiește amiralul flutureCuloare fluture amiralCum se reproduce fluturele Amiral
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Fluture amiral: descriere, aspect vernal, caracteristicile speciei