Caracteristicile insectei băț în natură și acasă

Descrierea insectelor bățAsigurarea siguranței este un factor important în evoluția insectelor și a mecanismelor lor de apărare. Bineînțeles, cel mai eficient mod de a evita pericolul este de a deveni complet invizibil..

Invizibil, fantomă - așa numesc oamenii o insectă băț. Chiar și oamenii de știință l-au repartizat în echipa fantomelor. Nu pentru că umblă noaptea și îi sperie pe oameni, ci pentru că sunt invizibili. Ca o crenguță, un ciocănit, și brusc și-a mișcat mustața.

Insecta are mai mult de 3000 de specii. Sarcina lor principală este de a se deghiza în mod corespunzător între vegetație. Patria acestor insecte este Indochina. Majoritatea insectelor-stick trăiesc în țări cu climă tropicală. Deși există specii care se găsesc și în Rusia în Extremul Orient.

Specificații

Cum mănâncă insectele lipicioaseInsecte stick - stăpânul deghizării și machiajului. Pentru a nu deveni pradă, a dobândit multe mecanisme de protecție. Au o caracteristică uimitoare: în forma corpului lor, seamănă cu ramurile sau frunzele copacilor. De cele mai multe ori atârnă pe o ramură. Fuzionând complet cu planta, insecta băț devine invizibilă. Poate fi confundat cu o crenguță subțire, frunză sau crenguță.

Sunt activi mai ales noaptea. Ziua se petrece într-o stare înghețată, lipindu-se ferm de ramuri. Ventuzele de la vârfurile picioarelor vă permit să atârnați chiar și cu capul în jos. Exoscheletul arată remarcabil ca scoarța. Iar îmbinările imită nodurile de pe ramuri. Insecta mănâncă întreaga frunză fără a lăsa o bucată care ar putea să-i trădeze locația.

Acestea se caracterizează prin fenomenul catalepsiei - o moarte imaginară. În pericol, moare literalmente. Și nu va ieși din stupoare pentru nimic în lume. Chiar dacă l-ai îndoit ca pe o ramură. Blocată într-o poziție atât de incomodă, insecta băț nu va reacționa, chiar dacă o aripă sau un picior este rupt, pe care îl poate crește din nou în timpul următoarei nori. Și când nu au reușit să evite amenințarea, insectele-băț stau pe picioarele lor lungi din spate, își ridică coada, imitând un scorpion. Și dacă o astfel de demonstrație de forță nu i-a speriat pe inamici, atunci masculii își eliberează lichidul protector, cu un miros neplăcut caracteristic, care amintește de untul de arahide..

Dacă insecta băț se mișcă, atunci el nu se grăbește niciodată. Se mișcă ușor legănându-se în mișcare. Deci, el nu arată ca o insectă. Deci, un fir subțire de iarbă se leagănă în vânt. Insectele lipitoare se târăsc de obicei în sus. Fundul nu este confortabil. Este întuneric și există prădători.

Insectele băț sunt prada păsărilor. Pasărea stă mult timp pe o ramură, căutând o insectă printre ramuri și frunziș. Așteptând să se miște puțin. De îndată ce insecta băț face orice acțiune, pasărea o va apuca cu ciocul..

Descriere

Aspect de insectă bățInsectele stick vin în diferite dimensiuni. De la 2 la 35 de centimetri. Este cea mai lungă insectă de pe planetă. Are 6 membre lungi și subțiri. Cap mic. Culoarea lor este verde, maro sau gri. Mai mult, își pot schimba culoarea corpului. Celulele superioare ale pielii insectei conțin pigmenți care, în funcție de diferiți iritanți, de exemplu, lumina, umezeala sau chiar tensiunea arterială din interiorul insectei, își pot schimba culoarea de la verde la maro.

Doar masculii pot zbura. Pot zbura de la ramură la ramură, precum libelule sau mantise de rugăciune. Femelele au aripi subdezvoltate.

Ouăle insectelor-băț femele depun, aruncându-le. Larvele din ele eclozează în medie după șase luni. Dacă se întâmplă ca, în momentul necesității depunerii ouălor, să nu existe mascul, atunci femelele depun ouă fără participarea masculilor. Este adevărat, în acest caz, se nasc doar indivizi de sex feminin. Datorită capacității femelelor de a reproduce descendenți independent și numai de sexul lor, în natură numărul femeilor depășește semnificativ numărul bărbaților..

Ele cresc în timpul năpârlirii.. Născut mic și pentru a crește, trebuie să se vărsă de mai multe ori. În 4 luni poate face 6 mutări. După năvălire, își mănâncă pielea.

Intretinerea locuintei

Acum, insectele băț câștigă cu încredere popularitate în rândul oamenilor. Din ce în ce mai mult, puteți găsi această insectă care trăiește în siguranță acasă. Interesant este că, cu o îngrijire adecvată, durata de viață a insectelor în captivitate crește la un an și jumătate. Când se află în mediul lor obișnuit, aceste insecte nu trăiesc mai mult de un an. Acest lucru se datorează condițiilor meteorologice regiunea de reședință. Marele plus este că nu este necesară nicio îngrijire specială.

Cele mai frecvente tipuri de insecte băț pentru reproducerea la domiciliu:

  • annamian;
  • Filipine;
  • Australian;
  • indian.

Insectă bățPentru a păstra acasă o insectă băț, trebuie să aveți un acvariu special - un insectariu. Mai bine pe verticală. Puneți nisip calcinat sau substrat de nucă de cocos în partea de jos. Grosimea solului trebuie să fie de cel puțin 3-4 centimetri. De asemenea, au nevoie de frunze și bastoane uscate..

Aceste insecte se năpustesc, agățându-se de o ramură. Prin urmare, pur și simplu au nevoie de ramuri mai mari. Este bine să puneți plante vii, vase cu gât îngust pentru ele. Toate insectele lipicioase sunt dependente de umiditate; iubesc aerul umed cald. Aceasta este una dintre condițiile importante. Este necesar să pulverizați în acvariu de 1-2 ori pe zi. Picături de apă se așază pe pahar, pe care insecta bățului o linge cu plăcere. Se hrănesc cu frunze verzi sau uscate. Pentru iarnă, trebuie să uscați sau să înghețați frunzele..

Plantele ale căror frunze le sunt hrănite:

  • hibiscus;
  • tradescantia;
  • zmeură;
  • stejar.

Stick deghizare de insectePoate locui în companie. Nu sunt agresivi unul față de celălalt. Sunt complet inofensive pentru oameni. Nu mușcă. În ciuda aspectului lor, gândacii sunt insecte pașnice.

Insectele băț sunt cele mai potrivite și mai calme animale de companie. Pot fi păstrate fără probleme, chiar dacă în apartament locuiește o familie numeroasă cu copii.. O insectă băț acasă ocupă puțin spațiu. Mănâncă puțin și monoton. Și, în sfârșit, este doar distractiv să te uiți..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile insectei băț în natură și acasă